Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Χειλάς για Φάβα και Μπασακίδη: Να μάθουμε να λέμε και να ακούμε την αλήθεια!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Χειλάς για Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Διαβάζοντας στα δημοσιεύματα τις θέσεις του κ.Φάβα και του κ. Μπασακίδη, αντιδημάρχων στης δημοτικής αρχής Βασιλόπουλου, οφείλω να ενημερώσω του δημότες Καλαμάτας ότι οι φράσεις τις οποίες ανέφεραν, όπως: «Μόνο η δική μας πρόταση είναι τεκμηριωμένη» είναι στα όρια του τραγελαφικού και σας εξηγώ γιατί.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Υποδομών διαθέτουν πολιτικούς μηχανικούς και μηχανικούς περιβάλλοντος, οι οποίοι συντάσσουν τις σχετικές τεχνικές εισηγήσεις, όπως και στην περίπτωση του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος. Όταν ο κ. Καρνέσης Γ.Γ. του αρμόδιου Υπουργείου τόνισε στη συνεδρίαση του ΔΣ Καλαμάτας, ότι η παραλιακή χάραξη δεν δύναται να χρηματοδοτηθεί, διότι οι αξιολογητές των φακέλων της Ε.Ε. το πρώτο πράγμα που θα ρωτήσουν επί λέξη, είναι: «Αξιολογήσατε το σενάριο διεύρυνσης του υφιστάμενου οδικού δικτύου;» με στόχο να είναι κάθε έργο Cost-Effective, ο κ.Βασιλόπουλος άκουσε: «Το Υπουργείο συμφωνεί με την πρότασή μας για παραλιακή χάραξη». Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνα ΑΣΠΑΛΑΚΕΣ.
Αντιλαμβάνονται όλοι οι ανεύθυνοι που εκφράζουν αβίαστα ασυναρτησίες και δονκιχωτισμό, ότι αν η τελική διαμορφωμένη πρόταση του Υπουργείου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν πληροί τα νέα κριτήρια ένταξης του τεχνικού πρωτοκόλλου το έργο θα απορριφθεί και τέλος. ΤΕΛΟΣ. Εκεί θα λήξει και η όποια φαιδρή διαφωνία. Εκεί θα σταματήσει και η όποια συζήτηση για την ένταξη του δρόμου στα έργα προς υλοποίηση. Εκεί θα ακουστεί ξανά: “φταίνε οι αντιπολιτεύσεις” και όποια άλλη χαζομάρα και ο δρόμος δε θα γίνει!
Ο δρόμος αυτός πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να υλοποιηθεί. Άμεσα.
Μέχρι ο κ.Φάβας, ο κ.Μπασακίδης και ο κ.Βασιλόπουλος να δηλώσουν ότι θα χρηματοδοτήσουν την παραλιακή με ιδία κεφάλαια (αυτό είναι το αστείο), τότε να καταλάβουν ότι δεν είναι σε θέση να ζητήσουν από το αρμόδιο Υπουργείο την παραλιακή χάραξη. Όταν δεν αντιλαμβάνονται που βρίσκεται η τσέπη με τα λεφτά και ποιος παίρνει την τελική απόφαση θα συνεχίσουν να νομίζουν ότι έγιναν δια μαγείας μηχανικοί (αυτό είναι το τραγικό) και είναι σε θέση να κρίνουν. Θα συνεχίσουν να είναι πολιτικάθεσμικά και τεχνικά ΑΣΠΑΛΑΚΕΣ.
Οι δημότες και οι δημότισσες Καλαμάτας μπορούν να είναι βέβαιοι και βέβαιες, ότι οι κύριοι αυτοί δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τη δύναμη από τη ροπή. Δεν διαθέτουν τεχνικές γνώσει μηχανικού, ούτε καν υπομηχανικού. Δεν είναι σε θέση να αξιολογήσουν τις προτάσεις του αρμόδιου Υπουργείου, πόσο μάλλον τα θεσμικά αναπτυξιακά πλαίσια λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χρήση των υφιστάμενων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο όρος «αβελτηρία» τον οποίο χρησιμοποίησε ο κ.Τζαμουράνης για την στάση τους και την ευρύτερη «αντίληψη» της Δημοτικής αρχής, ήταν επιεικής.

Δεν είναι απλά αβελτηρία, τείνουν πολιτικά και τεχνικά στο αστείο και στο τραγικό, ταυτόχρονα.
Θερμή παράκληση προς τους Δημότες Καλαμάτας: «Οφείλουμε όλοι μας να συνεχίσουμε να ακούμε τις απόψεις των ΕΙΔΙΚΩΝ Μηχανικών και του αρμόδιου Υπουργείου, και όχι ανθρώπων χωρίς την απαιτούμενη τεχνική κατάρτιση». Ο δρόμος πρέπει να γίνει.
Χειλάς Θ. Παναγιώτης
Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Με διαδικτυακές δράσεις το φετινό 9ο Καλαματιανό Καρναβάλι – Πρόεδρος η Κέλλυ Φερέτου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Δίχως εκδηλώσεις ή ανοιχτές δράσεις, λόγω της πανδημίας, το φετινό 9o Καλαματιανό Καρναβάλι. Σε κεντρικά σημεία της πόλης θα τοποθετηθεί αποκριάτικος στολισμός, ενώ η οργανωτική επιτροπή σε συνεργασία με την Κ.Ε. Φάρις εξετάζει τη δυνατότητα να υπάρξουν διαδικτυακές δράσεις με αποκριάτικη θεματολογία για μικρούς και μεγάλους.

Για το σκοπό αυτό ορίστηκε από τον Δήμαρχο ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής η κα. Κέλλυ Φερέτου, προκειμένου να προετοιμαστεί τόσο ο φετινός διάκοσμος της πόλης για την περίοδο της Αποκριάς, όσο και οι διαδικτυακές δράσεις για το 9ο Καλαματιανό Καρναβάλι. Παράλληλα από φέτος θα εκκινήσουν οι διαδικασίες για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία των εκδηλώσεων για το 2022 και το 10ο Καλαματιανό Καρναβάλι.

Η κα Φερέτου σε συνέχεια συνάντησης με τον Δήμαρχο, παρουσία του Προέδρου της Κ.Ε. Φάρις Παντελή Δρούγα και του Αντιπροέδρου Ιωάννη Δούζη, ανέφερε πως στόχος για φέτος είναι η διατήρηση του θεσμού έστω και μέσα από διαδικτυακές δράσεις και παιχνίδια. Είναι άλλωστε σημαντικό για την ψυχολογία του κόσμου, σε μία δύσκολη περίοδο όπως αυτή της πανδημίας, να δοθεί η δυνατότητα σε όλους όσοι το επιθυμούν να απολαύσουν καρναβαλικές στιγμές και με ασφάλεια να μοιραστεί η χαρά που προσφέρει όλα τα τελευταία χρόνια το Καλαματιανό Καρναβάλι.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Τραυματισμένο γεράκι μεταφέρθηκε στην Αθήνα για την παροχή πρώτων βοηθειών

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Καλαμάτας, σε συνέχεια ενημέρωσης από πολίτη για τραυματισμένο γεράκι στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού.

Υπήρξε επικοινωνία του Αντιδημάρχου Γ. Φάβα με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και με την Μ.Κ.Ο. Animal Action, προκειμένου να δοθούν οδηγίες και εν συνεχεία μέσα σε ειδικό κουτί το τραυματισμένο γεράκι να μεταφερθεί με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας στην Αθήνα για την παροχή πρώτων βοηθειών.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Αρνητικά όλα τα rapid test για κορωνοϊό στην Κ.Α.Κ.

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Αρνητικά ήταν και τα 85 τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού, έπειτα από δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, στο χώρο των Βιολογικών Προϊόντων.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει από την έναρξη της πανδημίας η διοίκηση της Κεντρικής Αγοράς, σε συνεργασία με το Κ.Υ. Καλαμάτας.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ