Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ανακοίνωση για την προστασία της υγείας από το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας

Ανέβηκε

στις

ανακοίνωση για την προστασία της υγείας από το συνδικάτο υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα νομού μεσσηνίας 3
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Εξόρμηση-  Παρέμβαση για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία πραγματοποίησαν την Πέμπτη 18 Φλεβάρη σε κεντρικό δρόμο της πόλης της Καλαμάτας το  συνδικάτο οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων Ν.Μεσσηνίας, το  συνδικάτο υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα Μεσσηνίας , το  σωματείο εργαζομένων  στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το  συνδικάτο επισιτισμού – τουρισμού – ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας και ο σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας (μέλος ΟΓΕ).

Στην ανακοίνωση τους τονίζεται ότι : ” Ένας χρόνος πέρασε σχεδόν από την έναρξη της πανδημίας και η χώρα βρίσκεται πάλι στο «κόκκινο». Το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη του μπροστά στο τρίτο κύμα αφού εδώ και ένα χρόνο οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση του και θωράκιση των υγειονομικών, της υγείας του λαού, ακούγονται ως κοροϊδία. Ιδιαίτερα στη περιοχή μας , μεγάλοι χώροι δουλειάς όπως εργοστάσια τροφίμων, σούπερ μάρκετ και σχολεία συνεχίζουν να είναι οι βασικές εστίες υπερμετάδοσης αφού κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες αρνούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.”

ανακοίνωση για την προστασία της υγείας από το συνδικάτο υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα νομού μεσσηνίας 4

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Δεν σκύβουμε το κεφάλι! Καμία αναμονή! Είναι η ώρα να βγούμε μπροστά!

Ένας χρόνος πέρασε σχεδόν από την έναρξη της πανδημίας και η χώρα βρίσκεται πάλι στο «κόκκινο». Το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη του μπροστά στο τρίτο κύμα αφού εδώ και ένα χρόνο οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση του και θωράκιση των υγειονομικών, της υγείας του λαού, ακούγονται ως κοροϊδία. Οι μεγάλοι χώροι δουλειάς στην περιοχή μας όπως εργοστάσια τροφίμων, σούπερ μάρκετ και σχολεία συνεχίζουν να είναι οι βασικές εστίες υπερμετάδοσης αφού κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες αρνούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα αντιλαϊκά μέτρα – κόλαφο για τη ζωή των εργαζομένων

Η κυβέρνηση μέσα σ’ αυτές τις σκληρές συνθήκες της πανδημίας προβάλλει ως προτεραιότητα τις «μεταρρυθμιστικές προκλήσεις». Από πίσω κρύβονται νέα, σκληρά μέτρα ενάντια στον εργαζόμενο λαό και η συνειδητή επιλογή να αφεθεί η δημόσια υγεία στο έλεος της πανδημίας.

Στο όνομα των «έκτακτων αναγκών», του «εκσυγχρονισμού» και των «αντοχών της οικονομίας» φέρνουν οριστικό χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, με 200 ευρώ κατώτερο μισθό, νέες ανατροπές με την παραπέρα «ευελιξία» των εργασιακών σχέσεων, τα 10ωρα με απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Την παγίωση αλλά και την επέκταση της κυριακάτικης εργασίας. Η παραπέρα παράδοση της Κοινωνικής και επικουρικής ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους, η μετατροπή της Ασφάλισης σε χρηματιστηριακό ρίσκο.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την ένταση της καταστολής για τους λαϊκούς – εργατικούς αγώνες που απαντούν στα αντιλαϊκά μέτρα της. Μέσω της αστυνομοκρατίας και με προαναγγελία βιομηχανίας δικογραφιών σε βάρος διαδηλωτών και συνδικαλιστών, θέλει να έχει ελεύθερο το πεδίο, με τους εργάτες και τη νεολαία φιμωμένους, για να υλοποιήσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει έτοιμα στο συρτάρι.

Τα εργατικά συνδικάτα απάντησαν στην αντιλαϊκή πολιτική, στην καταστολή και τον αυταρχισμό

Ολο αυτό το διάστημα και σε δύσκολες συνθήκες δόθηκαν μικρές και μεγάλες μάχες αλλά και ελπιδοφόροι αγώνες. Τα συνδικάτα έγιναν αποκούμπι για χιλιάδες συναδέλφους που δέχονται τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και της πανδημίας. Η Πρωτομαγιά του 2020 και η απεργία στις 26 Νοέμβρη, η συσπείρωση δεκάδων Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και την κυβερνητική καταστολή ήταν μια μεγάλη παρακαταθήκη αφού έφεραν στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.

Τα συνδικάτα να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους

Σήμερα και μπροστά στην επίθεση που εξαπλώνεται χρειάζεται να αντιπαραθέσουμε τη δική μας απάντηση, πιο δυναμικά, πιο αποτελεσματικά. Στο δικό μας χέρι είναι να ανατρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το βήμα, να οργανωθούμε στα σωματεία μας. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε συλλογικά τα επόμενά μας βήματα.

Να μη δεχτούμε την επιδείνωση της ζωής μας! Να μη συνηθίσουμε με την καταστολή! Να ανατρέψουμε σχεδιασμούς και μέτρα!

Διεκδικούμε:

 • Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση, από τον κρατικό προϋπολογισμό, του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Αμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
 • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.
 • Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς. Πραγματοποίηση δωρεάν μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας. Διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και των μισθών για τους εργαζόμενους που νοσούν οι ίδιοι ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα.
 • Μαζικό και δωρεάν εμβολιασμό για όλο το λαό.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων και όλων των ΠΝΠ.
 • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα! Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
 • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, με ανθρώπινα και αξιοπρεπή ωράρια εργασίας. Να καταργηθούν οι «ελαστικές» σχέσεις εργασίας, καμιά διευθέτηση του χρόνου εργασίας, σαφής διάκριση εργάσιμου – μη εργάσιμου χρόνου. Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων που αφορούν την τηλεργασία.
 • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
 • Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Συχνές απολυμάνσεις και διασφάλιση τήρησης των μέτρων στα πούλμαν των εταιρειών.
 • Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, 15 μαθητές ανά τμήμα, δωρεάν, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού, Ατομικά Μέσα Προστασίας σε όλα τα σχολεία.
 • Να παρθεί πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο των Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, που εντείνει την καταστολή, υπονομεύει τις ανάγκες των φοιτητών και βάζει νέους φραγμούς στην Εκπαίδευση.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ