Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα

Ανέβηκε

στις

Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα 33
Κοινοποιησέ το

Με στόχο την ανάδειξη της δύναμης της συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2ο MESSINIA FORUM που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το διήμερο 13-14 Απριλίου 2024.

Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα 34

Το Messinia Forum, τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της ΠΕΔ Πελοποννήσου, των Δήμων και του Επιμελητηρίου της Μεσσηνίας καθώς και της Κ.Ε. Φάρις.

Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα 35

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης

Στο 2ο Messinia Forum ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ορέστης Ομράν Κουκουβιτάκης

436428278 914000920733755 7057253064042496024 n

Κατά την έναρξη του Messinia Forum, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σε χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προκλήσεις που καλείται η περιοχή μας να αντιμετωπίσει, εστιάζοντας στους τομείς του περιβάλλοντος και της ανθεκτικότητας.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βασιλόπουλος: «Αναμφισβήτητα οι προκλήσεις που ως περιοχή αλλά και ως χώρα έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε, είναι πολλές. Προκλήσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας, της κοινωνίας. Προκλήσεις αναπτυξιακές, προκλήσεις σε επίπεδο υποδομών και ανθεκτικότητας.

Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα 36

Σε μία εποχή όπου όλα τρέχουν πολύ πιο γρήγορα, ο τομέας του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας, αντιμετωπίζει προκλήσεις που απαιτούν νέες προσεγγίσεις και καινοτόμες στρατηγικές.

Σήμερα οι όροι «αειφορία» και «ανθεκτικότητα» αποτελούν έννοιες που οφείλουμε όλοι, ο καθένας από το μετερίζι που υπηρετεί να ενσωματωσουμε στο σχέδιό μας και τη στρατηγική μας στόχευση για τον τουρισμό.

Και εστιάζονται κυρίαρχα στην ανθεκτικότητα, καθώς είναι βέβαιο ότι ο ρόλος της θα είναι κυρίαρχος τα επόμενα χρόνια, κυρίως αν αναλογιστούμε το πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όχι απλώς το φυσικό περιβάλλον, αλλά και ολόκληρη την οικονομία. Πως οι νέες συνθήκες διαμορφώνουν ένα νέο τουριστικό και επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο ως περιοχή οφείλουμε να προσαρμόσουμε άμεσα τις επιλογές και τις κατευθύνσεις μας.

Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα 37

Η Πελοπόννησος, η Μεσσηνία, η Καλαμάτα αποτελούν έναν ευλογημένο τόπο. Μια περιοχή με μοναδική ιστορία, πολιτισμό, γαστρονομία και φυσικό πλούτο και ομορφιά.

Ένα τόπο που φιλοξενεί καινοτόμες ιδέες, διαθέτει εξαιρετικούς παραγωγούς, τολμηρούς επιχειρηματίες, διακεκριμένους επιστήμονες και μία νέα γενιά γεμάτη γνώση, ταλέντο και όρεξη για δημιουργία. Υπό την έννοια αυτή, ας αποτελέσει το 2 ο Messinia Forum την αφετηρία για να εργαστούμε όλοι εμείς, ακόμα πιο σκληρά για να κρατήσουμε τη νέα γενιά στον τόπο μας.

Επενδύοντας εδώ. Αναδεικνύοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που μας διαφοροποιούν και μας κάνουν υπερήφανους για την καταγωγή μας. Με σχέδιο και πρόγραμμα. Με συνεργασίες και συνέργειες. Με τόλμη και αποφασιστικότητα. Με μεράκι και αγάπη. Για την περιοχή μας και τους ανθρώπους της».

436747686 914001020733745 1914854232689446980 n

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Καλαμάτας συμμετείχε σε τραπέζι διαλόγου με φόντο τις αναπτυξιακές προοπτικές στο τομέα του τουρισμού, καταθέτοντας απόψεις και παρουσιάζοντας συγκεκριμένα βήματα που έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογηθεί σε επίπεδο Δήμου Καλαμάτας.

Κατά τη διάρκεια του 2ου MESSINIA FORUM, εξελίχθηκαν με την υποστήριξη διαδραστικών πάνελ και ομάδων εργασίας, 40 ομιλίες και παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις 7 Θεματικών Κύκλων για την ανάπτυξη νέων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, προσφέροντας τη δυνατότητα ενημέρωσης του κοινού για σημαντικά ζητήματα νέων ψηφιακών προκλήσεων.

436568887 914001157400398 1519458599274708188 n

Χθες, Κυριακή 14 Απριλίου, κατά το κλείσιμο των εργασιών του 2ου MESSINIA FORUM, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά, στον πρόεδρο του ΣΕΜ, Γιάννη Κολοβό, και σε όλα τα παιδιά που εργάστηκαν γιατί προφανώς αυτή είναι μια ομαδική δουλειά, κανείς δεν  μπορεί να την κάνει μόνος του. Πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα, πρέπει όμως να υπάρξει κυρίως βούληση και όραμα, και τα παιδιά τον είχαν αυτό τον στόχο, το είχαν αυτό το όραμα και έτσι τα καταφέρανε. Εμείς, θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα, θα στηρίζουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την περιοχή μας, που στηρίζουν την επιχειρηματικότητα, που στηρίζουν την κοινωνία μας. Το κάναμε, και πάντα θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα 38 Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα 39 Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα 40 Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα 41 Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα 42 Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα 43 Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα 44 Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα 45 Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα 46 Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα 47 Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα 48 Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα 49

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ