Connect with us

Πολιτικά

Πάνω από 200 εκατομμύρια έδωσε η Κυβέρνηση ενίσχυση στη Μεσσηνία και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα καταψήφισαν όλα

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα θετικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τους πολίτες, ειδικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στηλίτευσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2021. «Τι βλέπει η κοινωνία; Βλέπει μια Αντιπολίτευση, η οποία είτε αμφισβητεί τα δεδομένα είτε υπερθεματίζει ακολουθώντας τη στρατηγική ότι «εμείς θα δίναμε περισσότερα». Δείτε τον κ. Τσίπρα, όταν ξεκίνησε η πανδημία ζητούσε 4.000 προσλήψεις στην υγεία. Σήμερα έχουν γίνει 7.000 και ο ίδιος προχθές είπε ότι «εμείς αν ήμασταν κυβέρνηση, θα κάναμε 15.000»! Είναι γνωστή η τακτική σας, δεν οδηγεί πουθενά και την γνωρίζει καλά πλέον ο κόσμος», τόνισε.

Όπως παρατήρησε ο Μίλτος Χρυσομάλλης είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες ως προς τις μελλοντικές προβλέψεις του προϋπολογισμού και να μην μπορούν να γίνουν εύκολα αντιληπτά τα αντικειμενικά δεδομένα του. Το να αμφισβητεί όμως η αντιπολίτευση τα πραγματικά δεδομένα της χρονιάς που πέρασε, αυτό κουράζει την κοινωνία, ειδικά όταν υπάρχει αντικειμενική αποτύπωση των αριθμών. «Έρχεστε σήμερα και αμφισβητείτε αυτά που οι πολίτες τα έχουν ήδη νοιώσει στην τσέπη τους. Η αλήθεια είναι ότι όταν οι αριθμοί και τα δεδομένα και η αμείλικτη αλήθεια που αυτά καταδεικνύουν δεν συμβαδίζει με το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, αυτό είναι πάρα πολύ κακό για την αλήθεια και για τους αριθμούς και για τα δεδομένα».

Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε δύσκολες αποφάσεις με μόνο γνώμονα την προστασία της ζωής των συμπολιτών μας. Μπορεί μέσα σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες να έγιναν λάθη και παραλείψεις. Όμως τα αφουγκραζόμαστε, τα αναγνωρίζουμε και τα διορθώνουμε και αυτό μας το πιστώνει η κοινωνία, παρατήρησε.

«Οι συμπατριώτες μου, οι Μεσσήνιες και οι Μεσσήνιοι, είδαν 55 εκατομμύρια ευρώ σε 7.500 φορολογούμενους από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Τα 11 εκατομμύρια δε από αυτά δεν έχουν να τα επιστρέψουν. Είναι δωρεάν επιδότηση. Είδαν ότι σε περίπου 11.500 ΑΦΜ μπήκαν 8 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση ειδικού σκοπού σε επιχειρήσεις. Είδαν 34 εκατομμύρια ευρώ από το ΤΕΠΙΧ, πάνω από 19 εκατομμύρια ευρώ για στήριξη εργαζομένων. Είδαν οι αγρότες μας ενίσχυση και για το λάδι και για την πατάτα και για το πρώιμο καρπούζι και για την ελιά Καλαμών. Είδαν, επίσης, τον προηγούμενο μήνα να βάζει στους λογαριασμούς τους η Κυβέρνηση τα αναδρομικά, είδαν ότι δόθηκαν σε 45.000 περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα έξοδα κηδείας, τα οποία βαλτώναν από το 2015 και τα είχατε εσείς. Είδαν, επομένως, οι συμπατριώτες μου ότι στη Μεσσηνία δόθηκαν πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ από αυτήν την Κυβέρνηση. Είδαν όμως κι εσάς τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να μην έχετε ψηφίσει ούτε ένα ευρώ από αυτά, αντίθετα τα καταψηφίσατε. Και όχι μόνο τα καταψηφίσατε, αλλά έρχεστε μετά και λέτε το εξής επιχείρημα: «Θα δίναμε και περισσότερα»!

Η απάντηση είναι απλή: Κάντε αυτό που έκαναν όλες οι αντιπολιτεύσεις σε όλη την Ευρώπη, ανεξάρτητα από ποιον πολιτικό χώρο προέρχονταν. Ψηφίστε τα μέτρα και ζητήστε και παραπάνω, για να γίνετε τουλάχιστον πιστευτοί!».

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης σημείωσε ότι η εκτίμηση για τη χρονιά που έρχεται είναι αισιόδοξη, χάρη στα βήματα ψηφιοποίησης του κράτους, στις φιλοεπενδυτικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, στις φορολογικές και ασφαλιστικές μειώσεις. Κινήσεις που δείχνουν προς ένα καλό επενδυτικό κλίμα και με αυτό συμφωνούν και οι προβλέψεις των αγορών.

«Σας καλούμε να υπερψηφίσετε τον Προϋπολογισμό», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης. «Ξέρουμε ότι δεν θα το κάνετε, γιατί είναι η ιδεοληψία σας τέτοια. Επειδή όντως ζήσαμε μια χρονιά δύσκολη ως προς την τουρκική προκλητικότητα και, από ότι φάνηκε, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε γενναίες αποφάσεις ως προς την οικονομική αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν έχει κάνει τόσο τολμηρά βήματα ως προς αυτήν την κατεύθυνση με την τουρκική προκλητικότητα, η Κυβέρνηση, βάζοντας πάνω από όλα τη χώρα, θα ενισχύσει μετά από δεκαετία την άμυνα και τα εξοπλιστικά με 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Δείξτε ότι βάζετε τη χώρα πάνω από τις ιδεοληψίες σας και ψηφίστε τουλάχιστον αυτήν τη διάταξη. Εδώ θα είμαστε την Τρίτη το βράδυ να κριθούμε».

maisonplussesamisesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ