Connect with us

Μαγειρική

Συνταγή για κουραμπιέδες από τον Γιάννη Λουκάκο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σπιτικοί, νόστιμοι και πολύ μυρωδάτοι κουραμπιέδες που θα δώσουν άλλη διάσταση στο γιορτινό σας τραπέζι.

ΥΛΙΚΑ

Για τους κουραμπιέδες

  • 300 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 350 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 220 γρ. άχνη
  • 60 γρ. ρούμι μαύρο
  • 4 γρ. βανίλια φυσική
  • 2 γρ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1120 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης
  • 2 γρ. αλάτι
  • 250 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
  • Ζάχαρη Άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τους κουραμπιέδες

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με την άχνη και τη βανίλια, σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει (15-20 λεπτά περίπου). Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ.

Aνακατεύουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν και το αλάτι και ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε ένα ενιαίο κομμάτι.

Κόβουμε μπαλάκια ζύμης, προσέχοντας να έχουν το ίδιο βάρος και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που επιθυμούμε.

Πιέζουμε ελαφρώς με το δάχτυλο τον κάθε κουραμπιέ στην κορυφή του και τους τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 15-20 λεπτά. Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.

Για περισσότερες πληροφορίες: yiannislucacos.gr


Κοινοποιησέ το

Μαγειρική

Εύκολη συνταγή – Σουφλέ σοκολάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά κρόκοι και ασπράδια
  • 1 βανίλια
  • μια πρέζα αλάτι + μισή κουταλίτσα ακόμη

 

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Στη συνέχεια βουτυρώνετε τη φόρμα ή τα φορμάκια και πασπαλίστε τον πάτο τους με λίγη ζάχαρη.
  3. Λιώνετε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  4. Μετά ρίξτε μέσα ανακατεύοντας τους κρόκους αυγών, τη βανίλια και τη μια πρέζα αλάτι. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
  5. Χτυπήστε τα 6 ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίξτε τη μισή κουταλίτσα αλάτι καθώς τα χτυπάτε και σιγά σιγά τη ζάχαρη.
  6. Μετά, ρίχνετε τη μαρέγκα στη σοκολάτα λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά.
  7. Βάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 30 λεπτά.
  8. Το σουφλέ είναι έτοιμο μόλις φουσκώσει και ψηθεί από πάνω. Σέρβιρε αμέσως πασπαλίζοντας με άχνη.

ΠΗΓΗ newsbeast.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Κοτόπουλο με μέλι, ντοματίνια και βασιλικό

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Υλικά

  • Εκτέλεση
  • 800 γρ. κοτόπουλο
  • 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέστε τα ντοματίνια, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίστε το σοτάρισμα.
  3. Τοποθετήστε τη μουστάρδα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το μέλι και το χυμό λεμονιού.
  4. Περιχύστε με τη σος το κοτόπουλο και συνεχίστε το μαγείρεμα.
  5. Μόλις δείτε ότι το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί καλά προσθέστε και το βασιλικό.

ΠΗΓΗ newsbeast.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Συνταγή για την τέλεια μακαρονάδα α λα πουτανέσκα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Η πουτανέσκα (puttanesca) είναι μια απ’ τις πιο γνωστές ιταλικές μακαρονάδες -κατ’ αρχάς λόγω του… πιασάρικου ονόματός της.

Με καταγωγή από τα συνοικίες με τα «κόκκινα φανάρια» της Νάπολι (εξού και το όνομα), η σάλτσα πουτανέσκα διαθέτει έξι βασικά συστατικά: τις αντζούγιες, το σκόρδο, την κάπαρη, την ελιά, την ντομάτα και τον μαϊντανό.

Το μυστικό, σύμφωνα με τους Ιταλούς σεφ, είναι αφενός η (γενναιόδωρη) παρουσία της αντζούγιας που ταιριάζει τέλεια με το σκόρδο. Οι μαύρες ελιές (στην Ελλάδα, οι Καλαμών, αντίστοιχα) και ο μαϊντανός δένουν άψογα με την αλμυρή κάπαρη, ενώ οι Ιταλοί σεφ «απογειώνουν» το τελικό αποτέλεσμα με ένα ακόμη μυστικό.

Χρησιμοποιούν όχι σάλτσα ντομάτας ή τις κλασικές μεγάλες ντομάτες, αλλά ντομάτες-βελανίδι ή ντομάτες cherry (κερασοτομάτες), που είναι ντομάτες μικρού μεγέθους, από 3-4 γραμμάρια μέχρι το μέγεθος μιας μπάλας γκολφ. Οι τομάτες τ. βελανίδι είναι αντιστοίχου μεγέθους, αλλά βελανιδόμορφες.

Η συνταγή για ζυμαρικά α λα πουτανέσκα

Υλικά

  • 100 γρ ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 50 γρ κάπαρη
  • περίπου 10 τομάτες cherry ή βελανίδι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Πιπέρι τσίλι σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε αρχικά τις αντζούγιες και μετά τις ελιές, την κάπαρη και τις τομάτες.
  • Πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με την τσιμπίδα να πάνε παντού τα υλικά.
  • Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί αν το επιθυμούμε.

Τέλος, ένα ακόμη μυστικό, κατά τους Ιταλούς, είναι στο τέλος να ρίξουμε από πάνω pepperoncino, τα σπόρια καυτερής πιπεριάς που εδώ ονομάζουμε μπούκοβο, που κάνει το πιάτο ακόμη πιο πικάντικο.

Ωστόσο, η συνταγή είναι από μόνη της αρκετά πικάντικη και λειτουργεί χωρίς το έξτρα μπούκοβο.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ