Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους από τα ταξικά συνδικάτα της Μεσσηνίας

Ανέβηκε

στις

συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους από τα ταξικά συνδικάτα της μεσσηνίας 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων ποτών Νομού Μεσσηνίας και το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, τουρισμού, ξενοδοχείων Νομού Μεσσηνίας εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους πυρόπληκτους κατοίκους από τα πύρινα μέτωπα στην Μεσσηνία αλλά και σε όλη τη χώρα.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλη τη Μεσσηνία να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους που έχουν άμεση ανάγκη από βασικά είδη αλλά και όπου χρειαστεί να συμβάλουμε.

Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης, ( νερά, τυποποιημένη ξηρά τροφή, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κτλ ) την Τρίτη 10/8/2021, την Πέμπτη 12/6/2021 και την Παρασκευή  13/6/2021 από τις 6:30μμ έως 8:30μμ, έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6989748890 – 6985698656 – 6974669526 – 6977673306.

 

Το έγκλημα με τις πυρκαγιές δεν είναι τωρινό έχουν βάλει το χέρι τους όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή που έχει τεράστια ευθύνη .

Δεν είναι ούτε μοιραίο ούτε αναπόφευκτο να καιγόμαστε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές και να  πνιγόμαστε με τις πρώτες βροχές.

Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και πρέπει να αναζητηθούν σε μια πολιτική που ασκείται σταθερά από όλες τις κυβερνήσεις που ενισχύει την εμπορευματοποίηση της γης , την άναρχη ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης εις βάρος του περιβάλλοντος και της ασφάλειας της ζωής των εργαζομένων και των περιουσιών τους.

Είναι μεγάλη υποκρισία οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού που για όλη αυτή την καταστροφή τα «ρίχνει» όλα στην κλιματική αλλαγή, στα «ακραία» καιρικά φαινόμενα και στην «ατομική» ευθύνη.

Λίγο καιρό νωρίτερα  οι κυβερνώντες στις δικαιολογημένες ανησυχίες και παρεμβάσεις εργαζομένων, κατοίκων και συνδικάτων για τον κίνδυνο πυρκαγιών και τις μεγάλες ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα, ανθρώπινο δυναμικό και ολοκληρωμένο αντιπυρικό σχέδιο δήλωσαν  με έπαρση ότι « ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος».

Όμως, όπως δεν μπορούσαν να «γεννήσουν» ΜΕΘ, και λεωφορεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας , έτσι δεν μπορούν να «γεννήσουν» και πυροσβεστικά. Οι προτεραιότητες του αστικού κράτους  καθορίζονται από το πρόγραμμα   πως θα μοιραστούν τα πακέτα στους μεγαλοεπιχειρηματίες για την  «πράσινη ανάπτυξη».

Πως θα γίνουν « μπίζνες» στα βουνά και τα δάση για να κονομήσουν οι λίγοι.

Οι ανάγκες των πολλών, η ασφάλεια της ζωής τους, των κόπων μιας ζωής θυσιάζονται σε αυτό το σκοπό.

Η οργή είναι μεγάλη. Το κύριο είναι η ανθρώπινη ζωή.

Η εγκληματική όπως αποδεικνύεται, ανεπαρκής αντιπυρική προστασία από πλευράς κράτους, αφήνει αβοήθητους στο έλεος της φωτιάς και στα αποκαΐδια διαχρονικά, έτσι και σήμερα.

 

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε σήμερα ξεσηκωνόμαστε και απαιτούμε :

  • Χωρίς καμιά καθυστέρηση να παρθούν άμεσα μέτρα , να διατεθούν όλα τα μέσα και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στην μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών
  • Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων εξοπλισμένα με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών
  • Να κλείσουν όλα τα εργοστάσια και οι χώροι δουλειάς στις περιοχές των πυρκαγιών μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων από τις πυρκαγιές και τους υπαρκτούς κινδύνους άμεσων αναζωπυρώσεων.
  • Να διασφαλιστεί η καταβολή των μεροκάματων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να μην υπάρξει καμία άλλη συνέπεια για τους εργαζόμενους με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μειώσεις μισθών που σε τέτοιες περιπτώσεις όπως δείχνει η εμπειρία η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί για να προωθεί τέτοιου είδους σχεδιασμούς.
  • Να δοθούν αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που η δουλειά και το εισόδημά του είναι σε άμεση εξάρτηση με το δάσος όπως ρυτινοσυλέκτες και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι χωρίς κανένα εισόδημα στις περιοχές των καταστροφικών πυρκαγιών.
  • Η εξασφάλιση κατοικίας, των πρώτων άμεσων αναγκών, η αποκατάσταση των υποδομών, η ταχύτερη δυνατή επιστροφή στα χωριά τους και στα σπίτια τους των πληγέντων, η άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων, την οικονομική στήριξη όλων των οικογενειών, των αγροτών και επαγγελματιών, όσων έχασαν τις δουλειές τους , απαιτούν άμεσες προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες, εξειδικευμένα συνεργεία.

Καμία αυταπάτη, καμία εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση. Οι πυρόπληκτοι πρέπει να βρουν το κουράγιο να σταθούν στα πόδια τους και μέσα από τα σωματεία τους να μπουν μπροστά, να διεκδικήσουν όσα έχασαν, μόνο με τον αγώνα τους και την αλληλεγγύη από όλο τον λαό θα υπάρξουν προϋποθέσεις να παραμείνουν στον τόπο τους, στα χωριά τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τον κάθε πολίτη, τα Σωματεία της περιοχής να συμβάλουν σε αυτή τη πρωτοβουλία δυναμικά.

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ