Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Οι προτάσεις του Βασίλη Τζαμουράνη για Βέργα και Μικρά Μαντίνεια κερδίζουν το ενδιαφέρον των πολιτών

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

TZAMOYRANHS-MANTINEIA-BERGA
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Βασίλη Τζαμουράνη για Βέργα και Μικρά Μαντίνεια

ΘΕΡΜΗ ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Μικρής Μαντίνειας και της Βέργας στον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας Βασίλη Τζαμουράνη, ο οποίος, μαζί με στελέχη του συνδυασμού “Πρότυπος Δήμος” επισκέφθηκε προχθές το απόγευμα, τις δύο πιο πάνω περιοχές. Μάλιστα οι απόψεις και οι προτάσεις του κ. Τζαμουράνη κερδίζουν το ενδιαφέρον των πολιτών καθώς είναι τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές.

ΣΤΗ Μ. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

Στη Μικρή Μαντίνεια, στη συζήτηση του Β. Τζαμουράνη με τους κατοίκους, μεταξύ άλλων, τέθηκαν τα θέματα  της καθαριότητας και της αγροτικής οδοποιίας, όπως και της λειτουργίας στον δήμο ενός γραφείου γεωργικής ανάπτυξης και υποστήριξης, που θα στηρίζει τους παραγωγούς, ενώ αναδείχθηκαν διάφορα σημαντικά ζητήματα σχετικά με την ανάπτυξη της περιοχής μέσω της αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης και του  Ιδρύματος Παναγιώταρου με  προτάσεις αξιοποίησης που τέθηκαν  από τον συνδυασμό.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας επισήμανε την ανάγκη για την γρήγορη ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού της περιοχής, η οποία -όπως τόνισε ο Β. Τζαμουράνης- είναι από τις πλέον προικισμένες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας, καθώς συνδυάζει θάλασσα και βουνό και αποτελεί πόλο έλξης  και τόπο παραθερισμού για ντόπιους και επισκέπτες.

Οσον αφορά την παραλιακή ζώνη ιδιαίτερα, ο υποψήφιος δήμαρχος στάθηκε στην ανάγκη διαμόρφωσης της παραλίας και αξιοποίησης των προβόλων που έχουν κατασκευαστεί με σκοπό την αντιδιαβρωτική προστασία, καθώς και στην κατασκευή ράμπας καθέλκυσης – ανέλκυσης μικρών σκαφών.

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΒΕΡΓΑΣ

Στην Βέργα, σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση των κατοίκων στο καφενείο “Αριστον”, η συζήτηση με τον Β. Τζαμουράνη στράφηκε στην ανάπτυξη της περιοχής και επικεντρώθηκε με συγκεκριμένες προτάσεις που αναλύθηκαν από τον υποψήφιο δήμαρχο επί  χάρτου (σχεδίου της περιοχής),  οι οποίες  σχετίζονται με την  ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης και της πράξης εφαρμογής της, που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής,  προκειμένου να απελευθερωθούν και να αξιοποιηθούν οι περιουσίες των κατοίκων που μένουν παγιδευμένες για πολλά χρόνια τώρα.

Οι κάτοικοι της περιοχής, όπως ανέφεραν,  για πρώτη φορά πληροφορήθηκαν από υποψήφιο δήμαρχο και έγιναν αποδέκτες λεπτομερούς ανάλυσης του προτεινόμενου σχεδίου  της μελέτης και  ζήτησαν να εξεταστεί η δυνατότητα αλλαγών στο γενικό  πολεοδομικό σχέδιο. Μίλησαν επίσης για την ανάγκη εκτέλεσης ορισμένων έργων, όπως πεζοδρόμια και αντιπλημμυρικά κατά μήκος της οδού Μάνης.

Από την πλευρά του ο Β. Τζαμουράνης επισήμανε την ανάγκη των έργων σύνδεσης της Ανω με την Κάτω Βέργα, οι εργολαβίες για τα οποία έχουν ήδη δημοπρατηθεί, όπως επίσης και των έργων ύδρευσης – αποχέτευσης αλλά και αναπλάσεων στην Ανω Βέργα, η οποία είναι το μπαλκόνι του Δήμου Καλαμάτας στον Μεσσηνιακό Κόλπο, τονίζοντας παράλληλα ότι προτεραιότητα αποτελεί η βελτίωση αλλά και η ανάδειξη της πίστας των ανεμοπτεριστών. Πρόσθεσε τέλος, ότι με την ολοκλήρωση της μελέτης της παραλίας της Βέργας θα δοθεί η δυνατότητα εκτέλεσης απαραίτητων έργων που αποτελούν πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, όπως η κατασκευή γηπέδου για τη νεολαία της Βέργας, καθώς και ενός παιδικού σταθμού και μιας πλατείας.


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Άγγελος Χρονάς: «Τήρηση των κανόνων χωρίς να υπάρχει πανικός ο τρόπος αντιμετώπισης του κορωνοϊού»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Άγγελος Χρονάς Μαρία Τομαρά
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Στην ΕΡΑ Καλαμάτας και στην Μαρία Τομαρά μίλησε, το πρωί της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς.

Ο κ. Χρονάς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον αριθμό των κρουσμάτων που είναι ιδιαίτερα χαμηλός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά επεσήμανε πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά ταυτόχρονα και να προετοιμαζόμαστε σε περίπτωση που αλλάξει η κατάσταση.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Πελοποννήσου και λόγω της ιδιότητάς του, ως γιατρός, δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει προετοιμασία σε όλα τα νοσοκομεία ώστε να μετατραπούν σε νοσοκομεία covid-19, αν αυτό απαιτηθεί από τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν.

Μίλησε αναλυτικά στη συνέχεια για τις κινήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προσωπικά του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για την πρόσληψη προσωπικού στα νοσοκομεία αλλά και για τη λειτουργία των υπηρεσιών Υγείας που έχει στην ευθύνη της η Περιφέρεια.

Ο κ. Χρονάς επανέλαβε πως θα πρέπει να αποφεύγουμε τις χειραψίες, να φοράμε μάσκα, να πλένουμε τα χέρια μας περισσότερες φορές , γιατί διαπιστώνει μία σχετική χαλαρότητα.

Τήρηση των κανόνων χωρίς να υπάρχει πανικός, είναι ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουμε τον ιό, επεσήμανε ο κ. Χρονάς, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Για τις προσλήψεις μόνιμων γιατρών που δεν έχουν γίνει ακόμα ο κ.Χρονάς τόνισε πως εμείς μπορούμε μόνο να πιέζουμε. Είναι θέμα του Υπουργείου. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις ή έστω να γίνει εξαρχής αναμόρφωση του οργανογράμματος του κάθε νοσοκομείου. Είναι χρόνιο πρόβλημα αλλά κάθε Κυβέρνηση οφείλει να βάζει το

λιθαράκι της. Εμείς πιέζουμε από το πόστο που έχουμε, ώστε να υπάρξει μόνιμο προσωπικό γιατρών.

Κατέληξε λέγοντας πως οι μήνες που έρχονται θα είναι δύσκολοι, αφού έχουμε γενικότερα έξαρση ιώσεων και για αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη του κ.Χρονά στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Δήμος Οιχαλίας: Ξεκίνησαν εργασία οι ωφελούμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δήμος Οιχαλίας: Ξεκίνησαν εργασία οι ωφελούμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ 7
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Την Δευτέρα 21/9/2020 ξεκίνησαν την εργασία τους στο Δήμο Οιχαλίας οι δέκα εννέα ωφελούμενοι του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.

Παρουσία των αρμόδιων Αντιδημάρχων, του Γενικού Γραμματέα και των Διευθυντών των Υπηρεσιών του Δήμου Οιχαλίας η Δήμαρχος κ. Γεωργακοπούλου κατά το σύντομο χαιρετισμό της αφού καλωσόρισε τους νέους εργαζόμενους τους ευχήθηκε καλή συνεργασία και καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Οι δέκα εννέα εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν ως εξής : δύο στους Παιδικούς Σταθμούς, τέσσερις σε διοικητικές θέσεις στο Δημαρχείο Μελιγαλά και οι υπόλοιποι δεκατρείς σε εξωτερικές εργασίες.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Τέλος η κατάληψη στο Λύκειο Μελιγαλά ύστερα από συνάντηση με τη Δήμαρχο Οιχαλίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παναγιώτα Γεωργακοπούλου
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Συνάντηση της Δημάρχου κ. Γεωργακοπούλου με αντιπροσωπεία μαθητών του ενιαίου Λυκείου Μελιγαλά.

Τη Δήμαρχο Οιχαλίας κ. Παναγιώτα Γεωργακοπούλου επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία μαθητών του Ενιαίου Λυκείου Μελιγαλά και της έθεσε τους προβληματισμούς και τις επισημάνσεις της.

Η Δήμαρχος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τους μαθητές προτείνοντας τους λύσεις και δίνοντας τους την διαβεβαίωση ότι τα αιτήματα τους στο σύνολο τους θα διευθέτηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Οι μαθητές ευχαρίστησαν τη Δήμαρχο και ανέφεραν πως θα μεταφέρουν τη διαβεβαίωση της Δημάρχου και στους υπόλοιπους μαθητές και η κατάληψη θα λάβει τέλος, κατόπιν της αυθορμήτου εκδηλώσεως ενδιαφέροντος της κυρίας Δημάρχου για τα σχολικά θέματα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ