Connect with us

Συμβουλές

Πόλοι έλξης, οι καλοσυνάτοι άνθρωποι!

Ανέβηκε

στις

πόλοι έλξης, οι καλοσυνάτοι άνθρωποι! 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Έχεις σίγουρα προσέξει καθώς περπατάς στον δρόμο, για να πας μια βόλτα ή στην δουλειά σου, ή πίνεις τον καφέ σου σε ένα μαγαζί, ανθρώπους που κεντρίζουν το ενδιαφέρον σου, με μια μόλις μάτια τους! Και αναρωτιέσαι τι να είναι άραγε εκείνο που τους κάνει να είναι τόσο υπέροχοι!

Άλλοι θα εστιάσουν στην εμφάνιση, είναι ένας παράγοντας και αυτός! Άλλοι θα εστιάσουν στον «εσωτερικό πλούτο» που διαθέτουν. Μπορεί να είναι θετικοί άνθρωποι, με αισιοδοξία, και όρεξη για ζωή! Ο καθένας μας έχει το «κάτι», που τον κάνει ξεχωριστό! Άλλη αύρα εκπέμπουν οι άνθρωποι που φοβούνται την κριτική των υπολοίπων, και άλλη όσοι δεν ασχολούνται καν γι’ αυτήν!

Ο καθένας μας έλκεται από διαφορετικές συνθήκες και ανθρώπους, αυτό είναι θέσφατο. Όσο πανέμορφος και να είναι ένας άνθρωπος, πάντα ξέρουμε πως η ομορφιά είναι προσωρινή και κάποια στιγμή θα φύγει! Άσχημο πολύ, κάποιος να μας αγαπάει μόνο για την εμφάνιση μας!

Ένας θετικός άνθρωπος πάντα θα ελκύει περισσότερο, γιατί πάντα δεν θα βλέπει την σοβαρή πλευρά της ζωής, αλλά την «αστεία», διότι μέσα στην τόση πικρίλα του κόσμου και την ασχήμια της βρώμικης κοινωνίας, θα βρει έστω και έναν λόγο να πει «ευχαριστώ», ή να αισθανθεί όμορφα! Η ουσία χάνεται κυριολεκτικά, όταν θαυμάζουμε μόνο το έξω! «Η ζωή έγινε απίστευτα καλύτερη από τότε που αναγκάστηκα να σταματήσω να την παίρνω στα σοβαρά» είπε ο Χάντερ Τόμπσον, ένας Αμερικανός συγγραφέας.

Θέλουμε και είναι αναγκαίο, και αρεστό να περιβαλλόμαστε από θετικές οντότητες, διότι μας ανεβάζει και μας μεταδίδεται η θετικότητα τους. Οι όμορφες σκέψεις δημιουργήθηκαν από όμορφους ανθρώπους και υπερτερούν σε σχέση με κάθε πεσιμιστική αντίληψη που μπορεί να επικρατεί είτε σε  γνωστούς μας, είτε σε άγνωστους, και κάθε όμορφη σκέψη είναι πιο ισχυρή, γιατί έχουν την δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την έντονη συναισθηματική φόρτιση!

Οι όμορφοι και καλλιεργημένοι ψυχικά άνθρωποι, είναι εκείνοι που πιστεύουν στην καλοσύνη παντός καιρού, που θα δώσουν και μια δεύτερη ευκαιρία, αν ο άλλος τους δείξει πως την αξίζει ή προσπαθήσει να την διεκδικήσει! Θα αντιληφθούν ότι κάτι δεν πάει καλά, και κάτι στεναχώρησε την παρέα τους ή την οικογένεια τους και θα φροντίσουν να σου υπενθυμίσουν την παρουσία τους σε δύσκολους καιρούς κι αμφίβολες μέρες, ότι όλα θα πάνε καλά! Είναι άνθρωποι της προσφοράς!

Το να σε κάνει κάποιος να περνάτε όμορφα δεν σημαίνει απαραίτητα, ότι πρέπει να ξημεροβραδιάζεστε στα club! Μια ευγενική κουβέντα, μια υπερβολικά αστεία ιστορία, ένα κέρασμα, είναι αρκετά για να σε κάνουν να νιώσεις ευχαρίστηση!

Εσύ, ως αναγνώστης, το θεωρείς περίεργο και δεδομένο και όμως δεν είναι! Ούτε οι άνθρωποι είναι δεδομένοι, ούτε και οι κινήσεις που κάνουν απέναντί μας! Καλό να το πάρεις χαμπάρι νωρίς!

Βλέπεις έχουμε καταντήσει να είμαστε η γενιά που λατρεύουμε το εντυπωσιακό, είτε είναι η παρουσία κάποιου , είτε το πανάκριβο αμάξι που αγόρασε, είτε η οικονομική άνεση που έχει!  Μάθαμε να αγαπάμε τους ανθρώπους έτσι! Ας εστιάσουμε στους ανθρώπους που καλλιεργούν το πνεύμα τους, την ψυχή τους, που μας κάνουν να γελάμε δυνατά, να ξεφεύγουμε από τα πολλαπλά προβλήματα μας , που εκτός από την χαρά που θα μας δίνουν, θα είναι και πρόθυμοι να ακούσουν την άσχημη μέρα που είχαμε!

Ίσως ο κόσμος αυτό να χρειάζεται. Περισσότερους θετικούς ανθρώπους. Περισσότερους ανθρώπους να γελάνε και να μην τους νοιάζει και πολύ έως και καθόλου!

Γεωργία Ρήγα

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ