Connect with us

πρέπει να δεις

Ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικευμένων Ιατρών

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικευμένων Ιατρών 1

Παναγιώτης Χαλβατσιώτης

Ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Παναγιώτης Χαλβατσιώτης επισκέφθηκες χθες την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωση Ειδικευμένων Ιατρών (Union Européenne des Médecins Spécialistes, – UEMS) αφού πρόσφατα ορίσθηκε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ως ο Εκπρόσωπος των παθολόγων της Ελλάδος.

Οι εθνικές ιατρικές εταιρίες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης είναι πλήρη μέλη της UEMS όπου εκπροσωπούνται πενήντα ιατρικές ειδικότητες. Η UEMS αντιπροσωπεύει τους ιατρούς αυτούς στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει σαν στόχο να προωθεί τα υψηλά πρότυπα ιατρικής εκπαίδευσης, πρακτικής και φροντίδας υγείας. Τέλος η UEMS είναι υπεύθυνη για την πιστοποίηση της μοριοδότησης για την Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση.

Ο κ. Χαλβατσιώτης κατέθεσε την πρόσφατη νομοθεσία (ΦΕΚ Αριθμ. Γ5α/Γ.Π.οικ 49510) που αναφέρεται στην απαιτούμενη εκπαίδευση στην ιατρική ειδικότητα της εσωτερικής παθολογίας και κατ’ επέκταση στα πεδία ιατρικής ευθύνης του παθολόγου στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα μόνο η Παθολογία είναι η μοναδική ειδικότητα που νομικά έχει κατοχυρώσει το γνωστικό της αντικείμενο και αυτό έγινε δυνατό από μια συλλογική προσπάθεια που συντόνισε η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος όπου ο κ. Χαλβατσιώτης είναι εκλεγμένο Μέλος του ΔΣ επιφορτισμένος με τον Τομέα των Ευρωπαϊκών & Διεθνών Σχέσεων.

Ο κ. Χαλβατσιώτης συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της UEMS κ. Bertrand Daval και αντικείμενο της συζήτησης ήταν η θέση του παθολόγου στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που πρόκειται να σχεδιασθεί στην Χώρα μας σε σχέση με τους Γενικούς Ιατρούς, καθώς και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την αλληλοεπικάλυψη των γνωστικών αντικειμένων των παθολόγων με άλλες ειδικότητες του Παθολογικού Τομέα όπως για παράδειγμα των Ενδοκρινολόγων ή των Πνευμονολόγων.

πρέπει να δεις

Σβήστηκε το πρόστιμο στον άστεγο που είχε επιβληθεί επειδή δεν ήταν στο σπίτι του

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Σβήστηκε το πρόστιμο στον άστεγο που είχε επιβληθεί επειδή δεν ήταν στο σπίτι του 14

Πρόστιμο σε άστεγο

Τις τελευταίες ώρες διακινούνται πληροφορίες ότι η είδηση είναι κατασκευασμένη ή ότι ο άνθρωπος στον οποίο επιβλήθηκε το πρόστιμο δεν είναι άστεγος, αλλά «άτομο με γνωστή παραβατική συμπεριφορά».

Όπως αναφέρουν πηγές της «Εφ.Συν.» από το Ρέθυμνο, το πρόστιμο όντως έχει επιβληθεί και η εικόνα της κλήσης με την ένδειξη «άστεγος» είναι πραγματική. Σε νεότερη ενημέρωση από το Ρέθυμνο, αναφέρεται πως ο άνθρωπος στον οποίο επιβλήθηκε το πρόστιμο, είναι τοξικοεξαρτημένος και πράγματι δε διαθέτει μόνιμο τόπο κατοικίας, αλλά διαμένει σε διάφορα σπίτια ή πρόχειρα καταλύματα στην πόλη.

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος του Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, αφενός επιβεβαιώνει την επιβολή του προστίμου, αλλά και τη διαγραφή του, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. «Έκανα και εγώ παρέμβαση στην Τροχαία Ρεθύμνου για να σβηστεί το πρόστιμο, αλλά όπως με ενημέρωσα,ν το είχαν ήδη σβήσει», λέει στην «Εφ.Συν.».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες γίνεται προσπάθεια από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και από άλλες συλλογικότητες και φορείς, ώστε να βρεθεί μόνιμο κατάλυμα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ουσία της υπόθεσης ότι δηλαδή οι ευάλωτες ομάδες βρίσκονται στο στόχαστρο των ελέγχων (είτε άστεγος, είτε τοξικοεξαρτημένος ήταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος ή και τα δύο), παραμένει και δημιουργεί προβληματισμό.

Σβήστηκε το πρόστιμο στον άστεγο που είχε επιβληθεί επειδή δεν ήταν στο σπίτι του - Εικόνα 2

Η κλήση που κόπηκε στον άστεγο επειδή κυκλοφορούσε σε εξωτερικό χώρο.

Πηγή: efsyn.gr

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

99 νέα κρούσματα ‑ 59 οι νεκροί – 92 συμπολίτες μας διασωληνωμένοι

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

99 νέα κρούσματα ‑ 59 οι νεκροί - 92 συμπολίτες μας διασωληνωμένοι 15

Κορονοϊός – Ελλάδα

Στους 59 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε άλλους έξι θανάτους συνανθρώπων μας την Παρασκευή.

Παράλληλα, όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον νέο κορωνοϊό, επιβεβαιώθηκαν άλλα 99 κρούσματα στη χώρα μας, με τον αριθμό να φτάνει συνολικά στα 1.613.

Οι διασωληνωμένοι πολίτες που ασθενούν από τον ιό είναι 92, με μέση ηλικία τα 66 έτη, ενώ 11 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Κορονοϊός – Κεραμέως: Όσο πιο κοντά γίνεται στις αρχές του καλοκαιριού οι Πανελλήνιες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κορονοϊός – Κεραμέως: Όσο πιο κοντά γίνεται στις αρχές του καλοκαιριού οι Πανελλήνιες 16

Κορονοϊός – Πανελλήνιες

Βασική στόχευση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι να διενεργηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις σε ημερομηνία όσο το δυνατόν πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες τους, ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επανέλαβε πάντως, ότι οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από την πορεία της εξάπλωσης και αντιμετώπισης του κορονοϊού, καθώς επίσης και από τις οδηγίες των ειδικών του ΕΟΔΥ.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ούτως ώστε οι πανελλαδικές εξετάσεις να διενεργηθούν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες τους, στις αρχές του καλοκαιριού. Η τελική έκβαση αυτού του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από την εξάπλωση και την αντιμετώπιση του ιού, και ασφαλώς τις οδηγίες των ειδικών του ΕΟΔΥ», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Τόνισε, επίσης, ότι στόχος του υπουργείου είναι «να περιοριστεί όσο πιο πολύ γίνεται η αναστάτωση των μαθητών που προκαλείται από τον κορονοϊό, ιδιαιτέρως, δε, όσον αφορά στους μαθητές της Γ’ Λυκείου».

Η υπουργός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν παρέλειψε να εξάρει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών, με τη βοήθεια των οποίων οι μαθητές έχουν στήριξη στη μελέτη τους εξ αποστάσεως. «Σε κάθε περίπτωση, η άοκνη προσπάθεια των εκπαιδευτικών μας, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, ήδη καταφέρνει να διατηρήσει ενεργό τη μαθησιακή διαδικασία και πετυχαίνει την καθημερινή λειτουργία χιλιάδων ψηφιακών τάξεων. Οι μαθητές μας έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, να έχουν στήριξη στη μελέτη τους και, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, να αξιοποιούν γόνιμα και εποικοδομητικά το χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η υπουργός μιλώντας χθες στη Βουλή, για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μέχρι στιγμής περισσότεροι από 55.000 εκπαιδευτικοί έχουν διενεργήσει περισσότερες από 72.000 ζωντανής μετάδοσης ψηφιακές τάξεις με πάνω από 1.096.311 παρακολουθήσεις μαθητών, που αυξάνονται κατά μέσο όρο 70% την ημέρα. Ανά ημέρα, λειτουργούν 18.000 σύγχρονες τάξεις την ημέρα. Η σύγχρονη εκπαίδευση υλοποιείται στα λύκεια και τα γυμνάσια και ολοκληρώνεται και η εισαγωγή των δημοτικών σχολείων.

Όσον αφορά στην ασύγχρονη εκπαίδευση, περισσότεροι από 850.000 μαθητές και 166.000 εκπαιδευτικοί έχουν εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τέλος, τα στοιχεία για την εκπαιδευτική τηλεόραση είναι εξίσου θετικά, καθώς τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου, που ξεκίνησε τη λειτουργία της για τους μαθητές δημοτικού, σημείωσε πολύ υψηλή τηλεθέαση, φτάνοντας στο 51,2% στις ηλικίες 4-14. Αυτό σημαίνει ότι την παρακολούθησαν περισσότερα από 125.000 παιδιά, ενώ συνολικά, έστω και για λίγο, το πρόγραμμα παρακολούθησαν συνολικά 588.313 τηλεθεατές.

 

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ