Τετάρτη , 26 Φεβρουαρίου 2020

Φωτεινή εξαίρεση το Μαιευτικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας

Sharing is caring!

Αναμφίβολα διανύουμε καιρούς δύσκολους και σε πολλά “μέτωπα”. Η χώρα μας αντιμετωπίζει προβλήματα και λειτουργεί αρκετά ανορθόδοξα. Πολύπαθος ο τομέας της υγείας με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να υστερεί σε πολλά… είτε κτιριακά, σε βασικό ή και εξειδικευμένο εξοπλισμό, είτε σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, οι ελλείψεις του είναι πολλές.

Σε “φωτεινή” εξαίρεση, οπως έχουμε γράψει ξανά στο παρελθόν, έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, και συγκεκριμένα το Μαιευτικό Γυναικολογικό Τμήμα. Πρόκειται για πλέον επιτυχημένο τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, το οποίο κερδίζει ολοένα και περισσότερο την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του κόσμου και δη των νέων μητέρων, χάρη στο διαρκή μόχθο γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού παρά τις αντιξοότητες και τις πολυάριθμες ελλείψεις που υπάρχουν στο ΕΣΥ.

Αυτό μαρτυρά άλλωστε η σταθερά αυξάνουσα προτίμηση των γυναικών από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία να φέρουν στον κόσμο τη νέα ζωή.

Άλλωστε οι ειδικευμένοι ιατροί του Τμήματος, Πλυτά Ελένη (Διευθύντρια Τμήματος), Πετράκος Γεώργιος (Διευθυντής), Νυφάκου Σωτηρία (Επιμ.Β΄), και Παπαευθυμίου Κωνσταντίνος (Επιμ.Β΄) Αλχαζίδου Έλενα (επιμ. Β’) “ενώνουν” καθημερινά τις δυνάμεις τους με το νοσηλευτικό προσωπικό δουλεύοντας σαν καλοδουλεμένο “ρολόι”, προσφέροντας τις καταλληλότερες, κατά περίπτωση, υπηρεσίες. Μεριμνώντας με επαγγελματική συνέπεια, ειλικρινή φροντίδα και προσοχή ώστε η νέα μητέρα και το νεογνό, τόσο κατά τον τοκετό όσο και το διάστημα παραμονής τους στην Μαιευτική πτέρυγα, να νιώθουν ασφαλείς και ανακουφισμένοι πως όλα βαίνουν καλώς στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους και πως το νέο τους ξεκίνημα γίνεται υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις…

Ωστόσο σε αυτό τον σκληρό αγώνα γιατρών και νοσηλευτών για ένα όμορφο και ασφαλές νέο ξεκίνημα μιας οικογένειας μπορούν να συμβάλλουν θετικότερα και οι ίδιοι οι επισκέπτες.

Πολλές φορές λόγω του υπέρμετρου ενθουσιασμού να υποδεχτούν τη νέα ζωή πολλοί ξεχνούν να δείξουν την απαιτούμενη προσοχή ειδικά σε θέματα υγιεινής απέναντι στα ευάλωτα νεογνά, στη νέα μητέρα και εν γένει στις ιδιαίτερες αυτές στιγμές της οικογένειας δημιουργώντας έστω και για λίγο αναστάτωση. Είναι ωστόσο στιγμές που απαιτούν απ’ όλους προσοχή και ηρεμία, ώστε να συμβάλλουν θετικά στην δημιουργία των πρώτων όμορφων αναμνήσεων!

Μαιευτικό Γυναικολογικό Τμήμα Καλαμάτας
Μαιευτικό Γυναικολογικό Τμήμα Καλαμάτας

 

Δες και αυτό

Ο Κώστας Καραμπάγιας ξεκινά νέο ταξίδι στο χώρο της ανδρικής μόδας

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΚώστας Καραμπάγιας Ένα «δικό» μας παιδί που στο παρελθόν έχει χαρίσει στην …

shares