Connect with us

Αθλητικά

Στις 7 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα το 8ο Κύπελλο Δότη και ο 31ος κολυμβητικός διάπλους

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στις 7 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα το 8ο Κύπελλο Δότη και ο 31ος κολυμβητικός διάπλους 1

ΤΟ Σάββατο η πόλη της Καλαμάτας φιλοξενεί για 8η συνεχή χρονιά το Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών παράλληλα με 31ο Κολυμβητικό Διάπλου όπου φέτος ο ΝΟΚ έχει στο πλευρό του την εταιρεία Oceanman.

Το Κύπελλο Δότη θα γίνει στην Ακτή ΝΟΚ και περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης 500μ, 1500μ, 3000μ και αγώνα δρόμου 5km και τον 31ο Κολυμβητικό Μαραθώνιο! Το κόστος συμμετοχής 5 ευρώ και ο Σύλλογος Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος θα καταβάλλει το διπλό ποσό από αυτό που θα συγκεντρωθεί, και επί του συνολικού ποσού η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία θα καταβάλλει ισόποσο ποσό. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών).

Διοργανωτές είναι το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας), το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), η Περιφέρεια Πελοποννήσου- Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Το 8ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική νόσο “Φλόγα”, του συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ” και του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων “ΚΕΘΕΟ”.

Εφέτος στον κολυμβητικό διάπλους που θα γίνει στη διαδρομή Κορώνη – Καλαμάτα, συμμετέχουν εννέα κολυμβητές, τρείς έλληνες και έξι ξένοι. Πρόκειται για τους έλληνες Άρη Ιωαννίδη, Άρη Καράμπα, Σοφία Ψιλόλιγνου και τους ξένους May Timani (Γ) από το Λίβανο, Mohammed Sofian Ismail από τη Μαλαισία, Sergey Shumov και Vitaliy Stupak από την Ουκρανία, Igor Makeev από τη Ρωσία και Emre Deliveli από την Τουρκία. Συνδιοργανωτές του 31ου κολυμβητικού Διάπλου του Μεσσηνιακού Κόλπου στη διαδρομή φέτος Κορώνη – Καλαμάτα είναι ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και η εταιρεία OCEANMAN Greece.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΚΑΛΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (πρόεδρος ΝΟΚ Ο Ποσειδών) «Σας ευχαριστώ όλους που μας τιμάτε με την παρουσία σας, για μας είναι χαρά αυτό, γιατί επιτέλους θα βγει προς τα έξω κάτι που κάνουμε για 31 χρόνια. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους Διασώστες που κάθε χρόνο είναι μέσα στη θάλασσα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αν τους χρειαστούμε. Από φέτος έχουμε μια συνεργασία με το Ocean Man, τον εκπρόσωπο του κ. Λινάρδο, που αν πάμε καλά φέτος, θα συνεργαστούμε και του χρόνου καλύτερα. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να γίνει ο αγώνας μη εξαρτώμενος από άλλες δυνάμεις! Ελπίζω να το πετύχουμε!»

ΑΡΜΑΝΔΟΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ (εκπρόσωπος Oceanman): «Φέτος είμαστε εδώ στον 31ο Μαραθώνιο Κορώνης –Καλαμάτας. Εντάσσεται φέτος για πρώτη φορά στο Διεθνές καλεντάρι της Ocean Man, που είναι μια παγκόσμια διοργάνωση. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7:30 από την Κορώνη και θα διανύσουν οι εννέα ηρωικοί αθλητές και κολυμβητές 30 χιλιόμετρα και ο τερματισμός θα γίνει μπροστά από το Ν.Ο. Καλαμάτας. Η διάρκεια του αγώνα είναι 12 ώρες και η λήξη του αγώνα θα γίνει στις 7:30 το απόγευμα. Παράλληλα, είμαστε εδώ για να δώσουμε και το μήνυμα από το Αρχέγονο Κύτταρο της ζωής για τον φιλανθρωπικό αγώνα που γίνεται το απόγευμα, ο οποίος δίνει το μήνυμα για δωρητές μυελού των οστών.»

ΤΣΙΜΙΚΛΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ (μέλος Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης): «Ανταποκριθήκαμε για άλλη μία φορά στο κάλεσμα του Ν.Ο. Καλαμάτας και στον κ. Κακαλίκα προσωπικά που εκτιμάμε ιδιαίτερα, προκειμένου για την υγειονομική κάλυψη του διάπλου θα βρισκόμαστε στο σκάφος καθ’ όλη τη διάρκεια της κολυμβητικής διαδρομής, προκειμένου αν τύχει να μπορέσουμε να επέμβουμε άμεσα, από την Κορώνη που θα ξεκινήσει μέχρι εδώ που θα ολοκληρωθεί. Καλή έκβαση εύχομαι στον αγώνα, όλα να πάνε καλά.»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ (αντιπρόεδρος ΝΟΚ και Διευθυντής ΜΜΑ του ΓΝ Καλαμάτας):«Φέτος θα γίνει συγχρόνως με τον Κολυμβητικό Μαραθώνιο και για 8η χρονιά το κύπελλο Εθελοντική Δότη, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο και φέτος με το Ocean Man, με τον οποίο υπάρχει μια προϊστορία 3 χρόνων από το διεθνή αγώνα που έκαναν στο Οίτυλο στη Μάνη. Το Κύπελλο Εθελοντή Δότη περιλαμβάνει αγώνα κολύμβησης, αγώνα δρόμου, αλλά αυτό είναι η αφορμή για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τους συμπολίτες μας, να αφυπνίσουμε την εθελοντική τους συνείδηση και να μπορέσουμε να τους εγγράψουμε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών. Κάθε χρόνο περίπου 5.000 άτομα στην Ελλάδα εμφανίζουν μία μορφή καρκίνου στο αίμα. Για πολλούς από αυτούς μοναδική ελπίδα, όταν όλα τα όπλα της Ιατρικής ακόμα και τα πιο μοντέρνα είναι αποτελεσματικά, είναι ένας συνάνθρωπος, δηλαδή κάποιος από εμάς. Επομένως περιμένουμε όλους τους συμπολίτες μας να βρεθούν στο Ναυτικό Όμιλο το απόγευμα του Σαββάτου, για να τρέξουν, να κολυμπήσουν ή να ενημερωθούν. Ο κολυμβητικός αγώνας θα ξεκινήσει στις 5.30 στο χώρο του προλιμένος, είναι 500, 1000 και 3.000 μέτρα και στις 7 η ώρα θα γίνει ο αγώνας δρόμου. Κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια είναι η Φλόγα, ο Σύλλογος Δρομέων, το ΚΕΘΕΟ και ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.»

ΑΛΕΞΗΣ ΖΑΝΝΗΣ (αντιπρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας): «Για ακόμα μια φορά ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας είναι παρών μαζί με το ΝΟΚ και στηρίζει την προσπάθεια που αφορά στο μεγάλο αυτό γεγονός, το Κύπελλο Δότη του μυελού των οστών. Θέλουμε όλους τους φίλους, όσους αθλούνται να έρθουν στο Ν.Ο.Κ. του απόγευμα του Σαββάτου, 7 μ.μ. θα γίνει το τρέξιμο των 5 χλμ. Όσοι δρομείς θέλουν να συμμετέχουν ή να περπατήσουν αυτό τον αγώνα, ο οποίος ξεκινάει από το Ν.Ο.Κ. και θα πάει μέχρι το φάρο, το παραδοσιακό χιλιόμετρο, να έρθουν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια για να δείξουμε όλοι μαζί την ευαισθητοποίηση, ότι όλοι είμαστε ένα, είμαστε μαζί στις δύσκολες περιστάσεις που περνάει ο κόσμος σε αυτό το κομμάτι. Να ευχαριστήσω το ΝΟΚ στην πρόσκληση να είμαστε συνδιοργανωτές σ’ αυτή τη γιορτή, όπως και όλους τους εθελοντές που θα παραβρεθούν και θα βοηθήσουν σε αυτό τον αγώνα, όπως το ΞαναρχίΖΩ, το ΚΕΘΕΑ και όλους εσάς που θα ’ρθείτε να στηρίξετε αυτό το εγχείρημα.»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η εκκίνηση των αγωνισμάτων θα γίνει από τον προλιμένα στην Ακτή ΝΟΚ με τις εγγραφές να πραγματοποιούνται ήδη μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα του ΝΟΚ www.nok.gr.
Περιορισμένες εγγραφές θα γίνουν την ημέρα του αγώνα, τουλάχιστον μια ώρα πριν την έναρξη κάθε αγωνίσματος, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 17:30 (κολύμβηση) και στις 7 (τρέξιμο), στις εξής κατηγορίες: M1 και W1 13 – 18 (αγόρια και κορίτσια), M2 και W2 19 – 39 (άνδρες και γυναίκες) και M3 και W3 39 + (άνδρες και γυναίκες).

(Κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε ένα μόνο αγώνισμα).

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει έξω από το νερό (ξεκινώντας με τη μεγαλύτερη απόσταση και με διαφορά 10′ προς τη μικρότερη), από τη παραλία στο προλιμένα της Καλαμάτας. Ο τερματισμός θα είναι το σημείο εκκίνησης. Διαδρομή: Μεγάλες σημαδούρες θα ορίζουν τη διαδρομή. Η διαδρομή θα είναι τριγωνική μήκους 1000μ. Για τα 500μ θα υπάρχει διαφορετική διαδρομή. Παραπλέον σκάφος θα δείχνει την πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 km: Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ. Αφετηρία στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ, πορεία δυτικά στην προκυμαία στο λιμάνι Ευαγγελιστρίας, Ύδρας, Σαλαμίνος αναστροφή στο τέρμα του λιμενοβραχίονα (χιλιόμετρο) και επιστροφή στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου. Η διαδρομή είναι επίπεδη. Θα υπάρχουν εθελοντές κατά μήκος της διαδρομής, ενώ θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές του αγώνα δρόμου.

Την ίδια ημέρα θα γίνουν οι απονομές στους τερματίσαντες των αγώνων, της κολύμβησης και δρόμου στις 20:45. Μεσολαβεί, στις 9 μ.μ., η προβολή ενημερωτικής ταινίας για τη δωρεά μυελού των οστών και θα ακολουθήσουν στις 21:20 οι απονομές στους νικητές του 31ου κολυμβητικού Διάπλου Μεσσηνιακού Κόλπου. Η αυλαία της βραδιάς θα πέσει με το Pasta Party (21:45)!

Αθλητικά

Με 3 Μετάλλια στις αποσκευές του επέστρεψε από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 ο Μεσσηνιακός ΓΣ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 - Μεσσηνιακός ΓΣ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 – Μεσσηνιακός ΓΣ

Πολύ δυνατή παρουσία των παιδιών του Μεσσηνιακού Γ.Σ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 που διεξήχθη το περασμένο ΣΚ στην Πάτρα. Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Συλλόγου προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια περίεργη αθλητική χρονιά λόγω της πανδημίας. Η αποχή από τις προπονήσεις το 3μηνο Μάρτιο με Ιούνιο επηρέασε την φυσική κατάσταση και την αγωνιστική ετοιμότητα των παιδιών. Παρόλα αυτά τα παιδιά μαζί με τους προπονητές τους έκαναν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια να ‘’φορμαριστούν’’ αγωνιστικά και να έχουν μια δυνατή παρουσία.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 - Μεσσηνιακός ΓΣ

Αυτό μεταφράστηκε αφενός με 3 Ασημένια Πανελλήνια Μετάλλια των  Βασιλική Κουλιέρη (80μ), Γιωργία Κλείδωνα (Σφαίρα) όπου αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ολυμπιάδας Καλαμάτας αλλά προπονείται με τον Μεσσηνιακό Γ.Σ. και την Μεικτή Ομάδα Σκυταλοδρομίας 4χ200μ, αφετέρου με τα πολύ καλά πλασαρίσματα των υπόλοιπων παιδιών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αυτά τα παιδιά είναι το παρόν και φυσικά το μέλλον του Μεσσηνιακού Στίβου. Τα παιδιά συνόδευσαν οι προπονητές του Συλλόγου Άρης Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Καλυβιώτης, Ελένη Χαντζή, Θοδωρής Χάντζος, Παναγιώτα Τσιάλα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μεικτή Σκυταλοδρομία 4χ200μ                            

 • Τριαντόπουλος, Κουλιέρη, Καλογεροπούλου, Νικόλης, 2η θέση με επίδοση 1.46.76´

Παμπαίδες

 • Τριαντόπουλος Βλαδίμηρος- 200μ μετ´ εμποδίων, 6η θέση με επίδοση 28.46’’
 • Μπακούρος Λάμπρος- Ύψος, 7η θέση με επίδοση 1,55μ
 • Παπαγιαννόπουλος Μάριος-  Ακόντιο, 5η θέση με επίδοση 38,28μ
 • Στρατόπουλος Νικόλαος- 80μ, 5η θέση με επίδοση 10,12’’

 

Παγκορασίδες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 - Μεσσηνιακός ΓΣ

 • Κουλιέρη Βασιλική- 80μ, 2η θέση με επίδοση 10,54’’
 • Κλείδωνα Γεωργία- Σφαίρα, 2η θέση με επίδοση 10,74μ
 • Κλείδωνα Γεωργία- Σφύρα, 6η θέση με επίδοση 28,61μ
 • Μαλαπάνη Αγγελική- Σφύρα, 5η θέση με επίδοση 33,49μ
 • Χότζα Χριστίνα- Σφύρα, 7η θέση με επίδοση 27,83μ
 • Παρθενίου Ελένη- Σφύρα, 8η θέση με επίδοση 22.36μ
 • Κνέντσο Ζωή Τσούκου, Χότζα Χριστίνα, Δωδεκάτου Κατερίνα, Φουσέκη Κατερίνα- 4χ80μ, 12 θέση με επίδοση 44,46’’

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 - Μεσσηνιακός ΓΣ

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Ο Κώστας Δαλακούρας νέος προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κώστας Δαλακούρας

Κώστας Δαλακούρα νέος προπονητής του ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ

Το Δ.Σ. του Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας της ομάδας γυναικών με τον προπονητή κ. Δαλακούρα Κώστα.
Ο καταξιωμένος αθλητής απεδέχθη την πρόταση του Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ και για τη σεζόν 2020-2021 θα έχει τα ηνία της ομάδας στον Η’ όμιλο της Β’ Εθνικής γυναικών.
Ο κ. Δαλακούρας είναι καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα βόλεϊ έχοντας σπουδαίες παραστάσεις ως αθλητής τόσο στο εξωτερικό όσο και στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ.
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας τον καλωσορίζει και του εύχεται, πέρα από μια υγιή χρονια γεμάτη επιτυχίες, να έχει και ανάλογη προπονητική σταδιοδρομία.
Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Δαλακούρας ανέφερε:
 ” Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι προπονητής της γυναικείας ομάδας του Ακριτα. Η προπονητική είναι ένας κλάδος που με ενδιαφέρει και θέλω πολύ να εξελιχθώ πάνω σ αυτό το κομμάτι.

Θέλω να ευχαριστήσω τα άτομα της ομάδας που με εμπιστεύτηκαν στη θέση αυτή και υπόσχομαι από την πλευρά μου ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ετσι ώστε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Επανέναρξη Αγωνιστικής Δραστηριότητας για τον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας

Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας

Από την Δευτέρα 13/07/2020, ο  Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας ξεκινά και πάλι την λειτουργία του. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες ομάδων κάθε Δευτέρα στις 20.30 και αγώνες ζευγών κάθε Τετάρτη επίσης στις 20.30 στην έδρα του ομίλου, Σανταρόζα και Παπανικολή 3. Κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο εκπαιδευτή, θα υπάρξει ενημέρωση και για την συνέχιση των μαθημάτων που δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Όσο αναφορά τα μέτρα πρόληψης για τον COVID, όλες οι δραστηριότητες του ομίλου θα γίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ και το εγκεκριμένο απο την Γ.Γ.Α. αγωνιστικό πρωτόκολλο για το Μπριτζ. Λεπτομέρειες και περισσότερες πληροφορίες, στο το site της Ε.Ο.Μ www.hellasbridge.org. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη ο όμιλος έχει εξοπλιστεί με τα κατάλληλα υλικά (ειδικό θερμόμετρο, αντισηπτικά, μάσκες, γάντια) για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή αγωνιστικών και όχι μόνο συναντήσεων. Με την ασφάλεια και την προστασία όλων να είναι το πρώτο και βασικό μέλημα μας, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε, όπως άλλωστε ήδη συμβαίνει σχεδόν σε όλους τους ομίλους τόσο της περιφέρειας όσο και της Αττικής, και να χαρούμε την διασκέδαση και την πνευματική άσκηση που προσφέρει το Μπριτζ.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερώνεται και να επικοινωνεί με τον όμιλο είτε μέσω της σελίδας μας στο Facebook , είτε στέλνοντας email στο oamkbridge@gmail.com, είτε καλώντας στο 27211 81328

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ