Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Περικλής Μαντάς από Κυπαρισσία: Θέλουμε τη Μεσσηνία μπροστάρη στον πρωτογενή τομέα

Ανέβηκε

στις

περικλής μαντάς από κυπαρισσία: θέλουμε τη μεσσηνία μπροστάρη στον πρωτογενή τομέα 5
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των Τριφυλίων φίλων και ψηφοφόρων της ΝΔ στο κάλεσμα του Περικλή Μαντά το βράδυ της Τετάρτης  στο «Εν Πλω», παρά θιν’ αλός!

Ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, πάντα καινοτόμος στις εκδηλώσεις του, παρουσίασε, ο μόνος με συγκροτημένο τρόπο, τα Μεσσηνιακά ζητήματα και αιτήματα, μετά το πολιτικό μέρος της ομιλία του.

Αξίζει να τα δούμε εδώ συμπυκνωμένα, καθώς πέρα από το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών, πάντα υπάρχει και το τοπικό που θα κληθούν να υπερασπιστούν και να προωθήσουν οι αντιπρόσωποι του Μεσσηνιακού λαού στο Κοινοβούλιο αλλά και στα κέντρα εξουσίας.

περικλής μαντάς από κυπαρισσία: θέλουμε τη μεσσηνία μπροστάρη στον πρωτογενή τομέα 6

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΝΤΑ ΣΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ

Ανέφερε, λοιπόν, ο Περικλής Μαντάς για τη Μεσσηνία (και ειδικότερα για την Τριφυλία):

«Το μήνυμα της Κυριακής είναι και ένα μήνυμα που πρέπει να βγει και για τη Μεσσηνία. Για τη Μεσσηνία που το «δεν» έγινε συνώνυμο της απραξίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Που τα αυτονόητα για τον τόπο μας, τα… πούλησαν ακριβά! Που μας μίλησαν για ανάπτυξη και το μόνο που είδατε ήταν χαμένες ευκαιρίες.

Πόσα «δεν» θέλετε να απαριθμήσουμε;

Στις υποδομές… Εκείνοι που έκοψαν το Πάτρα – Πύργος σε 8 κομμάτια και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ένα; Εκείνοι που έκοψαν την όποια ολοκλήρωση του δρόμου μέχρι το Καλό Νερό, παραπέμποντάς την στις καλένδες;

  • Εκείνοι που για το Καλό Νερό – Τσακώνα δεν έκαναν τίποτε απολύτως; 4 χρόνια και δεν έκαναν τίποτε… Όχι μέτρο δρόμου, ούτε εκατοστό μελέτης…
  • Εκείνοι που δήθεν διαπραγματεύθηκαν για το Καλαμάτα- Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη και δήθεν θα το δημοπρατούσαν, κι ακόμη η μελέτη δεν έχει φθάσει στα δημοτικά συμβούλια;
  • Εκείνοι που δεν έπραξαν τίποτε στον Διεθνή Αερολιμένα της Καλαμάτας ούτε μισό εκατοστό αναβάθμισης και μας κουνούν και το δάχτυλο;
  • Εκείνοι που δεν στήριξαν τους αγρότες και άφησαν εκατομμύρια σε χειρισμούς αποτυχημένους να πηγαίνουν χαμένα και δεν διεκδίκησαν αποζημιώσεις;
  • Ξεχνάτε το θέμα των χειρισμών στη δακοκτονία;
  • Ξεχνάτε τις υποσχέσεις για το λάδι – το χρυσό της περιοχής μας;
  • Ξεχνάτε κάθε φορά που γίνονταν ζημιές στην παραγωγή σας;
  • Ξεχνάτε όλα αυτά που δεν έγιναν; Ξεχνάτε το Φιλιατρινό φράγμα; Ακόμη δημοπρατούν τα δίκτυα…
 Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ

Ονειρεύομαι επίσης τη Μεσσηνία πρωταγωνιστή στην Πελοπόννησο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Θωρακισμένη, με σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Πόλο έλξης μεγάλων τουριστικών επενδύσεων που θα αλλάξουν τη μορφή της στο μέλλον. Όπως έκανε ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος. Και τοποθέτησε τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Χρειαζόμαστε κι άλλους αντίστοιχους με τον καπετάνιο πατριώτες.

Όχι κατ’ ανάγκη να έχουν χρήματα. Να έχουν πάθος και όραμα για τη Μεσσηνία, τις δυνατότητές της και τους ανθρώπους της. Και να προσπαθήσουν με κάθε τρόπο το όραμά τους να γίνει πράξη.

Θέλουμε τη Μεσσηνία μπροστάρη στον πρωτογενή τομέα.

Να μην συζητάμε κάθε χρόνο πόσα εκαταμμύρια χάθηκαν από το ελαιόλαδο λόγω του δάκου ή άλλων ασθενειών. Να συζητάμε πόσα περισότερα λίτρα λάδι εξάγαμε στο εξωτερικό δίνοντας υπεραξία στην τσέπη του παραγωγού.

Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε η περιοχή των Φιλιατρών να γίνει το νούμερο 1 θερμοκηπιακό κέντρο της χώρας. Και να αξιοποιήσουμε τη σωρευμένη τεχνογνωσία της περιοχής προς όφελος ολόκληρης της Μεσσηνίας.

Να μην συζητάμε κάθε χρόνο πόσα λιγότερα σύκα μαζέψαμε λόγω γύρανσης των συκιών.

Αλλά να χρηματοδοτήσουμε και να υλοποιήσουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας, που θα κρατήσει ζωντανό το σύκο στη Μεσσηνία, το οποίο αποτελεί το νούμερο 1 σε ποσοστό εξαγώγιμο προϊόν του τόπου μας.

Πάνω από όλα όμως να δουλέψουμε όλοι ώστε ο αγρότης να μετεξελιχθεί σε επαγγελματία παραγωγό. Με συνεχή εκπαίδευση και κίνητρα που θα τον κρατήσουν στην παραγωγή και στην ύπαιθρο.

Ονειρεύομαι τη στιγμή που θα πηγαίνουμε στην Καλαμάτα, στην Πύλο, στη Μεθώνη, στην Κορώνη σε λιγότερο χρόνο από όσο χρειαζόμαστε για να πάμε σήμερα στην Σπάρτη και στην Κόρινθο. Με ασφάλεια και άνεση. Χωρίς κίνδυνο για τη ζωή μας λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου.

Θέλουμε στο Λιμάνι της Καλαμάτας να προσεγγίζουν ολοένα και περισσότερα κρουαζιερόπλοια κάθε χρόνο. Και οι επισκέπτες αυτοί να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής μας στο εξωτερικό.

Σχεδιάζουμε τη δημιουργία υδατοδρομίων στην Καλαμάτα, στην Πύλο και στην Κυπαρισσία. Και τη διασύνδεση τους με τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου. Φανταστείτε πόσο θα αυξηθεί το τουριστικό μας προϊόν αξιοποιώντας τα λιμάνια μας και τις δυνατότητές τους.

Θέλουμε να δοθούν κίνητρα στην ορεινή Μεσσηνία για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ώστε να αμβλύνουμε την ενδονομαρχιακή ανισότητα και να στηρίξουμε τους κατοίκους των περιοχών αυτών, που δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης μακριά από τα αστικά κέντρα.

Ονειρεύομαι την ανάδειξη των μοναδικών πολιτισμικών μας μνημείων. Όχι μόνο σε έργα υποδομών, που σαφώς είναι απαραίτητα. Αλλά και σε προβολή αυτού του τεράστιου πλούτου σε ολόκληρο τον κόσμο. Δείτε λίγο την Αρχαία Μεσσήνη. Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνει τα τελευταία χρόνια ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης. Για να γίνει ο χώρος αυτός ελκυστικός σε επισκέπτες πρέπει να εργαστούμε όλοι για τη σωστή προβολή του. Υπάρχουν ακόμη και σήμερα πολλοί συμπατριώτες μας μεσσήνιοι, που δεν τον έχουν επισκευτεί. Και δεν γνωρίζουν, άρα δεν μπορούν κιόλας να διαδώσουν το μεγαλείο και τη μοναδικότητα αυτής της περιοχής.

Ονειρεύομαι τη Μάνη αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας και του τόπου μας. Με υποδομές σωστές για να καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών. Με διατήρηση και ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της περιοχής. Με λυμμένο το πρόβλημα των απορριμμάτων. Χωρίς το καθημερινό άγχος της δημοτικής αρχής για να μη γεμίσουν οι δρόμοι από σκουπίδια τη θερινή περίοδο.

Όλοι εμείς θέλουμε μια Μεσσηνία με υλοποιήσιμες τις προοπτικές της.

περικλής μαντάς από κυπαρισσία: θέλουμε τη μεσσηνία μπροστάρη στον πρωτογενή τομέα 7

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ…

Την Κυριακή στην κάλπη όμως επιλέγετε και πρόσωπα. Επιλέγετε εκείνους που θέλετε να είναι η προέκταση της συνείδησής σας στη Βουλή.

Για να φέρουμε ξανά την αξία στην πολιτική και να κάνουμε την αξιοσύνη πρωταγωνίστρια.

Με ξέρετε καλά. Είμαι ένας από εσάς. Είμαι κάτι από εσάς.

Η στήριξή σας ήταν η δύναμή μου σε κάθε μάχη.

Η φωνή σας, ήταν η φωνή μου σε κάθε προσπάθεια, μικρή ή μεγάλη.

Ο αγώνας σας είναι και δικός μου αγώνας.

Η αγωνία σας είναι και δική μου αγωνία.

Έτσι αισθάνομαι και έτσι απόψε σε ένα πολιτικό συμβόλαιο δεσμεύομαι μαζί σας.

Δεν κρύφτηκα ποτέ, μπήκα μπροστά και πάλεψα και αγωνίστηκα και έδωσα κάθε αναμέτρηση με όλο μου το είναι για αυτή την παράταξη, για τα ιδανικά της, για αυτό τον τόπο, μα πάνω από όλα για τους πολίτες του.

Εμείς που γαλουχηθήκαμε στην δυσκολία και όχι στα έτοιμα, εμείς που πυρωθήκαμε από τις αναποδιές και τα άσχημα, είμαστε εμείς που δεν φοβηθήκαμε ούτε στιγμή να κοιτάξουμε στα μάτια ο ένας τον άλλον.

Έτσι σας κοιτάζω και εγώ σήμερα κατάματα και σας λέω από την καρδιά μου να στηρίξετε τους ικανούς και να κρίνετε και να συγκρίνετε.

Κι εδώ ζητώ την στήριξή σας. Ζητώ τη Δύναμή σας.

Δώστε μου τη Δύναμη να πάμε τη Μεσσηνία Ψηλά, την Τριφυλία Μπροστά, να δώσουμε στον τόπο αυτά που του αξίζουν.

Κυριακή κοντή… γιορτή και την Κυριακή πρέπει να τελειώνουμε λοιπόν, με τα ψέματα και να κάνουμε μια νέα αρχή για όλους.

Είναι η στιγμή του αγώνα για όλους τους Έλληνες. Μακριά από διαχωριστικές γραμμές και διλήμματα.

Ήρθε η ώρα για πολιτικές που ανήκουν στους Έλληνες και όχι για πολιτικούς που νομίζουν πως τους… ανήκουν οι Έλληνες.

Δεν πρέπει κανείς να λείπει από αυτό τον αγώνα, που πρέπει να έχει μια και μόνο κατεύθυνση.

Την ελπίδα. Μας το φωνάζουν τα παιδιά μας, ακούστε τα. Μην αφήσετε την ελπίδα να μεταναστεύσει ξανά.

Την Κυριακή είναι η ευκαιρία μας. Και αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη.

Σας ζητώ να μην γυρίσουμε την πλάτη στο φως. Το κάναμε τόσα χρόνια και ο κόσμος γνώρισε τις πιο σκληρές αυταπάτες.

Αφήστε την καρδιά να δώσει εντολή και την ψυχή ελεύθερη όπως πάντα έκαναν οι Έλληνες και οι Μεσσήνιοι.  

Δεν ταιριάζει η μετριότητα με τη λαχτάρα, δεν ταιριάζει η στασιμότητα με την ελπίδα.

Περάσαμε από τη φωτιά για να φτάσουμε στη λάμψη και τώρα έχουμε μια ευθύνη να βγούμε στο φως.

Αφήστε τον τόπο μας να συναντήσει το πεπρωμένο του. Να παλέψει για το πεπρωμένο του.

Μετά την αμφιβολία έρχεται η αλήθεια και με την αλήθεια έρχεται η ελπίδα και η ελπίδα είναι η επιλογή που είναι στα χέρια σας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για άλλο χαμένο τώρα. Μας το φωνάζει η Ιστορία.

Απλά και λιτά. Πάμε όλοι μαζί γιατί ενωμένοι μπορούμε. Πάμε όλοι μαζί γιατί μπορούμε να αποδείξουμε πως η πιο μεγάλη μέρα είναι αυτή που δημιουργήσαμε, που παλέψαμε, και, ονειρευτήκαμε.

Πάμε όλοι μαζί να δώσουμε δύναμη στην ελπίδα μας.

Πάμε όλοι μαζί. Ενωμένοι μπορούμε.

Με τη ΝΔ μπορούμε.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το αποδεικνύουμε.

Ακούστε με! Είμαστε προορισμένοι για κάτι καλύτερο!

Μας αξίζει κάτι καλύτερο.

ΜΑΖΙ σας καλώ να το αποκτήσουμε.

Να παλέψουμε για τον τόπο μας και να μην συμβιβαστούμε με τίποτε λιγότερο από ένα καλύτερο αύριο.

Δυνατά για την Ελλάδα μας. Δυνατά για τη Μεσσηνία μας.

Σας καλώ να πάμε μαζί την Τριφυλία Ψηλότερα!».

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ