Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Πέτρος Τατούλης: Ηχηρό μήνυμα νίκης από την Μεσσηνία!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πέτρος Τατούλης: Ηχηρό μήνυμα νίκης από την Μεσσηνία! 1
Κοινοποιησέ το

Πέτρος Τατούλης – Νέα Πελοπόννησος

Το μήνυμα της νίκης εστάλη στον Πέτρο Τατούλη από τη Μεσσηνία, όπου έλαβε το έναυσμα για τη συνέχιση του έργου της Νέας Πελοποννήσου.

Στη Μεσσήνη, στην Ανδρούσα, στο Τρίκορφο, στον Άγιο Νικόλαο, στην Τραχήλα, στην Πλάτσα, στη Στούπα, στην Καρδαμύλη, στο Σταυροπήγιο, στον Κάμπο, στο Ρωμύρι, στη Χώρα στην τοπική εορτή του Αγ. Δημητρίου Χωραΐτη και στην Καλαμάτα, το μήνυμα ήταν ένα: «Συνεχίζουμε μπροστά και δεν επιστρέφουμε πίσω».

Νέα Πελοπόννησος

Νέα Πελοπόννησος

Μήνυμα ενότητας, συνέπειας και νίκης  έστειλαν οι Μεσσήνιοι στον Πέτρο Τατούλη και στη Νέα Πελοπόννησο και ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και των συνεργατών του το Σαββατοκύριακο.

  • «Παλεύουμε για την Περιφερειακή Διακυβέρνηση μακριά από εξαρτήσεις, δεσμεύσεις και εκβιασμούς»

Από την πλευρά του ο Πέτρος Τατούλης ευχαρίστησε τους συμπολίτες του για την εμπιστοσύνη τους, τονίζοντας ότι «οι πολίτες είναι εκείνοι που μας δίνουν το χρίσμα» και δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της σκληρής δουλειάς και της προσπάθειας, έχοντας στο πλευρό του τους πολίτες και μιλώντας ξεκάθαρα ότι στόχος είναι η περιφερειακή διακυβέρνηση ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα της τοπικής κοινωνίας αυτή να αποφασίζει για το μέλλον της χωρίς εξαρτήσεις, δεσμεύσεις και εκβιασμούς.

Ευχαρίστησε ακόμα τους συνεργάτες του για όλα αυτά τα χρόνια και μίλησε για τα μεγαλύτερα και τα μικρότερα έργα που έχουν γίνει στη Μεσσηνία, όλα σημαντικά και απαραίτητα για τους πολίτες.

Ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι «η Μεσσηνία δεν είναι ασφαλώς η ίδια. Και προς αυτόν τον στόχο συνεργαστήκαμε όλοι. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας όταν αναλάβαμε είχε μόλις 17 πτήσεις, σήμερα έχει τις επταπλάσιες. Είναι πρωταθλητής σε ρυθμό ανάπτυξης στη χώρα και ένα από τα δυναμικότερα αεροδρόμια της Ευρώπης και πρόσφατα μάλιστα βραβευτήκαμε από το σημαντικότερο ευρωπαϊκό φόρουμ για αυτό».

Εξήγησε ακόμα ότι «και στο επίπεδο των υποδομών το έργο μας είναι εξαιρετικά σημαντικό: από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 162 έργα με προϋπολογισμό 386 εκατ. ευρώ. Ο αγώνας ωστόσο για τις υποδομές δεν τελειώνει ποτέ, είναι ένας συνεχής μαραθώνιος. Όσο για τις εξαγωγές των αγροτικών μας προϊόντων μέσα στην τελευταία 8ετία, η περιφέρεια Πελοποννήσου σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση στο σύνολο των 13 περιφερειών της χώρας, από 11η που ήταν το 2012».

  • Δημιουργούμε την Καλαμάτα του μέλλοντος με τα 11 εκατομμύρια ευρώ της ΒΑΑ

«Η Καλαμάτα αποτελεί τη μεγάλη πόλη και την ατμομηχανή της ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας. Για το λόγο αυτό προνοήσαμε και δημιουργήσαμε το χρηματοδοτικό εργαλείο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με 11 εκατομμύρια ευρώ σχεδόν, ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις  ανάδειξής της σε πρότυπο Ευρωπαϊκής πόλης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε «με το σχεδιασμό μας αυτό δημιουργούμε την Καλαμάτα της επόμενης 20ετίας και παράλληλα της εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότησή της στις επόμενες προγραμματικές περιόδους. Δεν ήταν δεδομένη η ΒΒΑ της Καλαμάτας. Δουλέψαμε σκληρά, σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για τους πολίτες».

  • Εξασφαλίζουμε την προοπτική της Μάνης με τα 12 εκατομμύρια ευρώ της ΟΧΕ

«Αντιμετωπίσαμε στο σχεδιασμό μας τη Μάνη ως ενιαίο χώρο πολιτισμικά, οικονομικά, κοινωνικά, υπερβαίνοντας τη διοικητική της διαίρεση, και εξασφαλίσαμε από το μηδέν το χρηματοδοτικό εργαλείο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης με 12 και πλέον εκατομμύρια ευρώ» τόνισε από τη Μάνη ο Πέτρος Τατούλης και σημείωσε ότι «με το εργαλείο αυτό θα αναβαθμίσουμε τους δημόσιους αστικούς χώρους και θα δώσουμε προοπτική για την επόμενη 20ετία στη Μάνη»

  • Καταξιώνεται η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό

Καταξιώνουμε την Πελοπόννησο σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και η «Μυθική Πελοπόννησος» αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά διεθνή brand. Βάλαμε στο χάρτη το ξεχασμένο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, διεκδικήσαμε, εξασφαλίσαμε και διοργανώσαμε παγκόσμια μεγάλα γεγονότα. Ο δυναμικός σχεδιασμός μας, που υπακούει στις σύγχρονες απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς, μαζί με τις επενδύσεις μας στην προβολή του προορισμού, που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ, και τις στρατηγικές μας συνεργασίες με την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και την Aegean Air, τις αεροπορικές εταιρείες, και τους θεσμικούς φορείς έφεραν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

  • Επόμενος στόχος ο τουρισμός κρουαζιέρας και το λιμάνι της Καλαμάτας

«Επόμενος στόχος μας είναι η προσέλκυση τουρισμού κρουαζιέρας, η άρση της εγκατάλειψης του λιμανιού της Καλαμάτας, η δημιουργία μαρίνας και στην Καλαμάτα, αλλά και στην Κορώνη, όπου ήδη κατασκευάζουμε μια σύγχρονη λιμενική υποδομή».


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Χανδρινού Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Χανδρινού Μεσσηνίας 8
Κοινοποιησέ το

Υπό έλεγχο τέθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 10 Αυγούστου η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή του Χανδρινού, στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Στην εν λόγω περιοχή βρέθηκαν άμεσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, 48 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ένα ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη, που αποδύθηκαν στην προσπάθεια περιορισμού της φωτιάς υπό τον συντονισμό του περιφερειακού διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου αρχιπύραρχου Θανάση Κολυβήρα.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν μηχανήματα της Π.Ε. Μεσσηνίας και του Δήμου Πύλου – Νέστορος, όπως επίσης και πολλοί κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έσπευσαν επίσης με τα τρακτέρ τους.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Χανδρινού Μεσσηνίας 9

Από την πρώτη στιγμή επί τόπου βρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, στελέχη του Δήμου Πύλου – Νέστορος, καθώς και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτης Τζαβάρας.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Χανδρινού Μεσσηνίας 10


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Επισκευή ζημιών Κλειστού Γυμναστηρίου Μεσσήνης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης
Κοινοποιησέ το

Ικανοποιητικά εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης ώστε να αντιμετωπιστούν μία σειρά από προβλήματα που δυσχέραιναν τη λειτουργία του.

Η χρηματοδότηση για την επισκευή των ζημιών στον εν λόγω χώρο, υπενθυμίζεται ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών το φθινόπωρο του 2019, ύστερα από αίτημα που είχε υποβάλει ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος προς τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, με το οποίο ζητούσε να δοθεί άμεσα λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, η αντιμετώπιση του οποίου αποτελούσε μια από τις πρωταρχικές δεσμεύσεις της νέας Δημοτικής αρχής.

Την περασμένη εβδομάδα, υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου «Επισκευή ζημιών Κλειστού Γυμναστηρίου Μεσσήνης» προϋπολογισμού μελέτης 180.000 ευρώ, μεταξύ των συμβαλλομένων, του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου και του νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Ν. Παπούτες – Κ. Μέγγος (ΠΑΜΕ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.)» Κωνσταντίνου Μέγγου και αμέσως ξεκίνησαν οι εργασίες.

Έχει ολοκληρωθεί η αποξήλωση του ξύλινου πατώματος όπου παρουσιάζει φθορές και έχει αντικατασταθεί  με νέο, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε η απαραίτητη συντήρηση και νέα βαφή του. Υπολείπονται η μόνωση της οροφής, η ανακαίνιση των χρωματισμών εσωτερικά στη σάλα, επισκευές στα WC όπου υπάρχουν κατεστραμμένα πλακίδια, προμήθεια και τοποθέτηση νέων φορητών διαχωριστικών κιγκλιδωμάτων, αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών με φωτιστικά νέας τεχνολογίας τύπου LED και  αναβάθμιση συστήματος ζεστού νερού χρήσης με σύστημα θέρμανσης βεβιασμένης κυκλοφορίας τριπλής ενεργείας (με ηλιακούς συλλέκτες, με λέβητα πετρελαίου και ηλεκτρική αντίσταση). Ακόμη θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση των υπαρχόντων μπασκετών με νέες προδιαγραφών FIBA και αναβάθμιση της αίθουσας βαρών.

«Η επιτυχής έκβαση του ζητήματος αυτού και η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης μας χαροποιεί ιδιαιτέρως διότι ήταν ένα ζήτημα που είχαμε θέσει σε υψηλή προτεραιότητα από τη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου. Ήταν διαπιστωμένο ότι οι μικροπαρεμβάσεις του παρελθόντος, απλά παρέτειναν τα προβλήματα στο Κλειστό Γυμναστήριο. Με τη σύμβαση αυτή θα δοθεί οριστική λύση στη χρόνια ταλαιπωρία την οποία αντιμετώπιζαν τα αθλητικά σωματεία», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αθανασόπουλος.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ακυρώνεται η νυχτερινή Θ. Λειτουργία και η κάθοδος της Εικόνας στην Ι. Μονή Βουλκάνου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ι. Μονή Βουλκάνου
Κοινοποιησέ το

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, έχον­τας υπ όψιν την ΚΥΑ (ΦΕΚ 3332/Β΄/9-8-2020) για την διεξαγωγή θρησκευ­τι­κών τελετών εν πομπή, απέστειλε σήμερα 10 Αυγούστου 2020, έγγραφο προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βουλκάνου Πανοσιολ. Αρχιμ. Προκόπιον Σμυρνήν, περί μη πραγματοποίησης της καθιερωμένης νυχτερινής Θ. Λειτουργίας στο παλαιόν Καθολικόν της Ιεράς Μονής, καθώς και της λιτανευτικής πομπής και υποδοχής της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης κατά την 14ην προς 15ην Αυγούστου 2020. Οι λοιπές Ακολουθίες θα τελεσθούν κανονικά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, όπου θα βρίσκεται η Ιερά Εινόνα προς προσκύνηση των πιστών.

Ο  Σεβασμιώτατος προτρέπει επιπλέον τα Μέλη της Αδελφότητας αλλά και τους λαϊκούς εργαζομένους της Μονής, όπως συνεργασθούν με τις αστυνομικές αρχές, για την τήρηση των μέτρων προστασίας και προασπίσεως της δημόσιας υγείας.

Η παραπάνω επιστολή κοινοποιήθηκε και στο Διευθυν­τή Αστυνομίας Μεσσηνίας Ταξίαρχο κ. Ηλία Αξιοτόπουλο.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ