Connect with us

Συμβουλές

Μην αφήνεις τη ζωή να περνά!

Ανέβηκε

στις

μην αφήνεις τη ζωή να περνά! 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Ο Σαίξπηρ είπε: «Ξόδευα άσκοπα το χρόνο μου και τώρα ο χρόνος ξοδεύει άσκοπα εμένα». Γιατί να μην αντιληφθούμε όσο πιο νωρίς γίνεται την αξία των ανθρώπων δίπλα μας και των καταστάσεων, και γιατί να μην προσπαθήσουμε να επενδύσουμε εκεί που πρέπει.

Να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε, με την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τους ανθρώπους που αγαπάμε. Να χορτάσουμε τους γονείς και τους παππούδες μας πριν να είναι αργά. Να τους γεμίζουμε χαμόγελα και να περνάμε όμορφες στιγμές μαζί τους!

Εύκολο να χαθείς με τον οποιοδήποτε κι η απόσταση είναι ένας παράγοντας. Εσείς οι ίδιοι, είστε η απόδειξη ότι αν δύο ή παραπάνω άνθρωποι δε θέλουν να χαθούν, δε θα χαθούν. Αν θέλουν η φιλία τους να αντέξει στο χρόνο και να παλέψουν γι’ αυτήν, θα κάνουν τα αδύνατα, δυνατά.

Ας πιούμε στην υγεία μας! Ας σηκώσουμε  τα ποτήρια μας ψηλά κι ας χαρούμε το τώρα που ζούμε. Να πούμε στους δικούς μας ανθρώπους «σ’ αγαπώ», να τους ευχαριστήσουμε για όλα όσα μας πρόσφεραν, και να τους υπενθυμίσουμε τι σημαίνουν για εμάς, γιατί δεν είναι όλα αυτονόητα…Στο πέρασμα του χρόνου αντιλαμβανόμαστε ποιοι άνθρωποι άξιζαν πραγματικά, ποιοι προσπάθησαν να είναι μαζί μας, αλλά δεν είναι πλέον κοντά μας λόγω συνθηκών ή εξαιτίας ότι δεν μας άφησαν εκείνοι;

Να πούμε ένα μεγάλο «μπράβο» στους κολλητούς μας, που μας ανέχτηκαν, και  μας χάρισαν τις πιο όμορφες στιγμές, αλλά και αναμνήσεις της ζωή μας! Εκείνοι που γνωριστήκατε κατά τύχη, και περάσατε τα πιο αξέχαστα καλοκαίρια!

Ήταν η παρέα, που η μία φίλη θα έλεγε καμία βλακεία στην άλλη, και θα γέλαγαν σαν τα γαϊδούρια, χωρίς να τους νοιάζει, αν θα τους παρεξηγήσει ο κόσμος! Οι κολλητοί που παρόλο την ενηλικίωση τους, έκαναν συγκρουόμενα, και έπαιζαν ποδοσφαιράκι! Εκείνοι, που ήξεραν τι έχουν σκοπό να κάνουν, όταν μάθουν ότι κάποιος τους στεναχώρησε το κολλητάρι τους! Το σχέδιο είχε ήδη δρομολογηθεί!

Εκείνοι που μέθαγαν στις ακροθαλασσιές, και έκαναν καλαμπούρια, παρόλο που ο κόσμος έδειχνε κάποιες φορές την ενόχληση του, αφού είχαν έρθει να απολαύσουν τις διακοπές τους, και όχι τα χαχανιτά των παιδιών αυτών! Στιγμές υπερβολικού γέλιου, αφού για να μπορούν να είναι μαζί σκέφτονταν και την «παρανομία» για να διασκεδάσουν, γνωρίζοντας ότι ίσως μπλέξουν, μα ακόμα και ο κίνδυνος «φάνταζε αστείος»! Ίσως να ήταν αυτή η φίλη πειραχτήρι, που τσάντιζε με τα αστεία της, τον κολλητό τους, για να του σπάσει επίτηδες τα νεύρα, και αυτός να μην της μίλαγε! Όταν ήξεραν, ότι για εβδομάδες δεν θα βρεθούν, εξαιτίας της δουλειάς τους, ο ένας πήγενε στην εργασία του άλλου, είτε για να πιει καφέ, είτε για να αγοράσει κάτι , είτε να φάει καλό φαγητό! Οι περισσότερες φορές που πηγαίναν, για μπάνιο ήταν τα μεσάνυχτα, αλλά και αυτό είχε την αίγλη του! Παρατσούκλια που έβγαζαν, καζούρα που έκαναν στις ερωτικές σχέσεις που είχαν τα φιλαράκια τους! Σίγουρα από την παρέα αυτή, δεν έλειπαν και οι «σοβαροί» που έλεγαν όλη την ώρα « άιντε πότε θα μεγαλώσετε και θα ωριμάσετε επιτέλους, σαν παιδάκια κάνετε». Αυτοί ήταν για συμαζεύουν τους πιο αυθόρμητους. Αχ, αυτοί οι φίλοι…

Γεωργία Ρήγα

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ