Connect with us

Συμβουλές

«Νοσηλευτές και Διαβήτης» η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Νοσηλευτές και Διαβήτης» η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη 1
Κοινοποιησέ το

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη εστιάζει και αφιερώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη στο Νοσηλευτικό προσωπικό με στόχο την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των νοσηλευτών στη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

 

Όπως αναφέρει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία στο σημερινό δελτίο τύπου που εξέδωσε, ο εξειδικευμένος νοσηλευτής Διαβήτη, πέρα από την εκπαίδευση και τη γνώση που παρέχει για την εφαρμογή της θεραπευτικής αγωγής και για τη σωστή χρήση όλων των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών, ενισχύει την ψυχοκοινωνική προσαρμογή του πάσχοντα και προάγει το ομαδικό πνεύμα στο πλαίσιο της συνεργασίας με την υπόλοιπη Διαβητολογική ομάδα, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε πάσχοντα.

 

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος του σχολικού νοσηλευτή στα παιδιά που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη.  Είναι ένας θεσμός που εξασφαλίζει την ισορροπία στην καθημερινότητα μιας οικογένειας με παιδί που πάσχει και ταυτόχρονα την ασφάλεια του παιδιού τις ώρες της παραμονής του στο σχολείο.

 

Δυστυχώς όμως ο αριθμός των σχολικών νοσηλευτών δεν καλύπτει όλες τις υπάρχουσες ανάγκες. Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», μαζί με την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ συνεχίζουν τις προσπάθειές μέχρι το κάθε παιδί σε κάθε σχολείο να έχει την υποστήριξη που χρειάζεται από τους επαγγελματίες υγείας.

 

H αλματώδης αύξηση του αριθμού των πασχόντων παγκοσμίως (460 εκατ. παγκόσμια, 10-12% του πληθυσμού στην Ελλάδα), κάνει ακόμη πιο σημαντικό τον ρόλο των νοσηλευτών, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται και έντονη ανάγκη για περισσότερη εξειδίκευση του νοσηλευτικού προσωπικού στα θέματα που άπτονται του Σακχαρώδη Διαβήτη. Ως εκ τούτου, οι κυβερνήσεις πρέπει να αναγνωρίσουν τη σημασία της επένδυσης στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, γιατί σύμφωνα με το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας, οι νοσηλευτές με την κατάλληλη κατάρτιση και τη γνώση μπορούν να κάνουν τη διαφορά στα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη.

 

Προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που  έχουν ληφθεί  από την Πολιτεία κατά της πανδημίας, ο Σύλλογος Διαβητικών Ν Μεσσηνίας συμμετέχει στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» που υλοποιεί και φέτος η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας,  που περιλαμβάνει ένα on-line παιχνίδι γνώσεων μέσω ψηφιακής εφαρμογής, το οποίο ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου. Σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη του φάση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες λαμβάνουν εκπαιδευτικό υλικό και στη συνέχεια απαντούν σε συναφείς ερωτήσεις για να επιβεβαιώσουν τις γνώσεις τους γύρω από τον υγιεινό τρόπο ζωής και τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά μέσα από την ιστοσελίδα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ (εδώ), αλλά και απευθείας από την ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ και κάθε νέος παίκτης θα έχει πρόσβαση σε όλο το εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό που έχει ήδη αναρτηθεί κατά την πρώτη φάση του παιχνιδιού στην εφαρμογή.

 

Επιπλέον, ανταποκρινόμενος ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος σε αίτημα του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την ιδιαίτερη ευαισθησία του,  το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020, το ιστορικό  Δημαρχείο θα φωταγωγηθεί με χρώμα μπλε από τη δύση του ηλίου μέχρι την αλλαγή της ημέρας,  χρώμα το οποίο έχει επιλεγεί να φωταγωγούνται κεντρικά σημεία των πόλεων από την Παγκόσμια Οργάνωση Διαβήτη (IDF) κάθε 14η Νοεμβρίου.


Κοινοποιησέ το

Συμβουλές

ΟΗΕ: Αποφάσισε την αφαίρεση της μαριχουάνας από τα «σκληρά» ναρκωτικά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΟΗΕ: Αποφάσισε την αφαίρεση της μαριχουάνας από τα «σκληρά» ναρκωτικά 14
Κοινοποιησέ το

Να αφαιρέσει τη μαριχουάνα από τη λίστα με τα «σκληρά» και επικίνδυνα ναρκωτικά, αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ, σε μια εξέλιξη που θεωρείται αρκετά σημαντικά αναφορικά με τη χρήση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους.

Σύμφωνα με πηγές των New York Times, η απόφαση ελήφθη μέσα στην εβδομάδα και έγινε δεκτή, στην πλειοψηφία, με θετικά σχόλια και ανακούφιση σε πολλές περιπτώσεις, από ομάδες ανθρώπων και συλλογικότητες που μάχονταν πολύ καιρό για τον σκοπό αυτό.

Η επιτροπή του ΟΗΕ που έχει τη βάση της στη Βιέννη, έλαβε υπόψη για τη συγκεκριμένη απόφαση μια σειρά από συστάσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον αποχαρακτηρισμό της κάνναβης ως «επικίνδυνου ναρκωτικού», ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τα παράγωγά της. Οι συστάσεις αυτές επικεντρώθηκαν στην ανάγκη να εξαιρεθεί η κάνναβη από μια λίστα του 1961 που την συμπεριελάμβανε ανάμεσα σε άλλα εξαιρετικά εξαρτησιογόνα οπιοειδή, όπως η ηρωίνη.

Η απόφαση δεν θα έχει άμεση εφαρμογή, σύμφωνα με τους ειδκιούς, καθώς τα διάφορα κράτη θα έχουν ενστάσεις στο πώς να χαρακτηρίσουν την κάνναβη.

ΠΗΓΗ ygeiamou.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Συμβουλές

Καλαμάτα: Αναζητάτε Φροντιστή – Γηροκόμο – Νοσηλευτή

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα: Αναζητάτε Φροντιστή - Γηροκόμο - Νοσηλευτή 15
Κοινοποιησέ το

Με σεβασμό και φροντίδα ο κ. Αλέξανδρος νοσηλευτής Α  κύκλου σχολή παλιού νοσοκομείου και Β κύκλου με δίπλωμα από στρατιωτικό νοσοκομείο 401 παρέχει:

  1. Πλήρης νοσηλευτική υποστήριξη με εξειδίκευση στους γηριατρικούς ασθενείς
  2. Ειδική Νοσηλευτική φροντίδα ηλικιωμένου
  3. Νοσηλεία στο χώρο σας
  4. Αλλαγές τραυμάτων, περιποίηση κατακλίσεων ενέσεις (im. Iv.)
  5. Καθαριότητα και φροντίδα σε λουτρό.
  6. Μετρήσεις ζωτικών.
  7. Άλλαγμα και τοπικό πλύσιμο

Πληροφορίες κ. Αλέξανδρος

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6980146622


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Συμβουλές

8 Ιδέες: Τι να κάνω στην καραντίνα;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

8 Ιδέες: Τι να κάνω στην καραντίνα; 16
Κοινοποιησέ το

Οι περιορισμοί είναι αρκετοί, ο ελεύθερος χρόνος άπλετος, σε σημείο που νιώθεις ότι δεν έχεις τι άλλο να κάνεις στην καραντίνα. Ωστόσο ο χρόνος μπορεί να γεμίσει με αρκετές δραστηριότητες. Έχουμε σίγουρα πολλοί από εμάς σκεφτεί κατά διαστήματα ιδέες για το «τι να κάνω στην καραντίνα». 

Συγκεντρώσαμε λοιπόν αρκετές τέτοιες ιδέες σε μια λίστα για να διευκολύνουμε την αναζήτησή σας.

Τι να κάνω στην καραντίνα;

Δες ταινίες και σειρές. Στο διαδίκτυο θα βρεις αρκετές πλατφόρμες και ιστοσελίδες που προσφέρουν δωρεάν ταινίες τις οποίες μπορείς να παρακολουθήσεις από την άνεση του σπιτιού σου.

Διάβασε βιβλία – μια επίσης δημοφιλής δραστηριότητα. Είτε διαδικτυακά, αφού και πάλι υπάρχουν πλατφόρμες και ιστοσελίδες που εξυπηρετούν αυτό το σκόπό είτε επιλέγοντας ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη του σπιτιού σου.

Παρακολούθησε online μαθήματα. Διάφορα πανεπιστήμια εν μέσω καραντίνας προσφέρουν μαθήματα ή σεμινάρια δωρεάν στο διαδίκτυο σε μια μεγάλη ποικιλία ώστε ο καθένας να βρει αυτό που πραγματικά τον ενδιαφέρει.

Ανανέωσε τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Μια εύκολη ιδέα για να γεμίσεις το χρόνο σου εν μέσω καραντίνας είναι οι αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Αυτό μπορεί να σημαίνει την αλλαγή της θέσης των επίπλων στα δωμάτια ή ακόμα και τη δημιουργία μαξιλαριών, κεριών και άλλων κατασκευών.

Ασχολείσου με τη μαγειρική. Η μαγειρική μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δημιουργική. Δοκίμασε να φτιάξεις φαγητά που δεν έχεις μαγειρέψει ποτέ ξανά ή να κάνεις τη δική σου παραλλαγή σε μια αγαπημένη συνταγή. Έτσι θα περάσεις δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου, θα φας πιο υγιεινά – σε σχέση με το να έτρωγες junk food – και ίσως κάνεις και οικονομία.

Κάνε γυμναστική. Η γυμναστική στην καραντίνα έχει πολλά οφέλη. Μπορείς να γυμναστείς κάνοντας περπάτημα ή ακόμα και στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό.

Μίλα με φίλους που έχεις χαθεί. Η προσωπική επικοινωνία είναι ίσως αυτή που έχεις περισσότερο ανάγκη στην καραντίνα. Και αφού έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο αξιοποίησέ τον για να μιλήσεις με φίλους που έχεις καιρό να τα πεις ή ακόμα καλύτερα και με την οικογένειά σου.

Άκου μουσική. Ίσως αυτό το κάνεις ήδη, αλλά έχεις την ευκαιρία να… ψαχτείς περισσότερο. Ανακάλυψε νέα τραγούδια, βρες νέα είδη μουσικής που μπορεί να σου αρέσουν. Αν θες κάτι ακόμα πιο προτότυπο που να περιλαμβάνει μουσική – και συγχρόνως μια διέξοδο από την καθημερινότητα – άκου ραδιοφωνικούς σταθμούς από όλο τον κόσμο!

Κάνε ένα διαδικτυακό ταξίδι. Τα ταξίδια είναι εκείνα που μπορεί να νιώθεις ότι στερείσαι πιο έντονα. Η ασφάλεια όμως είναι πιο σημαντική από ποτέ, για αυτό προς το παρόν μπορείς να αρκεστείς στις δυνατότητες του διαδικτύου. Όποιος κι αν είναι ο αγαπημένος σου προορισμός σίγουρα θα βρεις το υλικό εκείνο που θα σε κάνει να ταξιδέψεις… έστω και νοερά. Εμείς θα προτείνουμε μια βόλτα στο αγαπημένο Λονδίνο.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ