Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Τζαμουράνης από Αντικάλαμο και Σπερχογεία: Η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής με στοιχεία

Ανέβηκε

στις

Τζαμουράνης από Αντικάλαμο και Σπερχογεία: Η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής με στοιχεία 3
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Δελτίο τύπου:

Με κατοίκους του Αντικάλαμου και της Σπερχογείας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τη Δευτέρα ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης.

Καταρχάς υπενθύμισε επιγραμματικά τις αποτυχίες, τις καθυστερήσεις και την αδράνεια της δημοτικής αρχής σε μια σειρά από έργα και τομείς, τόσο στο κέντρο της Καλαμάτας όσο και -πολύ περισσότερο- στις συνοικίες και τις Κοινότητες του δήμου. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις συγκεκριμένες ανάγκες των δύο περιοχών, τα οποία έδειξε να γνωρίζει σε βάθος. Και περιέγραψε τη διαφορετική αντιμετώπιση που θα έχουν οι Κοινότητες και ολόκληρος ο Δήμος Καλαμάτας από τον ίδιο και την παράταξή του, βάσει συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων.

 

«ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟ – ΤΟΜΕΑ – ΠΕΡΙΟΧΗ»

 

Ο Β. Τζαμουράνης αναφέρθηκε στο «βάλτωμα», επί 4 χρόνια, όλων των σημαντικών υποθέσεων του Δήμου Καλαμάτας εξαιτίας της δημοτικής αρχής Βασιλόπουλου:

– Έργα (βλ. αναπλάσεις στις οδούς Κολοκοτρώνη, Αναγνωσταρά, Πλαστήρα, στην Αρτεμισία κ.α. – κτίριο «Ηλέκτρας» – κτίριο ΔΕΥΑΚ στο νέο Δημαρχείο – Κοινοτικό Κατάστημα Ασπροχώματος – Νηπιαγωγείο και επέκταση Δημοτικού Σχολείου στον Άρι – Ανοικτό Θέατρο Καλαμάτας με αποτέλεσμα τον συνωστισμό στο Κάστρο… και πολλά ακόμα για τα οποία η λίστα μοιάζει ατελείωτη, ειδικά στα χωριά).

– Πολεοδομικά ζητήματα (Ασπρόχωμα, Βέργα, Μικρή Μαντίνεια, Ανατολική Παραλία, πράξη εφαρμογής πυκνοδομημένων, εφαρμογές εγκεκριμένου Σχεδίου, κ.ο.κ.: Καμία πρόοδος!).

– Κοινωνικές δομές (1. Κανένα νέο σχολείο: ούτε καν το Ειδικό Δημοτικό, ούτε το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο, ούτε το 17ο Δημοτικό, ούτε το Νηπιαγωγείο Ράχης… 2. Η δημοτική αρχή δεν ολοκλήρωσε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ). 3. Δεν κατάφερε να εντάξει σε χρηματοδότηση την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Ημερησίας Φροντίδας ΑΜΕΑ. 4. Οι 2 Λέσχες Φιλίας (ΚΑΠΗ) λειτουργούν με κτιριακά προβλήματα. 5. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο διαθέτει λίγα χρήματα για τρόφιμα και πολλά για μισθοδοσίες. 6. Το Κοινωνικό Υπνωτήριο παραμένει 3 χρόνια χωρίς άδεια λειτουργίας! 7. Το Δημοτικό Κυνοκομείο είναι ακόμα στα χαρτιά… κ.λπ.).

– Ανάπτυξη – Υποδομές και Τουρισμός (1. Η κατασκευή του νέου αγωγού Φ800 δεν έχει καν ξεκινήσει, ενώ θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί! 2. Γενική και επικίνδυνη απρονοησία για την ύδρευση, για τις δεξαμενές σε Πήδημα και Καλαμάτα κ.λπ. 3. Τίποτα το ουσιαστικό επί 4 χρόνια στο παραλιακό μέτωπο. 4. Πλήρης αδράνεια για την προώθηση του τουρισμού που φέτος υπέστη σοβαρή μείωση – τίποτα για την προσέλκυση διεθνών πτήσεων οι οποίες φέτος μειώθηκαν περ. 26 %. 5. Τίποτα, άρα, και για τα καταστήματα εστίασης και την αγορά, που συνθλίβονται και ανάμεσα στα μειωμένα έσοδα και τα αυξημένα έξοδα (καύσιμα, ρεύμα, ελαιόλαδο). 6. Καμία βελτιωτική παρέμβαση στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας… κ.α.)

Καθημερινότητα (1. Οι κάδοι απορριμμάτων είναι συνεχώς γεμάτοι. 2. Ο σταθμός μεταφόρτωσης είναι ακόμα στις κουβέντες. 3. Υπάρχει μεγαλύτερο κόστος μεταφοράς σκουπιδιών. 4. Η οδοποιία έχει τα χάλια της ενώ οι ασφαλτοστρώσεις είναι λίγες και ψηφοθηρικές. 5. Η αγροτική οδοποιία είναι ασυντήρητη σχεδόν παντού – και μάλιστα ο Δήμος Καλαμάτας πήρε για αυτήν από το σχετικό εθνικό πρόγραμμα συνολικά 2 εκατ. ευρώ, με φιλοκυβερνητικό υποτίθεται δήμαρχο, ενώ ο Δήμος Τρίπολης πήρε τα τετραπλάσια: 8 εκατ. ευρώ! 6. Η παραβατικότητα και η ανασφάλεια στα χωριά έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις).

 

«ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΡΟΥΣΦΕΤΙΑ»

 

«Κάποιοι λοιπόν διοικούν το Δήμο και ευθύνονται για όλα αυτά. Κι αντί να νιώθουν ενοχές, πανηγυρίζουν κιόλας με καθετί μικρό που καταφέρνουν να υλοποιήσουν, όπως τα πάρκα τσέπης!» τόνισε μεταξύ άλλων ο Β. Τζαμουράνης και πρόσθεσε:

«Είναι τεράστιο το μέγεθος της ανικανότητας, της αναποτελεσματικότητας και της αποτυχίας της σημερινής δημοτικής αρχής και των στελεχών της, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται στην διοίκηση του δήμου επί 17 χρόνια! Και προσπαθούν να τα καλύψουν όλα αυτά με επικοινωνιακό τρόπο, με δημόσιες σχέσεις, με χαιρετούρες, με μικρορουσφέτια, με απευθείας αναθέσεις, με προσλήψεις διμηνιτών… και άλλα παλαιοκομματικά τερτίπια.

Αυτό όμως δεν είναι ούτε δημοκρατία, ούτε τρόπος λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης. Είναι παλαιοκομματισμός. Είναι διαιώνιση του πελατειασμού και του ρουσφετιού. Είναι υποτίμηση της προσωπικότητας και της νοημοσύνης των πολιτών. Είναι υποβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κι όλα αυτά δυστυχώς (και με τις ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες ορισμένων) φτωχαίνουν τη δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση και τη μετατρέπουν σε φέουδο, προς όφελος ιδίων συμφερόντων. Δώστε τους, φίλοι μου, την απάντηση που τους αξίζει».

 

ΑΝΤΙΚΑΛΑΜΟΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

 

Στον Αντικάλαμο, ο Β. Τζαμουράνης δεσμεύτηκε ότι από την πρώτη μέρα της νέας δημοτικής περιόδου θα εργαστεί μαζί με την τοπική κοινωνία για να ανατρέψει την εικόνα που έχει δημιουργήσει η δημαρχοντία Βασιλόπουλου με την άσχημη κατάσταση στην ύδρευση, τη μόνιμη αμέλεια στον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων από καλάμια-βλάστηση κλπ., την κατάργηση της παιδικής χαράς, την ελλιπέστατη καθαριότητα και την αραιή αποκομιδή των απορριμμάτων, το «κακό χάλι στην αγροτική οδοποιία» σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου, τα προβλήματα της άρδευσης που είναι κρίσιμα για την αγροτική παραγωγή.

Τζαμουράνης από Αντικάλαμο και Σπερχογεία: Η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής με στοιχεία 4

Στη Σπερχογεία δεσμεύτηκε, αντίστοιχα, για συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή και τους κατοίκους, παραμένοντας ανεπίλυτα επί 4 χρόνια: Παρεμβάσεις στην πλατεία για βελτίωση της λειτουργικότητας και της αισθητικής. Μονοδρόμηση δρόμου από Νοσοκομείο. Πεζοδρόμια στο δρόμο του Δημοτικού Σχολείου μέχρι την εθνική οδό. Αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης πάρκινγκ. Κοινοτικό γραφείο και παιδική χαρά στην πλατεία (με αγορά οικοπέδου) ή αλλού. Βελτίωση της βατότητας- ασφάλειας στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του οικισμού. Τακτικός καθαρισμός των ρεμάτων. Συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας όλο το χρόνο με μόνιμο μηχάνημα στη Θουρία. Αναβάθμιση και πιστοποίηση παιδικών χαρών και νέο Γήπεδο 5Χ5 στο χώρο του σχολείο για τα παιδιά της Σπερχογείας. Νέα θέση για τα απορρίμματα μακριά από το σχολείο. Ενεργός δράση και πρωτοβουλίες σε κάθε κατεύθυνση για τη μείωση της παραβατικότητας.

 

Επιπλέον, ο Β. Τζαμουράνης επανέλαβε τους 4 κύριους άξονες δράσης της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ_ΜΕΤΑ για την επόμενη μέρα του Δήμου Καλαμάτας (https://kalamatameta.gr/axones), καθώς και τις ειδικές προγραμματικές δεσμεύσεις του για όλες τις Κοινότητες:

  • Ορισμός αντιδημάρχου υπεύθυνου για τις Τοπικές Κοινότητες, με διευρυμένες αρμοδιότητες.
  • Δίκαιη και αναλογικότερη κατανομή των πόρων στις Κοινότητες.
  • Συμπερίληψη τουλάχιστον ενός (1) διακριτού έργου κάθε χρόνο στο Τεχνικό Πρόγραμμα, για κάθε Κοινότητα, σύμφωνα με τις εισηγήσεις Τοπικών Συμβουλίων – προέδρων.
  • Απόδοση έργου τουλάχιστον ίσου ή μεγαλύτερου από το ποσό που συνεισφέρει κάθε Κοινότητα στον δημοτικό προϋπολογισμό.
  • Πρωτοβουλίες για την ασφάλεια και την μείωση της παραβατικότητας.
  • Μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των δημοτών – βελτίωση της συγκοινωνιακής σύνδεσης των κοινοτήτων με το κέντρο.
  • Μηνιαία συνάντηση με προέδρους και μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων.

 

Επανέλαβε, τέλος, τον στόχο του για ισόρροπη ανάπτυξη και συμμετοχικότητα σε όλη την επικράτεια του Δήμου – με σκοπό η πόλη και ο Δήμος Καλαμάτας να αποτελούν ποιοτικό τουριστικό προορισμό και, κυρίως, έναν τόπο για να ζει κανείς ευχάριστα, οικονομικά κι ανθρώπινα: δηλαδή με οικονομική στέγη, κοινωνικές παροχές, αλλά και ευκαιρίες ανάπτυξης για όλους τους δημότες.

«Γιατί ένας τόσο προικισμένος τόπος όπως ο Δήμος Καλαμάτας δεν αξίζει την καθήλωση που του επιφυλάσσει η δημοτική αρχή Βασιλόπουλου. Αξίζει, δικαιούται και μπορεί να καταφέρει πολύ περισσότερα» όπως τονίζει ο Βασίλης Τζαμουράνης.

sesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ