Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Περικλής Μαντάς από Κυπαρισσία: Θέλουμε τη Μεσσηνία μπροστάρη στον πρωτογενή τομέα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Περικλής Μαντάς από Κυπαρισσία: Θέλουμε τη Μεσσηνία μπροστάρη στον πρωτογενή τομέα 1
Κοινοποιησέ το

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των Τριφυλίων φίλων και ψηφοφόρων της ΝΔ στο κάλεσμα του Περικλή Μαντά το βράδυ της Τετάρτης  στο «Εν Πλω», παρά θιν’ αλός!

Ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, πάντα καινοτόμος στις εκδηλώσεις του, παρουσίασε, ο μόνος με συγκροτημένο τρόπο, τα Μεσσηνιακά ζητήματα και αιτήματα, μετά το πολιτικό μέρος της ομιλία του.

Αξίζει να τα δούμε εδώ συμπυκνωμένα, καθώς πέρα από το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών, πάντα υπάρχει και το τοπικό που θα κληθούν να υπερασπιστούν και να προωθήσουν οι αντιπρόσωποι του Μεσσηνιακού λαού στο Κοινοβούλιο αλλά και στα κέντρα εξουσίας.

Περικλής Μαντάς από Κυπαρισσία: Θέλουμε τη Μεσσηνία μπροστάρη στον πρωτογενή τομέα 2

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΝΤΑ ΣΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ

Ανέφερε, λοιπόν, ο Περικλής Μαντάς για τη Μεσσηνία (και ειδικότερα για την Τριφυλία):

«Το μήνυμα της Κυριακής είναι και ένα μήνυμα που πρέπει να βγει και για τη Μεσσηνία. Για τη Μεσσηνία που το «δεν» έγινε συνώνυμο της απραξίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Που τα αυτονόητα για τον τόπο μας, τα… πούλησαν ακριβά! Που μας μίλησαν για ανάπτυξη και το μόνο που είδατε ήταν χαμένες ευκαιρίες.

Πόσα «δεν» θέλετε να απαριθμήσουμε;

Στις υποδομές… Εκείνοι που έκοψαν το Πάτρα – Πύργος σε 8 κομμάτια και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ένα; Εκείνοι που έκοψαν την όποια ολοκλήρωση του δρόμου μέχρι το Καλό Νερό, παραπέμποντάς την στις καλένδες;

  • Εκείνοι που για το Καλό Νερό – Τσακώνα δεν έκαναν τίποτε απολύτως; 4 χρόνια και δεν έκαναν τίποτε… Όχι μέτρο δρόμου, ούτε εκατοστό μελέτης…
  • Εκείνοι που δήθεν διαπραγματεύθηκαν για το Καλαμάτα- Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη και δήθεν θα το δημοπρατούσαν, κι ακόμη η μελέτη δεν έχει φθάσει στα δημοτικά συμβούλια;
  • Εκείνοι που δεν έπραξαν τίποτε στον Διεθνή Αερολιμένα της Καλαμάτας ούτε μισό εκατοστό αναβάθμισης και μας κουνούν και το δάχτυλο;
  • Εκείνοι που δεν στήριξαν τους αγρότες και άφησαν εκατομμύρια σε χειρισμούς αποτυχημένους να πηγαίνουν χαμένα και δεν διεκδίκησαν αποζημιώσεις;
  • Ξεχνάτε το θέμα των χειρισμών στη δακοκτονία;
  • Ξεχνάτε τις υποσχέσεις για το λάδι – το χρυσό της περιοχής μας;
  • Ξεχνάτε κάθε φορά που γίνονταν ζημιές στην παραγωγή σας;
  • Ξεχνάτε όλα αυτά που δεν έγιναν; Ξεχνάτε το Φιλιατρινό φράγμα; Ακόμη δημοπρατούν τα δίκτυα…
 Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ

Ονειρεύομαι επίσης τη Μεσσηνία πρωταγωνιστή στην Πελοπόννησο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Θωρακισμένη, με σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Πόλο έλξης μεγάλων τουριστικών επενδύσεων που θα αλλάξουν τη μορφή της στο μέλλον. Όπως έκανε ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος. Και τοποθέτησε τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Χρειαζόμαστε κι άλλους αντίστοιχους με τον καπετάνιο πατριώτες.

Όχι κατ’ ανάγκη να έχουν χρήματα. Να έχουν πάθος και όραμα για τη Μεσσηνία, τις δυνατότητές της και τους ανθρώπους της. Και να προσπαθήσουν με κάθε τρόπο το όραμά τους να γίνει πράξη.

Θέλουμε τη Μεσσηνία μπροστάρη στον πρωτογενή τομέα.

Να μην συζητάμε κάθε χρόνο πόσα εκαταμμύρια χάθηκαν από το ελαιόλαδο λόγω του δάκου ή άλλων ασθενειών. Να συζητάμε πόσα περισότερα λίτρα λάδι εξάγαμε στο εξωτερικό δίνοντας υπεραξία στην τσέπη του παραγωγού.

Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε η περιοχή των Φιλιατρών να γίνει το νούμερο 1 θερμοκηπιακό κέντρο της χώρας. Και να αξιοποιήσουμε τη σωρευμένη τεχνογνωσία της περιοχής προς όφελος ολόκληρης της Μεσσηνίας.

Να μην συζητάμε κάθε χρόνο πόσα λιγότερα σύκα μαζέψαμε λόγω γύρανσης των συκιών.

Αλλά να χρηματοδοτήσουμε και να υλοποιήσουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας, που θα κρατήσει ζωντανό το σύκο στη Μεσσηνία, το οποίο αποτελεί το νούμερο 1 σε ποσοστό εξαγώγιμο προϊόν του τόπου μας.

Πάνω από όλα όμως να δουλέψουμε όλοι ώστε ο αγρότης να μετεξελιχθεί σε επαγγελματία παραγωγό. Με συνεχή εκπαίδευση και κίνητρα που θα τον κρατήσουν στην παραγωγή και στην ύπαιθρο.

Ονειρεύομαι τη στιγμή που θα πηγαίνουμε στην Καλαμάτα, στην Πύλο, στη Μεθώνη, στην Κορώνη σε λιγότερο χρόνο από όσο χρειαζόμαστε για να πάμε σήμερα στην Σπάρτη και στην Κόρινθο. Με ασφάλεια και άνεση. Χωρίς κίνδυνο για τη ζωή μας λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου.

Θέλουμε στο Λιμάνι της Καλαμάτας να προσεγγίζουν ολοένα και περισσότερα κρουαζιερόπλοια κάθε χρόνο. Και οι επισκέπτες αυτοί να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής μας στο εξωτερικό.

Σχεδιάζουμε τη δημιουργία υδατοδρομίων στην Καλαμάτα, στην Πύλο και στην Κυπαρισσία. Και τη διασύνδεση τους με τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου. Φανταστείτε πόσο θα αυξηθεί το τουριστικό μας προϊόν αξιοποιώντας τα λιμάνια μας και τις δυνατότητές τους.

Θέλουμε να δοθούν κίνητρα στην ορεινή Μεσσηνία για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ώστε να αμβλύνουμε την ενδονομαρχιακή ανισότητα και να στηρίξουμε τους κατοίκους των περιοχών αυτών, που δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης μακριά από τα αστικά κέντρα.

Ονειρεύομαι την ανάδειξη των μοναδικών πολιτισμικών μας μνημείων. Όχι μόνο σε έργα υποδομών, που σαφώς είναι απαραίτητα. Αλλά και σε προβολή αυτού του τεράστιου πλούτου σε ολόκληρο τον κόσμο. Δείτε λίγο την Αρχαία Μεσσήνη. Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνει τα τελευταία χρόνια ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης. Για να γίνει ο χώρος αυτός ελκυστικός σε επισκέπτες πρέπει να εργαστούμε όλοι για τη σωστή προβολή του. Υπάρχουν ακόμη και σήμερα πολλοί συμπατριώτες μας μεσσήνιοι, που δεν τον έχουν επισκευτεί. Και δεν γνωρίζουν, άρα δεν μπορούν κιόλας να διαδώσουν το μεγαλείο και τη μοναδικότητα αυτής της περιοχής.

Ονειρεύομαι τη Μάνη αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας και του τόπου μας. Με υποδομές σωστές για να καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών. Με διατήρηση και ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της περιοχής. Με λυμμένο το πρόβλημα των απορριμμάτων. Χωρίς το καθημερινό άγχος της δημοτικής αρχής για να μη γεμίσουν οι δρόμοι από σκουπίδια τη θερινή περίοδο.

Όλοι εμείς θέλουμε μια Μεσσηνία με υλοποιήσιμες τις προοπτικές της.

Περικλής Μαντάς από Κυπαρισσία: Θέλουμε τη Μεσσηνία μπροστάρη στον πρωτογενή τομέα 3

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ…

Την Κυριακή στην κάλπη όμως επιλέγετε και πρόσωπα. Επιλέγετε εκείνους που θέλετε να είναι η προέκταση της συνείδησής σας στη Βουλή.

Για να φέρουμε ξανά την αξία στην πολιτική και να κάνουμε την αξιοσύνη πρωταγωνίστρια.

Με ξέρετε καλά. Είμαι ένας από εσάς. Είμαι κάτι από εσάς.

Η στήριξή σας ήταν η δύναμή μου σε κάθε μάχη.

Η φωνή σας, ήταν η φωνή μου σε κάθε προσπάθεια, μικρή ή μεγάλη.

Ο αγώνας σας είναι και δικός μου αγώνας.

Η αγωνία σας είναι και δική μου αγωνία.

Έτσι αισθάνομαι και έτσι απόψε σε ένα πολιτικό συμβόλαιο δεσμεύομαι μαζί σας.

Δεν κρύφτηκα ποτέ, μπήκα μπροστά και πάλεψα και αγωνίστηκα και έδωσα κάθε αναμέτρηση με όλο μου το είναι για αυτή την παράταξη, για τα ιδανικά της, για αυτό τον τόπο, μα πάνω από όλα για τους πολίτες του.

Εμείς που γαλουχηθήκαμε στην δυσκολία και όχι στα έτοιμα, εμείς που πυρωθήκαμε από τις αναποδιές και τα άσχημα, είμαστε εμείς που δεν φοβηθήκαμε ούτε στιγμή να κοιτάξουμε στα μάτια ο ένας τον άλλον.

Έτσι σας κοιτάζω και εγώ σήμερα κατάματα και σας λέω από την καρδιά μου να στηρίξετε τους ικανούς και να κρίνετε και να συγκρίνετε.

Κι εδώ ζητώ την στήριξή σας. Ζητώ τη Δύναμή σας.

Δώστε μου τη Δύναμη να πάμε τη Μεσσηνία Ψηλά, την Τριφυλία Μπροστά, να δώσουμε στον τόπο αυτά που του αξίζουν.

Κυριακή κοντή… γιορτή και την Κυριακή πρέπει να τελειώνουμε λοιπόν, με τα ψέματα και να κάνουμε μια νέα αρχή για όλους.

Είναι η στιγμή του αγώνα για όλους τους Έλληνες. Μακριά από διαχωριστικές γραμμές και διλήμματα.

Ήρθε η ώρα για πολιτικές που ανήκουν στους Έλληνες και όχι για πολιτικούς που νομίζουν πως τους… ανήκουν οι Έλληνες.

Δεν πρέπει κανείς να λείπει από αυτό τον αγώνα, που πρέπει να έχει μια και μόνο κατεύθυνση.

Την ελπίδα. Μας το φωνάζουν τα παιδιά μας, ακούστε τα. Μην αφήσετε την ελπίδα να μεταναστεύσει ξανά.

Την Κυριακή είναι η ευκαιρία μας. Και αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη.

Σας ζητώ να μην γυρίσουμε την πλάτη στο φως. Το κάναμε τόσα χρόνια και ο κόσμος γνώρισε τις πιο σκληρές αυταπάτες.

Αφήστε την καρδιά να δώσει εντολή και την ψυχή ελεύθερη όπως πάντα έκαναν οι Έλληνες και οι Μεσσήνιοι.  

Δεν ταιριάζει η μετριότητα με τη λαχτάρα, δεν ταιριάζει η στασιμότητα με την ελπίδα.

Περάσαμε από τη φωτιά για να φτάσουμε στη λάμψη και τώρα έχουμε μια ευθύνη να βγούμε στο φως.

Αφήστε τον τόπο μας να συναντήσει το πεπρωμένο του. Να παλέψει για το πεπρωμένο του.

Μετά την αμφιβολία έρχεται η αλήθεια και με την αλήθεια έρχεται η ελπίδα και η ελπίδα είναι η επιλογή που είναι στα χέρια σας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για άλλο χαμένο τώρα. Μας το φωνάζει η Ιστορία.

Απλά και λιτά. Πάμε όλοι μαζί γιατί ενωμένοι μπορούμε. Πάμε όλοι μαζί γιατί μπορούμε να αποδείξουμε πως η πιο μεγάλη μέρα είναι αυτή που δημιουργήσαμε, που παλέψαμε, και, ονειρευτήκαμε.

Πάμε όλοι μαζί να δώσουμε δύναμη στην ελπίδα μας.

Πάμε όλοι μαζί. Ενωμένοι μπορούμε.

Με τη ΝΔ μπορούμε.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το αποδεικνύουμε.

Ακούστε με! Είμαστε προορισμένοι για κάτι καλύτερο!

Μας αξίζει κάτι καλύτερο.

ΜΑΖΙ σας καλώ να το αποκτήσουμε.

Να παλέψουμε για τον τόπο μας και να μην συμβιβαστούμε με τίποτε λιγότερο από ένα καλύτερο αύριο.

Δυνατά για την Ελλάδα μας. Δυνατά για τη Μεσσηνία μας.

Σας καλώ να πάμε μαζί την Τριφυλία Ψηλότερα!».


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την καταστροφή στην Μπιρμπίτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μπιρμπίτα
Κοινοποιησέ το

Περιφέρεια Πελοποννήσου για την καταστροφή στην Μπιρμπίτα

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου για την καταστροφή την οποία έχει υποστεί ο καταυλισμός που κατασκευάστηκε για τους ρομά -σε έκταση στις όμορες περιοχές Μπιρμπίτα του Δήμου Καλαμάτας και Μακαρία του Δήμου Μεσσήνης που είχε αγοραστεί το 2001, με κρατικά κονδύλια- και ο οποίος είχε εγκαινιαστεί την 1η Δεκεμβρίου 2008.

“Στρεφόμαστε και αναζητούμε τους υπεύθυνους για τη λεηλασία στον οικισμό της Μπιρμπίτας, που είχε ως συνέπεια τη μείωση της περιουσίας της Περιφέρειας κατά 2,5 εκ ευρώ περίπου με την καταλεηλάτηση των υποδομών, μεταξύ των οποίων και 65 οικίσκων, περί τις 50.000 ευρώ αξίας ο καθένας” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η μήνυση βασίστηκε, μεταξύ άλλων, και στην τεχνική έκθεση η οποία συντάχθηκε μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε στην Μπιρμπίτα τον περασμένο Δεκέμβριο:

“Η κατάσταση που επικρατεί στην Μπιρμπίτα αποτελεί τραγωδία, όλα τα σπιτάκια είναι εξαφανισμένα, δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα. Σε αυτή την κατάσταση κατάντησε ένα έργο που κόστισε, μαζί με την αγορά της έκτασης, πάνω από 2.500.000 ευρώ” ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, ξεκαθαρίζοντας, παράλληλα, ότι οι συγκεκριμένοι χώροι προορίζονται για τους ρομά.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια αποτελεί την διάδοχη κατάσταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, στην οποία ανήκε η έκταση όπου κατασκευάστηκε το εν λόγω έργο.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Το μέγεθος της καταστροφής που έχει επέλθει στον καταυλισμό της Μπιρμπίτας δίνει η τεχνική έκθεση της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας, μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, στην οποία -μεταξύ άλλων- σημειώνεται:

“Από τα 66 ξύλινα σπιτάκια που είχαν κατασκευαστεί υπάρχει πλέον µόνο ένα, το οποίο χρησιµοποιείται ως κατοικία. Από τα υπόλοιπα έχουν µείνει μόνο οι βάσεις από σκυρόδεμα στις οποίες είχαν τοποθετηθεί αρχικά.

Από τα έργα υποδομής (αντλιοστάσια, χώροι υγιεινής, οικίσκοι Η/Μ, ιατρείο

εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού οικίσκων), έχει μείνει µόνο ο σκελετός των κτηρίων (πέντε στο σύνολο), τα οποία έχουν µετατραπεί σε κατοικίες. Ο εξοπλισμός (ηλεκτροµηχανολογικός, είδη υγιεινής, γραφεία, κουφώματα πόρτες κ.α.) που υπήρχε στα κτήρια έχει αποψιλωθεί στο σύνολό του.

Από το στέγαστρο εκδηλώσεων που είχε κατασκευαστεί υπάρχει µόνο ο µεταλλικός σκελετός.

Σημειώνουμε ότι όλοι οι οικίσκοι και τα κτήρια υποδομών (ιατρείο, χώροι υγιεινής) είχαν κατασκευαστεί µε πλήρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση (ηλεκτρικό πίνακα, σωληνώσεις, καλώδια).

Εν κατακλείδι, από τα δυο έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.030.000 ευρώ έχουν μείνει µόνο οι δρόμοι, οι 66 βάσεις από σκυρόδεμα και το κέλυφος απὀ τα 5 κτήρια από σκυρόδεμα”.

Παράλληλα, στην ίδια έκθεση, επισημαίνεται ότι ήδη “στις παρατηρήσεις του από 24-3-2010 πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου, διαπιστώνονται οι πρώτες εκτεταμένες βλάβες στους οικίσκους της κατασκήνωσης.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Εντυπωσιακή εκδήλωση στον ναό του Επικουρίου Απόλλωνα από τον Δήμο Οιχαλίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα
Κοινοποιησέ το

Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3/8 στο προαύλιο χώρο του ναού Επικούριου Απόλλωνος η καθιερωμένη πια μουσικοχορευτική εκδήλωση του Δήμου Οιχαλίας.

Πλήθος κόσμου είχε καταφθάσει από νωρίς στο Ναό για να θαυμάσει το μνημείο και το φυσικό κάλλος της περιοχής. Ο κόσμος από την Αρκαδία, τη Μεσσηνία, την Ηλεία αλλά και πολλοί επισκέπτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον αρχαιολογικό χώρο, πάντα υπό την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού.

“Με συνοδοιπόρο το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου, απολαύσαμε ένα άρτια εκτελεσμένο μουσικοχορευτικό ταξίδι με εναλλαγές από τις πλέον αλληλένδετες μορφές τέχνης της μουσικής και του χορού, ένα ταξίδι γεμάτο νοσταλγία και ρομαντισμό που με φόντο το Ναό Επικούριου Απόλλωνος και την πανσέληνο του Αυγούστου δημιουργούσαν μια μοναδική εμπειρία.

Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα

Κατά την εκδήλωση με τίτλο «Τραγούδια και ποιήματα του ουρανού και της ψυχής» ερμηνεύτηκαν πέντε κύκλοι τραγουδιών με αναφορά στον ήλιο και στο φεγγάρι, σε σπάνια τραγούδια της ελληνικής παράδοσης, σε έργα μουσικής δωματίου Ελλήνων συνθετών του 21ου αιώνα, σε τραγούδια της Μεσογείου καθώς και γνωστών αγαπημένων Ελλήνων συνθετών (Μ. Χατζιδάκη, Μ.Θεοδωράκη, Ν. Μαυρουδή, Π.Θαλασσινού κ.α Στο τραγούδι ήταν η Κατερίνα Παλαιολόγου, στην αφήγηση η Παναγιώτα Ηλιοπούλου, στο ούτι – μαντολίνο ο Νίκος Παλαιολόγος και στην κλασσική κιθάρα ο Αντώνης Κουφουδάκης.

Την χορευτική επένδυση της εκδήλωσης ανέλαβε η PolisArt Events που σε αρχαιοελληνικό πνεύμα δημιούργησε μοναδικές αρχαϊκές εικόνες με μεσαιωνικά αγάλματα και μυθολογικές νύμφες του χορού που χόρεψαν πάνω στους ήχους και στο φως του φεγγαριού και μιμήθηκαν την κίνηση των στοιχειών της φύσης. Η ομάδα Vproject εντυπωσίασε τους θεατές με χορευτικές κινήσεις εμπνευσμένες από την Φωτιά τον αέρα, το νερό, τη γη, τον αιθέρα και κοστούμια υφασμένα με το Φως του μέλλοντος.

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Νίνα Δράκου από την PolisArt Κοιν.Σ.Επ.

Διοργανωτές ήταν η Εφορία Αρχαιοτήτων Ηλείας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Οιχαλίας, η PolisArt Κοιν.Σ.Επ.

Η εκδήλωση ήταν υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα

Κατά την εκδήλωση έγινε συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας από την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας με σκοπό την διανομή τους σε άπορες οικογένειες.

Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Επίσκεψη των Κινητών Ιατρικών Μονάδων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Επίσκεψη των Κινητών Ιατρικών Μονάδων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας 10
Κοινοποιησέ το

Κινητές Ιατρικές Μονάδες στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας

Νέα επίσκεψη των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας έχει προγραμματιστεί με το νέο πρόγραμμα επισκέψεων των Μονάδων για την Πέμπτη 5 έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020.

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) είναι πρωτοβουλία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) , και υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος σε συνεργασία με την  Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) , με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Κινητές Ιατρικές Μονάδες στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας

Με έναρξη δράσης τον Ιανουάριο του 2014, το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, πληθώρας ειδικοτήτων, με τις δύο άρτια εξοπλισμένες ΚΙΜ, συνθέτουν ένα καινοτόμο, ολιστικό πρόγραμμα προαγωγής της υγείας . Σκοπός είναι  η παροχή  δωρεάν Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στους μόνιμους κατοίκους νησιών της άγονης γραμμής και απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα. Οι ΚΙΜ πραγματοποιούν 3 αποστολές κάθε μήνα  με στόχο να ανταποκριθούν στη βασική ανάγκη για ανοιχτή πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας σε υψηλού επιπέδου και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας με τη χρήση  εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 75 αποστολές με 26.726 εξετασθέντες και με την διενέργεια 47.344 εργαστηριακών εξετάσεων.

Οι ΚΙΜ είναι εξοπλισμένες με μονάδα ψηφιακής μαστογραφίας, οδοντιατρείο, φορητό ακτινολογικό και μονάδα μέτρησης οστικής πυκνότητας, μεταξύ άλλων, δίνοντας τη δυνατότητα στο επιστημονικό προσωπικό να δημιουργεί και να οργανώνει εντός δυο ωρών μία κλινική σε κατάλληλο δημόσιο χώρο της εκάστοτε περιοχής. Κάθε αποστολή είναι εξατομικευμένη, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Η ιατρική ομάδα με υψηλή επιστημονική κατάρτιση και εξαιρετικά μεγάλη εμπειρία , αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του προγράμματος ,  συμμετέχοντας εθελοντικά και με αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς, ευθύνης και συνέπειας στον ιδιαίτερο σκοπό μας. Ακολουθώντας τα  σύγχρονα διεθνή πρότυπα, το όραμα μας μετουσιώνεται σε πράξη. Συνεχίζουμε τη δράση των ΚΙΜ παντού στην Ελλάδα γεγονός που μας γεμίζει ευθύνη και ελπίδα, καθώς συμμετέχουμε ενεργά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, μέσα από την προαγωγή και πρόληψη της υγείας. Πορευόμαστε με θάρρος, ομαδικό πνεύμα, πιστοί στις αξίες μας και στεκόμαστε με ευαισθησία στις ιδιαίτερες ανάγκες των συμπολιτών μας. Τα κινητά αυτά νοσοκομεία ευελπιστούν να προσφέρουν σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας του παχέος εντέρου και του προστάτη.

Κινητές Ιατρικές Μονάδες στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας

Θα πρέπει επίσης οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων περιοχών να μεριμνήσουν ώστε τα παιδιά τους να τύχουν στοματικού-οδοντικού έλεγχου, διερεύνησης πιθανών οφθαλμολογικών προβλημάτων αλλά και μαθησιακών δυσκολιών από τους ειδικούς. Για τα παιδιά εκτός από την δυνατότητα εξέτασης από παιδίατρο, θα δοθεί βάση από τους ειδικούς στη  διερεύνηση πιθανών μαθησιακών δυσκολιών,  στον έλεγχο σκελετικών ανωμαλιών και ανάπτυξης, στην εξέταση παιδιών για οφθαλμικές διαθλαστικές βλάβες που απαιτούν διόρθωση με γυαλιά αλλά και εκπαίδευση στην στοματική υγιεινή.

Τέλος καταξιωμένοι επιστήμονες θα εκπαιδεύσουν εθελοντές στην ορθή αντιμετώπιση  επειγόντων περιστατικών και στην καρδιοαναπνευστική ανάταξη. Επίσης θα ενημερώσουν τους πολίτες γιατί η υιοθέτηση προγραμμάτων άσκησης και αυξημένης φυσικής δραστηριότητας αποτελούν απαραίτητη συμπληρωματική θεραπευτική επιλογή για διαβητικούς, καρδιοπαθείς, ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, οστεοπόρωση αλλά και για αρχόμενη απώλεια μνήμης.

Παναγιώτης Χαλβατσιώτης

Η τελευταία αποστολή των ΚΙΜ ήταν στον Δήμο Πρεσπών από Πέμπτη 30 Ιουλίου έως και Σάββατο 2 Αυγούστου 2020, όπου συμμετείχε και ο Επίκουρος Καθηγητής Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, ο οποίος είναι και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της “Θεραπευτικής Άσκησης” της Αθλητικής Αριστείας/Sport Excellence


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ