Μεσσηνία
Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας απέκτησε πιστοποίηση

Ανέβηκε
4 έτη πρινστις
από
Kalamata Times
Η επιθεώρηση του συστήματος ελέγχου της σκηνής στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας ολοκληρώθηκε επιτυχώς από τον οργανισμό πιστοποίησης TÜV SÜD και απομένει η αποστολή της θετικής αναφοράς ελέγχου για την πιστοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου, που αποτελεί «φάρο πολιτισμού», όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, μιλώντας στους δημοσιογράφους σήμερα Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018. Σχετικό έγγραφο παρέλαβε ο Δήμος Καλαμάτας από την TÜV SÜD και ο Δήμαρχος δήλωσε ευτυχής διότι «τελειώσαμε με το Μέγαρο Χορού», προσθέτοντας τα εξής: «Λάβαμε και την πιστοποίηση από την γερμανική εταιρεία ότι όλα είναι εντάξει. Επομένως, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ως προς το θέμα αυτό».
«ΦΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»
Ο Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς «τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, τον Διευθυντή κ. Τζαμουράνη, ο οποίος παρευρίσκεται, για τον αγώνα τον οποίον έδωσε μία δεκαετία τώρα! Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους αυτούς, που για 20 και πλέον χρόνια αγωνίστηκαν για να γίνει αυτός ο φάρος πολιτισμού για ολόκληρη την Πελοπόννησο, για την προσπάθεια την οποίαν κατέβαλαν. Θα αγωνιστούμε ώστε, με την οργάνωσή του και την διοίκησή του να γίνει φάρος πολιτισμού.
Ευχαριστώ στο πρόσωπο του Διευθυντή όλους τους υπαλλήλους, οι οποίοι εργάστηκαν, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για ένα έργο πρωτόγνωρο, όχι μόνο για την Καλαμάτα αλλά και για την Ελλάδα· δύο-τρία αντίστοιχα έχουν κατασκευαστεί. Ένα μεγάλο μέρος κατασκευάστηκε από ξένες εταιρείες, όπως ξέρετε. Επομένως, η επίβλεψη, η στενή παρακολούθηση ενός τόσο μεγάλου, σημαντικού, πρωτόγνωρου έργου ήταν ένας άθλος από πλευράς Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Ασφαλώς, και το πολιτικό προσωπικό το οποίο είναι δίπλα μου ευχαριστώ και στο πρόσωπό τους ευχαριστώ και τους Αντιδημάρχους, που κατά καιρούς υπηρέτησαν στις θέσεις όπου υπηρετούν σήμερα η κα Ντίντα και ο κ. Μπάκας».
Ο Δήμαρχος προσέθεσε πως «το όραμα για να γίνει η Καλαμάτα Πόλη του Χορού ήταν του τότε Υπουργού Πολιτισμού Θάνου Μικρούτσικου. Υπήρξαν πολύ μεγάλες προσπάθειες από σειρά Δημάρχων, πολύ σημαντικές ενέργειες, ώσπου ήρθε η στιγμή να ξεκινήσει εδώ και 10 χρόνια η κατασκευή του Μεγάρου Χορού και σήμερα να πιστοποιείται η ολοκλήρωση αυτής της κατασκευής».
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ
Ο Π. Νίκας επεσήμανε για το Μέγαρο ότι «υπάρχει η έκθεση της εταιρείας Planet για το πώς πρέπει να οργανωθεί. Πρέπει να ορίσουμε σύντομα καλλιτεχνικό διευθυντή και, βέβαια, θα υπάρχει ο φορέας ο οποίος θα το διοικεί. Τα έξοδα για την λειτουργία του Μεγάρου Χορού είναι πάρα πολλά. Αρκεί να σας πω ότι μόνο η σύνδεση με τη ΔΕΗ στοιχίζει περί τις 5.000 ευρώ το μήνα. Το αντίστοιχο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά στοιχίζει 1 εκατ. ευρώ το χρόνο, για τα της λειτουργίας του.
Στο δικό μας χέρι είναι να το κρατήσουμε στην άριστη κατάσταση που πρέπει, να είναι ένας ποιοτικός χώρος για εκδηλώσεις πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή μας και όχι μόνο για το Δήμο Καλαμάτας. Εκτός από εκδηλώσεις πολιτισμού, είναι άριστος χώρος και για συνέδρια και, βεβαίως, θα προσφέρεται γι’ αυτό».
«ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ»
Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης ανέφερε τα εξής: «Κύριε Δήμαρχε, ευχαριστώ καταρχήν για τα καλά λόγια που είπατε. Σήμερα είμαι πάρα πολύ συγκινημένος και πάρα πολύ ευτυχής. Είναι η μέρα που πήραμε την πιστοποίηση για το Μέγαρο Χορού, ένα έργο, για το οποίο προσωπικά δουλεύω πάνω από 12 χρόνια, 2 χρόνια στην προετοιμασία του και 10 χρόνια στην υλοποίηση του.
Ευτυχώς, τα πράγματα κύλησαν ομαλά παρά τις κατά καιρούς δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Όπως είπε και ο Δήμαρχος, ήταν ένα έργο που ξεπερνούσε την Υπηρεσία μας, όμως χάριν της κοπιώδους προσπάθειας, της αγάπης, αλλά και της επαγγελματικής ευσυνειδησίας των συναδέλφων μου καταρχήν, αυτό το έργο έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ
Θέλω να υπενθυμίσω ότι πριν από πέντε χρόνια, το 2013, όταν το έργο είχε ολοκληρωθεί, μαζί με το Δήμαρχο βρεθήκαμε σε ένα πολύ μεγάλο δίλημμα: γνωρίζαμε ότι οι ηλεκτρονικοί του εξοπλισμοί δεν είχαν πιστοποιηθεί. Το δίλημμα ήταν αν έπρεπε να ανοίξει στο κοινό και να γίνονται οι εκδηλώσεις εκείνες, που έχουν μέχρι τώρα γίνει ή να το αφήσουμε κλειστό μέχρι να «κλείσουμε» την εργολαβία. Πήραμε τότε αυτή τη γενναία απόφαση, κατά την άποψή μου, και ανοίξαμε το Μέγαρο και ο κόσμος το χάρηκε. Έχουν γίνει πάνω από 100 εκδηλώσεις. Βεβαίως, στις εκδηλώσεις εκείνες δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον εξοπλισμό που θέλαμε και όπως τον θέλαμε. Σήμερα, λοιπόν, μετά τις νέες επεμβάσεις που έγιναν από μέρους της αναδόχου κοινοπραξίας, πήραμε αυτό το έγγραφο από τον πιστοποιητή της εταιρείας TÜV SÜD, που μας λέει ότι οι έλεγχοι έγιναν επιτυχώς και ότι σε λίγες μέρες θα μας στείλει την πλήρη αναφορά του.
Μετά απ’ αυτά, πλέον, γίνεται η εκκαθάριση του έργου με την ανάδοχο εταιρεία και η παραλαβή του. Αυτά, ασφαλώς, θα χρειαστούν κάποιες μέρες για να γίνουν, προκειμένου να «κλείσει» και το έργο στο ΕΣΠΑ, από το οποίο και είχε χρηματοδοτηθεί. Κατόπιν τούτων, λοιπόν, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που κλείσαμε αυτή την υπόθεση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
ΤΡΕΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ
Η Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν μόνον 3 αίθουσες, οι οποίες λειτουργούν μ’ αυτές τις πολύ υψηλού επιπέδου προδιαγραφές: η κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής στην Αθήνα και η κεντρική αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος», μαζί με την αίθουσα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Η Αντιδήμαρχος προσέθεσε ότι «αντιλαμβανόμαστε σε πόσο υψηλό επίπεδο βρίσκεται η αίθουσα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και πόσο σημαντικό είναι αυτό στην προσέλκυση διεθνών παραστάσεων, οι οποίες θα διαφημίσουν την Καλαμάτα και, βεβαίως θα είναι ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για την πόλη μας και για την προώθηση του πολιτισμού τα επόμενα χρόνια».
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ
Ο Δήμαρχος προσέθεσε ότι «τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού θα γίνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο, λίαν προσεχώς, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και συμπατριώτη κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, ασφαλώς και με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού. Πολλοί δούλεψαν γι’ αυτό το μεγάλο έργο που υπερβαίνει τα όρια του τόπου μας, επομένως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – λογικά – θα είναι αυτός ο οποίος θα το εγκαινιάσει – και το επιθυμεί άλλωστε», κατέκλεισε δε όσα είπε ως εξής: «Μεγαλοπρεπή εγκαίνια, με μεγάλα σχήματα από την Αθήνα και με παρουσία όλων, όσοι συνέβαλαν – και του Περιφερειάρχη».



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Καλαμάτα: Σήμερα 29/7/2022 Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας
-
Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Προϋποθέσεις για οινοποίηση»
-
Περιφέρεια Πελοποννήσου – Τρύγος 2022: Τι δεν επιτρέπεται
-
Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ξεκινά με τους Peeping Tom και το έργο TRIPTYCH
-
Καταχειροκροτήθηκε ο παγκοσμίου φήμης σολίστ Marco Tamayo στο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας
-
Η Μαρίνα Σάττι στο Μεγάρο Χορού Καλαμάτας
-
Έκθεση φωτογραφίας στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας από 27 Ιουνίου – 30 Ιουλίου 2022
-
Με δυο συναυλίες αποχαιρετά τη χρονιά το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας
-
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Καλαμάτα στο διήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027
-
«Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ» από τη συλλογή της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ
-
H Νατάσσα Μποφίλιου live στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
-
Έκθεση εικαστικών έργων: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΠΙΟ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
-
Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται το Σχέδιο των Αναπλάσεων στο κέντρο της Καλαμάτας
-
«Η Μικρασία της Κυρα – Δόμνας» την Τετάρτη στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
-
«Περπατώντας στου μύθου τις χορδές…» από το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας
-
Η ομάδα πράσινου που συνέβαλε στην ανάδειξη της πρωταθλήτριας Καλαμάτας
-
Ανήμερα της Υπαπαντής η συναυλία από τη Φιλαρμονική της Π.Α., στις 4/2 η συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής
-
Δωρεάν rapid test για εκπαιδευτικούς και μαθητές στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
-
«Ευχές με χρώματα» από το Εικαστικό Εργαστήρι στο Μέγαρο Χορού
-
«Χριστούγεννα με τον Buster Keaton» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας με ελεύθερη είσοδο
-
Ανέβηκαν «Τα γεγονότα» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
-
Νέοι μέθοδοι και τεχνικές σε διήμερο σεμινάριο χορού στην Καλαμάτα
-
«Τα γεγονότα» του Ντέιβιντ Γκρέιγκ από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας
-
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην Καλαμάτα
-
Η έκθεση «Ένδυμα Ψυχής» κόσμησε την Καλαμάτα
-
Με «άρωμα Μπουάτ» έκλεισαν οι ‘’Μουσικές Διαδρομές’’ στον κήπο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας
-
Καταχειροκροτήθηκαν οι Bit gia Bit στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
-
Με τις “Mirabiles” και “Christos P. & Band” συνεχίζεται το πολιτιστικό καλοκαίρι 2021
-
Η Ανδριάνα Μπάμπαλη με την μπάντα της, από τον κήπο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας
-
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021: Πέφτει η αυλαία για τις «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» με τις ΕΡΩΦΙΛΗ και ΚΑΠΑΡΟΥ ΑΡΓΥΡΩ
Πρόσφατα Άρθρα
Εργαζόμενη μητέρα με τρία παιδιά μπήκε πρώτη στο ΠΑΜΑΚ
Προσεχώς από την Marvel στους κινηματογράφους δύο νέες ταινίες «Avengers»
Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Δίνω άλλη μία μάχη για τη ζωή μου, την οποία και θα κερδίσω»
Gov.gr Wallet: Διαθέσιμη η εφαρμογή για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3
Καμία κρατική υπηρεσία δεν διαθέτει το λογισμικό Predator σύμφωνα με τον Διοικητή ΕΥΠ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Θέατρο9 ώρες πριν
Ανδρέας Βρυώνης και Πέγκυ Θεοδουλίδη: Δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί που τιμούν το θέατρο και τον κινηματογράφο
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία1 ημέρα πριν
Γιώργος Σπυρόπουλος: Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που διαγωνίστηκαν “η ζωή σας τώρα ξεκινά!”
-
Ειδησεις απο Καλαματα1 ημέρα πριν
Στις καλύτερες ευρωπαϊκές αγορές κατατάσσετε η αγορά τις Καλαμάτας σύμφωνα με τη Γαλλική Figaro
-
πρέπει να δεις2 ημέρες πριν
Πως μπορείς να προστατέψεις το κινητό σου από την ζέστη
-
Αστυνομικό δελτίο1 ημέρα πριν
Δεν πήγαινε για selfie, ξέχασε το κινητό του και γύρισε να το πάρει- Ανατροπή με την τραγωδία στα Σπάτα
-
πρέπει να δεις10 ώρες πριν
Τέλος στο «Φακελάκι» : Με ηλεκτρονικό ραντεβού το χειρουργείο στο νοσοκομείο
-
Κους Κους2 ημέρες πριν
Οι 11 ατάκες του Αριστοτέλη Ωνάση που έγραψαν ιστορία
-
Επικαιρότητα12 ώρες πριν
Πάτρα: Γυναίκα έπεσε από το μπαλκόνι και σκοτώθηκε – Ταμπουρωμένος ο σύζυγος