Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας “Η στήριξη της Κυβέρνησης δεν είναι πραγματική”

Ανέβηκε

στις

σύλλογος καταστημάτων εστίασης & αναψυχής καλαμάτας "η στήριξη της κυβέρνησης δεν είναι πραγματική" 3
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen
Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με την κ. Γεννηματά, παρουσίασε τις απόψεις του για τα προβλήματα του κλάδου της κατέθεσε γραπτώς και παρουσίασε για πρώτη φορά παράδειγμα επιχείρησης με πραγματική μείωση τζίρου πάνω από 30% και λογιστική μείωση να είναι αύξηση 0,05%.
Το παράδειγμα προωθήθηκε και στα στελέχη της estiasigreece για να διεκδικήσουν κεντρικά και θεσμικά να μειωθεί το ποσοστό 30% στο κεφάλαιο επανεκκίνησης και να μπορέσουν να πάρουν τη βοήθεια όσο περισσότερες επιχειρήσεις μπορούν.
Κύρια Γεννηματά,
Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας στα πλαίσια της συναντήσεως μας θα ήθελε να σας μεταφέρει την αγωνία και την αβεβαιότητα που πλήττει τον κλάδο με απλό και κατανοητό τρόπο. Είμαστε ένας κλάδος που έκλεισε τα μαγαζιά του για μεγάλο χρονικό διάστημα στα πλαίσια των μέτρων προστασίας της κοινωνίας από τον Κορωνοϊο. Η Κυβέρνηση μας στέρησε το δικαίωμα στην εργασία που θα μας επέτρεπε να είχαμε μια αξιοπρεπή διαβίωση για τις οικογένειες μας αλλά και τις οικογένειες των εργαζομένων μας χωρίς τη συγκατάθεση μας. Ζήσαμε πραγματικά πρωτόγνωρες καταστάσεις και ο κλάδος μας πειθάρχησε στο σύνολο του.
Η στήριξη που επικαλείται η Κυβέρνηση δεν είναι πραγματική. Είναι στήριξη μόνο της ρευστότητας των επιχειρήσεων που έγινε αποκλειστικά με δανεικά. Το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας που επικαλείται η Κυβέρνηση θα επιστραφεί από τις αρχές του 2022. Η μόνη στήριξη μη επιστρεπτέα ήταν τα 800 ευρώ τον Μάρτη του 2020. Καμία στήριξη δεν έχει υπάρξει για τις ζημιές που έχει υποστεί ο κλάδος.
Το περίφημο πρόγραμμα επανεκκίνησης με το 7% που πολυδιαφημίστηκε είναι ακόμη σε εξέλιξη και από τις πληροφορίες που υπάρχουν οι αιτήσεις δεν ξεπερνούν τις 30.000. Αν αφαιρέσετε αυτές που επανυποβάλλονται μετά από απόρριψη δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 20.000 αιτήσεις σε σύνολο 82.000 επιχειρήσεων. Όσες παρατάσεις και να δώσει η Κυβέρνηση δεν θα αυξηθούν. Οι παρατάσεις διευκολύνουν την Κυβέρνηση που παρατείνει το χρόνο αποτίμησης του προγράμματος. Μέχρι σήμερα από τα νούμερα της Κυβέρνησης και του κ. Γεωργιάδη δεν έχουν πληρωθεί πάνω από 700 επιχειρήσεις.
Τραγικά νούμερα αν υπολογίσετε τη ζημιά που έχει υποστεί το σύνολο του κλάδου με 8 μήνες κλειστές το σύνολο των επιχειρήσεων. Η εστίαση από νωρίς είχε εκφράσει την αντίθεση της στο ποσοστό επιλογής της μείωσης του τζίρου στο 30%. Είχε αιτιολογήσει την αντίθεση της αλλά δεν εισακούστηκε. Το 30% πτώση τζίρου για όλο το 2020 που συμπεριλάμβανε και τους πρώτους 3 μήνες κανονικής λειτουργίας.
Η εμμονή της Κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ποσοστό τη θεωρήσαμε εικονική και το μόνο που εξυπηρετούσε ήταν η λογιστική τακτοποίηση των εσόδων της Κυβέρνησης.
Σας επισυνάπτουμε έναν πίνακα που το αποδεικνύει περίτρανα.
σύλλογος καταστημάτων εστίασης & αναψυχής καλαμάτας "η στήριξη της κυβέρνησης δεν είναι πραγματική" 4
Τα αποτελέσματα είναι από επιχείρηση της πόλης μας όπου αποτυπώνεται ξεκάθαρα η λογιστική απάτη  που έχει πραγματοποιηθεί σε βάρος της εστίασης. Τι ζητάμε βάση της πραγματικής ζημιάς που έχει πραγματοποιηθεί στον κλάδο μας?
▪ Απαλλαγή ενοικίων για Ιούλιο και Αύγουστο. Επαναφορά των ποσοστών 60 –
40 μέχρι το τέλος του έτους.
▪ Επιδότηση της εργασίας των εργαζομένων μέχρι το τέλος του έτους.
▪ Επαναφορά των 120 δόσεων.
▪ Να μειωθεί το ποσοστό επιστροφής στις επιστρεπτέες προκαταβολές ή να
μετατραπούν σε μη επιστρεπτέες.
▪ Να μειωθεί άμεσα το ποσοστό πτώσης τζίρου από 30% στο 15% για το
περίφημο 7% του κεφαλαίου επανεκκίνησης.
▪ Να εξαλειφθούν με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών τα τέλη και τα
πρόστιμα για τραπεζοκαθίσματα του 2020 και του 2021.
▪ Να διατηρηθεί το μειωμένο ποσοστό του ΦΠΑ στην εστίαση.
Ο Σύλλογος Καταστημάτων εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας θέλει να σας
ευχαριστήσει για το χρόνο που διαθέσατε να ακούσετε τα προβλήματα ενός
σημαντικού κλάδου που συνεισφέρει πολλαπλά στην οικονομία της Χώρας.

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ