Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος για τις υποδομές ύδρευσης στο δήμο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος για τις υποδομές ύδρευσης στο δήμο Καλαμάτας 1

Μιχάλης Αντωνόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι αντοχές του απαξιωμένου συστήματος ύδρευσης μετά και την τελευταία πολύωρη αστοχία. Κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη αντικατάστασης του υφισταμένου αγωγού. Παράλληλα όμως επιβάλλεται να εξετάσουμε και εναλλακτικές λύσεις και όχι το μονόδρομο της κατασκευής του νέου Φ800, που μάλλον διογκώθηκε μελετητικά από τον σύνδεσμο ύδρευσης, με τις απαράδεκτες καθυστερήσεις. Σημειωτέων ότι ο σύνδεσμος, που δεν διαθέτει τεχνικές υπηρεσίες και εμπειρία σε αξιολόγηση προτάσεων και μελετών ανέλαβε την ολοκλήρωση των μελετών με μεγάλη καθυστέρηση και πολλά προβλήματα που κρύβουν κινδύνους για την ασφαλή ολοκλήρωση του πολύ σημαντικού υδραυλικού έργου για την ευρύτερη περιοχή.

Χρειάζεται σύσσωμο το ΔΣ του Δήμου να προτάξει το κατεπείγον του θέματος σε σχέση με πολλά άλλα επουσιώδη και δευτερεύοντα έργα για τους δημότες.

Εναλλακτικά όμως πρέπει να δούμε και άλλες πηγές υδροδότησης της πόλης μας. Αυτές δεν είναι άλλες, από τις τεράστιες δυνατότητες που έχει ο Νέδοντας ποταμός, που μεταφέρει τα νερά του Ταϋγέτου στο «προσκέφαλο» της Καλαμάτας με φυσική ροή, άρα και με την αναγκαία υδραυλική πίεση για να έχει νερό ολόκληρος ο δήμος, ανεξάρτητα και από τη συνεχή ηλεκτροδότηση που απαιτείται για τα νερά από τις πηγές του Πηδήματος που φθίνουν και υποβαθμίζονται με το χρόνο.

Ας μην ξεχνάμε ότι ένα τέτοιο έργο δεν μπορεί εύκολα να αστοχήσει ακόμα και σε περίπτωση φυσικών καταστροφών όπως πχ σεισμοί, κλπ. Άρα η πόλη θα έχει την απαραίτητη επάρκεια σε κάθε περίπτωση.

Ένας μικρός ταμιευτήρας πολλαπλών χρήσεων θα έλυνε το πρόβλημα της υδροδότησης με επάρκεια και ασφάλεια για πάντα. Ας μην ξεχνάμε ότι για τον Ταΰγετο στο νέο ΕΣΠΑ, υπάρχουν πολλές δυνατότητες χρηματοδότησης.

Τα δικαιολογημένα παράπονα σήμερα είναι απολύτως κατανοητά, αλλά καλύτερα να μετατραπούν σε προτάσεις και αγώνες για διεκδικήσεις για το δήμο μας.

Ούτως η άλλως δεν ακούσαμε και κάποιες σοβαρές εναλλακτικές λύσεις από τους περισσότερους που γκρινιάζουμε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

 

Ειδησεις απο Καλαματα

Αναμενόμενη η εικόνα του χλοοτάπητα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Χλοοτάπητας στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Χλοοτάπητας στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Στις αρχές του μήνα ο Δήμος Καλαμάτας παρουσίασε την ολοκλήρωση των  εργασιών αντικατάστασης της υπάρδευσης στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας καθώς και τη συντήρηση και τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα και ανθόφυτων.

Επειδή πολλα ακούγονται και αλλα τόσα λέγονται, οφείλουμε να ενημερώσουμε και να συστήσουμε υπομονή, γιατί ως γνωστόν μετά και την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα, χρειάζεται ένας μήνας περίπου συνεχούς ποτίσματος μέχρι και δυο φορές την ημέρα, ώστε να εμφανιστούν νέες ρίζες για να αποκτηθεί ομοιόμορφη εικόνα, χωρίς να φαίνονται μπαλώματα αλλα και η εικόνα ξηρού κίτρινου χόρτου, που παρακολουθούμε αναμενόμενα να ισχύει τώρα, μόλις μια εβδομάδα μετά την τοποθέτηση του στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Σύμφωνα με την άποψη των ειδικών, μετά την τοποθέτηση, όταν αναπτύσσεται τουλάχιστον 6-8 cm το πράσινο, πραγματοποιείται το πρώτο κούρεμα και αποκτάει μορφή και ομοιόμορφη εικόνα ο χλοοτάπητας.

Χλοοτάπητας στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Χλοοτάπητας στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Χλοοτάπητας στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Μακαρης: Ανάγκη για έμπρακτη στήριξη του πολιτισμού από τον Δήμο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μακαρης: Ανάγκη για έμπρακτη στήριξη του πολιτισμού από τον Δήμο Καλαμάτας 4

Μακαρης για στήριξη του πολιτισμού από τον Δήμο

Ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες κ. Μανώλης Μάκαρης, σε δελτίο τύπου αναφέρει πως το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι της Καλαμάτας προδιαγράφεται λειψό, λόγω της ακύρωσης σημαντικών θεατρικών παραστάσεων στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.

Αναλυτικά:

Θα πρέπει άμεσα η δημοτική αρχή να παρέμβει στο Υπουργείο Πολιτισμού έτσι ώστε να μειωθούν τα τέλη χρήσης του Κάστρου Καλαμάτας στην συγκεκριμένη περίοδο που ως γνωστόν επιβάλλονται περιορισμοί στην  πληρότητα λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του  κορωνοϊού.  Εναλλακτικά -όπως έχουμε προτείνει κατά το πρόσφατο παρελθόν- θα μπορούσαν να παραχωρηθούν δωρεάν οι χώροι πολιτισμού που ανήκουν στον Δήμο Καλαμάτας για  τη διοργάνωση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, παραστάσεων χορού και προβολών σύμφωνα πάντα με τους υγειονομικούς κανόνες. Σε μια παρόμοια ενέργεια άλλωστε έχει προχωρήσει ο δήμος Αθηναίων ο οποίος παραχώρησε δωρεάν την Τεχνόπολη και άλλους εμβληματικούς χώρους για παρουσίαση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε θα πρέπει ο πολιτισμός να στηριχθεί με κάθε τρόπο από τον Δήμο Καλαμάτας.

Μανώλης Μάκαρης

Ιατρός Καρδιολόγος

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες»

ΜSc Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς στην Καλαμάτα

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα το «6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς». Το Φεστιβάλ, του οποίου συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Καλαμάτας, θα λάβει χώρα στο συνεδριακό κέντρο του Elite City Resort, στην παραλία της πόλης.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του «6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς», το οποίο έχει εναρμονιστεί στα νέα δεδομένα που έφερε η υγειονομική κρίση:

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/07

18:30 Έναρξη του Φεστιβάλ από τον Πρόεδρο του Α.Σ. Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλο

18:45 Χαιρετισμοί

19:00 Δημόπουλος Βασίλης Διευθυντής Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας,Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου «Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του KALATA OLIVE OIL AWARDS 2020 από το αναγνωρισμένο πάνελ του ΤΕΙ Καλαμάτας»

19:15 Παύλος Νησιανάκης, DVM, Χημικός MSc, Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ. «Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε ελιές και ελαιόλαδα στην Ελλάδα»

18:45 Γιάννης Κυριακόπουλος, Δ/ντής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας , γεωπόνος

19:15 Αντώνης. Παρασκευόπουλος, Δ/ντής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, γεωπόνος

20:15 Απονομή βραβείων & βράβευση τιμούμενων προσώπων

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/07

11:00 Αναστασόπουλος Ευστάθιος, Αντιπεριφερειάρχης Ν.Μεσσηνίας «Kλιματική αλλαγή και ελαιοκαλλιέργεια . Αναβάθμιση αρδευτικών υποδομών της Π.Ε. Μεσσηνίας».

11:30 Γεώργιος Ζακυνθινός, καθηγητής Τμ. Τεχνολογίας Τροφίμων Παν. Πελοποννήσου «Ορυκτέλαια : Η επιμόλυνση του ελαιολάδου μας απειλή την ποιότητα και αμφισβήτηση της υγιεινής του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου»

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ