Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

ΜΕΑ Καλλιρρόης “Δίνεται τέλος στα μεγάλα προβλήματα των δήμων της Μεσσηνίας” ο Π. Νίκας στους δημάρχους της Π.Ε. Μεσσηνίας

Ανέβηκε

στις

ΜΕΑ Καλλιρρόης “Δίνεται τέλος στα μεγάλα προβλήματα των δήμων της Μεσσηνίας” ο Π. Νίκας στους δημάρχους της Π.Ε. Μεσσηνίας 9
Κοινοποιησέ το

“Πλέον και στη Μεσσηνία δίνεται τέλος στα μεγάλα προβλήματα των δήμων και παύουν οι εικόνες ντροπής με τα απορρίμματα” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υποδεχόμενος το πρωί σήμερα, Πέμπτη 18 Μαΐου, τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, η οποία ήδη λειτουργεί σε μεταβατικό στάδιο, στην περιοχή της Καλλιρρόης, καλύπτοντας τις ανάγκες των 6 δήμων της Μεσσηνίας.

“Ως Περιφέρεια έχουμε υποχρέωση -ως κύριοι του έργου- να ρυθμίσουμε όλες τις λεπτομέρειες ώστε αυτό να παραδοθεί χωρίς προβλήματα στον ΦοΔΣΑ και βεβαίως να προχωρήσουμε την διαδικασία της ανακύκλωσης, σε ολόκληρη την Περιφέρεια. Στο άμεσο μέλλον ξεκινάμε μια μεγάλη σχετική καμπάνια μέσα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης” συνέχισε ο περιφερειάρχης.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας δήλωσε αναφορικά με τη μονάδα της Καλλιρρόης, ότι σε συνεννόηση της Περιφέρειας με την διαχειρίστρια εταιρεία οι αρκαδικοί Δήμου Μεγαλόπολης και Γορτυνίας, θα πηγαίνουν τα απορρίμματά τους στην μονάδα της Παλαιόχουνης.

ΜΕΑ Καλλιρρόης “Δίνεται τέλος στα μεγάλα προβλήματα των δήμων της Μεσσηνίας” ο Π. Νίκας στους δημάρχους της Π.Ε. Μεσσηνίας 10

Πάντως, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, η ολοκληρωμένη διαχείριση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, με το βασικότερο από αυτά να αφορά στην περί τα 4 εκ ευρώ οφειλή που υπάρχει προς την διαχειρίστρια, από ορισμένους δήμους της 1ης διαχειριστικής ενότητας που εξυπηρετούνται ήδη στην Παλαιόχουνη:

“Δυστυχώς ορισμένοι δήμοι από την 1η διαχειριστική ενότητα δεν πληρώνουν. Είναι μεγάλοι δήμοι, ενώ οι μικροί δήμοι είναι εξαιρετικά συνεπείς” σημείωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι “η οφειλή αυτή δημιουργεί συνθήκες διεκδίκησης από την εταιρεία και επαναδιαπραγμάτευσης ορισμένων πραγμάτων” για να καταλήξει υπογραμμίζοντας: “Αυτό θα πρέπει να τελειώνει και καλώ -για μία ακόμα φορά- τους οφειλέτες δήμους να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους”.

ΜΕΑ Καλλιρρόης “Δίνεται τέλος στα μεγάλα προβλήματα των δήμων της Μεσσηνίας” ο Π. Νίκας στους δημάρχους της Π.Ε. Μεσσηνίας 11

Ακόμα, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το εργατικό προσωπικό στις μονάδες διαχείρισης να προέρχεται κατά βάση από τις περιοχές στις οποίες αυτές είναι εγκατεστημένες. Ανάλογη προσπάθεια υπάρχει προς την κατεύθυνση να υπάρξει κάποια ανταπόδοση στις εν λόγω περιοχές που δέχονται την όποια σχετική όχληση -“είναι κάτι που διερευνούμε ως Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ και την διαχειρίστρια εταιρεία” σημείωσε ο Π. Νίκας, ενώ καταλήγοντας είπε ότι η Περιφέρεια θα βοηθήσει όσο μπορεί όσον αφορά στους σταθμούς μεταφόρτωσης, ώστε το κόστος για τους δήμους να είναι το μικρότερο δυνατό”.

Ικανοποίηση για την λειτουργία και της δεύτερης μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου Σταύρος Αργειτάκος, επισημαίνοντας την εξαιρετική συνεργασία του Συνδέσμου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΜΕΑ Καλλιρρόης “Δίνεται τέλος στα μεγάλα προβλήματα των δήμων της Μεσσηνίας” ο Π. Νίκας στους δημάρχους της Π.Ε. Μεσσηνίας 12

Σε ανάλογες δηλώσεις ικανοποίησης προέβησαν επίσης και οι παρόντες σήμερα στην μονάδα της Καλλιρρόης δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου.

Παρόντες επίσης ήταν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς και Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Οργάνωσης, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, εκ μέρους δε της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ήταν ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλός της Γιώργος Αγραφιώτης, καθώς και ο Μπάμπης Χαραλαμπίδης Project Manager της ΣΔΙΤ Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επί τόπου ήταν ακόμα εκπρόσωποι των Δήμων Πύλου – Νέστορος και Δυτικής Μάνης, όπως επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και από μεσσηνιακούς δήμους.

ΜΕΑ Καλλιρρόης “Δίνεται τέλος στα μεγάλα προβλήματα των δήμων της Μεσσηνίας” ο Π. Νίκας στους δημάρχους της Π.Ε. Μεσσηνίας 13

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ