Connect with us

Συμβουλές

Ύπνος και υγεία: Συμβουλές για να κοιμηθείς καλύτερα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ύπνος και υγεία: Συμβουλές για να κοιμηθείς καλύτερα 3
Κοινοποιησέ το

Ύπνος και υγεία: Συμβουλές για να κοιμηθείς καλύτερα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τον τρόπο που κοιμόμαστε.

Από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος του δωματίου μας μέχρι αυτό που είχαμε για δείπνο την προηγούμενη μέρα. Από τη μελέτη αυτών των παραγόντων και της επιρροής τους στον ύπνο, προέκυψε αυτό που είναι γνωστό ως υγιεινή ύπνου. Μια σειρά συστάσεων που υποστηρίζουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και προωθούν συνήθειες που προωθούν έναν πιο ξεκούραστο και αποτελεσματικό ύπνο.

Ο ύπνος είναι μια από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες που κάνουμε στη ζωή μας. Θέλετε να μάθετε πώς να το επιτύχετε; Προτείνουμε βασικές οδηγίες για καλύτερο ύπνο.1 Διατηρήστε μια ωριαία ρουτίνα
Ο ύπνος είναι ρουτίνα και χαιρετίζει τη σταθερότητα. Γι ‘αυτό το σώμα σας θα επωφεληθεί από το να σηκωθείτε και να κοιμηθείτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων. Είναι καλύτερα να ξυπνήσετε νωρίτερα από να κοιμηθείτε αργότερα. Η ποσότητα του ύπνου είναι εξίσου σημαντική με την ποιότητα. Ακόμα κι αν κοιμάσαι 7 ώρες, δεν είναι το ίδιο να κοιμάσαι στις 6 το πρωί από το να κοιμάσαι στις 23:00. Το σώμα είναι προγραμματισμένο να γνωρίζει ότι όταν ανατέλλει ο ήλιος είναι καιρός να σηκωθεί. Το σώμα απελευθερώνει μελατονίνη κατά τη διάρκεια του βραδιού, γι ‘αυτό αρχίζουμε να αισθανόμαστε κουρασμένοι και υπνηλία. Αλλά εάν συνεχώς αναγκάζεστε να αλλάξετε τους κύκλους σας, μπορεί να πληρώσει ακριβά.

Ύπνος και υγεία: Συμβουλές για να κοιμηθείς καλύτερα 4

Ελέγξτε ό, τι καταναλώσατε από το μεσημέρι. Όταν σκεφτόμαστε συναρπαστικά τρόφιμα, συχνά αναφέρουμε τον καφέ. Αλλά δεν είναι το μόνο ποτό που μας ενεργοποιεί: το τσάι ή άλλα ανθρακούχα ποτά μπορούν επίσης να μας αποτρέψουν από τον ύπνο. Κάνετε τακτικά αθλήματα. Ο αθλητισμός είναι ευεργετικός για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης ή την αποφυγή καθιστικού τρόπου ζωής και είναι επίσης μια εξαιρετική μέθοδος χαλάρωσης και ανακούφισης από το άγχος. Αποφύγετε τις διεγερτικές δραστηριότητες τις ώρες πριν τον ύπνο. Πολλοί ειδικοί έχουν δείξει ότι η συνήθεια παρακολούθησης οπτικοακουστικών προϊόντων αυξάνει τις περιπτώσεις αϋπνίας , κυρίως μεταξύ των νέων ηλικίας μεταξύ 18 και 32 ετών. Ένα δωμάτιο σε άριστη κατάσταση. Ήρεμη και χαλαρή ατμόσφαιρα, όχι πολύ κρύο, όχι πολύ ζεστό και είναι προτιμότερο να κοιμάστε εντελώς στο σκοτάδι.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το

Συμβουλές

ΟΗΕ: Αποφάσισε την αφαίρεση της μαριχουάνας από τα «σκληρά» ναρκωτικά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΟΗΕ: Αποφάσισε την αφαίρεση της μαριχουάνας από τα «σκληρά» ναρκωτικά 15
Κοινοποιησέ το

Να αφαιρέσει τη μαριχουάνα από τη λίστα με τα «σκληρά» και επικίνδυνα ναρκωτικά, αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ, σε μια εξέλιξη που θεωρείται αρκετά σημαντικά αναφορικά με τη χρήση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους.

Σύμφωνα με πηγές των New York Times, η απόφαση ελήφθη μέσα στην εβδομάδα και έγινε δεκτή, στην πλειοψηφία, με θετικά σχόλια και ανακούφιση σε πολλές περιπτώσεις, από ομάδες ανθρώπων και συλλογικότητες που μάχονταν πολύ καιρό για τον σκοπό αυτό.

Η επιτροπή του ΟΗΕ που έχει τη βάση της στη Βιέννη, έλαβε υπόψη για τη συγκεκριμένη απόφαση μια σειρά από συστάσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον αποχαρακτηρισμό της κάνναβης ως «επικίνδυνου ναρκωτικού», ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τα παράγωγά της. Οι συστάσεις αυτές επικεντρώθηκαν στην ανάγκη να εξαιρεθεί η κάνναβη από μια λίστα του 1961 που την συμπεριελάμβανε ανάμεσα σε άλλα εξαιρετικά εξαρτησιογόνα οπιοειδή, όπως η ηρωίνη.

Η απόφαση δεν θα έχει άμεση εφαρμογή, σύμφωνα με τους ειδκιούς, καθώς τα διάφορα κράτη θα έχουν ενστάσεις στο πώς να χαρακτηρίσουν την κάνναβη.

ΠΗΓΗ ygeiamou.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Συμβουλές

Καλαμάτα: Αναζητάτε Φροντιστή – Γηροκόμο – Νοσηλευτή

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα: Αναζητάτε Φροντιστή - Γηροκόμο - Νοσηλευτή 16
Κοινοποιησέ το

Με σεβασμό και φροντίδα ο κ. Αλέξανδρος νοσηλευτής Α  κύκλου σχολή παλιού νοσοκομείου και Β κύκλου με δίπλωμα από στρατιωτικό νοσοκομείο 401 παρέχει:

  1. Πλήρης νοσηλευτική υποστήριξη με εξειδίκευση στους γηριατρικούς ασθενείς
  2. Ειδική Νοσηλευτική φροντίδα ηλικιωμένου
  3. Νοσηλεία στο χώρο σας
  4. Αλλαγές τραυμάτων, περιποίηση κατακλίσεων ενέσεις (im. Iv.)
  5. Καθαριότητα και φροντίδα σε λουτρό.
  6. Μετρήσεις ζωτικών.
  7. Άλλαγμα και τοπικό πλύσιμο

Πληροφορίες κ. Αλέξανδρος

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6980146622


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Συμβουλές

8 Ιδέες: Τι να κάνω στην καραντίνα;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

8 Ιδέες: Τι να κάνω στην καραντίνα; 17
Κοινοποιησέ το

Οι περιορισμοί είναι αρκετοί, ο ελεύθερος χρόνος άπλετος, σε σημείο που νιώθεις ότι δεν έχεις τι άλλο να κάνεις στην καραντίνα. Ωστόσο ο χρόνος μπορεί να γεμίσει με αρκετές δραστηριότητες. Έχουμε σίγουρα πολλοί από εμάς σκεφτεί κατά διαστήματα ιδέες για το «τι να κάνω στην καραντίνα». 

Συγκεντρώσαμε λοιπόν αρκετές τέτοιες ιδέες σε μια λίστα για να διευκολύνουμε την αναζήτησή σας.

Τι να κάνω στην καραντίνα;

Δες ταινίες και σειρές. Στο διαδίκτυο θα βρεις αρκετές πλατφόρμες και ιστοσελίδες που προσφέρουν δωρεάν ταινίες τις οποίες μπορείς να παρακολουθήσεις από την άνεση του σπιτιού σου.

Διάβασε βιβλία – μια επίσης δημοφιλής δραστηριότητα. Είτε διαδικτυακά, αφού και πάλι υπάρχουν πλατφόρμες και ιστοσελίδες που εξυπηρετούν αυτό το σκόπό είτε επιλέγοντας ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη του σπιτιού σου.

Παρακολούθησε online μαθήματα. Διάφορα πανεπιστήμια εν μέσω καραντίνας προσφέρουν μαθήματα ή σεμινάρια δωρεάν στο διαδίκτυο σε μια μεγάλη ποικιλία ώστε ο καθένας να βρει αυτό που πραγματικά τον ενδιαφέρει.

Ανανέωσε τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Μια εύκολη ιδέα για να γεμίσεις το χρόνο σου εν μέσω καραντίνας είναι οι αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Αυτό μπορεί να σημαίνει την αλλαγή της θέσης των επίπλων στα δωμάτια ή ακόμα και τη δημιουργία μαξιλαριών, κεριών και άλλων κατασκευών.

Ασχολείσου με τη μαγειρική. Η μαγειρική μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δημιουργική. Δοκίμασε να φτιάξεις φαγητά που δεν έχεις μαγειρέψει ποτέ ξανά ή να κάνεις τη δική σου παραλλαγή σε μια αγαπημένη συνταγή. Έτσι θα περάσεις δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου, θα φας πιο υγιεινά – σε σχέση με το να έτρωγες junk food – και ίσως κάνεις και οικονομία.

Κάνε γυμναστική. Η γυμναστική στην καραντίνα έχει πολλά οφέλη. Μπορείς να γυμναστείς κάνοντας περπάτημα ή ακόμα και στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό.

Μίλα με φίλους που έχεις χαθεί. Η προσωπική επικοινωνία είναι ίσως αυτή που έχεις περισσότερο ανάγκη στην καραντίνα. Και αφού έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο αξιοποίησέ τον για να μιλήσεις με φίλους που έχεις καιρό να τα πεις ή ακόμα καλύτερα και με την οικογένειά σου.

Άκου μουσική. Ίσως αυτό το κάνεις ήδη, αλλά έχεις την ευκαιρία να… ψαχτείς περισσότερο. Ανακάλυψε νέα τραγούδια, βρες νέα είδη μουσικής που μπορεί να σου αρέσουν. Αν θες κάτι ακόμα πιο προτότυπο που να περιλαμβάνει μουσική – και συγχρόνως μια διέξοδο από την καθημερινότητα – άκου ραδιοφωνικούς σταθμούς από όλο τον κόσμο!

Κάνε ένα διαδικτυακό ταξίδι. Τα ταξίδια είναι εκείνα που μπορεί να νιώθεις ότι στερείσαι πιο έντονα. Η ασφάλεια όμως είναι πιο σημαντική από ποτέ, για αυτό προς το παρόν μπορείς να αρκεστείς στις δυνατότητες του διαδικτύου. Όποιος κι αν είναι ο αγαπημένος σου προορισμός σίγουρα θα βρεις το υλικό εκείνο που θα σε κάνει να ταξιδέψεις… έστω και νοερά. Εμείς θα προτείνουμε μια βόλτα στο αγαπημένο Λονδίνο.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ