Σάββατο , 18 Ιανουαρίου 2020
Home / Ελεύθερος Χρόνος / Events / Στο Σταυροπήγιο της Δυτικής Μάνης η πρωτοβουλία «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη»
xalvatsiotis 3 660x330 - Στο Σταυροπήγιο της Δυτικής Μάνης η πρωτοβουλία «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη»

Στο Σταυροπήγιο της Δυτικής Μάνης η πρωτοβουλία «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη»

Sharing is caring!

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ στο Σταυροπήγιο της Δυτικής Μάνης οι “Μεσσηνιακές Ημέρες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη – Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας”.

xalvatsiotis 3 - Στο Σταυροπήγιο της Δυτικής Μάνης η πρωτοβουλία «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη»

Η πρωτοβουλία των εκδηλώσεων αυτών του ανήκει στο Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας και στοχεύει στην ενημέρωση-ευαισθητοποίση του κοινού για την μεγάλη μάστιγα του σύγχρονου κόσμου, αλλά και έναν ύπουλο εχθρό της ζωής μας, τον σακχαρώδη διαβήτη. Ένα πρόβλημα υγείας που ήταν ανύπαρκτο σχεδόν στην κατοχή και στα μεταπολεμικά χρόνια, αλλά έχει πλέον λάβει διαστάσεις επιδημίας και αφορά σχεδόν τον ένα στους 10 συμπατριώτες μας. Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία καταγράφει, ότι στις μεγαλύτερες ηλικίες άνω των 75, το πρόβλημα διογκώνεται ακόμα περισσότερο και επιβαρύνει την ήδη εύθραυστη υγεία του ένα στους 4 συμπολίτες μας. Η πρόληψή λοιπόν του διαβήτη και των επιπλοκών του θα πρέπει να γνωρίζουμε, ότι δεν σώζει μόνο ζωές αλλά βελτιώνει και την ποιότητα ζωής των διαβητικών. Ομιλητής αλλά και επιστημονικός συντονιστής των δράσεων αυτών για όλη τη Μεσσηνία είναι ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας – Διαβήτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο γιατρός Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης.

Προλόγισαν την παρουσίαση του επίκουρου καθηγητή Παναγιώτη Γ.Χαλβατσιώτη  ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ζαρνάτα” του χωριού Γ.Παναγιωταρέας, όπου στους χώρους του φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών “Γλυκειά Μεσσηνία” και ο αντιδήμαρχος Δυτικής Μάνης Γ.Α.Κομπότης. Οι επόμενες εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί για την Κυριακή 14 Απριλίου στις 11 π.μ. μετά την Θεία Λειτουργία στον Άρη του Δήμου Καλαμάτας και στις 5.30 το απόγευμα στο Διαβολίτσι του Δήμου Οιχαλίας.

Πριν την εκδήλωση στο Σταυροπήγιο έγιναν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.

xalvatsiotis 1 - Στο Σταυροπήγιο της Δυτικής Μάνης η πρωτοβουλία «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη»

 

niniosbanner 1 - Στο Σταυροπήγιο της Δυτικής Μάνης η πρωτοβουλία «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη» MYLO Indian Palace Restaurant - Στο Σταυροπήγιο της Δυτικής Μάνης η πρωτοβουλία «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη» perrotis - Στο Σταυροπήγιο της Δυτικής Μάνης η πρωτοβουλία «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη» mavreas1anigif - Στο Σταυροπήγιο της Δυτικής Μάνης η πρωτοβουλία «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη» krystalkyriakoanigif - Στο Σταυροπήγιο της Δυτικής Μάνης η πρωτοβουλία «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη» YPODIMATA - Στο Σταυροπήγιο της Δυτικής Μάνης η πρωτοβουλία «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη»

Δες και αυτό

xalvatsiotis 310x165 - ΙΕΜΕΣ: Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας Παν. Χαλβατσιώτης για την Ιατρική της Ακριβείας

ΙΕΜΕΣ: Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας Παν. Χαλβατσιώτης για την Ιατρική της Ακριβείας

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΙΕΜΕΣ: Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας Παν. Χαλβατσιώτης για την Ιατρική της …

shares