Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Ανταπόκριση από την απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στην Καλαμάτα

Ανέβηκε

στις

Ανταπόκριση από την απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στην Καλαμάτα 9
Κοινοποιησέ το

Μαζική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν την Τετάρτη 9 Νοέμβρη σωματεία και εργαζόμενοι, μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. Τα μέλη των σωματείων από τα ξημερώματα βρέθηκαν στου χώρους δουλειάς να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για το διακύβευμα της απεργίας, να κάνουν το βήμα να απεργήσουν. Σε εργοτάξια και εμπορικά καταστήματα περιφρουρήθηκε η απεργία και δεν λειτούργησε κανένα εργοτάξιο στην Καλαμάτα όπως και της ΤΕΜΕΣ στην Πύλο.

Ανταπόκριση από την απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στην Καλαμάτα 10

Ανταπόκριση από την απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στην Καλαμάτα 11

Ανταπόκριση από την απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στην Καλαμάτα 12

Το λόγο στη συγκέντρωση πήραν εκπρόσωποι των σωματείων που έφεραν εικόνα από τις μάχες στους χώρους δουλειάς, με χαιρετισμούς από το Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, από το συνδικάτο οικοδόμων, εκπροσώπους εκπαιδευτικών, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από τον Άρη Κομπότη, γραμματέα του Συνδικάτου Γάλακτος, τροφίμων, ποτών, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε:

Δεν ανεχόμαστε την ενεργειακή φτώχεια ιδιαίτερα σε συνθήκες που οι ενεργειακοί κολοσσοί θησαυρίζουν και η χώρα μας διαφημίζεται σαν ενεργειακός κόμβος. Δεν γίνεται να ανάβουμε το φούρνο και το θερμοσίφωνο με το χρονόμετρο για να μην κάψουμε πολύ ρεύμα και οι παρόχοι ρεύματος να έχουν σκάσει από τα κέρδη, πάντα με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Κανένας εργάτης δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τις ντροπιαστικές εικόνες, που πρέπει να τσακιστούν πριν γενικευτούν, όπως οι περικοπές βασικών ειδών από το διαιτολόγιο βρεφών και νηπίων σε παιδικούς σταθμούς.

Ανταπόκριση από την απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στην Καλαμάτα 13

Επίσης κατήγγειλε την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας που με απαράδεκτες δικαιολογίες αρνήθηκε να εγγράψει το Συνδικάτο μέλος του ΕΚ. Υπέδειξε αδικαιολόγητη κωλυσιεργία για την εγγραφή του στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου για 10 μήνες. Τελικά, και αφού τελικά αναγκάστηκε να το φέρει ως θέμα στο ΔΣ μετά από εξώδικο του Συνδικάτου, με ανυπόστατες δικαιολογίες απέρριψε την αίτηση εγγραφής. Η πλειοψηφία της διοίκησης με πρόταση του Γραμματέα, (ΣΥΡΙΖΑ) και γελοία επιχειρήματα του Προέδρου (ΔΑΚΕ-ΝΔ), αρνήθηκαν να γράψουν το συνδικάτο στην δύναμη του Εργατικού Κέντρου. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα έφερε ως δικαιολογία ότι το σωματείο δε συμμορφώνεται με το νόμο Χατζηδάκη και πιο συγκεκριμένα με την εγγραφή στο μητρώο ΓΕΜΗΣΟΕ (πράγμα που δεν έχει κάνει ούτε η ΓΣΕΕ, ενώ εκκρεμεί και απόφαση του ΣτΕ για την νομιμότητα του νόμου).

Tέλος από άυριο όλοι μας ριχνώμαστε στην μάχη για να είμαστε ακόμα περισσότεροι την επόμενη φορά. Επειδή τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, επειδή οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να φέρουν τα πάνω κάτω αν το πάρουν απόφαση.

Απεργιακές συγκεντρώσεις με συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων έγιναν στην Μεσσήνη και στην Κυπαρισσία.

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ