Τρίτη , 28 Ιανουαρίου 2020
xalvatsiotis 660x330 - ΙΕΜΕΣ: Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας Παν. Χαλβατσιώτης για την Ιατρική της Ακριβείας

ΙΕΜΕΣ: Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας Παν. Χαλβατσιώτης για την Ιατρική της Ακριβείας

Sharing is caring!

ΙΕΜΕΣ: Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας Παν. Χαλβατσιώτης για την Ιατρική της Ακριβείας

Ο αρχαίος Έλληνας γιατρός Ιπποκράτης, χιλιάδες χρόνια πριν, προέτρεπε τους μαθητές του ότι είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος είναι αυτός που νοσεί και όχι απλά από το τι ακριβώς νόσημα έχει. Ουσιαστικά λοιπόν έθετε τις βάσεις της εξατομικευμένης ιατρικής, αφού η υγεία είναι κάτι το προσωπικό.

Όλοι μας έχουμε την εμπειρία ότι ένα αντιϋπερτασικό φάρμακο δεν είναι το ίδιο δραστικό σε κάθε ασθενή γιατί μερικοί δεν απαντούν στην προταθείσα θεραπεία. Συχνά απαιτείται διαφορετική δοσολογία και κάποιοι μάλιστα εμφανίζουν και ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Ο καθένας λοιπόν έχει την διαφορετικότητά του και για τις ανάγκες μιας πολυεπίπεδης προσέγγισης ιδρύθηκε η γενετική ιατρική.

Είναι απαραίτητος πλέον ο γονιδιακός έλεγχος για να προσδιορισθεί ο εξατομικευμένος κίνδυνος εμφάνισης ενός νοσογόνου συνδρόμου. Έτσι με τον τρόπο αυτό θα οργανώσουμε στοχευμένα προληπτικά μέτρα τόσο για το συγκεκριμένο νοσογόνο κίνδυνο αλλά και αναγνωρίζοντας αυτούς που κινδυνεύουν πραγματικά περισσότερο. Με την γνώση των γονιδιακών μας πολυμορφισμών θα επιτευχθεί μια επακριβής διάγνωση που θα επιτρέψει μια σίγουρη θεραπευτική με τον προσδιορισμό της εξατομικευμένης θεραπευτικής δόσης, την αποφυγή παρενεργειών αλλά και την ακριβή παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου ή της απάντησης στη θεραπεία.

Παράλληλα μειώνονται, πέραν του κινδύνου εμφάνισης μιας νόσου ή τυχόν αποτυχίας στη θεραπεία, το κόστος από διαγνωστικά  λάθη και η δαπάνη μια ακατάλληλης θεραπείας. Τέλος η γονιδιακή θεραπεία μπορεί να δώσει ελπίδες σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα για μια πιο ποιοτική ζωή ή ακόμα να πετύχει την απόλυτη θεραπεία που φάνταζε άπιαστο όνειρο.

Για την Γενετική λοιπόν ή την Εξατομικευμένη ή καλύτερα την Ιατρική της Ακριβείας, θα μιλήσει  την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο παλιό Δημαρχείο ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Παναγιώτης Χαλβατσιώτης στα πλαίσια των μηνιαίων ιατρικών συναντήσεων της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας.

ΙΕΜΕΣ: Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας Παν. Χαλβατσιώτης για την Ιατρική της Ακριβείας

ilias poulis home - ΙΕΜΕΣ: Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας Παν. Χαλβατσιώτης για την Ιατρική της Ακριβείας oinomessinia - ΙΕΜΕΣ: Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας Παν. Χαλβατσιώτης για την Ιατρική της Ακριβείας 24173577 212881032587180 6080907507292582957 o - ΙΕΜΕΣ: Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας Παν. Χαλβατσιώτης για την Ιατρική της Ακριβείας niniosbanner 1 - ΙΕΜΕΣ: Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας Παν. Χαλβατσιώτης για την Ιατρική της Ακριβείας MYLO Indian Palace Restaurant - ΙΕΜΕΣ: Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας Παν. Χαλβατσιώτης για την Ιατρική της Ακριβείας perrotis - ΙΕΜΕΣ: Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας Παν. Χαλβατσιώτης για την Ιατρική της Ακριβείας mavreas1anigif - ΙΕΜΕΣ: Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας Παν. Χαλβατσιώτης για την Ιατρική της Ακριβείας krystalkyriakoanigif - ΙΕΜΕΣ: Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας Παν. Χαλβατσιώτης για την Ιατρική της Ακριβείας YPODIMATA - ΙΕΜΕΣ: Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας Παν. Χαλβατσιώτης για την Ιατρική της Ακριβείας

Δες και αυτό

salus1 310x165 - Βράβευση Παναγιώτη Χαλβατσιώτη για το επιστημονικό του έργο

Βράβευση Παναγιώτη Χαλβατσιώτη για το επιστημονικό του έργο

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΒράβευση Παναγιώτη Χαλβατσιώτη για το επιστημονικό του έργο Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου …

shares