Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Χειλάς: Ποδοπάτηση της Μνήμης Εκλιπόντων Προσώπων & της Αξιοπρέπειας της Καλαμάτας

Ανέβηκε

στις

Υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Χειλάς: Ποδοπάτηση της Μνήμης Εκλιπόντων Προσώπων & της Αξιοπρέπειας της Καλαμάτας 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Καλαμάτα (12.06.2023): “Η ανάπλαση της παραλίας γίνεται με μάρμαρα από τάφους”, το πρώτο θέμα συζήτησης στον ΑΝΤ1 και σε όλη τη χώρα, στις 12 Ιουνίου 2023, ακριβώς στην αρχή της επίσημης τουριστικής περιόδου στον τουριστικό προορισμό Καλαμάτα.

Καταγράφηκαν ακυρώσεις σε καταλύματα AirBnB και κρατήσεις καταλυμάτων σήμερα το πρωί.

 Να ξεκινήσουμε όμως από τα αυτονόητα. Αυτονόητο είναι ότι ορίζει ο Νόμος και τα χρηστά ήθη σε μια κοινωνία. Η προσβολή της μνήμης ενός νεκρού καταγράφεται στον Ποινικό Κώδικα. Συγκεκριμένα, στο Άρθρο 365 αναφέρεται: Προσβολή της μνήμης νεκρού – Όποιος προσβάλλει τη μνήμη νεκρού με βάναυση ή κακόβουλη εξύβριση ή με συκοφαντική δυσφήμηση (άρθρ. 363) τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών. Επίσης, σχετικά με τα ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ: Τα επί των τάφων μνημεία και αντικείμενα αφιερωμένα στη μνήμη αποθανόντων έχοντα την έννοια εκδηλώσεως θρησκευτικού και λατρευτικού σκοπού χαρακτηρίζονται ως πράγματα εκτός συναλλαγής μη επιτρεπόμενης της εκποίησης, υποθήκευσης, ενεχυρίασης ή κατάσχεσης αυτών από το χώρο των Κοιμητηρίων και της μεταβολής του προορισμού τους. Η επ’ αυτών ασκούμενη νομή είναι θρησκευτικού περιεχομένου και δεν έχει περιουσιακό χαρακτήρα.

 Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα μάρμαρα των ταφικών μνημείων βρέθηκαν κομμένα στο χώρο της ανάπλασης έτοιμα για τοποθέτηση στις ακριβείς διαστάσεις των τεχνικών προδιαγραφών. Οπότε είναι σαφής η πρόθεση για τοποθέτηση, δεν πρόκειται για αβλεψία του εργολάβου. Δεν βρέθηκε απλά μια πλάκα μαρμάρου σπασμένη και παραπεταμένη εκεί από αστοχία ή από ασέβεια. Οπότε, εδώ μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα. Το έγκλημα έγκειται, αφενός, στην παράβαση του νόμου, και αφετέρου στο ότι η σύμβαση όριζε αγορά υλικού μαρμάρων.

Δηλαδή, κάποιος πήρε τα λεφτά που προορίζονταν για την αγορά του υλικού και τα έβαλε στην τσέπη του, τοποθετώντας παράνομα μάρμαρα από ταφικά μνημεία (για τα οποία δεν εκδίδονται νόμιμα παραστατικά). Ήταν ο κ.δήμαρχος Καλαμάτας; Ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων; Ήταν ο επιβλέπων μηχανικός του έργου; Ήταν όλοι μαζί; Αυτό είναι δουλειά της Εισαγγελίας.

Η εισαγγελία είναι ενήμερη για μια ακόμα φορά για τα κακώς κείμενα της δημοτικής αρχής Βασιλόπουλου και της κοινοποιούνται τα παραπάνω. Τέλος, η οικογένεια της αποθανούσας Σταρούλας Καπετενάκη δεν θα φανταζόταν ποτέ, ότι πολίτες και επισκέπτες της Καλαμάτας θα ποδοπατούσαν τη μνήμη της μητέρας, αδελφής και θείας τους στην πολύπαθη ανάπλαση της Ναυαρίνου για μερικά (παράνομα) ευρώ παραπάνω στις τσέπες των υπευθύνων του έργου.

Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση των συγγενών της.

Λυπάμαι ειλικρινά κυρίως για την ηθική κατάπτωση της διοίκησης του Δήμου Καλαμάτας.

Για τη συνεχιζόμενη ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής του κ.Βασιλόπουλου.

Για την αναμφίβολη παραβίαση του Νόμου.

 Συμπολίτες μου για μια ακόμα φορά ….. μην τους επιτρέπετε να πατάνε επί πτωμάτων. Τα μάρμαρα αυτά από τα μνήματα των δικών μας ανθρώπων είναι που έφυγαν από κοντά μας.

Καταγράφεται ποδοπάτηση της μνήμης δικών μας εκλιπόντων προσώπων & της αξιοπρέπειας της Καλαμάτας. Αλλάξτε αυτήν την κατάσταση.

Χειλάς Θ. Παναγιώτης, PhDc, MBA, MEng

Υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας #2023

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ