Connect with us

Πολιτικά

Αντωνία Μπούζα: Η υποκρισία ξεχειλίζει και η παρακμή απειλεί τους δημοκρατικούς θεσμούς

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αντωνία Μπούζα: Η υποκρισία ξεχειλίζει και η παρακμή απειλεί τους δημοκρατικούς θεσμούς 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Αντωνία Μπούζα

Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι, λέει ο θυμόσοφος λαός μας.

Τι εννοώ με αυτό;

Εδώ και πολλούς μήνες, ζούμε στη Μεσσηνία και στην Πελοπόννησο πρωτοφανείς καταστάσεις καιροσκοπισμού, ύβρεων, ψεμάτων και λάσπης κατά προσώπων από τηλεοπτικό μέσο που βάζοντας μπροστά τη δική του επιβίωση, αδίστακτα λασπολογεί κατά όσων σύμφωνα με τη λογική του ιδιοκτήτη του μέσου αυτού, παρεμποδίζουν τα σχέδιά του.

Υποκουλτούρα και παρακμή συνθέτουν εξ΄αιτίας κυρίως του τηλεοπτικού αυτού σταθμού την ειδησεογραφική πραγματικότητα της Μεσσηνίας.

Προσωπικά έχω εξυβρισθεί, λοιδωρηθεί και υποτιμηθεί πλειστάκις, σε μηνύσιμο βαθμό από την ομάδα των τηλεκριτικών, που θέλοντας και μη, προσπαθούν να επιβάλλουν στον τόπο μας, καταστάσεις και πρόσωπα.

Λέξεις όπως «καλτσοδέτες, φουστάνια, ουστ ρεεε» κλπ παρακμιακά, έχουν γίνει πλέον συνήθεια για όλους εμάς που υπομένουμε το μένος του καναλάρχη και των επιτελών του, οι οποίοι στη συνέχεια, συμπληρώνουν το εξυβριστικό σκηνικό, με…περισπούδαστη αρθρογραφία.

Εμείς που δεχόμαστε κάθε μέρα τη λάσπη, σιωπήσαμε και δεν ασχοληθήκαμε ως έπρεπε μαζί του.

Δυστυχώς η δική μας επιείκεια και ανωτερότητα, ίσως θεωρήθηκε αδυναμία, γι αυτό και είδαμε χθες την ανοίκεια συμπεριφορά του κ.Μπελόγιαννη απέναντι στη θεματική Αντιπεριφερειάρχη και υπεύθυνη επικοινωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ.Νικολάκου, την οποία και καταδικάζω απόλυτα.

Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι και εγώ προσωπικά έχω δεχθεί από το συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό και τον ιδιοκτήτη του, απαράδεκτες επιθέσεις με φράσεις που με έχουν θίξει ως θεσμικό παράγοντα και ως γυναίκα πολιτικό.
Ο χαρακτηρισμός «καλτσοδέτα» θα ακολουθεί πάντα τον κ. Μπελόγιαννη και θα χαρακτηρίζει εσαεί το ήθος και την πολιτική του αντίληψη.
Λυπάμαι για τη συμπεριφορά και τη στάση του, που υποβαθμίζουν τόσο πολύ την πολιτική ζωή της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου και δρουν τοξικά σε όλη την κοινωνία.

Αντωνία Μπούζα

Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου

& Θεμάτων Μεσσηνίας


Κοινοποιησέ το

Πολιτικά

Ερώτηση Λ. Λιάππα για τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών δρόμου σε συνοικίες που παρατηρείται έλλειψη φωτισμού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Λιάππας
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Να τοποθετηθούν ηλιακά φωτιστικά δρόμου σε συνοικίες και Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας που παρατηρείται έλλειψη φωτισμού, ώστε να εδραιωθεί η ασφάλεια των δημοτών και να εξοικονομήσει ο Δήμος χρήματα, τόσο από την τοποθέτηση, όσο και από την κατανάλωση ρεύματος, τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Λιάππας στην ερώτηση που κατέθεσε στα πλαίσια της διαδικασίας ελέγχου της δημοτικής αρχής που πραγματοποιήθηκε χθες κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είδε  θετικά την πρόταση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Θέμα: «Τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών δρόμου σε συνοικίες που παρατηρείται έλλειψη φωτισμού»

κ. Δήμαρχε

Σε πολλές συνοικίες της πόλης μας, ιδιαίτερα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως η Ράχη και σε κοινότητες,  παρατηρείται έλλειψη φωτισμού. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι οι συνδημότες μας  να νοιώθουν ανασφαλείς.

Εάν  προβούμε στην επιλογή να εγκαταστήσουμε κολώνες με σύνδεση από το ηλεκτρικό δίκτυο, σε πολλές περιπτώσεις θα είναι δύσκολο και ιδιαίτερα δαπανηρό για το δήμο μας και η διαδικασία είναι χρονοβόρα, καθώς αιτήσεις που έχουν γίνει από κατοίκους των περιοχών αυτών δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προτείνω ως λύση σε τέτοιες περιπτώσεις να χρησιμοποιήσουμε ηλιακά φωτιστικά δρόμου, τα οποία είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον, διότι η λειτουργία τους, βασίζεται μόνο στην ενέργεια του ήλιου.

Τα συστήματα αυτόνομου φωτισμού μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε και εύκολα, σε σταθερά σημεία, όπου η  εγκατάστασή τους δεν απαιτεί υποδομή καναλιών διέλευσης καλωδίων, ούτε σύνδεση με τη ΔΕΗ.

Με αυτό τον τρόπο θα εμπεδωθεί εν πολλοίς το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών μας και ο δήμος θα εξοικονομήσει χρήματα τόσο από την εγκατάσταση όσο και από την κατανάλωση ρεύματος. Επίσης  με αυτή την πολιτική στρέφουμε το δήμο μας σε καθαρές μορφές ενέργειας.

Κατόπιν τούτον ερωτώ τη δημοτική αρχή:

Είναι διατεθειμένη να  κάνει αποδεκτή την πιο πάνω πρόταση; και εάν ναι πιο το χρονοδιάγραμμα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας;

Την ερώτηση θα την δείτε στο 1:27:25 ενώ την απάντηση του δημάρχου 4:38:25

 

Ο Ερωτών

Λεωνίδας Δ. Λιάππας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού από την Αντωνία Μπούζα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

bouza
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Η 27η Σεπτεμβρίου έχει καθοριστεί διεθνώς  ως Παγκόσμια ημέρα τουρισμού.

Η ανάγκη των ανθρώπων να μετακινούνται για αναψυχή, εμπειρίες και γνώσεις, όπως και η έμφαση των οικονομιών παγκοσμίως στη στήριξη του τουρισμού, αναδεικνύει τη μεγάλη δυναμική και μεγάλη οικονομική επιρροή του .

Όσο σπουδαίο προϊόν είναι ο τουρισμός και ενισχυτικός των οικονομιών, άλλο τόσο είναι και ευάλωτος και επιρρεπής σε προβλήματα, σε τάσεις, σε διεθνείς εξελίξεις, φυσικά φαινόμενα κ.α. πολλά.

Οι Χώρες  και οι Περιφέρειες που επενδύουν μονόπλευρα στον τουρισμό είτε βγαίνουν πολλαπλά κερδισμένες όταν υπάρχει διεθνής ηρεμία και δεν υπάρχουν έκτακτα γεγονότα, είτε βγαίνουν λαβωμένες και γονατίζουν οικονομικά όταν εμφανιστεί ένα πρόβλημα.

Ως σώφρονα επιλογή ανάπτυξης, αναφέρεται η μέση οδός. Τουρισμός, αλλά συγχρόνως και αγροτική ανάπτυξη, κτηνοτροφία, τριτογενής τομέας, μεταποίηση, εξαγωγές κλπ.

Η πολιτική ηγεσία του Τουρισμού, αναφέρθηκε σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα του Τουρισμού,  στον «Τουρισμό και στην Αγροτική Ανάπτυξη». Τομείς που πρέπει πάντα να  συνδέονται , διότι ο ένας τροφοδοτεί τον άλλον και ενισχύεται η υπεραξία μέσω της ποιότητας των αγροτικών μας προϊόντων και του τουρισμού μας.

Η ανάκτηση του χαμένου εδάφους, θεωρήθηκε σημαντική για την πολιτική μας ηγεσία κάτι πολύ σωστό και ελπιδοφόρο. Ακούσαμε για ποιοτική αναβάθμιση συνολικά του τουριστικού προϊόντος, για καλλιέργεια νέων μορφών τουρισμού, για ίδρυση τουριστικών εγκαταστάσεων με προδιαγραφές αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος και  για ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Οι Περιφέρειες της Χώρας όμως που έχουν την ευθύνη χάραξης της τουριστικής στρατηγικής των Περιφερειών τους, άραγε μπορούν να ακολουθήσουν;

Ως αρνητικό παράδειγμα αναφέρω την πρωτοφανή αφωνία και έλλειψη πρωτοβουλιών της άλλοτε τουριστικά αναπτυσσόμενης Πελοποννήσου , που δυστυχώς αποτελεί πλέον αρνητικό παράδειγμα στο σύνολο της Χώρας κάτι που  θα πρέπει να ενεργοποιήσει το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού και να αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να διασωθεί η Πελοπόννησος. τουριστικά

Με αναχρονιστικές πρωτοβουλίες, με βήματα σημειωτόν, με έλλειψη στόχευσης και σχεδιασμού , με εγκατάλειψη λόγω ιδεοληψιών σπουδαίων σχεδιασμών και πρωτοβουλιών όπως π.χ. η συμφωνία με το Φόρουμ της Λουκέρνης , η συνεργασία με την Ομοσπονδία DRV, η οποία λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών μπορούσε να τροποποιηθεί κ.α.,  βλέπουμε δυστυχώς πως ο τόπος οδεύει προς τα πίσω και η Πελοπόννησος έγινε απλός θεατής των εξελίξεων ,κάτι που οδηγεί σε μαρασμό τη σπουδαία τουριστική της προοπτική.

Εύχομαι το νέο έτος το 2021, να  έχει γίνει κατανοητή η ανάγκη συμπόρευσης δυνάμεων, η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών, η εισδοχή στην πολιτική μας για τον τουρισμό  της καινοτομίας και των έξυπνων δράσεων και η χρησιμοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων που μας έχει χαρίσει απλόχερα ο πανέμορφος και προνομιούχος Μοριάς. Ελπίζω να βαδίσουμε όπως αρμόζει  στην Πελοπόννησο και όχι να αφήσουμε εντελώς στην τύχη την ανάπτυξή μας και να επαιρόμαστε μάλιστα, καίτοι δεν κουνήσαμε κυριολεκτικά το δαχτυλάκι μας την κρίσιμη ώρα για κάποια ήσσονος σημασίας αποτελέσματα.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Μίλτος Χρυσομάλλης: Έγινε πράξη η ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών, όπως είχαμε πει

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

χρυσομαλλης
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Όπως ακριβώς είχε ενημερώσει τους πολίτες της Μεσσηνίας πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά στην έκτακτη στήριξη των ελαιοπαραγωγών της Μεσσηνίας και ολόκληρης της χώρας, το εισόδημα των οποίων έχει υποστεί σημαντική μείωση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, αποφασίστηκε η στήριξη των παραγωγών μέσω του μέτρου Μ21 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, με στόχο την εξισορρόπηση των απωλειών που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί από τη διάθεση του ελαιολάδου σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η συνολική συγχρηματοδοτούμενη ενίσχυση, που προβλέπεται να χορηγηθεί στους δικαιούχους ελαιοπαραγωγούς, ανέρχεται σε 126,3 εκατομμύρια ευρώ και αφορά εφάπαξ ποσό ανά καλλιεργούμενα στρέμματα ελιάς, σύμφωνα με το ΟΣΔΕ 2019. Εφόσον δε το μέτρο λάβει την σχετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ένταξη των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει μεθοδικά και σταθερά να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της πανδημίας σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Μετά τους πατατοπαραγωγούς – η απόφαση ενίσχυσης των οποίων ανακοινώνεται άμεσα – τώρα είναι η σειρά της ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών της Μεσσηνίας και ολόκληρης της χώρας, όπως ακριβώς είχα ενημερώσει τους συμπολίτες μου πριν λίγες ημέρες, ως αποτέλεσμα συνεχών προσπαθειών και συζητήσεων με τον αρμόδιο Υπουργό Μάκη Βορίδη, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά. Η ανακοινωθείσα ενίσχυση των απωλειών που υπέστη το εισόδημά τους από τη μειωμένη τιμή διάθεσης του ελαιολάδου, εξαιτίας της πανδημίας, αποδεικνύει τόσο την αναγνώριση από την κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της εξέχουσας σημασίας του ελαιολάδου ως στρατηγικού προϊόντος, όσο και τις συνεχείς και μεθοδικές προσπάθειες του Υπουργού Μάκη Βορίδη να στηρίξει τους Έλληνες παραγωγούς. Έχουν ήδη γίνει συντονισμένες ενέργειες για την ενίσχυση παραγωγών και άλλων αγροτικών προϊόντων, η αποπληρωμή των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει. Παράλληλα, με ανακουφιστικά μέτρα όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, επιδοτήσεις για τους πληττόμενους αγρότες και δάνεια με μηδενικό επιτόκιο η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα. Θα συνεχίσουμε ακατάπαυστα τις προσπάθειες μας για την ανακούφιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Μεσσηνίας αλλά και για την επίλυση όλων των προβλημάτων που απασχολούν το νομό μας, συστηματικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες».


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ