Connect with us

Πολιτικά

Αντωνία Μπούζα για το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξής και Οδός Αναγνωσταρά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αντωνία Μπούζα για το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξής και Οδός Αναγνωσταρά 1

Στα έργα και στις σοβαρές προσπάθειες που εξελίσσονται και αναβαθμίζουν τον τόπο μας, πάντα πρέπει να είμαστε θετικοί .
Οι πολίτες όμως επιβάλλεται να έχουν τη γνώση των πραγματικών γεγονότων για όλα τα ζητήματα.
Ενημερωτικά λοιπόν σχετικά με τις αναπλάσεις και το ρόλο του καθενός μας ,αναφέρω τα εξής :

Έχοντας η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου και ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης ,σχεδιάσει και εξειδικεύσει για την στοχευμένη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών το σημαντικό χρηματοδοτική εργαλείο στα χέρια των Περιφερειών δηλ το ΕΣΠΑ, είχε συμπεριλάβει στο σχεδιασμό του, την πόλη της Καλαμάτας, παρά τα όσα περί του αντιθέτου κάποιοι ισχυρίστηκαν στη διάρκεια κυρίως της προεκλογικής περιόδου και παραπλάνησαν τους πολίτες .
Το Πρόγραμμα σχεδιάστηκε έτσι, μόνο και μόνο για να ενισχυθούν κάποιες πόλεις όπως η Καλαμάτα και άλλες,, οι οποίες έχουν δυναμική προοπτική ανάπτυξης και σαν Μεσσηνιοι αιρετοί, είμαστε χαρούμενοι που συμβάλλαμε στην προοπτική αυτή.

Για την πόλη της Καλαμάτας λοιπόν, εξασφαλιστηκαν περίπου 10 εκατ. ευρω, με το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης με τίτλο «Καλαμάτα 2020: Βιώσιμη και Έξυπνη Πόλη» Οι τρεις πρώτες προσκλήσεις ποσού 4.355.000 ευρώ, αφορούσαν

1) 3.665.000 € ,για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και της παραλίας της Καλαμάτας
2) 390.000 ευρώ για παρεμβάσεις ενεργειακής αποδοτικότητας δημοτικών κτιρίων στην Καλαμάτα και
3) 300.000 ευρώ για δημιουργία σύγχρονων μέσων προβολής των πολιτιστικών και τουριστικών πόρων της πολης.

Οι προσκλήσεις αυτές έγιναν τον Οκτώβριο του 2018 (ΦΕΚ (821Δ/16.11.88 και 634Δ/9.10.89),
Η εξελιξη του προγράμματος δυστυχώς καθυστέρησε αδικαιολόγητα και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας πρέπει να ενημερώσει γιατι είχε τοσο μικρη απορροφητικότητα σε ένα τοσο σπουδαίο έτοιμο Προγραμμα που έλαβε να διαχειριστεί .

Στο πλαίσια αυτου του ΕΤΟΙΜΟΥ από την προηγουμενη Περιφερειακη Αρχη Πελοποννησου ευρωπαικου προγράμματος , που είχε δοθει στην πολη της Καλαμάτας, εντάσσεται και η πρόσκληση για την ανάπλαση της οδού Αναγνωσταρα, που είναι αναγκαια και θα δωσει επιπλεον αναπτυξιακή ώθηση στην πολη.

Το να κομπάζουν όμως αλλοι, για το δικο σου κοπο , ουτε δίκαιο είναι, ουτε ηθικό .

Οι πολιτες πρεπει να ξέρουν πως εξελίσσεται στη Μεσσηνια και στην Πελοποννησο από πρωτοβουλιες και δουλειά της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχης, αυτο το σπουδαίο ευρωπαικο Προγραμμα , οπως επισης και πληθώρα αλλων εργων, που φυσικο και επομενο είναι να απαιτουν τη γραφειοκρατική παρεμβαση του νεου Περιφερειαρχη κσι των αρμοδίων Υπηρεσιών.

Αυτο όμως δεν σημαινει πως η νέα Περιφερειακη Αρχη έχει μερίδιο στη δουλειά και στην επιτυχια για τα εργα που υλοποιούνται και εντάσσονται από εδώ και πέρα.

Η νέα Περιφερειακη Αρχη ας κομπασει και ας υπερηφανευτεί για οσα εργα σχεδιασει και υλοποιήσει αυτή κι εμεις ολοι, θα πουμε ένα μεγαλο μπραβο σε τετοια περιπτωση.

Η αναγκαια γραφειοκρατική και μονο πορεια των έτοιμων από αλλους σχεδιασμών και εργων,δεν συνιστά δικο τους επίτευγμα και δεν κατανοώ την αναγκη καποιων να δεχονται εύσημα , που ανηκουν σε αλλους.
Σε λιγο που θα προχωρήσει πχ και η εναπομένουσα τυπική διαδικασία του μοναδικού θέματος που εκκρεμεί σχετικα με την οριστικη λυση των απορριμμάτων, δηλ.η αποδοχη των απαλλοτριώσεων στην Παλιοχουνη ( η οποια λογω τεχνιτης ελλειψης απαρτίας του Π.Σ.ελεω αποστατών δεν κατέστη δυνατη) και αμεσως μετα ξεκινουν να κατασκευάζονται τα εργοστάσια απορριμμάτων και οι σταθμοί μεταφόρτωσης για να τελειωσει το πολύπαθο αυτό εργο το οποιο έμεινε πισω λογω πολιτικων τακτικισμών , θα αποτελεί μηπως κι αυτο εργο της νέας Περιφερειακης παραταξης Νικα η της παραταξης Τατουλη;
Εν κατακλειδι και για αποκατασταση της αληθειας, η μονη συμβολη του νεου Περιφερειαρχη Πέοποννησου στην αναγκαια και απαιτούμενη ανάπλαση της οδου Αναγνωσταρα, είναι πως από τη νέα θεση που ανέλαβε, επρεπε να υπογράψει την ένταξη του εργο αυτου στο έτοιμο απο εμας Προγραμμα ΒΑΑ και μονο .
Το ευρωπαικο Προγραμμα βασει του οποίου γινεται η αναπλαση της οδου Αναγνωσταρα, είναι κόπος και μόχθος αλλων.
Ελπιζω ο νεος Περιφερειάρχης κάποτε να πανηγυρίσει και αυτος μαζι με ολους εμας, για καποιο δικο του εργο .

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Πρωην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πολιτικά

Άκαρπη η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον καύσωνα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Άκαρπη η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον καύσωνα 12

Παναγιώτης Νίκας σε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ

“Ούτε συγκεκριμένο πρακτικό αποτέλεσμα και προφανώς ούτε και θετικό” -όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας- είχε η ευρύτατη σύσκεψη που έγινε χθες Τρίτη 2 Ιουνίου στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ Νίκου Δούκα και στελεχών του Οργανισμού, με αντικείμενο τις ζημιές που έχει επιφέρει στην Περιφέρεια ο πρόωρος καύσωνας, όσον αφορά την ελαιοκαλλιέργεια, τα κεράσια, τα βύσσινα και τα πορτοκάλια.

Μετά την σύσκεψη -στην οποία παρευρέθηκε και ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός- ο περιφερειάρχης παρατήρησε ότι “δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο στα χέρια μας. Δεν είμαι ευχαριστημένος από αποτέλεσμα” τόνισε, για να σημειώσει με έμφαση στη συνέχεια:

“ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ”

“Οταν ο ΕΛΓΑ δεν στηρίζει τις παραγωγές, το αγροτικό εισόδημα, δεν θα έχουμε ποτέ ισχυρή γεωργία. Προφανώς έχουμε πρόβλημα με τον κανονισμό του Οργανισμού, αλλά τους αγρότες δεν ενδιαφέρει αν ο κανονισμός είναι παλιός ή νέος, ούτε και η γραφειοκρατία. Τους ενδιαφέρει να αποζημιωθούν για το εισόδημα που έχασαν. Τον ΕΛΓΑ τον στηρίζουν οι αγρότες και έχουν την απαίτηση όταν παθαίνουν ζημιές, αυτές να καλύπτονται. Εχω την ελπίδα ότι ίσως αλλάξει πολιτική ο ΕΛΓΑ για το συγκεκριμένο θέμα και ίσως έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Προς το παρόν όμως, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται -και λυπούμαι”.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε από τους διευθυντές των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων -οι οποίοι, όπως και ο ομόλογός τους της έδρας, παρουσίασαν στα στελέχη του ΕΛΓΑ το πρόβλημα που έχει προκληθεί- να ετοιμάσουν φάκελο με τις ζημιές ανά Π.Ε.

“ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ”

Τον συγκεκριμένο φάκελο ο Π. Νίκας, όπως δήλωσε, θα υποβάλει στην κυβέρνηση και στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη:

“Το ζήτημα θα τεθεί και πολιτικά, οι εκθέσεις θα υποβληθούν στον υπουργό Γεωργίας και ο καθένας ας πράξει αυτό που νομίζει. Εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον κόσμο και τα συμφέροντά του” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Νικολάκου για τη στάση της Περιφέρειας απέναντι στους εκπροσώπους του ΕΛΓΑ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Νικολάκου για τη στάση της Περιφέρειας απέναντι στους εκπροσώπους του ΕΛΓΑ 14

Κωνσταντίνα Νικολάκου

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Δελτίο τύπου

Άνθρακας ο θησαυρός της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με εκπροσώπους του ΕΛΓΑ, σε ότι αφορά τις ζημιές από τον πρόωρο καύσωνα που υπέστησαν οι παραγωγοί της Πελοποννήσου.

Οφείλει να καταλάβει ο κ.Νίκας ότι τόσο σοβαρά ζητήματα δεν λύνονται με συναντήσεις και ευρείες συσκέψεις. Η άμεση αποζημίωση των παραγωγών δεν είναι υπηρεσιακό ζήτημα αλλά καθαρά πολιτικό.

Οφείλει ο αρμόδιος Υπουργός και η Κυβέρνηση να αντιληφθούν ότι σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο, οι αγρότες μας, ιδιαίτερα προϊόντων όπως η ελιά, τα κεράσια, τα βύσσινα και τα πορτοκάλια, έχουν υποστεί τεράστια βλάβη και απαιτούν άμεσα αποζημιώσεις. Η Κυβέρνηση η οποία αγνόησε εντελώς τον αγροτικό τομέα και δεν φρόντισε με κανέναν απολύτως τρόπο να θωρακίσει το συγκεκριμένο κλάδο, αρνείται τώρα με διαδικασίες έκτακτης ανάγκης να αναθεωρήσει τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και να τον προσαρμόσει στις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής και άλλων συνθηκών.

Ο κ. Νίκας να σταματήσει να λειτουργεί φοβικά απέναντι στην Κυβέρνηση, να σταματήσει να παραμένει σε διαπιστώσεις. Άμεσα να συγκαλέσει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, με την παρουσία εκπροσώπων αγροτών της Πελοποννήσου προκειμένου όλοι μαζί να προχωρήσουμε σε δυναμικές διεκδικήσεις για την στήριξη των αγροτών μας.

Την ίδια ώρα που οι αγρότες της Πελοποννήσου είναι με τα τρακτέρ στους δρόμους και διεκδικούν τα δικαιώματα τους, ο κ. Νίκας δηλώνει: «Έχω την ελπίδα ότι ίσως αλλάξει πολιτική ο ΕΛΓΑ και ίσως έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Προς το παρόν όμως, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται και λυπούμαι».

Τη συγκεκριμένη πολιτική του στάση, την αφήνω στην κρίση των πολιτών.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Πολιτικός «μαυραγορίτης & σαλταδόρος» της διοίκησης και της εξουσίας του Π. Νίκα o Νίκος Γόντικας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πολιτικός «μαυραγορίτης & σαλταδόρος» της διοίκησης και της εξουσίας του Π. Νίκα o Νίκος Γόντικας 15

Πέτρος Τατούλης για Νίκο Γόντικα

Δελτίο Τύπου της “Νέας Πελοποννήσου” & του Πέτρου Τατούλη

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί σε δύσκολες εποχές σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα πολύ σημαντικό έργο, ανεβάζοντας τη δυναμική των αναπτυξιακών προοπτικών της Πελοποννήσου. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη διαφανή διαχείριση όλων των πόρων, σεβόμενοι έστω και το ένα ευρώ, για έργα αναβάθμισης των υποδομών και ενδυνάμωσης της τοπικής μας οικονομίας». Αυτά δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, απαντώντας σε ψεύδη και συκοφαντίες του κ. Νίκου Γόντικα, ο οποίος καθημερινά αποδεικνύει ότι είναι ο πολιτικός «μαυραγορίτης & σαλταδόρος» της διοίκησης και της εξουσίας του Παναγιώτη Νίκα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Γόντικας, με την ανοχή του Προέδρου και υπό το …συντροφικό μειδίαμα του κ.Νίκα, εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά τη γνωστή σε όλους λάσπη του, απέναντι στα μέλη της «Νέας Πελοποννήσου» και στον Πέτρο Τατούλη. Ούτε μια κουβέντα δεν ψέλλισε για τη σωρεία των απευθείας αναθέσεων του Παναγιώτη Νίκα και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από την Περιφερειακή Αρχή.

Τον κ. Γόντικα τον γνωρίζουμε καλά. Τον χαρακτηρίζουν απόλυτα η πολιτική της λάσπης και η θεωρία του γκεμπελισμού.

Είναι ντροπή και προσβολή όμως για το ΚΚΕ να εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο από κάποιον που υπηρετεί με όλες του τις δυνάμεις την πολιτική του «εκλεκτού» τoυ Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας αναλάβει εργολαβικά όλο το «βρώμικο» πολιτικό παιχνίδι.

Ο πολιτικός κατήφορος του κ.Γόντικα για να διατηρήσει τις γνωστές φιλίες του με καναλάρχες, προκειμένου να τον «χρησιμοποιούν» ως τηλεοπτικό μαϊντανό για να επιτεθούν στον Πέτρο Τατούλη και στην παράταξη του, είναι βέβαιο ότι τον έχουν οδηγήσει στον απόλυτο πολιτικό εξευτελισμό.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ