Connect with us

Πολιτικά

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου στο πλευρό του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου στο πλευρό του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 1
Κοινοποιησέ το

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου στο πλευρό του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Το Κουκλοθέατρο είναι μια τέχνη με αναμφισβήτητη προσφορά και αξία στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό και η οποία στη πόλη μας ανθεί τα τελευταία χρόνια χάρη στις προσπάθειες της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας. Ωστόσο ο θεσμός βρίσκεται σε κομβικό σημείο αφού η μεγάλη πανελλήνια απήχησή του αυξάνει τις οικονομικές ανάγκες του οι οποίες δεν δύναται πλέον να καλυφθούν από την εθελοντική και αφιλοκερδή προσφορά μερικών αλλά όλων μας. Στο πλευρό ενός θεσμού που μετρά τρία επιτυχημένα χρόνια παρουσίας στον χώρο των τεχνών τίθενται οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου οι οποίοι μέσω επερώτησής τους προς τον πρόεδρο του ΠΕ.ΣΥ.Π. Εμμανουήλ Σκάντζο και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα ζητούν την άμεση και επαρκή χρηματοδότηση του Πανελληνίου Φεστιβάλ από την Περιφέρεια με το άκρως απαραίτητο ποσό των 10.000 ευρώ.

Το πλήρες κείμενο της επερώτησης:

«Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας δημιουργήθηκε από την «Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας» με αφορμή τον προγραμματισμό του Δήμου Καλαμάτας κατά την ανάπτυξη της υποψηφιότητας «Καλαμάτα 21», ως ιδέα του τότε Καλλιτεχνικού Διευθυντή κου Πολύδωρου Καρυοφύλλη (Poka-Yio). Μέσα σε τρεις διοργανώσεις έχει καταξιωθεί στην συνείδηση όλων ως ένας θεσμός ποιοτικός με μεγάλη δυναμική.

Στα τρία χρόνια λειτουργίας η διοργάνωση έχει προσεγγιστεί από δημιουργούς εκτός Ελλάδας, λειτουργώντας άτυπα ως Διεθνές Φεστιβάλ. Έχει λειτουργήσει ως αφορμή δημιουργίας Εθνικού Δικτύου για το Κουκλοθέατρο στην Εκπαίδευση στο πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στην οργανωτική πορεία της διοργάνωσης ξεχωρίζει πρόσφατα η θεσμική προσέγγιση από τον Δήμο Βέροιας για άμεση συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Βέροιας, η οποία θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα και το μετασχηματισμό της διοργάνωσης από Πανελλήνιο σε «Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας».

Η υπεύθυνη της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανελληνίου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας κ/α Λέττα Πετρουλάκη-Σοφικίτου έχει έγκαιρα απευθυνθεί με επιστολές της και σας έχει ενημερώσει αναλυτικά για την ανάγκη οικονομικής στήριξης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη διοργάνωση του επικείμενου 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας με το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ.. Παράλληλα σας έχει ενημερώσει αναλυτικά στέλνοντας σας και τον καλλιτεχνικό και τον οικονομικό απολογισμό αλλά και το πλάνο βιωσιμότητας του φεστιβάλ.

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου στο πλευρό του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 2

Δυστυχώς όμως αντί να ανταποκριθείτε και να στηρίξετε το φεστιβάλ με το αναγκαίο ποσό των 10.000 ευρώ αποφασίσατε να δώσει η Περιφέρεια το εντελώς ανεπαρκές ποσό των 2.000 ευρώ.

Αυτό όμως σημαίνει ότι ουσιαστικά καταστρέφετε ένα τόσο πρωτοποριακό και σημαντικό φεστιβάλ για αυτό το λόγο σας έστειλε η οργανωτική επιτροπή μια νέα κατεπείγουσα επιστολή όπου μεταξύ των άλλων σας γράφει:

«…Βρισκόμαστε πλέον σε κατάσταση απελπιστική. Στις 31 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η λίστα των συμμετεχόντων θιάσων και αν δεν έχουμε συγκεκριμένη πρόταση στήριξης εκ μέρους σας και εκ μέρους του Δήμου, το 4ο Πανελλήνιο ή Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου κινδυνεύει να ναυαγήσει και να μην επαναληφθεί.

Μια τέτοια μαζική πολιτιστική δράση για τα παιδιά και όχι μόνο, μοναδική στη Νότια Ελλάδα, δεν είναι υπόθεση μόνο μιας ομάδας εθελοντών από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας που. δουλεύουν αφιλοκερδώς, αλλά υπόθεση όλης της πόλης μας και της Περιφέρειας, υπόθεση των πολιτών μικρών και μεγάλων και των εκλεγμένων φορέων τους.

Αν σας ενδιαφέρει στηρίξτε την! Εσείς άλλωστε είσαστε από τους υποστηρικτές μας και στα τρία προηγούμενα Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου, ως εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτα, απόδειξη ότι ενδιαφέρεστε για την ποιότητα της ζωής των πολιτών και το είδος του πολιτισμού που πρέπει να υπάρχει και να ανθίζει στην πόλη και στη Περιφέρεια μας!

Η απόφαση είναι δική σας. Παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώσετε εγκαίρως για να μπορέσουμε κι εμείς να λειτουργήσουμε μέσα στα στενά χρονικά πλαίσια που υπάρχουν…»

Επιπλέον εξ αιτίας της κωλυσιεργίας και αναβλητικότητας της Περιφέρειας , να απαντήσει για την στήριξη και το ποσό της στήριξης του θεσμού, χάθηκε η χορηγία του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος το οποίο έθετε ως προϋπόθεση να μάθει με τι ποσό θα στηρίξει η Αυτοδιοίκηση το θεσμό.

κ. Περιφερειάρχη επειδή τα χρονικά περιθώρια είναι πάρα πολύ ασφυκτικά για αυτό το λόγο σας ζητάμε να αναθεωρήσετε την αρχική σας απόφαση και να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια το σημαντικό αυτό φεστιβάλ με το άκρως απαραίτητο ποσό των 10.000 ευρώ. Αν έχετε την πολιτική βούληση μπορείτε άμεσα να δώσετε εντολή να εκδοθούν οι απαραίτητες διοικητικές πράξεις που απαιτούνται (ανάληψη δαπάνης ,δέσμευση πίστωσης καθώς και απόφαση ανάθεσης από τον αντίστοιχο κωδικό της Π.Ε. Μεσσηνίας) .

Διαφορετικά θα έχετε την ευθύνη για την ματαίωση του και την κατάργηση αυτού του σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος για το οποίο έχει εκφράσει ενδιαφέρον και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και πέρυσι πήραν μέρος 20 θίασοι, 48 κουκλοπαίκτες, παρουσιάστηκαν 47 παραστάσεις,
10 εργαστήρια για ενήλικες με συμμετοχή 140 ενηλίκων, εκπαιδευτικούς και παιδιά, 3 θεατρικά δρώμενα (πήραν μέρος πάνω από χίλια άτομα), δύο εκθέσεις κούκλας. Τις παραστάσεις παρακολούθησαν το πρωί δωρεάν 3000 περίπου μαθητές από 120 σχολεία και το απόγευμα 1800 θεατές μικροί και μεγάλοι.

Σας ερωτούμε λοιπόν:

1)Θα αναθεωρήσετε την αρχική σας απόφαση ώστε να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια το σημαντικό αυτό φεστιβάλ με το άκρως απαραίτητο ποσό των 10.000 ευρώ;

2)Επειδη τα χρονικά περιθώρια είναι πάρα πολύ ασφυκτικά θα δώσετε εντολή να εκδοθούν άμεσα οι απαραίτητες διοικητικές πράξεις που απαιτούνται (ανάληψη δαπάνης ,δέσμευση πίστωσης καθώς και απόφαση ανάθεσης από τον αντίστοιχο κωδικό της Π.Ε. Μεσσηνίας) ;

Οι επερωτώντες περιφερειακοί σύμβουλοι

Θανάσης Πετράκος
Δημοσθένης Δρούγκας»

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου στο πλευρό του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου


Κοινοποιησέ το

Πολιτικά

Ανασχηματισμός: Δείτε τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ανασχηματισμός: Δείτε τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης 13
Κοινοποιησέ το

Ανασχηματισμός

Η συζήτηση των τελευταίων ημερών περί ανασχηματισμού στο κυβερνητικό σχήμα επιβεβαιώθηκε καθώς ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοινώνει τις «λειτουργικές βελτιώσεις» όπως τις επεξεργάστηκε το Μαξίμου.

Ο όρος «λειτουργικές βελτιώσεις» δεν είναι τυχαίος καθώς οι αλλαγές στην κυβέρνηση είναι περιορισμένες.

Ο πρωθυπουργός θα είχε προβεί στις κινήσεις του άμεσα μετά τη Σύνοδο Κορυφής, εάν δεν είχε μεσολαβήσει η τουρκική Navtex με αποτέλεσμα να στραφεί πλήρως η προσοχή του Μαξίμου στο Καστελόριζο και στα εθνικά θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε:

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

– Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

– Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

– Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει πρόσωπα από τη Βουλή και την κοινωνία. Διαφορετικών ηλικιών και εμπειρίας.

Με γνώμονα τις ικανότητες και τη διάθεση για προσφορά, ανεξάρτητα από ιδεολογικές καταβολές. Μπροστά στις προκλήσεις των καιρών, ένα ήδη επιτυχημένο κυβερνητικό σχήμα, δέχεται λειτουργικές βελτιώσεις από τον Πρωθυπουργό για να ανταποκριθεί, ακόμη πιο αποτελεσματικά, στις προσδοκίες των πολιτών.

“Η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί αύριο στη μία το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο. Κλείνω σημειώνοντας ότι με την ανακοίνωσή μου θα λάβετε και την πλήρη σύνθεση της Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων” είπε κλείνοντας ο Στέλιος Πέτσας.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

«Κλείδωσε» ο ανασχηματισμός ‑ Πότε θα έχουμε τις ανακοινώσεις των ονομάτων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Κλείδωσε» ο ανασχηματισμός ‑ Πότε θα έχουμε τις ανακοινώσεις των ονομάτων 14
Κοινοποιησέ το

Ανασχηματισμός

Θέμα ωρών είναι πλέον ο ανασχηματισμός. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, οι αλλαγές στην κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, Τρίτη, έπειτα από την παρουσίαση στον Κυριάκο Μητσοτάκη της πλατφόρμας για την ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι αλλαγές αναμένεται να είναι περιορισμένες και θα σχετίζονται με τη διαχείριση του πακέτου των 32 δισ. ευρώ και με την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

Θεωρείται βέβαιη η αναβάθμιση του Θεόδωρου Σκυλακάκη από υφυπουργό σε αναπληρωτή υπουργό, με πιθανότερο διάδοχό του τον γ.γ. δημοσιονομικής πολιτικής Θάνο Πετραλιά, ενώ ακούγεται έντονα και η αναβάθμιση σε αναπληρωτή υπουργό του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση.

Οι κενές θέσεις

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένεται να καλυφθεί η θέση του υφυπουργού Γεράσιμου Θωμά, ο οποίος παραιτήθηκε για να αναλάβει Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ενωσης στην Κομισιόν.

Αντιθέτως κενή φαίνεται ότι θα μείνει η θέση του επίσης παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους υφυπουργού Δικαιοσύνης Δημητρίου Κράνη.

Επίσης, αναμένεται ότι θα αυξηθούν οι θέσεις των υφυπουργών, με την αναβάθμιση ορισμένων γενικών γραμματέων αλλά και την είσοδο στην κυβέρνηση βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Στην Αθήνα αναμένεται να επιστρέψει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή τις διακοπές της στη Νάξο, για την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Τσίπρας για κορονοϊό: Τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο μηδέν

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τσίπρας για κορονοϊό: Τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο μηδέν 15
Κοινοποιησέ το

Τσίπρας για κορονοϊό

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

«Πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες, στις 23 Μαρτίου 2020, όταν είχαν ανακοινωθεί 71 νέα κρούσματα, η κυβέρνηση ανακοίνωνε μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Έκτοτε η ζωή μας άλλαξε.

Όλοι μας ανταποκριθήκαμε σε μια δύσκολη συνθήκη και η χώρα προσωρινά τα κατάφερε. Περιορίσαμε όσο το δυνατόν την εξάπλωση του ιού και προστατεύσαμε τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Και κυρίως, προστατεύσαμε το ΕΣΥ που άντεξε γιατί δεν επιβαρύνθηκε πέραν των ορίων του.

Αυτή τη συλλογική επιτυχία, η κυβέρνηση και ο κος Μητσοτάκης προσωπικά, επιχείρησαν με χυδαίο τρόπο να την κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά. “Ευτυχώς που είμαστε εμείς και σας σώσαμε”, ήταν τα βασικό μήνυμα που εξέπεμπαν σε κάθε τους εμφάνιση.

Και αμέσως μετά, αντί να πατήσουν πάνω στη συλλογική επιτυχία και να σχεδιάσουν με ασφάλεια τα επόμενα βήματα, πορεύτηκαν με μόνη πυξίδα τη πολιτική σκοπιμότητα.

Με τις πανηγυρικές εμφανίσεις τους και τη βιασύνη του πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους, έσπευσαν να δημιουργήσουν εικόνα επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα. Εξέπεμπαν διαρκώς μηνύματα αντιφατικά, που ανέτρεψαν το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συλλογικής αναγκαιότητας για τη διατήρηση των μέτρων προστασίας».

Το ένα λάθος μετά το άλλο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ότι:

«Ταυτόχρονα έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για να μετατρέψουν την επιτυχία σε φιάσκο.

Είχαν τρεις μήνες να σχεδιάσουν το άνοιγμα του τουρισμού με ασφάλεια, σε μια χώρα που αν είχε, ειδικά φέτος, κάτι επιπλέον να παρουσιάσει, ήταν τα θετικά αποτελέσματα από τη μη εξάπλωση του ιού. Και αντί αυτό να το αξιοποιήσουν, διασφαλίζοντάς το με ειδικά πρωτόκολλα και όρους, άνοιξαν τα πάντα όπως να ‘ναι. Χωρίς σχέδιο, χωρίς αποτελεσματικά μέτρα προφύλαξης.

Αντί να επιβάλουν για κάθε τουρίστα που έρχεται από όλες τις πύλες εισόδου, υποχρεωτικά αρνητικό τεστ 72 ωρών, όπως δηλαδή επέβαλαν μόνο στον Προμαχώνα, υιοθέτησαν τελικά διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα από πύλη εισόδου σε πύλη εισόδου.

Έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Και ακόμη και σήμερα συνεχίζουν την αλλοπρόσαλλη πολιτική.

Ενώ προχθές ανακοινώθηκαν 110 κρούσματα, σχεδόν 40 περισσότερα από όσα είχαμε την ημέρα που ανακοινώθηκε το lockdown, η κυβέρνηση αυξάνει τη πληρότητα των πλοίων από 65% σε 80% και ανοίγει την κρουαζιέρα.

Ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες αναγκάζονται να συνωστίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποτέλεσμα της μείωσης των δρομολογίων, ενώ συγχρόνως απειλούνται και με πρόστιμα».

Η ατομική ευθύνη

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ακόμα ότι:

«Μετά από όλα αυτά, το να εμφανίζεται με τη σκούρα μάσκα ο αρμόδιος Υφυπουργός, για να κάνει ανακοινώσεις στους τηλεοπτικούς δέκτες, υπογραμμίζοντας ξανά και ξανά την ατομική ευθύνη, είναι τουλάχιστον προκλητικό. Η επικοινωνιακή προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών είναι τουλάχιστον ανήθικη.

Αυτοί που κατασκεύασαν ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας, αποσκοπώντας στην μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Αυτοί που έπαιξαν με το φόβο των ανθρώπων και προσπάθησαν να τον εκμεταλλευτούν πολιτικά.

Αυτοί που σπατάλησαν κατά το δοκούν 20 εκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο ταμείο, σε ΜΜΕ της αρεσκείας τους, για μια άχρηστη επικοινωνιακή εκστρατεία για το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι», ενώ το θέμα ήταν πρώτη παγκόσμια είδηση και η παραμονή στο σπίτι υποχρεωτική, το ελάχιστο που έχουν να κάνουν σήμερα είναι να σταματήσουν αμέσως το παιχνίδι καταλογισμού ευθυνών στους πολίτες και τους επαγγελματίες.

Τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν.

Ας σταματήσουν τουλάχιστον να μας κουνάνε και το δάχτυλο».

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ