Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Σταυριανόπουλος: Ως κινούμενη άμμος εξελίσσονται τα δρώμενα στην Αυτοδιοίκηση

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ποταμός Νέδοντας

του Θεόδωρου Σταυριανόπουλου

Μαθηματικός-MSc Ηθ. Φιλοσοφίας

Όταν θέλουμε να δούμε το πώς μπορεί να εξελιχθεί αναπτυξιακά μια περιοχή, θα πρέπει πρώτα να εξετάσουμε και καταγράψουμε το τι διαθέτει ως «προίκα» σε σχέση με το φυσικό-αρχαιολογικό –βυζαντινό-πολιτιστικό  περιβάλλον και στη συνέχεια να δούμε τι μπορούμε εμείς να κάνουμε και πως μπορούμε, θέτοντας προτεραιότητες, να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο και αειφορικό ανθρωπογενές περιβάλλον. Λέγοντας εμείς εννοώ τα πολιτικά πρόσωπα που επιλέγει ο λαός προκειμένου να πάνε τον τόπο του μπροστά και να τον βελτιώσουν.

Δυστυχώς, όλοι θυμούνται την συναίνεση όταν αυτοί είναι στο τιμόνι της εξουσίας, είτε στην Αυτοδιοίκηση είτε στην Κυβέρνηση. Στο κείμενο μου αυτό θα αναφερθώ  στο πως μπορεί να λειτουργήσει ένα Συμβούλιο, καθώς και ποια, κατά την γνώμη μου, είναι τα αναπτυξιακά έργα που πρέπει να προγραμματιστούν για τα επόμενα χρόνια.

Ένα Συμβούλιο, αν θέλει να λειτουργήσει η συναίνεση, θα πρέπει στις πρώτες συνεδριάσεις μέσα από διαβούλευση να συνθέσει απόψεις και να ομογενοποιήσει αντιλήψεις τόσο για  το αναπτυξιακό μοντέλο που θέλει όσο επίσης και για  τα αναπτυξιακά έργα που θα θέσει σε προτεραιότητα.

Τι συνηθιζόταν όμως; Μέχρι πρότινος η παράταξη που κέρδιζε τις εκλογές είχε και την πλειοψηφία στο Συμβούλιο και «αλώνιζε»! Έφερνε προς ψήφιση ό,τι ήθελε, φέρνοντας προ τετελεσμένου γεγονότος τις μειοψηφίες. Οποιαδήποτε καλή πρόταση, αν δεν ήταν της πλειοψηφούσας παράταξης, έπεφτε στον «Καιάδα».

Τώρα, με τα νέα δεδομένα και στους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης, που δεν υπάρχουν πλειοψηφίες, αναζητούν την συναίνεση. Οι κακές συνήθειες του παρελθόντος δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη μιας ειλικρινούς συναίνεσης, διότι οι «τοπικοί άρχοντες» τελούν υπό την έπαρση του παρελθόντος.

Αν θέλουμε να μιλάμε για μια σύγχρονη και αειφορική πόλη και με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον 30 ετών, θα πρέπει αυτοί που έχουν την εξουσία να προηγούνται των εξελίξεων αρκετά.

Θα προτείνω κάποια έργα, που όχι πρέπει να γίνουν, αλλά θα έπρεπε να έχουν γίνει προ πολλού. Δυστυχώς, όμως, όχι δεν τιμωρούνται αυτοί που δεν τα έκαναν, αλλά οι ψηφοφόροι τους επιβραβεύουν. Αυτό συμβαίνει, διότι οι διοικούντες δεν κοιτάζουν τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της περιοχής, αλλά προτιμούν τις μικροεξυπηρετήσεις, διότι αυτές διασφαλίζουν- δυστυχώς- την επανεκλογή.

Αυτά που προτείνω για την πόλη της Καλαμάτας είναι:

1ον Αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από Πήδημα προς Καλαμάτα. Δεν επιτρέπεται η πόλη να πίνει νερό από ένα φθαρμένο αγωγό δεκαετιών, και αν δεν κάνω λάθος, όπως λέγεται, πολλά κομμάτια του να είναι από αμίαντο.

2ον Κάλυψη μέρος του ποταμού Νέδοντα προκειμένου να δημιουργηθούν και άλλες θέσεις στάθμευσης, βγάζοντας περισσότερο το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης.

3ον Μονοδρόμηση της οδού Αθηνών έως τον κόμβο του Καρέλια με κατεύθυνση εξόδου από την πόλη.

4ον Διάνοιξη του παραλιακού δρόμου  στην δυτική παραλία ταυτόχρονα με ανάπλαση κομματιών, δίνοντας την δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

5ον Διάνοιξη της οδού Κρήτης έως να συναντήσει τον περιμετρικό δρόμο της πόλης.

6ον Υπογειοποίηση μέρους της οδού Ναβαρίνου, δημιουργώντας πεζοδρομήσεις και χώρους επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

7ον Δημιουργία εναλλακτικού αναπτυξιακού μοντέλου στα χωριά του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου.

8ον Το  πάρκο του ΟΣΕ μπορεί με εμπλουτισμό σε δέντρα να αποτελέσει και πάρκο ενδημικής χλωρίδας της περιοχής.

9ον Αξιοποίηση του χώρου του παλιού Στρατοπέδου και μετεξέλιξή του σε χώρο δραστηριοτήτων.

ΥΓ1. Δεν κάνω τον ξύπνιο και ούτε είμαι ο ειδικός τεχνοκράτης. Απλά αγωνιώ για το αύριο του τόπου μου που, ενώ διαθέτει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, δεν αναπτύσσεται όσο θα έπρεπε. Διαθέτει ένα κλίμα που προσφέρεται για ετήσιο τουρισμό και μοιρολατρικά τελματώνει  στην δίμηνη τουριστική περίοδο. Οι πολιτικοί μας και το Επιμελητήριο διαχρονικά δεν έκατσαν μαζί  με τους σχετικούς φορείς να συζητήσουν σοβαρά και να σχεδιάσουν την τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της περιοχής.

ΥΓ2. Ο κάθε Δήμαρχος, αν θέλει να συλλέξει καλές εφικτές καινοτόμες ιδέες, μπορεί να προκηρύξει ένα διαγωνισμό και να επιλέξει βραβεύοντας τις τρεις καλύτερες. Υπάρχουν πολλά άτομα που διαθέτουν πολύ καλές και πρωτότυπες ιδέες.

ΥΓ3.  Ο Δήμος Καλαμάτας πρέπει να αποτελέσει την «ναυαρχίδα» στην ανάπτυξη του νομού μας. Αναλαμβάνοντας  πρωτοβουλίες μέσα από συνδιασκέψεις με τους άλλους Δήμους του νομού να προσανατολίσει την αναπτυξιακή πυξίδα της περιοχής. Η Μεσσηνία διαθέτει την δυνατότητα πολυμορφικής ανάπτυξης.

 

Ειδησεις απο Καλαματα

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στον Δήμαρχο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στον Δήμαρχο Καλαμάτας

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στον Δήμαρχο Καλαμάτας

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Κατά τή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για δράσεις που μπορεί να υλοποιηθούν σε συνεργασία Δήμου και τοπικής Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης με το πέρας της επίσκεψης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο για την αγάπη και το πνεύμα συνεργασίας με τα οποία περιβάλλει τόσο τον ίδιο, όσο και την Ιερά Μητρόπολη.

Ο Δήμαρχος με τη σειρά του ευχαρίστησε το Μητροπο­λίτη για την τιμητική επίσκεψη, τονίζοντας τη  στενή και εποικοδο­μητική συνεργασία που έχει μαζί του.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στον Δήμαρχο Καλαμάτας

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Μάνα έφερε στον κόσμο το 8ο παιδί της και είναι κούκλος (video)

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα 8ο παιδί

Καλαμάτα 8ο παιδί

Γέννησε στην Καλαμάτα για 8η φορά και η πολύτεκνη οικογένεια έγινε 10μελής. Η ευτυχιμένοι γονείς πλέουν ξανά σε πελάγη ευτυχίας…

Μια από τις πιο ξεχωριστές ειδήσεις εδώ και πολύ καιρό και μια από τις πιο θετικές που έχουμε καταγράψει τις τελευταίες μέρες. Ένα υγιέστατο αγοράκι είναι το 8ο παιδί της οικογένειας του Θεόδωρου Νίκα και της Γεωργίας Σακκάκου.

Η πολύτεκνη μητέρα έφερε στον κόσμο το νέο μέλος της οικογένειας, την Παρασκευή το πρωί (03-07-2020) στην κλινική “City Hospital”.

Η ίδια πανευτυχής περιέγραψε τα συναισθήματά της, όπως και ο πατέρας σημειώνοντας πως τα παιδιά είναι ευτυχία και πως ποτέ δεν αποτέλεσαν εμπόδιο οι όποιες δυσκολίες στο να αυξηθεί και να γίνει πλέον 10μελής η ευτυχισμένη οικογένεια από την Καλαμάτα.

Να σημειωθεί πως τον τοκετό που κύλησε ομαλά έφερε εις πέρας ο μαιευτήρας – γυναικολόγος Ανδρέας Πολυδώρου, με την συμβολή ως β’ χειρουργού του Β. Νίκα, της παιδιάτρου Χ. Κυριακοπούλου-Πολυδώρου, του αναισθησιολόγου Σ. Νταβουντί και της μαίας Γ. Μουτεβελή.

ΠΗΓΗ 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Τάκης Βασιλόπουλος: Σύντομα τουαλέτες σε όλα τα γήπεδα του Δήμου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

τακης βασιλοπουλος

Τάκης Βασιλόπουλος για τουαλέτες στα γήπεδα

Την εικόνα γηπέδων όπου οι θεατές δεν μπορούν να κάνουν την ανάγκη τους ανθρώπινα σε δημόσιες τουαλέτες και αναγκάζονται να ουρούν σε δέντρα αλλα και φράχτες, την έχουμε ζήσει όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, ο  πρόεδρος του αθλητικού φορέα του Δήμου Καλαμάτας Τάκης Βασιλόπουλος, σε πρόσφατη επικοινωνία, μας διαβεβαίωσε ότι προτεραιότητα του, όλα τα γήπεδα να προσφέρουν στους θεατές τις απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής   όπως αυτές οφείλουν να είναι εν έτη 2020, σύντομα όλα τα γήπεδα όπως μας διαβεβαίωσε θα έχουν αυτοτελή χώρο με W.C. και νιπτήρες για το κοινό.

Οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε καταγγελίες πολιτών αθλητών χρόνια τώρα για της συνθήκες σε όλα τα γήπεδα της πόλης ακομα και για το Εθνικό στάδιο όπου όπως θα δείτε και στην φωτογραφία αναγνώστη που μας κοινοποίησε, οι τουαλέτες είναι σπασμένες ακομα και σήμερα μη μπορώντας μικρά παιδιά να εξυπηρετηθούν για την καθημερινή τους ανάγκη.

τουαλέτες στα γήπεδα

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ