Connect with us

Αθλητικά

Εξαιρετικός οικοδεσπότης ο ΝΟΚ των Ατομικών Νεανικών Πρωταθλημάτων της ΕΣΣΠΕΠ 2020

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εξαιρετικός οικοδεσπότης ο ΝΟΚ των Ατομικών Νεανικών Πρωταθλημάτων της ΕΣΣΠΕΠ 2020 1

Εξαιρετικός οικοδεσπότης ο ΝΟΚ των Ατομικών Νεανικών Πρωταθλημάτων της ΕΣΣΠΕΠ 2020

Επιτυχώς διεξήχθησαν το τριήμερο 24-26 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα τα ατομικά νεανικά πρωταθλήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με διοργανωτή και εξαιρετικό οικοδεσπότη το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στον εξαιρετικό χώρο του συνεδριακού κέντρου του ξενοδοχείου Φαραί Παλλάς και είχαν μεγάλη συμμετοχή σωματείων. Συνολικά συμμετείχαν 56 αθλητές. από τους εξής ομίλους: 26 από το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, 1 από Άστρος Κυνουρίας, 8 από Σ.Ο. Φιλιατρά, 1 από Σ.Ο. Περσέα Αργους, 4 από ΟΣΚ, 2 από Σ.Α. Ναυπλίου και 6 από Σ.Α. Κορίνθου «Ο Αργοναύτης». Η συμμετοχή θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, ωστόσο ελέω γρίπης ακύρωσαν την συμμετοχή τους έξι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, τέσσερις αθλητές του Σ.Ο. Κρανιδίου και δύο αθλητές της Κορίνθου.
Οι σκακιστές όλων των κατηγοριών αγωνίστηκαν με ιδιαίτερη σοβαρότητα και προσπάθησαν για το καλύτερο γι’ αυτούς αποτέλεσμα.

Εξαιρετικός οικοδεσπότης ο ΝΟΚ των Ατομικών Νεανικών Πρωταθλημάτων της ΕΣΣΠΕΠ 2020 2

Σε οικογενειακό κλίμα η κοπή της πίτας

Το Σάββατο που μας πέρασε πραγματοποίησε το Σκακιστικό τμήμα της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2020, με την παρουσία του Πανοσολογιωτάτου π. Αλέξιου.

Παρόντες επίσης ήταν ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Κακαλίκας Δημήτρης, η Γενική Γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Ποδοχωρίτη Βάσω, οι αθλητές της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, οι συμμετέχοντες αθλητές καθώς και όλοι οι αθλητές της σκακιστικής ακαδημίας με τις οικογένειές τους.

Τη πίτα προσέφερε το ζαχαροπλαστείο Γαρδένια. Η έφορος και διευθύντρια των αγώνων τους ευχαρίστησε όλους για τη παρουσία τους και τον κ. Καρδάση για την προσφορά τους. Ο κος. Κακαλίκας χάρισε ένα σκακιστικό βιβλίο στο μικρότερο συμμετέχοντα αθλητή, τον μόλις 5 ετών Αρκουδέα Δημήτριο από την Κόρινθο.

Η κα. Ποδοχωρίτη χάρισε προϊόντα (λάδι και κρασί) καθώς και ένα μπρελόκ με το σήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στον επικεφαλής διαιτητή κ. Ανδρέα Κοντοκάνη, που αφιλοκερδώς προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας.

Ο πατήρ Αλέξιος απευθύνθηκε στα παιδιά και στους γονείς τους λέγοντας τους πόσο σημαντική είναι η ενασχόλησή τους με το πνευματικό άθλημα του σκακιού και πόσο σπουδαίο είναι για τα παιδιά να έχουν δίπλα τους τις οικογένειές τους. Ευχήθηκε σε όλους να έχουν έναν όμορφο και ευλογημένο χρόνο με υγεία και πρόοδο.

Αμέσως μετά ακολούθησε ο 3ος γύρος του πρωταθλήματος. Ενώ, την Κυριακή στις 20:00 αφού έληξε και ο 5ος και τελευταίος γύρος ακολούθησε η τελετή λήξης και έγινε η απονομή των επάθλων.
Οι διακρίσεις ανά κατηγορία είναι οι παρακάτω:

Εξαιρετικός οικοδεσπότης ο ΝΟΚ των Ατομικών Νεανικών Πρωταθλημάτων της ΕΣΣΠΕΠ 2020 3

Αγόρια έως 8 ετών

1ος Κελέσης Κωνσταντίνος Ν.Ο. Καλαμάτας
2ος Τσιάτσιος Μιχαήλ Ν.Ο. Καλαμάτας
3ος Αλεποδέας Δημήτριος Κόρινθος «Αργοναύτης»

Αγόρια έως 10 ετών

1ος Καλλαρας Γεώργιος Κόρινθος «Αργοναύτης»
2ος Κυριακόπουλος Νικόλαος Ν.Ο. Καλαμάτας
3ος Σπυρόπουλος Γεώργιος Ν.Ο. Καλαμάτας

Αγόρια έως 12 ετών

1ος Αλεπουδέας Στυλιανός Κόρινθος «Αργοναύτης»
2ος Μπάρλας Γεώργιος Σ.Ο. Άστρους
3ος Μπομπέτσης Αναστάσιος Σ.Ο. Άστρους

Αγόρια έως 14 ετών

1ος Λέκκας Αναστάσιος Κόρινθος «Αργοναύτης»
2ος Τσιτρος Αναστάσιος Κόρινθος «Αργοναύτης»
3ος Σπυρόπουλος Παναγιώτης Β Ν.Ο. Καλαμάτας

Αγόρια έως 16 ετών

1ος Σαραντόπουλος Κων/νος Ν.Ο. Καλαμάτας βαθμός 4/5
2ος Πατανας Μάριος Σ.Κ. Τρικάλων βαθμός 3,5/5
3ος Αθανασόπουλος Θοδωρής Ν.Ο. Καλαμάτας βαθμός 3,5/5
4ος Πουλόπουλος Ηλίας Ν.Ο. Καλαμάτας βαθμός 3,5/5

Κορίτσια έως 8 ετών! Δεν υπήρχαν συμμετοχές

Κορίτσια έως 10 ετών

1η Κολοβού Χριστίνα Σ.Ο. Άστρους
2η Μπάρλα Αικατερίνη Σ.Ο. Άστρους
3η Πετρουλάκη Πηνελόπη Ν.Ο. Καλαμάτας

Κορίτσια έως 12 ετών

1η Σπυροπούλου Αναστασία ΟΣΚ
2η Ζουρουφιδη Βαρβάρα Σ.Α. Ναυπλίου
3η Αποστολοπούλου Αφροδίτη – Μαρία Σ.Ο. Φιλιατρών

Κορίτσια έως 14 ετών

Την 1η θέση μοιράστηκαν οι αθλήτριες Κορμά Ελένη (Σ.Ο. Φιλιατρών) και Αθανασοπούλου Αντριάνα (Ν.Ο. Καλαμάτας) και ακολούθησε η Βασιλοπούλου Αννα.

Κορίτσια έως 16 ετών

Ταγκαλάκη Ιωάννα Σ.Ο. Φιλιατρών
Τα κορίτσια λόγω του μικρού αριθμού των συμμετοχών αγωνίστηκαν όλα μαζί στο ίδιο πρωτάθλημα και όχι ανά κατηγορία.

Ο πρώτος σκακιστής /τρια κάθε κατηγορίας έλαβε χρυσό μετάλλιο και ως πρωταθλητής της Περιφέρειας πήρε τη πρόκριση για την τελική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου 2020.

Στους δύο τυχερούς που βρήκαν τα δύο φλουριά η έφορος έδωσε από ένα σκακιστικό βιβλίο και ένα στυλό parker για να γράφουν τις αρτίδες τους στα τουρνουά που θα λαμβάνουν μέρος.

Τυχεροί ήταν ο Σπυρόπουλος Γιώργος (Ν.Ο. Καλαμάτας) και η Αποστολοπούλου Αφροδίτη – Μαρία (Σ.Ο. Φιλιατρών).

Η έφορος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους αθλητές και τους διαιτητές Πάνο Μπούρα και Θοδωρή Τσεκούρα που συνετέλεσαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Επίσης ευχαρίστησε την διεύθυνση και το προσωπικό τους ξενοδοχείου «Φαραί Παλλάς» για την εξαιρετική συνεργασία τους και φυσικά τα Μ.Μ.Ε. για τη συνεχή στήριξή τους προς το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και την αναβάθμιση του σκακιού στον τόπο μας και ευχήθηκε σ’ όλους καλή χρονιά!

Εξαιρετικός οικοδεσπότης ο ΝΟΚ των Ατομικών Νεανικών Πρωταθλημάτων της ΕΣΣΠΕΠ 2020

Αθλητικά

Επανέναρξη Αγωνιστικής Δραστηριότητας για τον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας

Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας

Από την Δευτέρα 13/07/2020, ο  Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας ξεκινά και πάλι την λειτουργία του. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες ομάδων κάθε Δευτέρα στις 20.30 και αγώνες ζευγών κάθε Τετάρτη επίσης στις 20.30 στην έδρα του ομίλου, Σανταρόζα και Παπανικολή 3. Κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο εκπαιδευτή, θα υπάρξει ενημέρωση και για την συνέχιση των μαθημάτων που δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Όσο αναφορά τα μέτρα πρόληψης για τον COVID, όλες οι δραστηριότητες του ομίλου θα γίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ και το εγκεκριμένο απο την Γ.Γ.Α. αγωνιστικό πρωτόκολλο για το Μπριτζ. Λεπτομέρειες και περισσότερες πληροφορίες, στο το site της Ε.Ο.Μ www.hellasbridge.org. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη ο όμιλος έχει εξοπλιστεί με τα κατάλληλα υλικά (ειδικό θερμόμετρο, αντισηπτικά, μάσκες, γάντια) για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή αγωνιστικών και όχι μόνο συναντήσεων. Με την ασφάλεια και την προστασία όλων να είναι το πρώτο και βασικό μέλημα μας, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε, όπως άλλωστε ήδη συμβαίνει σχεδόν σε όλους τους ομίλους τόσο της περιφέρειας όσο και της Αττικής, και να χαρούμε την διασκέδαση και την πνευματική άσκηση που προσφέρει το Μπριτζ.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερώνεται και να επικοινωνεί με τον όμιλο είτε μέσω της σελίδας μας στο Facebook , είτε στέλνοντας email στο oamkbridge@gmail.com, είτε καλώντας στο 27211 81328

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. κρατά ψηλά τον Μεσσηνιακό Στίβο σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΣΕΓΑΣ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. κρατά ψηλά τον Μεσσηνιακό Στίβο σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΣΕΓΑΣ 16

Μεσσηνιακός Γ.Σ.

Μετά και την ολοκλήρωση των Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων Κ16 και Κ 18 και εν αναμονή των επίσημων αποτελέσματων από την Εθνική Ομοσπονδία Στίβου (ΣΕΓΑΣ) σε ότι αφορά στο πόσοι αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου παίρνουν την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 που θα διεξαχθεί στην Λάρισα έχει ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά στα παρακάτω γραφήματα.

Σε αυτά φαίνονται οι θέσεις που έλαβε ο Σύλλογος την τελευταία 6ετία στα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Παμπαίδων- Παγκορασίδων (Κ16) και Παίδων- Κορασίδων (Κ18). Αυτά είναι συγκεκριμένα, εμπεριστατωμένα και αδιάσειστα στοιχεία που πηγάζουν από την στατιστική υπηρεσία της Εθνικής Ομοσπονδίας (ΣΕΓΑΣ),

https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.segas.gr%2Findex.php%2Fevents%2Fresults%2F49-outdoor%2Foutdoor-club-events%3Ffbclid%3DIwAR0Gb2GjN1oaoQOhjxVmQdTfG2CWxU6cUs9PoMVftQYNHP_pfG7OcneSu6I&h=AT0o9JmHPY109zCjpv2w8Qd6Wgkd_CqRlsMugG5cACqCZd2CpW3Tzkacqotm1RhPSO0jDkVuCyp-6vv6mpNFFNprDBzajpT7W5xum8tjbtoCH4Hp1Efe60r52oJAplH6mWex36dRtlbd_Nh0uuE.

Σε ότι αφορά στην κατηγορία Κ16 (πρώτο γράφημα) φαίνεται ότι ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. από το 2014 έως και το 2019 (χρονιές προ της πανδημίας, με κανονική προπονητική δραστηριότητα) καταλαμβάνει είτε την 1η θέση στην Περιφέρεια τις χρονιές 2014, 2016, 2017 είτε την 2η θέση τις χρονιές 2018 και 2019. Για το 2015 δεν υπάρχει επίσημη καταχώρηση.

Σε ότι αφορά στην κατηγορία Κ18 (δεύτερο γράφημα) φαίνεται ότι ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. στο ίδιο χρονικό διάστημα καταλαμβάνει συνεχόμενα την 1η θέση τις χρονιές 2016, 2017, 2018, 2019. Για τις χρονιές 2014, 2015 δεν υπάρχει επίσημη καταχώρηση.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

7ος ο Πετρακόπουλος του Ευκλή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερς στην Εύβοια

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ευκλής - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου

Ευκλής – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου

Με ατομικά ρεκόρ Σταμάτης, Ρήγας και Μυστριώτης.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουλίου, διεξήχθει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερς στην Αιδηψό της Βόρειας Εύβοιας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) σε συνεργασία με τον Δήμο Αιδηψού και των Τοπικών Φορέων.

   Το τμήμα αγωνιστικής ποδηλασίας του Σ.Π.Ο.Κ. ”Ευκλής” εκπροσωπήθηκε στους αγώνες αυτούς από τετραμελής ομάδα αποτελούμενη από τους αθλητές: Παντ. Σταμάτη, Ιωάννη Πετρακόπουλο, Νικόλαο Ρήγα και Βασίλειο Μυστριώτη.
   Την 1η ημέρα στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, των 19,5 χλμ. με αφετηρία και τερματισμό την λίμνη Ευβοίας έτρεξε ο υπεύθυνος του τμήματος Παντ. Σταμάτης στην κατηγορία του (μάστερ Β΄), όπου πέτυχε ένα καλό πλασάρισμα στην πρώτη 12άδα.
   Την 2η ημέρα στον αγώνα αντοχής, των 106 απαιτητικών χλμ. (απότομες ανηφόρες και κατηφόρες) στα Λουτρά Αιδηψού με αφετηρία το Δημαρχείο της πόλης, έλαβαν μέρος πάνω από 200 αθλητές από όλη την Ελλάδα.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 9:30 π.μ. από τον βουλευτή Ευβοίας της Ν. Δημοκρατίας, ιατρό και ποδηλάτη Σπυρίδωνα  Πνευματικό.
Ο καλαματιανοί ποδηλάτες, Σταμάτης και Ρήγας, όπως μας δήλωσαν, έτρεξαν στην κατηγορία τους (μάστερ Β’) πετυχαίνοντας αμφότεροι προσωπικά ρεκόρ.
Ενώ ο Πετρακόπουλος έτρεξε μεταξύ 200 αθλητών στην κατηγορία του (μάστερ Α΄) καταλαμβάνοντας την 7η θέση και την 14η στην γενική κατάταξη.
Τέλος ο πολύπειρος Βασίλειος Μυστριώτης (60 + ετών) αγωνίστηκε στην κατηγορία μάστερ Γ΄ κάνοντας μάλιστα εξαιρετική επίδοση και δίνοντας το παράδειγμα στους νεότερους αθλητές πως η αγάπη, η πειθαρχία , ο ζήλος και το ήθος είναι χαρακτηριστικά, που πρέπει να έχει κάθε αθλητής ανεξάρτητου ηλικίας !
   Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση των αθλητών του Ευκλή είναι στις 19 Ιουλίου, στον προγραμματισμένο ποδηλατικό αγώνα στην Νεμέα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ