Connect with us

πρέπει να δεις

Το πρώτο μικρό καφέ μπαρ δρόμου της πόλης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Το πρώτο μικρό καφέ μπαρ δρόμου της πόλης 1

Modbar Street Coffee Bike

Είναι χειροποίητο, πρωτότυπο, πανέμορφο και αποτελεί μια καινοτόμα, αλλά και οικολογική, επιχειρηματική προσπάθεια που ήδη ανθίζει σε πόλεις του εξωτερικού.. Το όνομά του είναι Modbar Street Coffee Bike, και πρόκειται για ένα κινητό υπαίθριο καφέ που εμπνεύστηκαν δύο Θεσσαλονικιές φίλες και αποφάσισαν να κάνουν πραγματικότητα.

Το πρώτο μικρό καφέ μπαρ δρόμου της πόλης 2

Το Modbar θα λειτουργεί σαν ένα μικρό καφέ δρόμου, ενώ κινείται ακριβώς όπως ένα ποδήλατο, με τη διαφορά ότι πέρα από έναν άνθρωπο μεταφέρει κι ένα εξοπλισμένο bar- cafe. Η ιδιαίτερη αυτή κατασκευή έγινε στη Θεσσαλονίκη από εξειδικευμένους συνεργάτες και είναι φτιαγμένη κομμάτι κομμάτι με μεράκι, πραγματοποιώντας μια σκέψη που ήταν στα σκαριά εδώ και καιρό.

Το πρώτο μικρό καφέ μπαρ δρόμου της πόλης 3

Πίσω από το Modbar βρίσκονται η Σοφία Τόσκα και η Γεωργία Παπαδοπούλου, δυο φίλες που μετά από χρόνια στον χώρο αποφάσισαν να εφαρμόσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους σε ένα δικό τους εναλλακτικού είδους καφέ. Η Σοφία άλλωστε έχει 17 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της εστίασης, και συγκεκριμένα τα τελευταία 7 χρόνια στο χώρο του καφέ, αλλά και πτυχίο Τουριστικών Επαγγελμάτων, ενώ φοιτά στο ΤΕΙ Σερρών στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η Γεωργία από την άλλη, έχει εμπειρία σε επιχειρήσεις τροφίμων και επιχειρήσεις σχετικά με το αντικείμενο σπουδών της, καθώς έχει πτυχίο Γεωπονίας και μεταπτυχιακό στην Οινολογία- Αμπελουργία από το ΑΠΘ.

Το πρώτο μικρό καφέ μπαρ δρόμου της πόλης 4

Η Σοφία, όντας πολλά χρόνια στο χώρο, σκεφτόταν εδώ και αρκετό καιρό να δημιουργήσει μία δική της δουλειά που να έχει σχέση με το αντικείμενό της, αλλά και να συνδυάσει το ποδήλατο και τη δυνατότητα που σου δίνει να κινείσαι σε εξωτερικό χώρο και σε μια άλλη εποχή. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο και βρίσκοντας κάτι παρόμοιο στο εξωτερικό λοιπόν, αποφάσισε να υλοποιήσει το πρώτο street coffee bike στην Ελλάδα. Η Γεωργία ήθελε επίσης να κάνει κάτι στο αντικείμενό της, και με την ιδέα της Σοφίας αποφάσισαν να συνδυάσουν τις δύο τους αγάπες, τον καφέ με το κρασί, και να μεταφέρουν τη φιλία τους και σε επαγγελματικό επίπεδο. Έτσι δημιουργήθηκε το Μodbar, από δύο καλές φίλες με διαφορετικούς μεν χαρακτήρες που συμπληρώνει η μία την άλλη.

Το πρώτο μικρό καφέ μπαρ δρόμου της πόλης 5

Άρχισαν λοιπόν τις ετοιμασίες. Επειδή επρόκειτο για ποδήλατο, οι δύο φίλες έψαξαν να βρουν κάποιον που να κατασκευάζει χειροποίητα ποδήλατα αλλά και να αναλαμβάνει ιδιαίτερες κατασκευές. Κατέληξαν στον κ. Συμελίδη Κωνσταντίνο, ο οποίος είναι Βαλκανιονίκης ποδηλασίας και φτιάχνει ιδιαίτερες δημιουργίες με βάση το ποδήλατο. Η κατασκευή του Modbar είναι λοιπόν χειροποίητη, ενώ είναι το πρώτο τρίκυκλο ποδήλατο με υστερούντες βραχίονες συνδεδεμένους στην ίδια ανάρτηση, ώστε να μην γέρνει καθόλου στις στροφές, ενώ ταυτόχρονα να μπορεί να περνάει τις κακοτεχνίες των δρόμων με ευκολία.

Η φιλοσοφία πίσω από το Modbar είναι αυτή μιας πράσινης επιχειρηματικής κίνησης στο χώρο της εστίασης. Ο σκοπός των δύο φίλων είναι η προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης και από την επιχειρηματική πλευρά, αλλά και βέβαια να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας σε προσιτες τιμές. Το Modbar θα προσφέρει όλων των ειδών καφέ απο την εταιρια segafredo, ζεστούς και κρύους, σοκολάτα, κακάο, φυσική λεμονάδα με στέβια δικής τους συνταγής, φυσικό χυμό πορτοκάλι, αφεψήματα ζεστά και κρύα, όλα από τα οποία θα προσφέρονται σε ανακυκλώσιμα ποτήρια. Εκτός από τα ροφήματα, θα προσφέρει και snacks όπως μπάρες δημητριακών και υποβρύχιο, ενώ γίνονται σκέψεις να προστεθούν στη γκάμα των προϊόντων vegan chips, ένα ιδιαίτερο cake και 2 ειδών cookies.

Το πρώτο μικρό καφέ μπαρ δρόμου της πόλης 6

Η βασική του θέση θα είναι στην Ν. Παραλία Θεσσαλονίκης, όπου το Modbar πρόκειται να λειτουργεί καθημερινά, σε σημείο που θα οριστεί σύντομα, εκτός από τις μέρες που θα έχει αναλάβει κάποια εκδήλωση. Ο κόσμος θα μπορεί να ενημερώνεται μέσω της σελίδας στο facebook για το σημείο και τις ώρες λειτουργίας. Στα σχέδια των κοριτσιών υπάρχουν κι άλλα σημεία της πόλης, ενώ είναι αποφασισμένες να έχουν στο δρόμο το όμορφο κινητό καφέ σχεδόν όλο το χρόνο, με εξαίρεση τους τρεις πρώτους μήνες του χρόνου όπου θα περιοριστούν σε εκδηλώσει.

Το Modbar θα παίρνει ακόμα μέρος σε ποδηλατικές εκδηλώσεις μέσα στην πόλη και στις γύρω περιοχές, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε φεστιβάλ, πάρτυ, συνέδρια, εκθέσεις, βαπτίσεις, γάμους, εγκαίνια καταστημάτων και οπουδήποτε θα χρειάζεται ένα κινητό μπαρ-καφέ. Το καφέ θα μπορεί να προσαρμόζει την ποικιλία των προϊόντων του ανάλογα με τις ανάγκες κάθε εκδήλωσης, προσφέροντας και κάποια που δεν υπάρχουν στην καθημερινή λειτουργία του, όπως ελαφριά cocktails με βάση τον οίνο, και σε συνεργασια με τοπικες επιχειρήσεις γλυκά ή αλμυρά σνακ. Θα δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να διαμορφώσει κανείς μαζί του τη λίστα των προϊόντων που θέλει να προσφέρεται στην εκάστοτε εκδήλωση.

Το πρώτο μικρό καφέ μπαρ δρόμου της πόλης 7

Τα σχόλια του κόσμου με την ανακοίνωση του εγχειρήματος ήταν μέχρι τώρα πολύ θετικά, κι ενώ η λειτουργία του προβλέπεται ευοίωνη, σίγουρα δεν λείπουν τα προβλήματα, με τις δύο φίλες να αντιμετωπίζουν πολλές γραφειοκρατικές δυσκολίες. Όπως αναφέρεουν, «Υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των αδειών υπαίθριου εμπορίου. Αυτή η καθυστέρηση έχει αντίκτυπο στη δουλειά μας και κατ’ επέκταση στην επιβίωσή μας γιατί όπως είναι σαφές αυτό το εγχείρημα που κάναμε εξαρτάται άμεσα από τον καιρό, άρα αυτή είναι η ιδανική εποχή για να δουλέψουμε.»

Δεν πτοούνται όμως και ελπίζουν ότι ο κόσμος θα το αγκαλιάσει και ίσως ξεπεταχτούν κι άλλα Modbar σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Όπως σημειώνουν, «Το μήνυμά μας είναι ότι σε περιοδους κρίσεως υπάρχουν ιδέες και λύσεις να βελτιωθεί αυτό το τεράστιο ποσοστό ανεργίας που υπάρχει στη χώρα μας και νέοι άνθρωποι να βρουν διεξόδους, αρκεί να υπάρχει θέληση και αγάπη για αυτό που κάνεις. Φυσικά με την υποστήριξη της κοινωνίας και της πολιτείας.»


ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

πρέπει να δεις

Άρση μέτρων: Καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι σε καφέ και εστιατόρια

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Άρση μέτρων: Καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι σε καφέ και εστιατόρια 8

Καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι

Δεν υποχρεούνται, πλέον, οι καταναλωτές μέσα σε εμπορικά κέντρα να φορούν μάσκα, ενώ καταργείται και το όριο των έξι ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Δ1α/ΓΠ.οικ.42887/2020).

Η απόφαση για τους: «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» ισχύει από τις 7 Ιουλίου 2020 έως και τις 12 Ιουλίου 2020.

Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στα εμπορικά κέντρα μόνο για το προσωπικό. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στους χώρους προσέλευσης και αναμονής των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εντός των οχημάτων και των συρμών, για το προσωπικό και τους επιβάτες.

Με την ίδια ΚΥΑ καταργείται ο περιορισμός που υπήρχε στον αριθμό των ατόμων που επιτρεπόταν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι στα εστιατόρια, δηλαδή καταργείται το πλαφόν των 6 ατόμων ανά τραπέζι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ενώ διατηρείται ο μέγιστος αριθμός πελατών και οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται τόσο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και στα εμπορικά καταστήματα δεν αλλάζουν.

Επίσης προβλέπεται πως σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου), σε λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, στα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, στα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, όπως επίσης στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα/συρμό.

Σε ό,τι αφορά τα επιβαλλόμενα πρόστιμα εξοφλούνται εντός 15 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας, μέσω ηλεκτρονικού παράβολου (e-παράβολο) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, που εκδίδεται, είτε απευθείας από την ιστοσελίδα https://www.gsis.gr/e-paravolo, είτε από τις τράπεζες, είτε από τη Δ.Ο.Υ. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής του προστίμου αποστέλλεται από τις αρμόδιες Αρχές, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας, ο νόμιμος τίτλος στη Δ.Ο.Υ. κατοικίας του παραβάτη προκειμένου να βεβαιωθεί.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Γωγώ Τσαμπά: Δεν γίνεται να πας σε πανηγύρι και να μην χορέψεις

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Γωγώ Τσαμπά: Δεν γίνεται να πας σε πανηγύρι και να μην χορέψεις 9

Γωγώ Τσαμπά για τα πανηγύρια

Για τον προβληματισμό σχετικά με τα πανηγύρια και αν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, μίλησε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (08/07) η τραγουδίστρια Γωγώ Τσαμπά

«Είναι δύσκολο να πας στο πανηγύρι και να μην χορέψεις ή να μην χαιρετήσεις φίλους και γνωστούς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξήγησε πως αν και είχε προγραμματίσει αρκετές δουλειές πλέον μόνο 25 έχουν παραμείνει αν δεν αλλάξει κάτι σχετικά με τα πανηγύρια ενώ δηλώνει πως δεν πρέπει να απαγορευτούν τα πανηγύρια γιατί ο κλάδος τους πλήττεται ιδιαίτερα και δεν έχουν κάποιο «μηνιάτικο» για να ζήσουν όπως οι υπόλοιποι υπάλληλοι.

«Είναι πολύ συνάδελφοι που πεινάνε και εγώ στο τετράμηνο πήρα 1330 ευρώ, 800 και 534 προχτές». Γι αυτό, όπως εξηγεί, αν θέλουν να κλείσουν τα πανηγύρια ας τα κλείσουν αλλά ζητά να χορηγηθεί και στους εργαζόμενους του κλάδου ένα μηνιάτικο με ένα πόσο με το οποίο μπορεί να ζήσει μια οικογένεια.

Καταλήγοντας, σημείωσε πως γίνεται πανηγύρι και με μέτρα, ενώ ανέφερε πως «στην εκκλησία προσκυνάνε και στα πανηγύρια χορεύουνε».

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μιχάλης Αντωνόπουλος

6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα, το Σάββατο 11 ΙΟΥΛΙΟΥ , θα πραγματοποιηθεί ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ εξαιρετικά παρθένου Ελαιόλαδου KALAMATA OLIVE OIL AWARDS 2020.

Όπως είναι γνωστό ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου και της σημασίας τους στην προσπάθεια προώθησης του επώνυμου προϊόντος στην αγορά. Ταυτόχρονα ο διαγωνισμός συμβάλλει στην ποιοτική βελτίωση των ελληνικών ελαιόλαδων και στην ισχυροποίηση των ελληνικών branded προϊόντων.

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/07

18:30     Έναρξη του Φεστιβάλ από τον Πρόεδρο του Α.Σ. Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλο

18:45    Χαιρετισμοί

19:00 Δημόπουλος Παναγιώτης Διευθυντής Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας,Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου <<Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου  του  KALATA OLIVE  OIL AWARDS 2020 από το αναγνωρισμένο πάνελ του ΤΕΙ Καλαμάτας>>

19:15 Παύλος Νησιανάκης, DVM, Χημικός MSc, Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ. <<Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε ελιές και ελαιόλαδα στην Ελλάδα>>

18:45     Γιάννης Κυριακόπουλος, Δ/ντής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας , γεωπόνος

19:15 Αντώνης. Παρασκευόπουλος, Δ/ντής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, γεωπόνος

20:15 Απονομή βραβείων & βράβευση τιμούμενων προσώπων

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/07

11:00 Αναστασόπουλος Ευστάθιος , Αντιπεριφερειάρχης Ν.Μεσσηνίας <<Kλιματική αλλαγή και ελαιοκαλλιέργεια. Αναβάθμιση αρδευτικών υποδομών της Π.Ε. Μεσσηνίας. >>

11:30  Γεώργιος Ζακυνθινός, καθηγητής τμ. Τεχνολογίας Τροφίμων ΑΤΕΙ Πελοποννήσου

«Ορυκτέλαια : Η επιμόλυνση του ελαιολάδου μας απειλή την ποιότητα και αμφισβήτηση της υγιεινής του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου »

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ