Connect with us
Επιμελητηρίο

Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Συνδικάτου Επισιτισμού- Τουρισμού Μεσσηνίας- Όλοι στην απεργία 9 Νοέμβρη

Ανέβηκε

στις

Ανακοίνωση Συνδικάτου Επισιτισμού- Τουρισμού Μεσσηνίας- Όλοι στην απεργία 9 Νοέμβρη 1
Κοινοποιησέ το

Σε απεργιακή κινητοποίηση στις  9 Νοέμβρη  κατεβαίνει το  Συνδικάτο  Επισιτισμού- Τουρισμού Μεσσηνίας σύμφωνα με την κάτωθι ανακοίνωση του.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Στις 9 Νοέμβρη ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους σε ξενοδοχεία και επισιτισμό, στα catering, στις μεγάλες αλυσίδες εστίασης, στη διανομή , να συμμετέχουμε  στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση.
Την ώρα που ο μισθός μας δεν φτάνει για να καλύψει τα έξοδα μας ούτε για την πρώτη εβδομάδα του μήνα, η κυβέρνηση λέει ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας ζητώντας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς των πολέμων τους.
Δε μπορούμε να προσαρμοστούμε και να  αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στην βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Επιχειρηματικοί όμιλοι σε ξενοδοχεία και εστίαση θησαύρισαν και φέτος βγάζοντας στην κυριολεξία το λάδι σε χιλιάδες εργαζόμενους.10ωρη δουλειά, μισθοί πείνας και ατελείωτη εργοδοτική αυθαιρεσία συνθέτουν την εικόνα των συνθηκών που βιώνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, ο οποίος αποτελεί την αιχμή της καπιταλιστικής «ανάπτυξης» .
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
Απέναντι στη κατάσταση που ζούμε όλοι οι εργαζόμενοι καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία μαζί με όλα τα σωματεία της χώρας, γιατί ότι κερδίσαμε μέχρι σήμερα το κερδίσαμε μέσα από τους αγώνες και όχι περιμένοντας σωτήρες. Παίρνουμε δύναμη από τους συναδέλφους μας στον επισιτισμό στη Σαντορίνη που πρόσφατα υπέγραψαν τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας με τουλάχιστον 19% αύξηση, καθορισμό καθηκόντων, κατοχύρωση της επαναπρόσληψης για τους εποχικούς εργαζόμενους, 7ωρο-5θημερο-35ωρο για τους διανομείς.

v  ΔΕΝ είναι φυσικό επακόλουθο της δουλειάς στον κλάδο ένας εργαζόμενος να κάνει να πάντα, να σερβίρει, να πλένει πιάτα και σκεύη, να καθαρίζει τουαλέτες και πατώματα ή ο μάγειρας να κάνει και λίγο λάντζα.

v  ΔΕΝ  είναι φυσικό φαινόμενο να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, χωρίς ρεπό, χωρίς διάλειμμα, όποτε και όσο έχει δουλειά το κάθε μαγαζί.

v  ΔΕΝ  αρμόζει στον αιώνα που ζούμε να χάνουμε κάθε τρεις μέρες συναδέλφους μας στο δρόμο, στο μεροκάματο του «τρόμου», να στενάζουμε από τις επαγγελματικές ασθένειες, αφού η ευθύνη για την ασφάλεια της ζωής και της υγείας μας είναι ατομική, μιας κ αποτελεί κόστος που πρέπει να μειωθεί για τους εργοδότες. Πολύ περισσότερο που οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής με τη μορφή του συνεργατικού μοντέλου εργασίας (freelancers), μορφή εργασίας που νομιμοποιήθηκε με τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη, απαλλάσσονται από κάθε υποχρέωση απέναντι στο διανομέα.

            Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα μέσα για το ακόμα μεγαλύτερο ξεζούμισμα μας, πάνω στα τσακισμένα μας δικαιώματα έχει στηριχτεί η ανάπτυξη των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου, με αυτό τον τρόπο διασφαλίζει η εργοδοσία τη μέγιστη κερδοφορία της, με τη συμβολή και τη νομοθετική κάλυψη όλων των κυβερνήσεων.

Στις 9 Νοέμβρη καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση απεργούμε και διεκδικούμε:

  • Υπογραφή  ΣΣΕ στα ξενοδοχεία της Μεσσηνίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση του 5ημερου 8ωρου χωρίς καμία διευθέτηση στο χρόνο εργασίας.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη  και όλων των αντεργατικών νόμων.
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  • Να μην ξεπερνάμε το νόμιμο ωράριο χωρίς διαλείματα. Να πληρωνόμαστε τις νόμιμες προσαυξήσεις του Σαββάτου και της Κυριακής, της αργίας, των νυχτερινών, των υπερωριών, και της προϋπηρεσίας.
  • Ταμείο ανεργίας 600 ευρώ για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο διαρκεί η ανεργία.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ΗΣ ΜΑΡΤΊΟΥ

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ