Connect with us

Πολιτικά

«Πράσινη Πελοπόννησος» O Νίκας έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια πρωτόκολλο και διαδικασίες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Πράσινη Πελοπόννησος» O Νίκας έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια πρωτόκολλο και διαδικασίες 1

Με την ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε στην Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 στην Τρίπολη η περιφερειακή παράταξη «Πράσινη Πελοπόννησος» και η Δήμητρα Λυμπεροπούλου θα είναι και στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε με την εκλογή της «Πελοπόννησος Οικολογική» το 2014.

Όπως και στην προηγούμενη θητεία μας έτσι και τώρα θα δώσουμε το παρόν σχεδόν σε όλα τα περιφερειακά συμβούλια, θα αποφασίζουμε χωρίς αγκυλώσεις και ιδεοληψίες, ξεκαθαρίζουμε δε σε κάθε κατεύθυνση ότι όπως μέχρι τώρα έτσι και στο μέλλον, σε ότι συμφωνούμε θα ψηφίζουμε και σε ότι διαφωνούμε θα καταψηφίζουμε, δεν θα διστάσουμε να πάρουμε δύσκολες και τολμηρές αποφάσεις, δεν θα κάνουμε εκπτώσεις στις αρχές μας και στα πιστεύω μας, δεν θα επιδιώξουμε θέσεις και αξιώματα κάνοντας συμβιβασμούς.

Με αρκετές επερωτήσεις και εισηγήσεις αναδείξαμε πλήθος θεμάτων που απασχολούν την Πελοπόννησο και τους πολίτες της.

Δίνουμε  έμφαση σε δημιουργικές προτάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας για την έξοδο από την οικονομική και όχι μόνο κρίση.

Αντιμετωπίζοντας την περιφέρεια Πελοποννήσου ως μια περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήμασταν η μόνη περιφερειακή παράταξη που δώσαμε έμφαση σε αρκετά ευρωπαϊκά θέματα  περιφερειακής πολιτικής.

Το ατόπημα του κ Νίκα

Όσον αφορά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε το ατόπημα του νέου περιφερειάρχη κ Νίκα ο οποίος πολύ πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία των υπογραφών του νέου περιφερειακού συμβουλίου και αμέσως μετά τις υπογραφές της πλειοψηφίας   ξεκίνησε να δίνει συνέντευξη σε πλήθος δημοσιογράφων και να δέχεται συγχαρητήρια ακριβώς στο χώρο της τελετής αγνοώντας επιδεικτικά  τους περιφερειακούς συμβούλους της μειοψηφίας  και γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια πρωτόκολλο και διαδικασίες.

Ερωτηματικά για τον νέο αντί-περιφερειάρχη Κορινθίας

Όσον αφορά τις επιλογές του νέου Περιφερειάρχη, πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η καταδικαστική απόφαση (με αναστολή) που αφορά τον νέο αντί-περιφερειάρχη Κορινθίας κ. Γκιολή.  Η Πράσινη Πελοπόννησος δεν υιοθετεί αλλά ούτε απορρίπτει τα δημοσιεύματα αυτά, περιμένουμε όμως η  νέα περιφερειακή αρχή να πάρει θέση και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις ώστε να μην υπάρχουν σκιές για τις επιλογές του κ. Νίκα ο οποίος σε όλη την προεκλογική περίοδο έκανε σημαία του την διαφάνεια. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο νέος περιφερειάρχης δεν εξοφλεί κομματικά γραμμάτια και θα δώσει τις απαραίτητες όσο και αναγκαίες εξηγήσεις σε διαφορετική περίπτωση δεν θα διστάσουμε να ζητήσουμε την παραίτηση του αντι-περιφερειάρχη Κορινθίας

Τέλος οι αποδοκιμασίες που ακουστήκαν από υποστηρικτές στην πλειοψηφία τους του κ Νίκα κατά την διάρκεια εκφώνησης του πολιτικού όρκου από σύμβουλο της μειοψηφίας δείχνουν ότι ο δρόμος για την Ιθάκη είναι ακόμα μακρύς.

 

Δήμητρα Λυμπεροπούλου

Περιφερειακή Σύμβουλος

Επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης

«Πράσινη Πελοπόννησος»

Πολιτικά

Πολιτικός «μαυραγορίτης & σαλταδόρος» της διοίκησης και της εξουσίας του Π. Νίκα o Νίκος Γόντικας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πολιτικός «μαυραγορίτης & σαλταδόρος» της διοίκησης και της εξουσίας του Π. Νίκα o Νίκος Γόντικας 14

Πέτρος Τατούλης για Νίκο Γόντικα

Δελτίο Τύπου της “Νέας Πελοποννήσου” & του Πέτρου Τατούλη

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί σε δύσκολες εποχές σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα πολύ σημαντικό έργο, ανεβάζοντας τη δυναμική των αναπτυξιακών προοπτικών της Πελοποννήσου. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη διαφανή διαχείριση όλων των πόρων, σεβόμενοι έστω και το ένα ευρώ, για έργα αναβάθμισης των υποδομών και ενδυνάμωσης της τοπικής μας οικονομίας». Αυτά δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, απαντώντας σε ψεύδη και συκοφαντίες του κ. Νίκου Γόντικα, ο οποίος καθημερινά αποδεικνύει ότι είναι ο πολιτικός «μαυραγορίτης & σαλταδόρος» της διοίκησης και της εξουσίας του Παναγιώτη Νίκα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Γόντικας, με την ανοχή του Προέδρου και υπό το …συντροφικό μειδίαμα του κ.Νίκα, εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά τη γνωστή σε όλους λάσπη του, απέναντι στα μέλη της «Νέας Πελοποννήσου» και στον Πέτρο Τατούλη. Ούτε μια κουβέντα δεν ψέλλισε για τη σωρεία των απευθείας αναθέσεων του Παναγιώτη Νίκα και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από την Περιφερειακή Αρχή.

Τον κ. Γόντικα τον γνωρίζουμε καλά. Τον χαρακτηρίζουν απόλυτα η πολιτική της λάσπης και η θεωρία του γκεμπελισμού.

Είναι ντροπή και προσβολή όμως για το ΚΚΕ να εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο από κάποιον που υπηρετεί με όλες του τις δυνάμεις την πολιτική του «εκλεκτού» τoυ Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας αναλάβει εργολαβικά όλο το «βρώμικο» πολιτικό παιχνίδι.

Ο πολιτικός κατήφορος του κ.Γόντικα για να διατηρήσει τις γνωστές φιλίες του με καναλάρχες, προκειμένου να τον «χρησιμοποιούν» ως τηλεοπτικό μαϊντανό για να επιτεθούν στον Πέτρο Τατούλη και στην παράταξη του, είναι βέβαιο ότι τον έχουν οδηγήσει στον απόλυτο πολιτικό εξευτελισμό.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Χρυσομάλλης: Νόμος του κράτους η απασχόληση ανέργων στον αγροτικό τομέα, χωρίς διακοπή επιδόματος

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Χρυσομάλλης: Νόμος του κράτους η απασχόληση ανέργων στον αγροτικό τομέα, χωρίς διακοπή επιδόματος 15

Μίλτος Χρυσομάλλης

Μόνο ένας μήνας χρειάστηκε από το αίτημα του Μίλτου Χρυσομάλλη για την απασχόληση των ανέργων σε αγροτικές εργασίες, μέχρι τη νομοθετική θέσπισή του από τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας. Πλέον το αίτημα του βουλευτή Μεσσηνίας και των άλλων 10 βουλευτών της ΝΔ αποτελεί νόμο του κράτους, καθώς ενσωματώθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που ψηφίζεται την Τετάρτη στη Βουλή των Ελλήνων.

Η διάταξη προβλέπει ότι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ δεν χάνουν το επίδομα ανεργίας εφόσον απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες και για 70 ημερομίσθια το χρόνο. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους ανέργους να εργαστούν σε εποχιακές εργασίες του αγροτικού τομέα, ενισχύοντας το εισόδημά τους και κυρίως χωρίς να χάνουν τόσο το επίδομα ανεργίας όσο και την εγγραφή τους ως άνεργοι. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να καλυφθεί το σοβαρό κενό σε εργατικά χέρια που εντοπίζεται στις εποχιακές αγροτικές εργασίες και έτσι να ενισχυθεί η πρωτογενής παραγωγή.

Το ίδιο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τις ανάγκες των Ελλήνων παραγωγών αποδεικνύουν και οι διατάξεις που ενσωματώθηκαν στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας και ψηφίστηκαν την προηγούμενη Παρασκευή ως νόμος 4690/2020. Περιλαμβάνουν τόσο την ασφάλιση πλέον με εργόσημο των εργατών γης που έρχονται από τρίτες χώρες χωρίς βίζα, όπως η Αλβανία (άρθρο 36), τη εξαίρεση των συνταξιούχων αγροτών από τη μείωση σύνταξης κατά 30%, αν ασκούν αγροτική δραστηριότητα αλλά και την παροχή της ίδιας δυνατότητας στους συνταξιούχους όλων των ταμείων που απασχολούνται ως αγρότες, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι και αλιείς, αρκεί το αγροτικό εισόδημα τους να μην υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ (άρθρο 78).

«Ο πρωτογενής τομέας παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με την ίδια ταχύτητα που αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση, επιλύει ζητήματα που αγγίζουν την απασχόληση στον αγροτικό τομέα ανέργων αλλά και συνταξιούχων, καθολικά αιτήματα που έμεναν στα αζήτητα χρόνια τώρα. Με το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που ψηφίζουμε την Τετάρτη δίνεται μια σειρά ουσιαστικών λύσεων, όπως το Μελισσοκομικό Μητρώο, τα σχέδια βόσκησης, τα εγγειοβελτιωτικά έργα αλλά και οι ελληνοποιήσεις προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ και σύντομα θα ακολουθήσει και η επικαιροποίηση του κανονισμού Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής του ΕΛΓΑ. Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια, τέλος, για την ενίσχυση των πατατοπαραγωγών της Μεσσηνίας αλλά και για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών του νομού μας, για τις ζημιές που υπέστη η καρπόδεση της ελιάς από τον πρόσφατο καύσωνα. Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει στη πράξη ότι και αφουγκράζεται τα αιτήματα και τις ανάγκες των αγροτών και δίνει λύσεις στην πράξη», τόνισε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα 16

Δημήτριος Γ. Φαββατάς

Αν. Αντιπρόεδρος Γενικού Συμβουλίου ΟΣΥΑΠΕ
(Ομοσπονδία Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας)

Την Τετάρτη, 27.5.2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Συλλόγων των Εργαζομένων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Νίκα με πρωτοβουλία των εργαζομένων. Επρόκειτο για ένα αίτημα που είχαν καταθέσει οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εδώ και επτά μήνες, αλλά ο κύριος Περιφερειάρχης τους αγνοούσε επιδεικτικά. Έστω και την ύστατη ώρα, αποφάσισε να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, καθώς επιθυμεί να προβεί σε σημειακή τροποποίηση του οργανισμού λειτουργίας υπηρεσιών της Περιφέρειας και γι’ αυτό το λόγο είναι προαπαιτούμενη η συναίνεση των εργαζομένων.

Αν και ο Περιφερειάρχης διατείνεται ότι σκοπός της τροποποίησης του οργανισμού είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών της Περιφέρειας, στην πραγματικότητα μοναδικό ζητούμενο είναι η τοποθέτηση ημετέρων σε θέσεις ευθύνης, όπως επανειλημμένα έχει πράξει μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, έχει παύσει και έχει ορίσει διευθυντές υπηρεσιών κατά το δοκούν περιφρονώντας κάθε έννοια ιεραρχίας και νομιμότητας. Αποτέλεσμα αυτών των παράνομων ενεργειών είναι το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και έχουν δικαιωθεί. Αυτό όμως δεν πτοεί τον Περιφερειάρχη που συνεχίζει την εκδικητική δίωξη τους και σε δεύτερο βαθμό. Και σπεύδει ο Περιφερειάρχης να εξυπηρετήσει πολιτικούς του φίλους πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου του Υπ. Εσωτερικών, το οποίο αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους, και θα καθορίζει κεντρικά και συνολικά όλα τα ζητήματα των Οργανισμών των Περιφερειών.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι έθεσαν στον Περιφερειάρχη θέματα καίρια για την ασφάλειά τους και για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η τοποθέτηση γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας, η αναβάθμιση των χώρων εργασίας,  η διεκδίκηση εκ μέρους του Περιφερειάρχη από την κυβέρνηση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Περιφερειακές Ενότητες, η σύσταση του Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ένα αίτημα για το οποίο  η Ομοσπονδία μας αναγκάστηκε να προβεί στην επίδοση εξώδικου), η εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η δίκαιη και αντικειμενική αξιολόγηση και μετακίνηση των εργαζομένων και η καθημερινή λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων της Περιφέρειας, τις οποίες όμως ο Περιφερειάρχης δεν άκουσε με τη δέουσα προσοχή.

Καλό θα ήταν ο Περιφερειάρχης να αφουγκράζεται πραγματικά τις ανάγκες και τα αιτήματα των εργαζομένων και όχι να μην συνδιαλέγεται προσχηματικά μαζί τους. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ