Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας μέσω τηλεδιάσκεψης! Δεν φοβόμαστε, προστατευόμαστε, μαζί θα τα καταφέρουμε

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

VASILOPOULOS

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας μέσω τηλεδιάσκεψης

Οι τρέχουσες εξελίξεις, τα ζητήματα που ο Δήμος αντιμετωπίζει αναφορικά με τον κορωνοϊό, τα μέτρα που έχουν ληφθεί και ο σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε σήμερα, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο Δήμαρχος εστίασε στο σημαντικό και κρίσιμο ρόλο της αυτοδιοίκησης την περίοδο αυτή, τονίζοντας ότι υπάρχει γρήγορη προσαρμογή στα νέα δεδομένα. «Είμαι σίγουρος ότι αν διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και το ηθικό μας υψηλό θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή την πρωτοφανή κρίση, με την προϋπόθεση βέβαια ότι ακολουθούμε πιστά τις κατευθύνσεις και τους περιορισμούς που έχει θέσει η πολιτεία», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος για να συμπληρώσει: «Η πολιτεία έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα, όσο κι αν αυτά μας φαίνονται αυστηρά, είναι επιβεβλημένα, κι αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι σήμερα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όμως έχει φτάσει ο καιρός της ατομικής ευθύνης. Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τους δικούς μας ανθρώπους, τη δημόσια υγεία. Μένουμε σπίτι σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης. Είμαστε ακόμα στην αρχή της προσπάθειας».

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στη λειτουργία του Δήμου, σημειώνοντας τα εξής: «Θέλω να ευχαριστώ τα στελέχη και όλους τους εργαζομένους που συνέβαλαν στο να είναι ο Δήμος μας “ετοιμοπόλεμος” στις ειδικές συνθήκες που επιβάλλουν οι περιστάσεις.

Σας αναφέρω ότι είμαστε, αν όχι ο πρώτος, από τους πρώτους Δήμους που οργανώθηκαν και έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα, πολλές φορές προλαβαίνοντας ακόμα  και τις οδηγίες του κράτους.

Έχουμε λάβει όσο το δυνατόν περισσότερα προληπτικά μέτρα. Αντισηπτικά, καταγραφή, θερμομέτρηση, απολυμάνσεις. Καταλυτική θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι και η λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κορωνοϊού.

Η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας λειτουργεί λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται και συνεχίζει να προσφέρει τοπικά προϊόντα, φρέσκα, ποιοτικά και οικονομικά.

Ακόμα, έχουμε δώσει σε εργαζόμενους, άδειες σε ευπαθείς ομάδες, ειδικές άδειες, κανονικές όπου μας έχει ζητηθεί, έχουμε δώσει την δυνατότητα σε εργαζόμενους να λειτουργούν εξ αποστάσεως με την στήριξη του αρμόδιου Τμήματος. Ο Δήμος λειτουργεί σε δύο βάρδιες έως τις 9 το βράδυ με τη δική μας παρουσία, και όλα αυτά διότι, αυτό το ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας ο Δήμος με τις δομές του οφείλει να παραμείνει ενεργός και ζωντανός δίπλα στους πολίτες».

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟ ΔΟΜΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση των δομών αλλά και δράσεων της Πρόνοιας, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Σε επίπεδο κοινωνικής πρόνοιας, με στόχο να μη νιώσει κανένας συμπολίτης μας μόνος αυτήν την περίοδο, έχουμε αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, για τις οποίες έχουν ενδιαφερθεί κι άλλοι Δήμοι της χώρας, έχοντας έρθει σε επικοινωνία μαζί μας. Ιδρύσαμε άμεσα και λειτουργούμε το Συντονιστικό Κέντρο, έχει συγκροτηθεί επιτροπή για τη διαχείριση ζητημάτων κορωνοϊού, έχει γίνει προσωρινή κατανομή – μετακίνηση προσωπικού από δομές του Δήμου, όπως τα ΚΔΑΠ για την καλύτερη λειτουργία την περίοδο αυτή, ενισχύουμε το κοινωνικό παντοπωλείο, ενισχύσαμε το δημοτικό συσσίτιο, του οποίου η διανομή γίνεται κατ’ οίκον, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» κ.ά. Μάλιστα σήμερα παραλάβαμε από την εταιρεία Κ. Κακούρος & Συνεργάτες κι ένα όχημα για την εξυπηρέτηση των αναγκών του συγκεκριμένου προγράμματος.

Λάβαμε μέτρα στήριξης των επαγγελματιών, μηδενικά τέλη καθαριότητας και τέλη κοινόχρηστων χώρων, δεν θα καταβληθούν τα δίδακτρα και τα τροφεία για τους μήνες που θα παραμείνουν κλειστές οι Σχολές, έχει ανασταλεί η ελεγχόμενη στάθμευση, ενώ υπήρξε άμεση προσαρμογή στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που μετέφερε για αργότερα τους προβλεπόμενους φόρους αλλά και τη μείωση και αναστολή πληρωμής των ενοικίων των επιχειρήσεων.

Όλα αυτά τα μέτρα βέβαια έχουν κόστος, αφενός στην παραγωγή έργου, λόγω του μειωμένου προσωπικού και των απαγορεύσεων και αφετέρου στα έσοδα του προϋπολογισμού του Δήμου. Αυτή τη στιγμή όμως προέχει η δημόσια υγεία, έχουμε χρόνο να προσδιορίσουμε πιο είναι το μέγεθος και να διεκδικήσουμε την ανάλογη χρηματοδότηση από την Πολιτεία».

«Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ»

Ακόμα, ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στην λειτουργία του Δήμου σε επίπεδο παραγωγής έργου, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ένας μεγάλος Δήμος όπως ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και να συνεχίζει να λειτουργεί. Έτσι, λοιπόν, συνεδρίασε πριν από λίγες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με τηλεδιάσκεψη, είχαν προηγηθεί η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, και από ότι ενημερωθήκαμε είμαστε ο πρώτος Δήμος στη χώρα μας που προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα. Το σημαντικό θέμα που κυριάρχησε στην συνεδρίαση ήταν η συζήτηση επί της επικαιροποίησης του Master Plan του λιμανιού. Όμως δεν σταματάμε εδώ. Παρά τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που παρατηρούνται, έργα συνεχίζονται να υλοποιούνται, όπως για παράδειγμα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία και τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά στο Δήμο και μία μεγάλη εργολαβία ασφαλτοστρώσεων».

«ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ»

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Να είμαστε όλοι ψύχραιμοι, αισιόδοξοι, σε επαγρύπνηση, να εφαρμόζουμε πιστά τους κανόνες ατομικής υγιεινής. Δεν φοβόμαστε, προστατευόμαστε, μαζί θα τα καταφέρουμε. Μένουμε σπίτι».

VASILOPOULOS

Ειδησεις απο Καλαματα

Χάρισε ένα ποδήλατο και κάνε ένα συνάνθρωπο μας που το χρειάζεται χαρούμενο!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Χάρισε ένα ποδήλατο και κάνε ένα συνάνθρωπο μας που το χρειάζεται χαρούμενο! 11

Χάρισε ένα ποδήλατο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου χθες (3 Ιουνίου), ο Δήμος Καλαμάτας εγκαινιάζει τη δράση «Χάρισε ένα ποδήλατο».

Από σήμερα οι συνδημότες μας που επιθυμούν να δωρίσουν ένα παλαιό ή ξεχασμένο ποδήλατο, το ποδήλατο που ενδεχομένως πια να μην χρησιμοποιούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους, μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου ώστε να δηλώσουν συμμετοχή στη δράση. Ο Δήμος σε συνεργασία με τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην επισκευή ποδηλάτων, θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ώστε όλα τα ποδήλατα να είναι λειτουργικά και ασφαλή και εν συνεχεία να δοθούν σε συνδημότες μας που τα έχουν ανάγκη, προς χρήση.

Στόχος μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, να αποκτήσουν ποδήλατο συνδημότες μας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τ’ αποκτήσουν.

Η δράση θα διαρκέσει έως το τέλος της θερινής περιόδου.

Χάρισε ένα ποδήλατο και κάνε ένα συνάνθρωπο μας που το χρειάζεται χαρούμενο!

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 27213-60700.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Αξιέπαινες εθελοντικές δράσεις πολιτών πλησίον του Πάρκου Σιδηροδρόμων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αξιέπαινες εθελοντικές δράσεις πολιτών πλησίον του Πάρκου Σιδηροδρόμων 12

Εθελοντικός καθαρισμός και καλλωπισμός

Σε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία προχώρησαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Σε συνεννόηση με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, εθελοντές προέβησαν σε καθαρισμό και καλλωπισμό δημοτικού χώρου στη συμβολή των οδών Αριστοδήμου και Αριστομένους, πλησίον του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.

Αξιέπαινες εθελοντικές δράσεις πολιτών πλησίον του Πάρκου Σιδηροδρόμων 13

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε ξύλινη περίφραξη και δημιουργήθηκαν παρτέρια (με υλικά που προέρχονταν από αντικατάσταση περίφραξης σε παιδικά χαρά του Πάρκου) και φυτεύτηκαν διάφορα είδη όπως αλόη, μολόχες, κατουφιές, κακτοειδή κ.ά. Επίσης υπήρξε τοποθέτηση δικτύου άρδευσης με μπεκ για αυτόματο πότισμα.

Αξιέπαινες εθελοντικές δράσεις πολιτών πλησίον του Πάρκου Σιδηροδρόμων 14

Οι εθελοντές σε συνεννόηση με την υπηρεσία, οριοθέτησαν καλαίσθητα 19 θέσεις στάθμευσης οχημάτων, ενώ υπήρξε και τοποθέτηση φωτιστικού στύλου. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει οριστική διαμόρφωση του χώρου από το Δήμο.

Ο Δήμαρχος, δια του Αντιδημάρχου Γιάννη Μπάκα, μετέφερε τις ευχαριστίες του και συνεχάρη τους εθελοντές για την πρωτοβουλία τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συμμετοχής των δημοτών σε δράσεις που άπτονται με την καθημερινότητα της πόλης και των γειτονιών. Όπως τονίστηκε, ανάλογες πρωτοβουλίες θα έχουν πάντα την αρωγή και την υποστήριξη του Δήμου.

Αξιέπαινες εθελοντικές δράσεις πολιτών πλησίον του Πάρκου Σιδηροδρόμων 15

Αξιέπαινες εθελοντικές δράσεις πολιτών πλησίον του Πάρκου Σιδηροδρόμων 16

 

Αξιέπαινες εθελοντικές δράσεις πολιτών πλησίον του Πάρκου Σιδηροδρόμων 17

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Η Καλαμάτα “συνδέθηκε” από την ΕΡΤ1 εντυπωσιάζοντας με τις ομορφιές της το Πανελλήνιο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Καλαμάτα "συνδέθηκε" από την ΕΡΤ1 εντυπωσιάζοντας με τις ομορφιές της το Πανελλήνιο 18

Η Καλαμάτα στην εκπομπή «Συνδέσεις»

Μεγάλη προβολή σε πανελλαδικό επίπεδο για το Δήμο Καλαμάτας από την ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Συνδέσεις». Η εκπομπή μεταδόθηκε ζωντανά από την Καλαμάτα, παρουσιάζοντας εντυπωσιακές εικόνες και φιλοξενώντας πρόσωπα της πόλης και δραστηριότητες που εξελίσσονται στην περιοχή.

Ο Κώστας Λασκαράτος και ο Κώστας Παπαχλιμίντζος «συνδέθηκαν» με τη Χρύσα Παπασταύρου και τη Γιούλικα Σκαφιδά στο στούντιο της Αγίας Παρασκευής και μετέφεραν τον παλμό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα καθημερινότητας, οι προκλήσεις στον τομέα του τουρισμού και οι προοπτικές της περιοχής, ζητήματα που σχετίζονται με δράσεις που αναπτύσσονται στην πόλη, προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να ζήσουν στην Καλαμάτα κ.ά.

Στην εκπομπή μίλησε και ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στους ποδηλατοδρόμους και στην πρόθεση του Δήμου για ενίσχυση του εν λόγω δικτύου, ενώ απάντησε και σε ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Κολακευτικά, μεταξύ άλλων, τα σχόλια που ακούστηκαν για το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και για τη γενικότερη εικόνα της πόλης, στο κέντρο και το παραλιακό μέτωπο.

Δείτε την εκπομπή:

Η Καλαμάτα "συνδέθηκε" από την ΕΡΤ1 εντυπωσιάζοντας με τις ομορφιές της το Πανελλήνιο 19

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ