Connect with us
Επιμελητηρίο

Πολιτικά

Μίλτος Χρυσομάλλης: Προϋπολογισμός ανάπτυξης, προϋπολογισμός στήριξης της κοινωνίας, της Υγείας, της Άμυνας

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

«Ο Προϋπολογισμός του 2022 είναι ένας προϋπολογισμός ανάπτυξης, χωρίς μέτρα λιτότητας, που ακολουθεί την πολιτική και ιδεολογική επιλογή της ΝΔ για μείωση των φορολογικών βαρών και για ενίσχυση των επενδύσεων. Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας κατηγορήσει και για αυτό, την κατηγορία αυτή την δεχόμαστε πολύ ευχαρίστως!» τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, στην τοποθέτηση του κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2022.

«Έχετε κουράσει την κοινωνία με το να μας κατηγορείτε ότι δεν ενδιαφερόμαστε για την κοινωνική πλειοψηφία, ότι μόνο μας μέλημα είναι η στήριξη των λίγων και η δημιουργία ανισοτήτων» σημείωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ. «Μα επί της δικής σας διακυβερνήσεως επιβάλλατε 29 φόρους και 20 μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών! Να είστε σίγουροι ότι δεν τις έχουν ξεχάσει οι συμπολίτες μας. Αντίθετα εμείς, σεβόμενοι τη συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό και παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, προχωρήσαμε στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, στην απαλλαγή της εισφοράς αλληλεγγύης, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τις γονικές παροχές και τις δωρεές και αυξάνουμε σταδιακά τον κατώτατο μισθό, που εσείς κρατήσατε 4,5 χρόνια κάτω από τα 600 ευρώ!».

«Μας λέτε ότι μειώνουμε τις δαπάνες για την υγεία το 2022, αγνοώντας ή αποκρύπτοντας ότι το σύνολο των δαπανών θα φτάσει τα 11,7 δισεκατομμύρια ήτοι 6,3% του ΑΕΠ, όσο ακριβώς ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, ενώ οι προσλήψεις υγειονομικών θα καλύψουν το 29% των συνολικών διορισμών του 2022, δηλαδή 6000 προσλήψεις. Θυμάστε, μήπως, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τι δώσατε εσείς για την υγεία, ας πούμε το 2019, τη χρονιά που δήθεν μας είχατε βγάλει από τα μνημόνια; 9,1 δισεκατομμύρια, 2,5 δισεκατομμύρια λιγότερα, ή 4,8% του ΑΕΠ και παραδώσατε το 1/3 των ΜΕΘ που λειτουργούν σήμερα!».

«Έχετε κουράσει την κοινωνία με το να κινδυνολογείτε συνεχώς και να ευαγγελίζεστε ότι όταν θα έρθει η «δεύτερη φορά Αριστερά» θα είναι αλλιώς, θα κρατικοποιήσει τις τράπεζες, θα καταργήσει την ΑΑΔΕ, θα ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας!».

Η κυβέρνηση στήριξε εν μέσω πανδημίας δυναμικά το σύστημα υγείας, τη μισθωτή εργασία, την επιχειρηματικότητα, με πραγματικό αντίκρισμα στην τσέπη των πολιτών. Το αναγνωρίζουν οι κοινωνικοί εταίροι, το αναγνωρίζει η ΓΣΕΒΕΕ, λέγοντας πως τα πακέτα στήριξης της Κυβέρνησης έσωσαν την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση. Χάρη στη στήριξη αυτή το 2021 θα κλείσει με ανάπτυξη 6,9%, ανακτώντας τα 2/3 του χαμένου ΑΕΠ και για το 2022 προβλέπεται ανάπτυξη 4,5% που θα διασφαλίσει την επαναφορά στην οικονομική ομαλότητα. «Μας λέτε ότι η οικονομική μας πολιτική δεν είναι αποτελεσματική και γι’ αυτό δεν στηρίζετε τον Προϋπολογισμό. Δεν είναι σταθερά ανοδική η βιομηχανική παραγωγή εδώ και 10 μήνες; Δεν ενισχύεται η μεταποίηση; Δεν αυξάνεται η οικονομική δραστηριότητα; Οι συνάδελφοι μηχανικοί το γνωρίζουν. Δεν αναθερμαίνεται η  πιστωτική στήριξη; Δεν αυξάνονται οι καταθέσεις και ταυτόχρονα και η κατανάλωση; Εμάς δεν μας ενδιαφέρει μόνο να ευημερούν οι αριθμοί, αλλά και οι άνθρωποι και οι κοινωνία».

Κλείνοντας ο Μίλτος Χρυσομάλλης αναφέρθηκε στις αμυντικές δαπάνες: «Δεν θα σας καλούσα να υπερψηφίσετε τον Προϋπολογισμό, γιατί η εμμονή σας είναι τέτοια που δεν θα το κάνετε. Θα έπρεπε η Εθνική Αντιπροσωπεία, τουλάχιστον στο σκέλος των αμυντικών δαπανών, να ήταν μια γροθιά για τους απαραίτητους εξοπλισμούς που κάνει η χώρα για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την εθνική μας ασφάλεια. Σας παρακαλώ, έστω αυτό το κομμάτι να το ξανασκεφτείτε.».

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ