Connect with us

Μαγειρική

H συνταγή της ημέρας: Noodles με μοσχάρι και ανάμεικτα λαχανικά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Noodles με μοσχάρι, σόγια και ανάμεικτα λαχανικά για να ετοιμάσετε μόνοι σας το αγαπημένο αυτό ασιατικό πιάτο! Ακολουθήστε προσκετικά τα βήματα της συνταγής του Πέτρου Συρίγου και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Υλικά

200 γραμμ. noodles αυγού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
300 γραμμ. μπριζόλα μόσχου κόντρα, χωρίς κόκκαλο, κομμένη Julien
Κουνουπίδι – καρότα – μπρόκολο σε κομμάτια
3 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι βρασμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο Τζίντζερ
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

Για την σάλτσα

5 κουταλιές της σούπας σόγια σως
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σκούρο σησαμέλαιο
Μια πρέζα καυτερό πιπέρι Καγιέν
Αλάτι και λευκό πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί τη σόγια , τη μαύρη ζάχαρη, το σησαμέλαιο, το πιπέρι Καγιέν και το λευκό πιπέρι. αφήνω στην άκρη. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, μαγειρέψτε τα noodles αυγού, 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, και στραγγίστε τα καλά. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα Wok, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Βάλτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ και σοτάρετε για δυο λεπτά. Προσθέστε την κομμένη μοσχαρίσια μπριζόλα και συνεχίσετε το stir fry, για 3 λεπτά, μέχρι το κρέας να πάρει χρώμα.
Προσθέτετε τα λαχανικά (τα έχουμε ζεματίσει από πριν σε καυτό νερό που χοχλάζει και τα έχετε στραγγίσει).

Στη συνέχεια ρίχνετε την σάλτσα και την μαγειρεύετε για ένα λεπτό. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα noodles και τα ανακατεύετε πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν με την σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά. Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με το ψιλοκομμένο αράπικο φιστίκι και το πράσινο κρεμμύδι.

ΠΗΓΗ eleftherostypos.gr


Κοινοποιησέ το

Μαγειρική

Συνταγή για μελιτζάνες με σάλτσα και τυριά στο φούρνο – Εξαιρετικός μεζές της Ιταλίδας γιαγιάς

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Μελιτζάνες με σάλτσα και τυριά. Ενας εξαιρετικός μεζές, μια ωραία συνταγή, που δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε!

Οι μελιτζάνες είναι ένα λαχανικό που έχει φανατικούς θαυμαστές αλλά και φανατικούς πολέμιους. Αν ανήκετε την πρώτη κατηγορία, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτή την εξαιρετική συνταγή της «Ιταλίδας γιαγιάς» μιας αγαπημένης Ιταλίδας youtuber, της 85χρονης Τζίνα Πετίτο, η οποία γεννήθηκε στην Ιταλία αλλά από το 1970 ζει στις ΗΠΑ και τα τελευταία χρόνια μαθαίνει στο Ιντερνετ πώς φτιάχνουν αυθεντικές ιταλικές συνταγές.

Σε αυτό το βίντεο δείχνει τη σπέσιαλ συνταγή για μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά και σάλτσα. Αν πάλι επιμένετε στις κλασικές συνταγές με μελιτζάνες θυμηθείτε την εξαιρετική συνταγή που είχαμε δει για παπουτσάκια αλλά και τη συνταγή για ψευτομουσακά.

Υλικά συνταγής για μελιτζάνες με τυριά και σάλτσα

  • 3 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1 φλιτζάνι αλέυρι προσθέστε
  • 5 μεγάλα αυγά
  • ½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 500 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Pecorino Romano
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • Τυρί Provolone σε φέτες (προαιρετικά)

Για την κόκκινη σάλτσα

  • ½ κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 συσκευασίες των 500 ml συμπυκνωμένη ντομάτα
  • 4-6 Φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Εκτέλεση συνταγής για μελιτζάνες με τυριά και σάλτσα

  • Κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες.
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε κρύο νερό με μπόλικο αλάτι και τοποθετούμε μέσα τις μελιτζάνες. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μισή με μία ώρα.
  • Οταν έρθει η ώρα βγάζουμε τις μελιτζάνες και τις στραγγίζουμε σε μπόλικο χαρτί κουζίνας. Τις στεγνώνουμε καλά.
  • Εντωμεταξύ προετοιμάζουμε τα υλικά για το κουρκούτι, δηλαδή προσθέτουμε στο αλεύρι ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι και χτυπάμε τα πέντε αυγά σε ένα μπολ.
  • Και συνεχίζουμε τη συνταγή μας φτιάχνοντας τη σάλτσα μας. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Κατόπιν ρίχνουμε τη ντομάτα μαζί με μερικά κλωναράκια φρέσκου βασιλικού, αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε να να βράσει η σάλτσα μας για μισή ώρα, προσέχουμε αν χρειαστεί λίγο νερό.
  • Πριν την κλείσουμε προσθέτουμε και ρίγανη.
  • Για να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες, τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι και μετά από το αβγό. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
    Στη συνέχεια στήνουμε το φαγητό μας σε ένα πυρέξ.
  • Ξεκινάμε βάζοντας λίγη σάλτσα στο ταψί, και πασπαλίζουμε με Pecorino Romano. Ακολούθως στρώνουμε τις μελιτζάνες μας και συνεχίζουμε βάζοντας σάλτσα και τριμένη μοτσαρέλα. Συνεχίζουμε το τρίπτυχο μελιτζάνα, σάλτσα, τριμμένη μοτσαρέλα για όσες στρώσεις μας παίρνει στο πυρέξ μας. Αφού στρώσουμε την τελευταία στρώση μελιτζάνας, πασπαλίζουμε με μαϊντανό, ξανά σάλτσα και Pecorino Romano.
  • Καλύπτουμε το πυρέξ μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μια ώρα στο φούρνο..

Πηγή: iefimerida.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Εύκολη συνταγή – Σουφλέ σοκολάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά κρόκοι και ασπράδια
  • 1 βανίλια
  • μια πρέζα αλάτι + μισή κουταλίτσα ακόμη

 

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Στη συνέχεια βουτυρώνετε τη φόρμα ή τα φορμάκια και πασπαλίστε τον πάτο τους με λίγη ζάχαρη.
  3. Λιώνετε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  4. Μετά ρίξτε μέσα ανακατεύοντας τους κρόκους αυγών, τη βανίλια και τη μια πρέζα αλάτι. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
  5. Χτυπήστε τα 6 ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίξτε τη μισή κουταλίτσα αλάτι καθώς τα χτυπάτε και σιγά σιγά τη ζάχαρη.
  6. Μετά, ρίχνετε τη μαρέγκα στη σοκολάτα λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά.
  7. Βάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 30 λεπτά.
  8. Το σουφλέ είναι έτοιμο μόλις φουσκώσει και ψηθεί από πάνω. Σέρβιρε αμέσως πασπαλίζοντας με άχνη.

ΠΗΓΗ newsbeast.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Κοτόπουλο με μέλι, ντοματίνια και βασιλικό

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Υλικά

  • Εκτέλεση
  • 800 γρ. κοτόπουλο
  • 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέστε τα ντοματίνια, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίστε το σοτάρισμα.
  3. Τοποθετήστε τη μουστάρδα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το μέλι και το χυμό λεμονιού.
  4. Περιχύστε με τη σος το κοτόπουλο και συνεχίστε το μαγείρεμα.
  5. Μόλις δείτε ότι το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί καλά προσθέστε και το βασιλικό.

ΠΗΓΗ newsbeast.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ