Connect with us

πρέπει να δεις

Σχέδιο Αποσυμφόρησης των Νησιών από τους Πρόσφυγες: ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Σχέδιο Αποσυμφόρησης των Νησιών από τους Πρόσφυγες: ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ! 1

Σχέδιο Αποσυμφόρησης από τους Πρόσφυγες

του Γιώργου Καραμπάτου
τέως Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
Καλαμάτα, 17 Φεβρουαρίου 2020

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι, όταν αναφερόμαστε στους πρόσφυγες & μετανάστες, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές που λόγοι ανωτέρας βίας τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τις πατρίδες τους και σήμερα να στοιβάζονται στα νησιά της χώρας μας. Το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου και δημοσιεύματα εφημερίδων παρουσιάζουν το μέγεθος αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρας μας, με πάνω από 41.000 άτομα να ζουν σε σκηνές μέσα στις λάσπες στα νησιά που διαθέτουν ΚΥΤ (Λέσβο, Σάμο, Χίο, Λέρο και Κω), όταν η χωρητικότητά τους είναι μόνο για 7.000 άτομα.

Στο μεταξύ, κυβερνητικοί παράγοντες προβλέπουν αύξηση των ροών προς τα ελληνικά νησιά εκτιμώντας ότι ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τις 70.000 – κυρίως από Τουρκία – που αποδεδειγμένα πλέον, χρησιμοποιεί ως όπλο πολιτικής πίεσης προς κάθε κατεύθυνση τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο έδαφός της.

Μπροστά σ’ αυτή την ζοφερή κατάσταση, οι καθ’ οιονδήποτε τρόπο εμπλεκόμενοι αλλά και οι απλοί πολίτες που αισθάνονται ότι έχουν μερίδιο ευθύνης απέναντι στους κατοίκους των ελληνικών νησιών που μόνοι τους μέχρι σήμερα σηκώνουν αυτό το βαρύ ανθρωπιστικό φορτίο,  καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα:

Πώς θα χωρέσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στα νησιά, αν δεν μετακινηθεί ο πλεονάζον αριθμός στην ενδοχώρα ;

Η απάντηση είναι εύκολη, αν τηρηθεί το σχέδιο αποσυμφόρησης μετά την συμφωνία Χρυσοχοΐδη και Περιφερειαρχών, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξει ισοκατανομή των προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ελλάδα και χωρίς καμία εξαίρεση, ακόμα και γι’ αυτούς που έχουν «μπάρμπα στη Κορώνη».

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας θα πρέπει να συμπεριληφθεί και το τεράστιο θέμα της προστασίας των 4.962 ασυνόδευτων ανήλικων εκ των οποίων τα 1.200 παιδιά δεν έχουν εντοπιστεί πού ακριβώς μένουν, εικάζεται ότι μετακινούνται διαρκώς, ενώ πιθανότατα βρίσκονται στον δρόμο σε συνθήκες πλήρους αστεγίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Περίπου 600 παιδιά φιλοξενούνται σε πιο ασφαλείς δομές, χωρίς όμως διερμηνείς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, σε συνθήκες υπερσυνωστισμού, περισσότερα από 200 παραμένουν σε κράτηση (ο υψηλότερος αριθμός των τελευταίων ετών) και τα υπόλοιπα 3.000 παιδιά περίπου ζουν στα ΚΥΤ σε σκηνές μέσα στις λάσπες, μαζί με αγνώστους ενήλικες, σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, χωρίς φως, κλπ (Στοιχεία Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

Να σημειωθεί ότι έρευνα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ εμφανίζει το 75% από τα 4.962 παιδιά σχολικής ηλικίας που διαμένουν σε κέντρα υποδοχής (ΚΥΤ), να μη  συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα, παρότι τα παιδιά έχουν ανάγκη περισσότερο από όλους την προστασία των δικαιωμάτων τους, με άλλα λόγια η ένταξη των προσφυγόπουλων, ασυνόδευτων και μη, στη δημόσια εκπαίδευση παραμένει όνειρο, κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Και εδώ μπαίνει ένα άλλο ερώτημα: Πως είναι δυνατόν να κλείνουμε τα μάτια για τα χιλιάδες παιδιά ενός «κατώτερου θεού» που βρίσκονται γύρω μας, απόκληρα της ζωής, χωρίς μέλλον, χωρίς εφόδια και το χειρότερο χωρίς το δικαίωμα να διατηρήσουν την πολιτισμική τους ταυτότητα για να ελπίζουν ότι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά τον πόλεμο ή ότι θα αποκτήσουν τα απαραίτητα πνευματικά εφόδια, επαγγελματική και τεχνική κατάρτιση για να ενταχθούν ευκολότερα στη νέα τους πατρίδα και να είναι το ίδιο χρήσιμοι με τους Έλληνες πολίτες.

Αυτή η έλλειψη ενός αυστηρού θεσμικού πλαισίου και πολιτικής βούλησης για την υποχρεωτική διαπολιτισμική εκπαίδευση των ασυνόδευτων παιδιών είναι  προσβλητική για την αξιοπρέπεια της κοινωνίας μας, γεγονός που με υποχρεώνει ως ενεργός πολίτης να επαναφέρω σε δημόσια διαβούλευση, την πρόταση που είχα καταθέσει με ανοικτή επιστολή (εφημερίδα Θάρρος 15/10/19) για το Στρατόπεδο Παπαφλέσσα και την μετατροπή του σε:

ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ – ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σχέδιο Αποσυμφόρησης των Νησιών από τους Πρόσφυγες: ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ! 2

dav

Ελπίζω ότι η επαναφορά της πρότασής μου θα συμβάλει στο δημόσιο διάλογο των εκλεγμένων Συμβούλων των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου  και να μας ενημερώσουν για τον τρόπο που θα επιλέξουν να συμμετέχουν στην διαδικασία ισοκατανομής των προσφύγων για την αποσυμφόρηση των νησιών μας.

Επίσης θέλω με την ευκαιρία, να συγχαρώ τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκα για τις δηλώσεις του στην εφημερίδα Θάρρος το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, σύμφωνα με τις οποίες αναγνωρίζει ότι πρέπει όλοι να συμβάλουμε στη διαχείρισή του τεράστιου εθνικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, και με σεβασμό στον θεσμικό του ρόλο του προτείνω, να μελετήσει εκ νέου την πρόταση μετατροπής του Στρατοπέδου Παπαφλέσσα σε ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ – ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

Το θέμα αυτό αφορά φυσικά και τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο που εκτιμώ ότι θα πρέπει να κινηθεί το ίδιο γρήγορα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκα, ενδεχόμενα και με την βοήθεια των κ.κ. Βουλευτών της Μεσσηνίας για να προλάβουν τις εξελίξεις και πριν την ένταξη του Στρατοπέδου Παπαφλέσσα στις νέες δομές που σχεδιάζει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με τα νέου τύπου Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών (στη πράξη φυλακές). Για του λόγου το αληθές ας συνεκτιμήσουν τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων ότι, « …η διαδικασία αιτούντων άσυλο από τα νησιά δεν θα σταματήσει και είναι δέσμευση της κυβέρνησης να αποσυμφόρηση τα νησιά Β. Αιγαίου» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 16/2/20).

πρέπει να δεις

Θερινές εκπτώσεις 2020: Πότε αρχίζουν; Πόσο θα διαρκέσουν;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Θερινές εκπτώσεις 2020

Θερινές εκπτώσεις 2020

Εκπτώσεις 2020: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

Tη Δευτέρα, 13 Ιουλίου αναμένεται να κάνουν «πρεμιέρα» οι θερινές εκπτώσεις για το 2020.

Υπάρχουν δύο περίοδοι θερινών εκπτώσεων:

  • Η πρώτη είναι συνήθως το εκπτωτικό δεκαήμερο του Μαΐου. Πρόκειται για τις πρώτες δέκα ημέρες.
  • Η δεύτερη και βασική περίοδος των καλοκαιρινών εκπτώσεων είναι αυτή που αρχίζει τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου. Η διάρκειά τους είναι μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό προ περίπου 2 μηνών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, είχε ζητήσει να μετατοπιστεί για την παρούσα χρονιά η έναρξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων κατά 15 μέρες, δηλαδή αρχές Αυγούστου.

Ο λόγος είναι για να δοθεί περισσότερος ωφέλιμος χρόνος στις επιχειρήσεις να διαθέσουν τα αποθέματά τους που έμειναν αδιάθετα κατά την περίοδο του υποχρεωτικού κλεισίματος λόγω του κορονοϊού.

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, που φέτος «πέφτει» στις 19 Ιουλίου 2020.

Θεσσαλονίκη

Την Δευτέρα 13 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις 2020 σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ο ΕΣΘ επισημαίνει ότι «κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

Όπως παρατηρεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «υπάρχουν μέλη που καλοπροαίρετα και στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον σχετικό φόρτο εργασίας, δεν αναγράφουν στα υπό έκπτωση προϊόντα διπλές τιμές αλλά καταφεύγουν στην χρήση γενικευμένου ποσοστού μείωσης». Η συγκεκριμένη πρακτική- τονίζει ο ΕΣΘ-είναι παράνομη και επισύρει αυστηρές κυρώσεις. Επιβάλλεται λοιπόν προσοχή από τους καταστηματάρχες, ώστε να αναγράφουν πρώτα απ’ όλα την παλιά και νέα τιμή των προϊόντων και κατόπιν γενικευμένο ποσοστό έκπτωσης.

Σύμφωνα με το άρθρο 21 ν. 4177/2013, σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.

Τα καταστήματα πάντως μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020. O Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή αυτή να είναι 11:00 έως 18:00.

Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Δευτέρα, 31 Αυγούστου και ο ΕΣΘ υπενθυμίζει ότι εργαζόμενοι και καταναλωτές κατά την λειτουργία των καταστημάτων, πρέπει να τηρούν τους κανόνες για προφύλαξη και αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Κορονοϊός: 25 νέα κρούσματα – Κανένας θάνατος στη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

COVID-19

Κορονοϊός νέα κρούσματα

25 νέα κρούσματα του κορονοϊού ανακοίνωσε το Σάββατο (04/07) ο ΕΟΔΥ – Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 3.511.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 25, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3511 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (54.5% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων)

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Μήπως ήρθε η ώρα της κατάργησης των Πανελλαδικών Εξετάσεων;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πανελλαδικές Εξετάσεις

Θεόδωρος Σταυριανόπουλος για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

(Οι θέσεις που δεν θα καλυφθούν φέτος θα  ξεπεράσουν τις 1000)

 

Τελειώνει η αγωνία για τους φετινούς υποψήφιους. Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες και στη συνέχεια μέχρι τις 17 Ιουλίου οι μαθητές θα καταθέσουν ηλεκτρονικά τα μηχανογραφικά τους δελτία τα οποία θα κρίνουν το που θα κυμανθούν οι φετινές βάσεις των Πανεπιστημιακών Τμημάτων. Έτσι οι υποψήφιοι θα μάθουν σε ποιο Τμήμα περνούν. Το ερώτημα που δημιουργείται είναι αν το άγχος τελειώνει εδώ. Κάποιοι θεωρούν ότι το άγχος τελείωσε και ότι ο σκοπός ήταν ο υποψήφιος να περάσει σε μια Σχολή. Εκτιμώ όμως ότι στις πιο πολλές περιπτώσεις το άγχος το επαγγελματικό ξεκινά με την εισαγωγή σε μια Σχολή. Σε πολλές περιπτώσεις ο χρόνος έχει δείξει ότι τυχεροί είναι αυτοί που δεν πέρασαν στο Πανεπιστήμιο και άνοιξαν τα φτερά τους για επαγγελματική αποκατάσταση  αλλού. Σε πολλές περιπτώσεις η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο εγκλωβίζει και εφησυχάζει επικίνδυνα τους νέους.

Για την φετινή χρονιά (2020) χρήσιμο είναι να παραθέσω τον παρακάτω πίνακα:

Υποψήφιοι 82.159
Εισάγονται 77.970
Δεν εισάγονται   4.189
Αποχή περίπου 6%   4.929
Κενές θέσεις 4.929-4.189=740

Πολλές δεκαετίες μιλούν συνεχώς οι κυβερνήσεις για την κατάργηση της «παραπαιδείας». Παρ’ όλα αυτά η «παραπαιδεία» δεν καταργήθηκε και στο βωμό της θυσιάζονται κάθε χρόνο πολλά εκατομμύρια € μειώνοντας αρκετά το οικογενειακό εισόδημα.

Αφού η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο δεν διασφαλίζει την επαγγελματική αποκατάσταση καλό είναι να δημιουργηθεί ένα σχολείο που να μην θυσιάζεται στο βωμό της προετοιμασίας του μαθητή για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο. Να δημιουργηθεί ένα σχολείο που θα αναδεικνύει τις δεξιότητες του μαθητή και που δεν θα εξαντλεί οικονομικά την οικογένεια πουλώντας το παραμύθι της «δωρεάν παιδείας». Να δημιουργηθεί ένα σχολικό περιβάλλον που δεν θα εξαντλεί τον μαθητή και που θα είναι ευχάριστο γι’ αυτόν. Αυτό το σχολείο πρέπει να παρακολουθεί από κοντά τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά παράλληλα να στηρίζεται στα ιδεώδη των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του αλληλοσεβασμού και της δημοκρατίας. Αυτό το σχολείο θα δημιουργηθεί όταν καταργηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Έχουν χορτάσει τα αυτιά μας να ακούν περί εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της παιδείας και περί κατάργησης των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Στη χώρα μας, επιχειρείται κάθε φορά να αλλάξει η εκπαίδευση αλλάζοντας συνήθως το σύστημα πρόσβασης των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή το πολύ – πολύ αλλάζοντας βιβλία και αναλυτικά προγράμματα. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να αντιληφθεί δύο πράγματα. Πρώτον ότι «για να αλλάξεις την εκπαίδευση, πρέπει να αλλάξεις τον εκπαιδευτικό» και δεύτερον ότι οι Πανεπιστημιακές σχολές πρέπει να επαναπροσδιοριστούν σε σχέση με την αγορά εργασίας.

Πολλά πανεπιστημιακά τμήματα πρέπει να καταργηθούν και να δημιουργηθούν άλλα πιο χρήσιμα λαμβάνοντας υπόψη τις επαγγελματικές ανάγκες της χώρας μας καθώς και  την νέα τεχνολογική εποχή.Ένα πράγμα δεν έχουμε  αντιληφτεί  ότι η χώρα μας δεν πάσχει από πτυχιούχους. Ο αριθμός αυτών που εισάγονται κάθε χρόνο στα πανεπιστήμια είναι τεράστιος μπροστά στις ανάγκες της αγοράς. Έτσι καταντούν τα ΑΕΙ να βγάζουν στην αγορά εργασίας άνεργους πτυχιούχους. Εδώ χρήσιμο είναι να αναφέρω τον κακό επαγγελματικό προσανατολισμό και τον κακό προγραμματισμό που αφορά το τι πτυχιούχους χρειάζεται η αγορά εργασίας. Η χώρα μας και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Παιδείας έπρεπε να έχει προσανατολίσει τις σπουδές προς ένα συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης. Γιατί μη γελιόμαστε όλοι γνωρίζουμε τη γεωγραφία της χώρας μας και το που θα έπρεπε να έχει στραφεί η ανάπτυξη.

Τόσα χρόνια οι ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας δεχόμενες πιέσεις εφάρμοζαν πολιτική μίσθωσης γκαρσονιέρας, δημιουργούσαν καινούργια Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με μια στρεβλή εξακτίνωση σε όλη την ελληνική περιφέρεια. Έτσι φθάσαμε στο σημείο  να έχει γεμίσει η Ελλάδα απ’ άκρη σε άκρη Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Αυτό δημιούργησε εφησυχασμό και ικανοποίηση στην ελληνική οικογένεια ότι τα παιδιά της σπουδάζουν. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να αποφοιτά κάθε χρόνο απ’ τα Πανεπιστήμια τεράστιος αριθμός πτυχιούχων μη μπορώντας η αγορά να απορροφήσει αυτόν τον αριθμό. Η επιδείνωση της ανεργίας των πτυχιούχων φάνηκε έντονα στις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα στρατιές πτυχιούχων να καταφεύγουν στο εξωτερικό για επαγγελματική αποκατάσταση.

Πρέπει με ορθολογισμό να επαναπροσδιορισθούν τα Πανεπιστημιακά τμήματα. Η χώρα μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα που δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκαν επιστημονικά ώστε να προσανατολίσουν τις σπουδές προς τα εκεί. Η τουριστική βιομηχανία, η θάλασσα, η οικολογική γεωργία, ο πολιτισμός, το κλίμα και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον έπρεπε να έχουν αποτελέσει την πλατφόρμα όπου επιχειρηματικά και μορφωτικά θα ακουμπούσαν οι σπουδές της σύγχρονης Ελλάδας.

ΥΓ1. Το Ελληνικό Δημόσιο ξοδεύει τεράστια ποσά για τις σπουδές των φοιτητών του. Πολλοί από αυτούς όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους αναζητούν εργασία στο εξωτερικό. Πολλοί εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες στο εξωτερικό. Εκτιμώ ότι οι διακρατικές συμφωνίες θα έπρεπε να προβλέπουν ανταποδοτικές εισφορές για τους έτοιμους επιστήμονες που το ένα κράτος παρέχει στο άλλο.

Θόδωρος Σταυριανόπουλος

Θόδωρος Σταυριανόπουλος Μαθηματικός-MSc Ηθ. Φιλοσοφίας 

 

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ