Connect with us

Αθλητικά

Νικητής ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας στο 1ο Τουρνουά Υδατοσφαίρισης του Άργη Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Νικητής ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας στο 1ο Τουρνουά Υδατοσφαίρισης του Άργη Καλαμάτας 1

Νικητής ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας στο 1ο Τουρνουά Υδατοσφαίρισης του Άργη Καλαμάτας

 • ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΣΤΕΣ ΕΞΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΠΑΤΡΑ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
 • ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΕΙΧΕ Η ΠΡΩΤΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΡΓΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Όχι στα ναρκωτικά, Ναι στον αθλητισμό”˙ ηχηρό το μήνυμα που έστειλαν οι πολίστες έξι σωματείων που το περασμένο Σαββατοκύριακο συμμετείχαν στο Τουρνουά Υδατοσφαίρισης το οποίο διοργάνωσε επιτυχώς για πρώτη φορά το τμήμα υδατοσφαίρισης της ΠΑΕ Άργης Καλαμάτας.

Μεγάλος νικητής του τουρνουά ήταν ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, με τους πολίστες του Στάθη Μπακολιά, σε ένα μείγμα ανδρών και εφήβων, να κερδίζουν ήδη από τη φάση των ομιλών τον τίτλο του φαβορί (Β΄ όμιλος), όπου τερμάτισαν στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω τους Αργυρούπολη και ΝΕ Πατρών (εφηβικό).

Στον άλλο όμιλο νικητής …στο κέρμα ήταν ο Μίλωνας! Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ισοβάθμησε με τον Άργη Καλαμάτας, αλλά στο κέρμα στέφθηκε νικητής στην πρώτη φάση του τουρνουά! Ο ΝΟ Ναυπλίου συμπλήρωσε την τριάδα του Α΄ Ομίλου.

DSC08665

Στην τελική κατάταξη, την πρώτη θέση και την κούπα του πρωταθλητή του τουρνουά κατέκτησε ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας που αξίζει να σημειωθεί πως προετοιμάζεται για τα play off ανόδου Β΄ Εθνικής. Δεύτερος κατετάγη ο Μίλωνας και στην τρίτη θέση το σωματείο της ΝΕ Πατρών.

Αποτελέσματα Σαββάτου

ΝΟΚ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ           17-1

ΑΡΓΗΣ-ΜΙΛΩΝΑΣ        10-10

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΝΕΠ 13-14

ΜΙΛΩΝΑΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ   9-8

ΝΟΚ – ΑΡΓΗΣ     19-6

Αποτελέσματα Κυριακής

ΝΟΚ-ΝΕΠ 10-6

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΡΓΗΣ        9-8

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ     14-15

ΝΕΠ –ΑΡΓΗΣ       12-11

ΝΟΚ –ΜΙΛΩΝΑΣ          13-3

polo fash 1

Η διοργάνωση κύλησε ομαλά, η παρουσία του κόσμου ήταν ικανοποιητική στις κερκίδες του κολυμβητήριο και τις δυο ημέρες της διοργάνωσης, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Τάκης Βασιλόπουλος, με τους ιθύνοντες του διοργανωτή συλλόγου να μην κρύβουν την πρόθεσή τους να θεσμοθετήσουν το εν λόγω τουρνουά που κορυφώθηκε το απόγευμα της Κυριακής με τις απονομές, τις οποίες έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Δημήτρης Οικονομάκος.

Καλαμαράς: «Η προσπάθεια

είναι αξιέπαινη»

BASILOPOYLOS- KALAMARASΣτις κερκίδες του κολυμβητηρίου βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άργης, Γιάννης Καλαμαράς, ο οποίος παρακολούθησε τους αγώνες κι από εκεί, μίλησε θετικά στη «Φωνή» για την προσπάθεια του τμήματος υδατοσφαίρισης: «Η προσπάθεια των παιδιών είναι αξιέπαινη. Με τα μικρά μέσα που διαθέτουν κατάφεραν και διοργάνωσαν ένα τουρνουά φιλικό, το οποίο ήταν για καλό σκοπό, ώστε να μπορέσει να τραβήξει τους νέους μακριά από τα ναρκωτικά και στον αθλητισμό!

Το είχαν ξεκινήσει πέρυσι, πιο ερασιτεχνικά με έναν φιλικό αγώνα με τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, και φέτος το μεγάλωσαν πάρα πολύ, έφεραν ομάδες από Αθήνα Πάτρα και Ναύπλιο και οργάνωσαν κάτι πολύ καλό! Αισιοδοξούμε ότι του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα!»

 

Οικονομάκος: «Χρειάζεται

η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων»

DSC08783Τους αγώνες παρακολούθησε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Δημήτρης Οικονομάκος, ο οποίος όπως προαναφέραμε έκανε και τις απονομές στους τρεις φιναλίστ συλλόγους. Ο κ. Οικονομάκος μίλησε στη «ΦΩΝΗ» για την σημασία της αθλητικής αυτής διοργάνωσης για τον τόπο και τη νεολαία, καθώς μετέφερε σημαντικό μήνυμα κατά των εξαρτήσεων:«Ήταν μία σημαντική διοργάνωση που έγινε από τον Άργη, με τη συμμετοχή πολλών ομάδων και με υψηλό θέαμα. Αξίζουν συγχαρητήρια!

Θεωρούμε ότι πρέπει τέτοιες οργανώσεις να γίνονται. Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το μήνυμα του τουρνουά που ήταν ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, για μία ζωή η ελεύθερη χωρίς ναρκωτικά και όχι με δόσεις!

Τέτοιου είδους μηνύματα, τέτοιου είδους εκδηλώσεις προάγουν τον Αθλητισμό και μπορούν να αποτελέσουν έναυσμα για παιδιά να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό και να μην έχουν επαφή με τα ναρκωτικά.

Θεωρούμε ότι αυτές οι εκδηλώσεις πρέπει να στηρίζονται από το Δήμο, ο οποίος πρέπει να είναι κοντά στα σωματεία και στους συλλόγους.

Το κολυμβητήριο για εμάς αποτελεί προτεραιότητα έτσι ώστε να αποτελέσει πυρήνα και πόλο έλξης για νέα παιδιά, για να έρθουν στο κολυμβητήριο και να έρθουν σε επαφή με τις αξίες του Αθλητισμού, της ομαδικότητας και του “ευ αγωνίζεσθε”.». Επισήμανε επίσης ότι «Ο ρόλος του Δήμου πρέπει να είναι δίπλα από αυτές τις εκδηλώσεις με τον εξής τρόπο: να βοηθά σε αυτές τις οργανώσεις με κάθε τρόπο οικονομικό, τεχνικό ή οποιοδήποτε άλλο, και δεύτερον και πιο σημαντικό να παρέχει τις Δημοτικές- Αθλητικές εγκαταστάσεις στο καλύτερο δυνατό επίπεδο για να αθλούνται τα νέα παιδιά και όλοι οι φιλοξενούμενοι σε αυτές τις εγκαταστάσεις.

Χρειάζεται η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων τόσο στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ και στο τένις. Ιδιαίτερα για το κολυμβητήριο χρειάζονται αρκετές παρεμβάσεις για να διατηρηθεί σε ένα επίπεδο αλλά να δούμε και ορισμένα άλλα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το κολυμβητήριο όπως είναι, ίσως, η δημιουργία νέου ή τουλάχιστον η κατασκευή εδώ, πολλών εγκαταστάσεων που θα τον καταστήσουν το σύγχρονο και καλό για να μπορεί να βοηθήσει στην αναβάθμιση του Πόλο την πόλη μας, που φαίνεται ότι έχει μεγάλη δυναμική και από τις τοπικές που έχουν σημαντικά τμήματα υποδομής αλλά και λόγω των ομάδων που έρχονται εδώ για να κάνουν προπονήσεις. Είναι σημαντικό και πρέπει ο Δήμος να είναι δίπλα και όχι ενάντια σε όλες αυτές τις κινήσεις!»

polo arghs

 • Για τον Άργη Καλαμάτας αγωνίστηκαν οι: Ανδρέας Αβραμόπουλος, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, Γιώργος Μπίτσας, Γιώργος Δουρδουνάς, Γιώργος Μακρέας, Νίκος Βλάσσης, Δημήτρης Μακρής, Κωνσταντίνος Δ. Πετρόπουλος, Κωνσταντίνος Γ. Πετρόπουλος, Μεζίλης Γεώργιος, Κωνσταντίνος Τσιώτσιος, Τιμόθεος Σπηλιώτης, Φίλιππος Λυριτζής και Δημήτρης Παπασταθόπουλος (αρχηγός).

Προπονητής: Γιάννης Παυλάκης.

DSC08727

 • Για τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας αγωνίστηκαν οι: Μιχάλης Μακρής, Νίκος Παναγιώταρος, Στέλιος Θεοδωρακόπουλος, Γιώργος Γκούμας, Παναγιώτης Τσαλίκης, Αριστοτέλης Κουτσιαλάς, Κώστας Μπίρης, Γιώργος Τσιγώνιας, Θανάσης Κοσιφολόγος, Παναγιώτης Μέγγος, Βασίλης Τραγγανίδας και οι μικροί: Θανάσης Αντωνόπουλος Παναγιώτης Ρούσσης, Παναγιώτης Χριστόφορος, Δήμος Κωνσταντόπουλος

Προπονητής: Στάθης Μπακολιάς.

 

 

Σίσσυ Τριάντου

 

Αθλητικά

Με 3 Μετάλλια στις αποσκευές του επέστρεψε από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 ο Μεσσηνιακός ΓΣ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 - Μεσσηνιακός ΓΣ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 – Μεσσηνιακός ΓΣ

Πολύ δυνατή παρουσία των παιδιών του Μεσσηνιακού Γ.Σ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 που διεξήχθη το περασμένο ΣΚ στην Πάτρα. Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Συλλόγου προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια περίεργη αθλητική χρονιά λόγω της πανδημίας. Η αποχή από τις προπονήσεις το 3μηνο Μάρτιο με Ιούνιο επηρέασε την φυσική κατάσταση και την αγωνιστική ετοιμότητα των παιδιών. Παρόλα αυτά τα παιδιά μαζί με τους προπονητές τους έκαναν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια να ‘’φορμαριστούν’’ αγωνιστικά και να έχουν μια δυνατή παρουσία.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 - Μεσσηνιακός ΓΣ

Αυτό μεταφράστηκε αφενός με 3 Ασημένια Πανελλήνια Μετάλλια των  Βασιλική Κουλιέρη (80μ), Γιωργία Κλείδωνα (Σφαίρα) όπου αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ολυμπιάδας Καλαμάτας αλλά προπονείται με τον Μεσσηνιακό Γ.Σ. και την Μεικτή Ομάδα Σκυταλοδρομίας 4χ200μ, αφετέρου με τα πολύ καλά πλασαρίσματα των υπόλοιπων παιδιών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αυτά τα παιδιά είναι το παρόν και φυσικά το μέλλον του Μεσσηνιακού Στίβου. Τα παιδιά συνόδευσαν οι προπονητές του Συλλόγου Άρης Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Καλυβιώτης, Ελένη Χαντζή, Θοδωρής Χάντζος, Παναγιώτα Τσιάλα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μεικτή Σκυταλοδρομία 4χ200μ                            

 • Τριαντόπουλος, Κουλιέρη, Καλογεροπούλου, Νικόλης, 2η θέση με επίδοση 1.46.76´

Παμπαίδες

 • Τριαντόπουλος Βλαδίμηρος- 200μ μετ´ εμποδίων, 6η θέση με επίδοση 28.46’’
 • Μπακούρος Λάμπρος- Ύψος, 7η θέση με επίδοση 1,55μ
 • Παπαγιαννόπουλος Μάριος-  Ακόντιο, 5η θέση με επίδοση 38,28μ
 • Στρατόπουλος Νικόλαος- 80μ, 5η θέση με επίδοση 10,12’’

 

Παγκορασίδες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 - Μεσσηνιακός ΓΣ

 • Κουλιέρη Βασιλική- 80μ, 2η θέση με επίδοση 10,54’’
 • Κλείδωνα Γεωργία- Σφαίρα, 2η θέση με επίδοση 10,74μ
 • Κλείδωνα Γεωργία- Σφύρα, 6η θέση με επίδοση 28,61μ
 • Μαλαπάνη Αγγελική- Σφύρα, 5η θέση με επίδοση 33,49μ
 • Χότζα Χριστίνα- Σφύρα, 7η θέση με επίδοση 27,83μ
 • Παρθενίου Ελένη- Σφύρα, 8η θέση με επίδοση 22.36μ
 • Κνέντσο Ζωή Τσούκου, Χότζα Χριστίνα, Δωδεκάτου Κατερίνα, Φουσέκη Κατερίνα- 4χ80μ, 12 θέση με επίδοση 44,46’’

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 - Μεσσηνιακός ΓΣ

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Ο Κώστας Δαλακούρας νέος προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κώστας Δαλακούρας

Κώστας Δαλακούρα νέος προπονητής του ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ

Το Δ.Σ. του Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας της ομάδας γυναικών με τον προπονητή κ. Δαλακούρα Κώστα.
Ο καταξιωμένος αθλητής απεδέχθη την πρόταση του Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ και για τη σεζόν 2020-2021 θα έχει τα ηνία της ομάδας στον Η’ όμιλο της Β’ Εθνικής γυναικών.
Ο κ. Δαλακούρας είναι καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα βόλεϊ έχοντας σπουδαίες παραστάσεις ως αθλητής τόσο στο εξωτερικό όσο και στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ.
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας τον καλωσορίζει και του εύχεται, πέρα από μια υγιή χρονια γεμάτη επιτυχίες, να έχει και ανάλογη προπονητική σταδιοδρομία.
Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Δαλακούρας ανέφερε:
 ” Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι προπονητής της γυναικείας ομάδας του Ακριτα. Η προπονητική είναι ένας κλάδος που με ενδιαφέρει και θέλω πολύ να εξελιχθώ πάνω σ αυτό το κομμάτι.

Θέλω να ευχαριστήσω τα άτομα της ομάδας που με εμπιστεύτηκαν στη θέση αυτή και υπόσχομαι από την πλευρά μου ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ετσι ώστε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Επανέναρξη Αγωνιστικής Δραστηριότητας για τον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας

Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας

Από την Δευτέρα 13/07/2020, ο  Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας ξεκινά και πάλι την λειτουργία του. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες ομάδων κάθε Δευτέρα στις 20.30 και αγώνες ζευγών κάθε Τετάρτη επίσης στις 20.30 στην έδρα του ομίλου, Σανταρόζα και Παπανικολή 3. Κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο εκπαιδευτή, θα υπάρξει ενημέρωση και για την συνέχιση των μαθημάτων που δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Όσο αναφορά τα μέτρα πρόληψης για τον COVID, όλες οι δραστηριότητες του ομίλου θα γίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ και το εγκεκριμένο απο την Γ.Γ.Α. αγωνιστικό πρωτόκολλο για το Μπριτζ. Λεπτομέρειες και περισσότερες πληροφορίες, στο το site της Ε.Ο.Μ www.hellasbridge.org. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη ο όμιλος έχει εξοπλιστεί με τα κατάλληλα υλικά (ειδικό θερμόμετρο, αντισηπτικά, μάσκες, γάντια) για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή αγωνιστικών και όχι μόνο συναντήσεων. Με την ασφάλεια και την προστασία όλων να είναι το πρώτο και βασικό μέλημα μας, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε, όπως άλλωστε ήδη συμβαίνει σχεδόν σε όλους τους ομίλους τόσο της περιφέρειας όσο και της Αττικής, και να χαρούμε την διασκέδαση και την πνευματική άσκηση που προσφέρει το Μπριτζ.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερώνεται και να επικοινωνεί με τον όμιλο είτε μέσω της σελίδας μας στο Facebook , είτε στέλνοντας email στο oamkbridge@gmail.com, είτε καλώντας στο 27211 81328

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ