Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας μέσω τηλεδιάσκεψης! Δεν φοβόμαστε, προστατευόμαστε, μαζί θα τα καταφέρουμε

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

VASILOPOULOS
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας μέσω τηλεδιάσκεψης

Οι τρέχουσες εξελίξεις, τα ζητήματα που ο Δήμος αντιμετωπίζει αναφορικά με τον κορωνοϊό, τα μέτρα που έχουν ληφθεί και ο σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε σήμερα, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο Δήμαρχος εστίασε στο σημαντικό και κρίσιμο ρόλο της αυτοδιοίκησης την περίοδο αυτή, τονίζοντας ότι υπάρχει γρήγορη προσαρμογή στα νέα δεδομένα. «Είμαι σίγουρος ότι αν διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και το ηθικό μας υψηλό θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή την πρωτοφανή κρίση, με την προϋπόθεση βέβαια ότι ακολουθούμε πιστά τις κατευθύνσεις και τους περιορισμούς που έχει θέσει η πολιτεία», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος για να συμπληρώσει: «Η πολιτεία έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα, όσο κι αν αυτά μας φαίνονται αυστηρά, είναι επιβεβλημένα, κι αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι σήμερα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όμως έχει φτάσει ο καιρός της ατομικής ευθύνης. Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τους δικούς μας ανθρώπους, τη δημόσια υγεία. Μένουμε σπίτι σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης. Είμαστε ακόμα στην αρχή της προσπάθειας».

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στη λειτουργία του Δήμου, σημειώνοντας τα εξής: «Θέλω να ευχαριστώ τα στελέχη και όλους τους εργαζομένους που συνέβαλαν στο να είναι ο Δήμος μας “ετοιμοπόλεμος” στις ειδικές συνθήκες που επιβάλλουν οι περιστάσεις.

Σας αναφέρω ότι είμαστε, αν όχι ο πρώτος, από τους πρώτους Δήμους που οργανώθηκαν και έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα, πολλές φορές προλαβαίνοντας ακόμα  και τις οδηγίες του κράτους.

Έχουμε λάβει όσο το δυνατόν περισσότερα προληπτικά μέτρα. Αντισηπτικά, καταγραφή, θερμομέτρηση, απολυμάνσεις. Καταλυτική θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι και η λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κορωνοϊού.

Η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας λειτουργεί λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται και συνεχίζει να προσφέρει τοπικά προϊόντα, φρέσκα, ποιοτικά και οικονομικά.

Ακόμα, έχουμε δώσει σε εργαζόμενους, άδειες σε ευπαθείς ομάδες, ειδικές άδειες, κανονικές όπου μας έχει ζητηθεί, έχουμε δώσει την δυνατότητα σε εργαζόμενους να λειτουργούν εξ αποστάσεως με την στήριξη του αρμόδιου Τμήματος. Ο Δήμος λειτουργεί σε δύο βάρδιες έως τις 9 το βράδυ με τη δική μας παρουσία, και όλα αυτά διότι, αυτό το ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας ο Δήμος με τις δομές του οφείλει να παραμείνει ενεργός και ζωντανός δίπλα στους πολίτες».

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟ ΔΟΜΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση των δομών αλλά και δράσεων της Πρόνοιας, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Σε επίπεδο κοινωνικής πρόνοιας, με στόχο να μη νιώσει κανένας συμπολίτης μας μόνος αυτήν την περίοδο, έχουμε αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, για τις οποίες έχουν ενδιαφερθεί κι άλλοι Δήμοι της χώρας, έχοντας έρθει σε επικοινωνία μαζί μας. Ιδρύσαμε άμεσα και λειτουργούμε το Συντονιστικό Κέντρο, έχει συγκροτηθεί επιτροπή για τη διαχείριση ζητημάτων κορωνοϊού, έχει γίνει προσωρινή κατανομή – μετακίνηση προσωπικού από δομές του Δήμου, όπως τα ΚΔΑΠ για την καλύτερη λειτουργία την περίοδο αυτή, ενισχύουμε το κοινωνικό παντοπωλείο, ενισχύσαμε το δημοτικό συσσίτιο, του οποίου η διανομή γίνεται κατ’ οίκον, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» κ.ά. Μάλιστα σήμερα παραλάβαμε από την εταιρεία Κ. Κακούρος & Συνεργάτες κι ένα όχημα για την εξυπηρέτηση των αναγκών του συγκεκριμένου προγράμματος.

Λάβαμε μέτρα στήριξης των επαγγελματιών, μηδενικά τέλη καθαριότητας και τέλη κοινόχρηστων χώρων, δεν θα καταβληθούν τα δίδακτρα και τα τροφεία για τους μήνες που θα παραμείνουν κλειστές οι Σχολές, έχει ανασταλεί η ελεγχόμενη στάθμευση, ενώ υπήρξε άμεση προσαρμογή στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που μετέφερε για αργότερα τους προβλεπόμενους φόρους αλλά και τη μείωση και αναστολή πληρωμής των ενοικίων των επιχειρήσεων.

Όλα αυτά τα μέτρα βέβαια έχουν κόστος, αφενός στην παραγωγή έργου, λόγω του μειωμένου προσωπικού και των απαγορεύσεων και αφετέρου στα έσοδα του προϋπολογισμού του Δήμου. Αυτή τη στιγμή όμως προέχει η δημόσια υγεία, έχουμε χρόνο να προσδιορίσουμε πιο είναι το μέγεθος και να διεκδικήσουμε την ανάλογη χρηματοδότηση από την Πολιτεία».

«Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ»

Ακόμα, ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στην λειτουργία του Δήμου σε επίπεδο παραγωγής έργου, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ένας μεγάλος Δήμος όπως ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και να συνεχίζει να λειτουργεί. Έτσι, λοιπόν, συνεδρίασε πριν από λίγες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με τηλεδιάσκεψη, είχαν προηγηθεί η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, και από ότι ενημερωθήκαμε είμαστε ο πρώτος Δήμος στη χώρα μας που προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα. Το σημαντικό θέμα που κυριάρχησε στην συνεδρίαση ήταν η συζήτηση επί της επικαιροποίησης του Master Plan του λιμανιού. Όμως δεν σταματάμε εδώ. Παρά τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που παρατηρούνται, έργα συνεχίζονται να υλοποιούνται, όπως για παράδειγμα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία και τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά στο Δήμο και μία μεγάλη εργολαβία ασφαλτοστρώσεων».

«ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ»

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Να είμαστε όλοι ψύχραιμοι, αισιόδοξοι, σε επαγρύπνηση, να εφαρμόζουμε πιστά τους κανόνες ατομικής υγιεινής. Δεν φοβόμαστε, προστατευόμαστε, μαζί θα τα καταφέρουμε. Μένουμε σπίτι».

VASILOPOULOS


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Παναγιώτης Χειλάς: Ο πανικός της πολιτικής ήττας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Χειλάς
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Οι χθεσινές δηλώσεις του αντιδημάρχου κ. Φάβα αντιπροσωπεύουν πλήρως την ανεπαρκή πολιτική υπόσταση της παράταξης του κ. Βασιλόπουλου. Για τον λόγο αυτό ίσως και να μην υφίσταται πλέον αναγκαιότητα πολιτικής απάντησης. Όχι γιατί δεν υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα, αλλά κυρίως γιατί δεν υφίσταται ειλικρινής πολιτικός λόγος αφενός, και αφετέρου το πολιτικό αισθητήριο ορισμένων είναι εξαιρετικά χαμηλό.
Για την ενημέρωση όμως των δημοτών Καλαμάτας αναφέρω τα εξής. Η παράταξη του κ. Δημάρχου και οι συνεργαζόμενες παρατάξεις δήλωσαν απούσες στο ζήτημα της ανάδειξης των Αρχαίων της πλατείας Υπαπαντής στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, αφού επέλεξαν την αποχή αντί να καταθέσουν για ψήφιση δική τους πρόταση (εάν είχαν καταλήξει σε κάποια). Όταν δηλώνεις απών, δηλώνεις φοβικός, απροετοίμαστος, αλλά κυρίως αναποφάσιστος και εξ’ αυτού ακατάλληλος.
Καλό είναι να επισημάνουμε στους δημότες Καλαμάτας ότι όταν είσαι μια πολιτική παράταξη και έχεις πολιτικές θέσεις βασισμένες σε επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις, τότε κάνεις τις εισηγήσεις σου εγγράφως ή προφορικά στο αρμόδιο θεσμικό όργανο – το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας – όπως ορίζει η Υγιής Δημοκρατία. Δεν περιφέρεσαι σε κανάλια και εφημερίδες (σαν να είσαι ειδικός επιστήμων) επικαλούμενος το ΕΜΠ, πόσο μάλλον εάν στην συνέχεια οι κινήσεις αυτές αποδεικνύονται περιττές και χωρίς καμία χρησιμότητα (αποσύρθηκε η «σκέψη» του δημάρχου στην Οικονομική επιτροπή από τον αντιδήμαρχό του τον κ. Μπασακίδη).
Η δήλωση Πολιτικής Απουσίας από τα σημαντικά ζητήματα της πόλης της Καλαμάτας είναι η μη αποδοχή παρουσίας στην Πολιτική Ήττα.
Η Δημοτική αρχή Βασιλόπουλου, Αλειφέρη, Κουκούτση ηττήθηκε πολιτικά για 2η  φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Η 1η φορά ήταν όταν συζητήθηκε το θέμα του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος, για όσους θυμούνται, και εκτός από «ευήκοα ώτα» διαθέτουν και καλή μνήμη!
Αναρωτιέμαι ύστερα από τέτοιες πολιτικές ήττες, η Νέα Δημοκρατία ( Τοπική και Κεντρική) είναι ικανοποιημένη και περήφανη με την εκπροσώπησή της στην πόλη της Καλαμάτας;
Δεν είναι εικόνα αυτή.
Οι πολιτικές ήττες της νυν δημοτικής αρχής θα συνεχιστούν.
Χειλάς Θ. Παναγιώτης
Δημοτικός Σύμβουλος Πρότυπου Δήμου


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Γιώργος Φάβας: Σχετικά με την ανάδειξη των αρχαίων της περιοχής της Υπαπαντής

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Γιώργος Φάβας
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και με αφορμή το επικείμενο έργο της ανάπλασης της ιστορικής πλατείας του εμβληματικού Ι.Ναού της Υπαπαντής του Χριστού  στην πόλη μας, δημιουργήθηκε μέσα από ένα διαδικτυακό κίνημα πολιτών που ονομάστηκε από τους ίδιους «σώστε τα αρχαία της Υπαπαντής», από ποιους άραγε?,  η πρόθεση ή εάν θέλετε η απαίτηση, να αναδειχθούν τα αρχαιολογικά στοιχεία (τοίχοι) που βρίσκονταν θαμμένα (υπό κατάχωση), σύμφωνα με πληροφορίες που  αντλήθηκαν χρονικά από την εποχή της ανασκαφής του αειμνήστου Νικολάου Γιαλούρη το 1960 και μεταγενέστερα.

Όπως ανέφερα και στο Δημοτικό Συμβούλιο στην 19η συνεδρίασή του στις 15/9/2020, στην τοποθέτησή μου,  εκείνη την ημέρα έγινα σοφότερος, λόγω των νέων στοιχείων που παρέθεσε η διευθύντρια της αρχαιολογικής υπηρεσίας Κα Ευαγγελία  Μηλίτση-Κεχαγιά ,  όπου ανέτρεπε όλες τις πληροφορίες που είχαμε μέχρι εκείνη την στιγμή, σύμφωνα με τις οποίες, φαίνονταν κατά κάποιους  ότι τα αρχαία αυτά ευρήματα υπήρχαν ενδεχομένως σε όλη την πλατεία και ¨φοβόμασταν¨, ποιοι άραγε? την ανάδειξή τους και κατά άλλους δε, περιορίζονταν σε ένα σημείο στην νοτιοανατολική γωνία της πλατείας σε ένα εμβαδό περί τα 300 τετραγωνικά.

Τελικά με τα νέα στοιχεία δηλαδή το τοπογραφικό διάγραμμα ή σκαρίφημα σε κλίμακα 1 προς 100 έδειχνε με απόλυτη σαφήνεια τη θέση αυτών των ευρημάτων τα οποία τελικά βρίσκονται , σύμφωνα με αυτά που ακούσαμε από την Κα Μηλίτση,εκτός της πλατείας και συγκεκριμένα  από το ρείθρο του νοτίου πεζοδρομίου και εκτείνονται νοτιότερα αυτού.

Αυτό και μόνο του ως στοιχείο δικαιώνει την Δημοτική Αρχή η οποία σε κάθε περίπτωση υποστήριζε και βέβαια συνεχίζει να υποστηρίζει την συνέχιση του πολυσήμαντου έργου της ανάπλασης της πλατείας, με χρήματα από το ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 1.680.000 € που μετά την έκπτωση θα συμβασιοποιηθεί το έργο στο ποσό των 752.000 €.

Ταυτόχρονα ο Θανάσης Βασιλόπουλος ως Δήμαρχος που έχει ευήκοα ώτα, ανάμεσα σε άλλες ουσιαστικές πρωτοβουλίες του, ξεκίνησε μία διαδικασία για σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το ΕΜΠ και συγκεκριμένα με το εργαστήριο γεωφυσικής αυτού, προκειμένου να προβεί σε διασκοπική έρευνα (μία μέθοδος που δίνει γρήγορα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα) για να φέρει στο φώς το οτιδήποτε υπάρχει στην υπό έρευνα περιοχή (πλατεία και πέριξ αυτής).

Δυστυχώς στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ αρχικά φαινόταν η βούληση για μία κοινή απόφαση για την ανάδειξη των αρχαίων ευρημάτων του συγκεκριμένου σημείου, με ταυτόχρονη συνέχιση των διαδικασιών για την συνέχιση του έργου της ανάπλασης, η αρτηριοσκληρωτική στάση και  συμπεριφορά μερικών συμβούλων της αντιπολίτευσης,  οδήγησε στο «ναυάγιο» της διαπραγμάτευσης και κατ¨ επέκταση στη λήψη μίας σημαντικής και ιστορικής ομόφωνης απόφαση από το Δ.Σ.

Συγκεκριμένα  οι κ. Κοσμόπουλος  και Σταματόπουλος για λογαριασμό των μειοψηφιών και ο Δήμαρχος εκπροσωπώντας την πλειοψηφία ξεκίνησαν την συζήτηση και τελικά βρήκαν κοινό πεδίο συνεννόησης και σύνταξης ενός κειμένου που θα οδηγούσε σε μία κοινή απόφαση στο σημαντικό αυτό Θέμα.

Ενώ ξεκίνησε ο κύριος Κοσμόπουλος να γράφει το κείμενο της απόφασης με τις προσθήκες και βελτιώσεις των δύο αρχικά υποβαλλόμενων κειμένων, του κ. Δημάρχου και του κ. Τζαμουράνη πού ήταν και ο  εισηγητής του θέματος από την πλευρά των μειοψηφιών,έτσι ώστε να παραχθεί πρός ψήφιση ένα ενιαίο κείμενο, ξαφνικά ο κύριος Τζαμουράνης απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα κύριο Σταματόπουλο, υπό το βάρος των αντιδράσεων δημοτικών συμβούλων τόσο δικών του, όσο και των κ.Κοσμόπουλου και Μάκαρη καθώς και της κυρίας Κουζή, ζήτησε μπορώ να πω με επιτακτικό τρόπο να τεθεί σε ψηφοφορία το δικό του κείμενο.

Όπως καταλαβαίνεται αυτή η ηγεμονική συμπεριφορά απέναντι  στούς κύριους Κοσμόπουλο και Σταματόπουλο, ακύρωσε την προσπάθεια της σύγκλισης που οι ίδιοι επιθυμούσαν, εγκλωβίζοντάς τους τελικά σε ένα κείμενο που έτσι όπως ήταν δομημένο δημιουργούσε αμφιβολίες για την συνέχιση του έργου της ανάπλασης της πλατείας της Υπαπαντής.

Φωνές που ακούγονταν ή και που ακόμα αρθρογραφούσαν για περί δήθεν μη ανάδειξης των αρχαίων από τη Δημοτική Αρχή έπεσαν στον Καιάδα της παραπληροφόρησης,  αφού αποδείχθηκε περίτρανα από τις ενέργειες του Δημάρχου η ξεκάθαρη θέση του για ανάδειξη των αρχαίων σύμφωνα με αυτά που επιτάσσει η επιστήμη και η πολιτεία που εκφράζεται μέσω του αρμοδίου Υπουργείου Πολιτισμού  καθώς  και η ταυτόχρονη συνέχιση του έργου της ανάπλασης.

Αποτέλεσμα αυτού του τακτισμού ιδιαίτερα από τον κύριο Τζαμουράνη αφού τελικά ο ίδιος δεν μπόρεσε να θυσιάσει την αντιπολιτευτική του στάση στο βωμό της συνεργασίας, κάτι που έδειξε σφόδρα να επιθυμεί ο κύριος Κοσμόπουλος λέγοντας ό ίδιος  στο Δήμαρχο ότι είμαστε κοντά, να τα βρούμε, επέφερε την απόφαση της αποχής από την ψηφοφορία της Δημοτικής Αρχής σε αυτή την εκβιαστική θα μπορούσα να χαρακτηρίσω στάση του κυρίου Τζαμουράνη.

Και κάτι άλλο αγαπητοί μου φίλοι, μην ψέγουν την Δημοτική Αρχή κάποιοι εντός ή εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου παρόντες ή απόντες από αυτό, γιατί από το 1960 έχουν περάσει 60 χρόνια και κάποιοι εξ αυτών βρέθηκαν σε καίριες θέσεις πολιτικές η υπηρεσιακές που θα μπορούσαν να εξωτερικεύσουν ή ακόμα και να παρέμβουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για την ανάδειξη των αρχαίων καταλοίπων. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον εάν έρχονταν στο φώς της δημοσιότητας  έγγραφα που θα απεδείκνυαν αυτό, έτσι ώστε να ανατρέψουν το κλίμα του όψιμου ενδιαφέροντος τους για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Συνοψίζοντας: Η ιστορία της πόλης μας θα αναδειχθεί μέσα από καθαρές λύσεις που όπως φάνηκε μόνο η Δημοτική Αρχή μπορεί να προτείνει.

Γιώργος Φάβας
Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Περιουσίας
Δήμου Καλαμάτας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Σε επιφυλακή ενόψει της κακοκαιρίας – Συνέχεια των καθαρισμών από Δήμο και ΔΕΥΑΚ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Σε επιφυλακή ενόψει της κακοκαιρίας - Συνέχεια των καθαρισμών από Δήμο και ΔΕΥΑΚ 9
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις του Δήμου Καλαμάτας και της ΔΕΥΑΚ ενόψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων. Τις τελευταίες ημέρες με ακόμα μεγαλύτερη ένταση συνεχίζονται σε διάφορα σημεία του Δήμου, καθαρισμοί και πραγματοποιούνται παρεμβάσεις -όπου απαιτείται- με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία έναντι των καιρικών φαινομένων.

Σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, μεταξύ άλλων, υπήρξαν καθαρισμοί στο ρέμα πάνω από τον Ι.Ν. Αγ. Σωτήρος στο Φραγκοπήγαδο, στην είσοδο αγωγών σε δύο σημεία, επί της οδού Παπαδάκη επίσης στο Φραγκοπήγαδο, στην είσοδο – έξοδο αγωγού στο “Λιοτρίβι” στα Λέικα, τριών σωληνωτών στην Τ.Κ. Άριος εντός οικισμού, χανδάκων κάτω από γέφυρα Μορέα στον Αντικάλαμο, ρέματος Τ.Κ. Σπερχογείας. 

Επίσης συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ συνεχίζουν καθαρισμούς και παρεμβάσεις σε φρεάτια  εντός του αστικού ιστού και στις εισόδους των κλειστών ρεμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνδράμει με τις δυνάμεις του και σε σημεία που η αρμοδιότητα ανήκει στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας μέσω τηλεδιάσκεψης! Δεν φοβόμαστε, προστατευόμαστε, μαζί θα τα καταφέρουμε 10


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ