Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Συνέντευξη Παναγιώτη Χειλά: Η παρούσα δημοτική αρχή έχει καταρρεύσει

Ανέβηκε

στις

Συνέντευξη Παναγιώτη Χειλά: Η παρούσα δημοτική αρχή έχει καταρρεύσει 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Συνέντευξη στον Σταύρο Μαρτίνο στο kalamatajournal

– Μπαίνουμε στην τελική ευθεία πριν από την υποβολή των ψηφοδελτίων στα Πρωτοδικεία για την ανακήρυξη των υποψηφίων. Θα έχετε υποψήφιους παντού; Δυσκολευτήκατε να βρείτε; Συναντήσατε εμπόδια σε αυτή τη διαδικασία από τους πολιτικούς αντιπάλους σας;

Καλησπέρα σας κ. Μαρτίνο, φυσικά θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σας, για να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας στο Δήμο Καλαμάτας. Είναι σημαντικό να υπάρχει υγιής ενημέρωση προς όλους.

Ναι, έχουμε υποψηφίους παντού πλέον, στο 100% των 34 κοινοτήτων και δεν είχαμε δυσκολίες στην εύρεσή τους. Ο χρόνος λειτούργησε υπέρ μας, γιατί ξεκινήσαμε νωρίς. Αντιμετωπίσαμε ορισμένα εμπόδια από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά τα ξεπεράσαμε με επιτυχία. Δυστυχώς, ακόμα, ορισμένοι σηκώνουν το τηλέφωνο και τάζουν διορισμούς ή απειλούν τους συμπολίτες μας. Όπως καταλαβαίνετε, νιώθουν ότι η ήττα είναι προ των πυλών, και κάνουν ό,τι μπορούν για να την αποφύγουν. Αλλά οι συμπολίτες μας τώρα γνωρίζουν. Ένα 20% θα κοιτάζει πάντοτε αποκλειστικά το προσωπικό του συμφέρον και ένα 80% αντίστοιχα θα επικεντρώνεται στο κοινό καλό.

 

– Έχετε πει επίσημα ότι θα είστε ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας. Που στηρίζετε τη πρόγνωσή σας;

Η πρόγνωσή μας στηρίζεται στην έρευνα που διενεργήσαμε και στην επαφή που έχουμε καθημερινά με τους πολίτες του Δήμου μας. Βασιζόμαστε στη στήριξη τους και στην εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει μέχρι σήμερα. Μπορείτε να ρωτήσετε τους 10 πρώτους ανθρώπους που θα συναντήσετε στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας ένα απόγευμα και θα καταλάβετε ότι η παρούσα δημοτική αρχή έχει καταρρεύσει. Δεν έχει καμία ελπίδα στον αστικό ιστό. Επίσης, στις 33 κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας αρκεί κανείς να ρωτήσει τους προέδρους τι πέτυχαν στο διάστημα 2019-2023 για τους κατοίκους των περιοχών αυτών και η απάντηση θα είναι η εκκωφαντική σιωπή. Δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό επιχείρημα υπερ της παρούσας δημοτικής αρχής Καλαμάτας. Ένα tablet διοικεί το Δήμο Καλαμάτας και κάποιος που προσπαθεί να μάθει ανάγνωση μέσα από αυτό. Αυτή είναι η αλήθεια για την αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023. Όποιος διαφωνεί ή έχει ενστάσεις με αυτό που λέω βγαίνει σε debate και συμμετέχει σε δημόσιο διάλογο. Εκεί τελειώνουν οι θεωρίες.

 

– Ποιος από τους πολιτικούς σας αντιπάλους είναι πολιτικά πιο “επικίνδυνος” για την υποψηφιότητά σας;

Δεν θα ήθελα να αναφέρω πολιτικά ονόματα και να κρίνω τους αντιπάλους μας, δε έχει νόημα χωρίς την παρουσία τους. Πιστεύουμε ότι ο αντίπαλός μας είναι η θεσμική αδράνεια και τα προβλήματα της καθημερινότητας, μελανά σημεία στην ανάπτυξη της πόλης και των κοινοτήτων μας.

 

– Το πρόγραμμα που έχετε ετοιμάσει για το Δήμο Καλαμάτας ξεπερνά σε προϋπολογισμό το 1 δισ. ευρώ. Που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Πως θα μπορέσει ο Δήμος να υλοποιήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα;

Το πρόγραμμά μας είναι φιλόδοξο, αλλά και εφικτό. Τα χρήματα για το πρόγραμμά μας περιγράφονται αναλυτικά στην 1η σελίδα του προγράμματός μας το οποίο έχει ήδη διανεμηθεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή και θα διανεμηθεί ξανά. Συνοπτικά να αναφέρω τέσσερις πηγές, το ταμείο ανάκαμψης, τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα κρατικά ταμεία και τους ιδιώτες επενδυτές.

Επίσης, θα επιδιώξουμε τη μείωση των δαπανών στο Δήμο Καλαμάτας με αποτελεσματικότερη διοίκηση και διαφάνεια στις δημοτικές δαπάνες. Για το λόγο αυτό κοστολογήσαμε το πλήρες πρόγραμμά μας προεκλογικά, έτσι ώστε το διάστημα 2024-2029 να μην δοθεί κανένα περιθώριο για μίζες σε αντιδημάρχους και εργολάβους.

 

-Αυτό που μόλις είπατε για ενδεχόμενες μίζες δεν είναι κάπως γενικόλογο; Δεν τσουβαλιάζει φταίχτες και άφταιγους;

Ευχαριστώ για την επισήμανση. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν επιθυμούμε να τσουβαλιάσουμε φταίχτες και άφταιγους. Αντιθέτως, επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε ότι οι δημοτικές δαπάνες θα γίνονται με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, ώστε να μειωθούν οι σπατάλες και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του προγράμματός μας, μακροπρόθεσμα. Αρκεί να δει κανείς το βίντεο (https://youtu.be/HTjviILGvwM ) με τον ορκωτό λογιστή της ΣΟΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας μερικές εβδομάδες πριν, και θα καταλάβει που πάνε τα χρήματα από τα τέλη του Καλαματιανού πολίτη.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα οικονομικά υγιές περιβάλλον για την υλοποίηση του προγράμματός μας και να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματα των φορολογουμένων θα χρησιμοποιούνται με αποτελεσματικό τρόπο. Και αυτό θα κάνουμε. Επειδή γνωρίζουμε οικονομικά. Και τα γνωρίζουμε καλά.

 

– Το πολιτικό κλίμα, τα αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, μπορούν να επηρεάσουν τις εκλογές στο Δήμο; Πόσο ισχυρό θα είναι το κίνητρο να ψηφίσει ο ψηφοφόρος τον υποψήφιο δήμαρχο του κόμματος που ψήφισε το Μάιο και τον Ιούνιο;

Πιστεύουμε ότι το πολιτικό κλίμα και τα αποτελέσματα των πρόσφατων εθνικών εκλογών δεν θα επηρεάσουν τις εκλογές στο Δήμο Καλαμάτας. Η Νέα Δημοκρατία έχει τριχοτομηθεί, μετά τα πρόσφατα γεγονότα, με τον άκομψο αποκεφαλισμό του κ.Νίκα. Οι πολίτες της Καλαμάτας θέλουν έναν δήμαρχο που θα εργαστεί για την ανάπτυξη της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Δεν θέλει ένα φερέφωνο σε ρόλο δημάρχου.

 

– Το κλίμα στο εσωτερικό του συνδυασμού σας είναι ενωτικό; Υπάρχουν δεύτερες σκέψεις ή και αποχωρήσεις συνεργατών σας;

Ο συνδυασμός μας είναι ενωτικός και δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις ή αποχωρήσεις συνεργατών μας. Είμαστε όλοι και όλες εδώ για να εργαστούμε μαζί για μια καλύτερη πόλη και για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις 33 κοινότητες της περιφέρειας του δήμου μας.

 

-Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Ελπίζω να βοήθησα τους συμπολίτες μας με τις απαντήσεις μου. Αν έχετε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, σας παρακαλώ μη διστάσετε να μου τη θέσετε. Είμαστε πάντοτε ανοιχτοί στο διάλογο. Καλούμε ξανά τους πολιτικούς μας αντιπάλους, τον κ. Οικονομάκο, τον κ. Τζαμουράνη και τον κ. Βασιλόπουλο, δημοσίως σε Debate. Είμαστε σε ετοιμότητα.

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ