Connect with us

Πολιτικά

Αντωνία Μπούζα για το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξής και Οδός Αναγνωσταρά

Ανέβηκε

στις

αντωνία μπούζα για το πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξής και οδός αναγνωσταρά 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Στα έργα και στις σοβαρές προσπάθειες που εξελίσσονται και αναβαθμίζουν τον τόπο μας, πάντα πρέπει να είμαστε θετικοί .
Οι πολίτες όμως επιβάλλεται να έχουν τη γνώση των πραγματικών γεγονότων για όλα τα ζητήματα.
Ενημερωτικά λοιπόν σχετικά με τις αναπλάσεις και το ρόλο του καθενός μας ,αναφέρω τα εξής :

Έχοντας η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου και ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης ,σχεδιάσει και εξειδικεύσει για την στοχευμένη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών το σημαντικό χρηματοδοτική εργαλείο στα χέρια των Περιφερειών δηλ το ΕΣΠΑ, είχε συμπεριλάβει στο σχεδιασμό του, την πόλη της Καλαμάτας, παρά τα όσα περί του αντιθέτου κάποιοι ισχυρίστηκαν στη διάρκεια κυρίως της προεκλογικής περιόδου και παραπλάνησαν τους πολίτες .
Το Πρόγραμμα σχεδιάστηκε έτσι, μόνο και μόνο για να ενισχυθούν κάποιες πόλεις όπως η Καλαμάτα και άλλες,, οι οποίες έχουν δυναμική προοπτική ανάπτυξης και σαν Μεσσηνιοι αιρετοί, είμαστε χαρούμενοι που συμβάλλαμε στην προοπτική αυτή.

Για την πόλη της Καλαμάτας λοιπόν, εξασφαλιστηκαν περίπου 10 εκατ. ευρω, με το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης με τίτλο «Καλαμάτα 2020: Βιώσιμη και Έξυπνη Πόλη» Οι τρεις πρώτες προσκλήσεις ποσού 4.355.000 ευρώ, αφορούσαν

1) 3.665.000 € ,για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και της παραλίας της Καλαμάτας
2) 390.000 ευρώ για παρεμβάσεις ενεργειακής αποδοτικότητας δημοτικών κτιρίων στην Καλαμάτα και
3) 300.000 ευρώ για δημιουργία σύγχρονων μέσων προβολής των πολιτιστικών και τουριστικών πόρων της πολης.

Οι προσκλήσεις αυτές έγιναν τον Οκτώβριο του 2018 (ΦΕΚ (821Δ/16.11.88 και 634Δ/9.10.89),
Η εξελιξη του προγράμματος δυστυχώς καθυστέρησε αδικαιολόγητα και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας πρέπει να ενημερώσει γιατι είχε τοσο μικρη απορροφητικότητα σε ένα τοσο σπουδαίο έτοιμο Προγραμμα που έλαβε να διαχειριστεί .

Στο πλαίσια αυτου του ΕΤΟΙΜΟΥ από την προηγουμενη Περιφερειακη Αρχη Πελοποννησου ευρωπαικου προγράμματος , που είχε δοθει στην πολη της Καλαμάτας, εντάσσεται και η πρόσκληση για την ανάπλαση της οδού Αναγνωσταρα, που είναι αναγκαια και θα δωσει επιπλεον αναπτυξιακή ώθηση στην πολη.

Το να κομπάζουν όμως αλλοι, για το δικο σου κοπο , ουτε δίκαιο είναι, ουτε ηθικό .

Οι πολιτες πρεπει να ξέρουν πως εξελίσσεται στη Μεσσηνια και στην Πελοποννησο από πρωτοβουλιες και δουλειά της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχης, αυτο το σπουδαίο ευρωπαικο Προγραμμα , οπως επισης και πληθώρα αλλων εργων, που φυσικο και επομενο είναι να απαιτουν τη γραφειοκρατική παρεμβαση του νεου Περιφερειαρχη κσι των αρμοδίων Υπηρεσιών.

Αυτο όμως δεν σημαινει πως η νέα Περιφερειακη Αρχη έχει μερίδιο στη δουλειά και στην επιτυχια για τα εργα που υλοποιούνται και εντάσσονται από εδώ και πέρα.

Η νέα Περιφερειακη Αρχη ας κομπασει και ας υπερηφανευτεί για οσα εργα σχεδιασει και υλοποιήσει αυτή κι εμεις ολοι, θα πουμε ένα μεγαλο μπραβο σε τετοια περιπτωση.

Η αναγκαια γραφειοκρατική και μονο πορεια των έτοιμων από αλλους σχεδιασμών και εργων,δεν συνιστά δικο τους επίτευγμα και δεν κατανοώ την αναγκη καποιων να δεχονται εύσημα , που ανηκουν σε αλλους.
Σε λιγο που θα προχωρήσει πχ και η εναπομένουσα τυπική διαδικασία του μοναδικού θέματος που εκκρεμεί σχετικα με την οριστικη λυση των απορριμμάτων, δηλ.η αποδοχη των απαλλοτριώσεων στην Παλιοχουνη ( η οποια λογω τεχνιτης ελλειψης απαρτίας του Π.Σ.ελεω αποστατών δεν κατέστη δυνατη) και αμεσως μετα ξεκινουν να κατασκευάζονται τα εργοστάσια απορριμμάτων και οι σταθμοί μεταφόρτωσης για να τελειωσει το πολύπαθο αυτό εργο το οποιο έμεινε πισω λογω πολιτικων τακτικισμών , θα αποτελεί μηπως κι αυτο εργο της νέας Περιφερειακης παραταξης Νικα η της παραταξης Τατουλη;
Εν κατακλειδι και για αποκατασταση της αληθειας, η μονη συμβολη του νεου Περιφερειαρχη Πέοποννησου στην αναγκαια και απαιτούμενη ανάπλαση της οδου Αναγνωσταρα, είναι πως από τη νέα θεση που ανέλαβε, επρεπε να υπογράψει την ένταξη του εργο αυτου στο έτοιμο απο εμας Προγραμμα ΒΑΑ και μονο .
Το ευρωπαικο Προγραμμα βασει του οποίου γινεται η αναπλαση της οδου Αναγνωσταρα, είναι κόπος και μόχθος αλλων.
Ελπιζω ο νεος Περιφερειάρχης κάποτε να πανηγυρίσει και αυτος μαζι με ολους εμας, για καποιο δικο του εργο .

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Πρωην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ