Δευτέρα , 20 Ιανουαρίου 2020
Home / Πολιτικά / Απαγορεύεται η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας και επίσημα στα Σκόπια
skopia 660x330 - Απαγορεύεται η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας και επίσημα στα Σκόπια

Απαγορεύεται η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας και επίσημα στα Σκόπια

Sharing is caring!

Απαγορεύεται από σήμερα, επισήμως, η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας από τα Σκόπια, όπως προβλέπεται στη συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη ανάμεσα στην Ελλάδα και την γειτονική χώρα.

Η συμφωνία των Πρεσπών προέβλεπε εξάμηνη μεταβατική περίοδο πριν τεθεί σε ισχύ σήμερα η απαγόρευση, όπως αναφέρει το lider.mk. Στη συμφωνία τονίζεται μάλιστα ότι ο Ήλιος της Βεργίνας είναι μέρος της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

Το σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας χρησιμοποίησε για πρώτη φορά η γειτονική χώρα, για αλυτρωτικούς λόγους, στην πρώτη της σημαία. Με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη στις 12 Ιουνίου και τέθηκε σε ισχύ στις 12 Φεβρουαρίου 2019, τα Σκόπια πρέπει να αφαιρέσουν τη σημαία και τις αλυτρωτικές αναφορές από μνημεία, βιβλία, ιδρύματα και δημόσιους χώρους.

oinomessinia - Απαγορεύεται η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας και επίσημα στα Σκόπια 24173577 212881032587180 6080907507292582957 o - Απαγορεύεται η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας και επίσημα στα Σκόπια niniosbanner 1 - Απαγορεύεται η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας και επίσημα στα Σκόπια MYLO Indian Palace Restaurant - Απαγορεύεται η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας και επίσημα στα Σκόπια perrotis - Απαγορεύεται η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας και επίσημα στα Σκόπια mavreas1anigif - Απαγορεύεται η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας και επίσημα στα Σκόπια krystalkyriakoanigif - Απαγορεύεται η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας και επίσημα στα Σκόπια YPODIMATA - Απαγορεύεται η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας και επίσημα στα Σκόπια

Δες και αυτό

IMG 2019 10 23 144 310x165 - Μαντάς για ΔΕΗ: «Όχι άλλη υποκρισία από ΣΥΡΙΖΑ – Στηρίζουμε βιωσιμότητα και θέσεις εργασίας»

Μαντάς για ΔΕΗ: «Όχι άλλη υποκρισία από ΣΥΡΙΖΑ – Στηρίζουμε βιωσιμότητα και θέσεις εργασίας»

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΜαντάς για ΔΕΗ: «Όχι άλλη υποκρισία από ΣΥΡΙΖΑ – Στηρίζουμε βιωσιμότητα και …

shares