Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Φαββατάς – Μπεχράκης: Ο Δήμαρχος καλείται να απολογηθεί για τις επιλογές των συνεργατών του

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Φαββατάς – Μπεχράκης: Ο Δήμαρχος καλείται να απολογηθεί για τις επιλογές των συνεργατών του 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Δημήτρης Φαββατάς – Σταμάτης Μπεχράκης

Κοινή δήλωση εξεδωσαν οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβούλιου Καλαμάτας στον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας  Δημήτρη Φαββατά και Σταμάτη Μπεχράκη

Αναλυτικά:

Σε σχέση με την διακοπή νερού στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης της Καλαμάτας υπάρχουν δυο διακριτές πλευρές στις οποίες θα θέλαμε να σταθούμε:

Η πρώτη πλευρά αφορά στο γιατί υπάρχει ακόμα ο παλιός αγωγός Φ600 σε λειτουργία και στο πως φτάσαμε σε τόσο υποβαθμισμένο λειτουργικά αγωγό το 2020 .Ο αγωγός αυτός θα έπρεπε να έχει αλλαχθεί από το 2010 τουλάχιστον και να χωροθετηθεί νέα χάραξη σε δημόσια ιδιοκτησία, η οποία θα επέτρεπε την άρτια συντήρηση και προστασία του. Η νέα μεγαλύτερη διατομή του αγωγού Φ800 δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς πόσιμου νερού και στη Μάνη. Υπήρξε μια μακρά περίοδος που τέτοια έργα δεν είχαν ….χρηματοδοτήσεις  από την Πολιτεία, παρόλο που ο  χαρακτήρας των έργων αυτών είναι προφανής για τη βιωσιμότητα των πόλεων, της δημόσιας υγείας και προφανώς και   αναπτυξιακός.

Η μη ιεράρχηση της αντικατάστασης του παλιού αγωγού ως μεγάλου θέματος ήταν στα πλαίσια της ρηχότητας του « φαίνεσθαι» των προηγούμενων χρόνων. Αυτή η πολιτική οδήγησε στην απουσία δημοτικής διεκδίκησης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την  χρηματοδότηση  υλοποίησης του σοβαρού και αναγκαίου αυτού έργου για το δήμο μας.

Η δημιουργία του Προγράμματος «Φιλόδημος» από την προηγούμενη κυβέρνηση επέτρεψε σε μια σειρά ΔΕΥΑ  και Συνδέσμους Ύδρευσης  της χώρας με αντικειμενικά κριτήρια επιλογής να  υλοποιήσουν για πρώτη φορά, μετά από χρόνια μνημονιακής στέρησης, έργα ύδρευσης –  αποχέτευσης αναγκαία για τους δημότες αρκετών δήμων και έργα του κεντρικού αγωγού μεταφοράς πόσιμου νερού στην πόλη.

Σήμερα βρισκόμαστε στη φάση του ελέγχου του προσωρινού μειοδότη κατασκευαστή του έργου. Παράμετρος χρονοκαθυστέρησης όλων των  έργων, η οποία πρέπει να αναφερθεί , είναι και η προσπάθεια της σημερνής κυβέρνησης να αλλάξει  το πρόγραμμα Φιλόδημος, για να το αποσυνδέσει επικοινωνιακά από τη χρησιμότητα του για τους ΟΤΑ.

Η δεύτερη πλευρά είναι αυτή της ακραίας και κωμικής πολιτικής εκμετάλλευσης της προγραμματισμένης επισκευής. Ο τρόπος που επιχειρήθηκε η επισκευαστική συντήρηση του αγωγού και η επανασύνδεσή του στο δίκτυο δεν έχει ξαναγίνει.  Στις 23:30 το βράδυ της Κυριακής ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και νυν πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης με πρωτοφανή αμετροέπεια για συνήθεις επισκευαστικές διαδικασίες άρχισε τους πανηγυρισμούς – τους οποίους έχει ανάγκη επικοινωνιακά ως υπόδικος – για… την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος. «Μοίραζε» δε ευχαριστίες προς «όλους τους εμπλεκόμενους στην μάχη που δώσαμε σήμερα». Μέχρι και στον ίδιο το…Δήμαρχο! Η προσπάθεια για την ακραία  πολιτική εκμετάλλευση του πρώην βουλευτή,  βαρύνει κατά τη γνώμη μας, τον δήμαρχο Καλαμάτας προσωπικά, ο οποίος ευθύνεται τόσο για την επιλογή των προσώπων όσο και τα περιθώρια ατομικής ιδιοποίησης δημοτικών εργασιών, που αφήνει στους συνεργάτες του!

 

Χρειάστηκε τη δεύτερη φορά να πράξουν το ορθό, όταν  αντιστράφηκαν επικοινωνιακά οι όροι και να αναγκαστούν να ζητήσουν τη συμμετοχή της ΔΕΥΑΚ στην αποκατάσταση της τάσης του δικτύου, να φροντίσουν δηλ. αυτή τη φορά να αποκατασταθεί σταδιακά η πίεση στον αγωγό και να πάρουν τα αναγκαία μέτρα για τον εξαερισμό του δικτύου και την απομάκρυνση με την ευκαιρία,  των ιζημάτων που υπάρχουν σε αυτό !!

 

Ενδεικτική επίσης της προχειρότητας που επιδείχθηκε στο όλο εγχείρημα είναι η επιλογή της ώρας  και της ημέρας μιας τέτοιας παρέμβασης για την επισκευή του αγωγού. Πάγια και πρωτοφανής πρακτική του συνδέσμου Ύδρευσης σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η πραγματοποίηση των επισκευών Σάββατο προς Κυριακή, καθώς τις Δευτέρες λειτουργούν με επιβαρυμένες ανάγκες για νερό οι δημόσιες υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις.

 

Από όλη αυτή την προχειρότητα και την ανικανότητα καλούμαστε όλοι, αυτοδιοικητικοί αλλά και πολίτες, να βγάλουμε τα αναγκαία συμπεράσματα. Και κυρίως ο κ. Δήμαρχος καλείται να απολογηθεί στην κοινωνία της πόλης μας για τις επιλογές των συνεργατών του!!!

 

 

 Δημήτρης Γ. Φαββατάς                                          Σταμάτης Μπεχράκης

 Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλαμάτας

                            

Καλαμάτα Μπροστά                                                  Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης απο τους Προσκόπους για τους πληγέντες στην Καρδίτσα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

6ο σύστημα Αεροπροσκόπων Καλαμάτας
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Οι συνάνθρωποι μας στην περιοχή της Καρδιτσας οι οποίοι επλήγησαν τις προηγούμενες ημέρες από τον Ιανό μας έχουν ανάγκη για το λόγο αυτο το 6ο σύστημα Αεροπροσκόπων Καλαμάτας συλλέγει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα μακράς διάρκειας:
 • πάνες για βρέφη
 • βρεφική τροφή
 • μωρομάντηλα
 • μάσκες
 • αντισηπτικά
 • είδη ατομικής υγιεινής
Η συλλογή των πραγμάτων θα γίνει Τετάρτη, Παρασκευή απο τις 19:00 εως 21:00 και Σάββατο απο τις 11:00 εως 13:00 στις εγκαταστάσεις του σύστήματος μας στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων στον χώρο του Πατινάζ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο ανάδοχος και τι προβλέπει η παρέμβαση για την ανάπλαση της οδού Πλαστήρα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο ανάδοχος και τι προβλέπει η παρέμβαση για την ανάπλαση της οδού Πλαστήρα 8
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, στην 38/2020 συνεδρίασή της ανέδειξε οριστικό ανάδοχο για το έργο ανάπλασης της οδού Νικολάου Πλαστήρα, προϋπολογισμού 1.419.000 ευρώ, την «Τεχνική Εταιρεία Κατασκευών Τσερπές-Κωτσάκης-Παπαδέας Ο.Ε.», με έκπτωση 57,36%.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020» .

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Μία από τις δύο περιοχές εστίασης της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καλαμάτας είναι η παραλιακή ζώνη, στην οποία τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται ο αστικός ιστός της πόλης, τόσο από άποψη δόμησης, όσο και από άποψη χρήσης από τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Ο μετασχηματισμός της παραλιακής ζώνης σε μια μείζονα υπερτοπική «πύλη» αποτελεί βασικό στοιχείο του οράματος της ΣΒΑΑ. Βασικός οδικός άξονας (προς τη δύση) της παραλιακής ζώνης είναι και η οδός Ν. Πλαστήρα, η οποία εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τον οικισμό του Κορδία. Είναι οδός προσπέλασης προς οικιστική περιοχή, και φέρει κυκλοφορία από και προς την δυτική ακτή της Καλαμάτας.

Στην περιοχή αυτή έχουν αναπτυχθεί διάφορες εμπορικές, γεωργικές και αθλητικές δραστηριότητες. Η περιοχή αναφοράς, την οποία διαπερνά η οδός Πλαστήρα, χαρακτηρίζεται αναπτυσσόμενη, καθότι διαθέτει εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον (μεγάλη ακτογραμμή) και η βελτίωση της εικόνας της θα προσελκύσει κατ’ αρχήν επενδύσεις, θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων τουρισμού και αναψυχής και θα οδηγήσει σε θέσεις εργασίας και άμβλυνση των κοινωνικών προβλημάτων. Ήδη με τις υφιστάμενες χρήσεις (επιχειρήσεις, καταστήματα, κατοικίες, καλλιέργειες, γήπεδο ποδοσφαίρου και αντισφαίρισης) υπάρχει αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου της οδού, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η βελτίωση και η κυκλοφοριακή οργάνωσή της.

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν με την πράξη «Ανάπλαση οδού Πλαστήρα» είναι:

 • Η κατασκευή ενός ισόπεδου κυκλικού κόμβου, στη θέση του υπάρχοντα τετρασκελούς ισόπεδου κόμβου, στη συμβολή της παραποτάμιας οδού Αρτέμιδος, της οδού Ευαγγελιστρίας, της οδού Νικολάου Πλαστήρα και της συνέχειας της οδού Αρτέμιδος προς τον αθλητικό χώρο του Δήμου Καλαμάτας
 • Η εφαρμογή Τυπικής Διατομής Κύριας Συλλεκτήριας Οδού, που διατρέχει περιοχές Εκτός Σχεδίου Πόλης με βασική λειτουργία τη
 • σύνδεση και με δυνατότητα εξυπηρέτησης παροδίων ιδιοκτησιών, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα και συγκεκριμένα της εφαρμογής δίιχνης τυπικής διατομής, με θέσεις στάθμευσης στα δεξιά της οδού και ποδηλατόδρομο μήκους 390 μ. επί του αριστερού πεζοδρομίου.
 • Η σήμανση – ασφάλιση της οδού Νικολάου Πλαστήρα και του Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου, για βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και του επιπέδου λειτουργικότητας της οδού.
 • Η κατασκευή κλειστού δικτύου ομβρίων κατά μήκος της οδού για την αποστράγγιση – αποχέτευση του καταστρώματος και των παροδίων ιδιοκτησιών.
 • Ο ηλεκτροφωτισμός της οδού Ν. Πλαστήρα και του ισόπεδου κυκλικού κόμβου.
 • Η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (κρασπεδόρειθρα, πεζοδρόμια κ.ά.).


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Φυτεύονται νέα δέντρα στην Καλαμάτα για αύξηση του πρασίνου στην πόλη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Νέδοντος
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ο Δήμος Καλαμάτας στη διαρκή προσπάθεια για αύξηση του πρασίνου στην πόλη επιχειρεί νέα φύτευση δένδρων στην περιοχή του χώρου στάθμευσης επί της Νέδοντος, δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών οι ερασιτέχνες φυτωριούχοι τροπικών φυτών κ. Χρίστος Γεωργιόπουλος – Ιατρός και ο κ. Παναγιώτης Δημόπουλος – Τεχνολόγος Γεωπόνος προσφέρθηκαν να δωρίσουν τα φυτά που θα φυτευτούν στον παραπάνω χώρο.

Τα προς φύτευση φυτά είναι Χορίζιες (Chorisia speciosa) και Ερυθρίνες (Erythina caffra ή Erythina crysta-galli).

Τις επόμενες μέρες θα γίνει η φύτευση με την επίβλεψη του επιστημονικού προσωπικού της Δ/νσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και των δωρητών των νέων φυτών.

Η αποδοχή της δωρεάς στόχο έχει να μεγιστοποιήσει τα πλεονεκτήματα του πρασίνου στην πόλη (εμπλουτισμός του πρασίνου με νέα είδη ανθοφορούντα μακριάς περιόδου, για περισσότερο χρώμα στην πόλη μας, για ψυχική συναισθηματική ανάταση  κατοίκων και επισκεπτών, για περισσότερο δροσισμό, για περισσότερο οξυγόνο, για μεγαλύτερη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα, για μεγαλύτερο έλεγχο των αιωρούμενων σωματιδίων-ρύπων), αλλά και για να αναδείξει την εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας, που πέρυσι δώρισαν πάλι στο Δήμο πάνω από σαράντα (40) δένδρα ανεπτυγμένα για να φυτευτούν στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού, στον περιβάλλοντα χώρο του Νέου Δημαρχείου, στην Κεντρική Πλατεία και στην περιοχή ανάπλασης Αριστομένους.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΑΡΤΕΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΝΕΔΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑ

Επίσης, στη διαμόρφωση των παρτεριών στην συμβολή των οδών Νέδοντος και Κεφάλα έως την Ιατροπούλου προχωρά με συνεργείο αυτεπιστασίας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Το εργατοτεχνικό προσωπικό με τον μηχανικό εξοπλισμό του Δήμου προβαίνει σε επιχωμάτωση και διαμόρφωση των παρτεριών, ενώ προβλέπεται κατασκευή αρδευτικού δικτύου, φυτεύσεις, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και σπορά χλοοτάπητα από τα συνεργεία των Δ/νσων Γεωτεχνικών και Τεχνικών Υπηρεσιών.

Νέδοντος

Νέδοντος


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ