Πολιτικά
Μίλτος Χρυσομάλλης: Παύει η ασυδοσία των «μπαχαλάκηδων» να είναι δικαίωμα

Ανέβηκε
2 έτη πρινστις
από
Kalamata Times

Μίλτος Χρυσομάλλης για τους μπαχαλάκηδες
«Τα δύο πιο σύντομα πλέον ανέκδοτα στην πολιτική είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και ότι η Αριστερά είναι κάθε λέξη του Συντάγματος. Γιατί τελικά έχει παραβιάσει κάθε λέξη του Συντάγματος», ανέφερε σκωπτικά ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, ανταπαντώντας στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί αντισυνταγματικών και «χουντικών» ρυθμίσεων.
«Περίσσεψαν οι λόγοι σας για προστασία του συνταγματικού δικαιώματος του συνέρχεσθαι, λες και δυο μέρες τώρα συζητάμε την κατάργηση του άρθρου 11 του Συντάγματος. Πύρινοι λόγοι για την κατάλυση δήθεν των δημοκρατικών ελευθεριών, για την ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών. Και τα λέτε, ποιοι; Εσείς, που δεν διστάσατε να ρίξετε χημικά και δακρυγόνα σε ένα εκατομμύριο κόσμο, σε μεγάλης ηλικίας ανθρώπους και παιδιά, όταν θέλησαν να εκφράσουν τη γνώμη τους για τη Μακεδονία. Αυτό πάει πολύ. Συνεχίστε αυτόν τον κατήφορο», τόνισε.
Όπως είπε ο Μίλτος Χρυσομάλλης, απευθυνόμενος στον Υπουργό, το νομοσχέδιο έπρεπε να είχε ψηφιστεί από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτιμώντας παράλληλα ότι αν υπήρχαν αυτές οι νομοθετικές προβλέψεις πριν κάποια χρόνια ίσως να μην υπήρχαν οι νεκροί της Marfin. «Σας ακούμε να μιλάτε με πάθος για το δικαίωμα όλων να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, οπουδήποτε το επιθυμούν, με τους δικούς τους όρους, άσχετα από τα δικαιώματα των υπολοίπων που καταπατούνται. Δεν σας ακούμε να έχετε να πείτε κάτι για τις εκκλήσεις των μικρομεσαίων εμπόρων του κέντρου, που αν γλυτώσουν από το σπάσιμο και τη λεηλασία τα μαγαζιά τους, κάθε φορά που ξεκινά μια πορεία, είναι σίγουρο ότι δεν θα βρουν ούτε έναν πελάτη μέσα! Δεν σας είδαμε να αντιλαμβάνεστε την ταλαιπωρία των εργαζομένων που προσπαθούν να φτάσουν στις δουλειές τους. Εμείς δεν διαβάζουμε επιλεκτικά το Σύνταγμα ούτε το υπερασπιζόμαστε α λα καρτ. Υπερασπιζόμαστε και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι των Ελλήνων αλλά και το δικαίωμα κάθε συμπολίτη μας να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας».
Όλες οι δυτικές δημοκρατίες του πλανήτη, ανεξάρτητα πολιτικού προσανατολισμού, έχουν ρυθμίσει νομοθετικά τις διαδηλώσεις, ενώ χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία, ορίζουν ζώνες γύρω από το Κοινοβούλιο και το Συνταγματικό Δικαστήριο όπου τις ώρες λειτουργίας τους απαγορεύονται οι διαδηλώσεις. «Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο παύει η ασυδοσία να είναι δικαίωμα, τελειώνει αυτή η τραυματική για τη Δημοκρατία μας ιστορία με τους μπαχαλάκηδες, με τα «δικά σας παιδιά», όπως τα έχετε πει και εσείς, τα οποία δεν διστάζουν να καταστρέψουν περιουσίες, να απειλήσουν ζωές, να διαλύσουν ειρηνικές συγκεντρώσεις και να προκαλέσουν χάος στο κέντρο της πρωτεύουσας, τελειώνουν οι αντισυγκεντρώσεις, που ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχουν πέρα από την πρόκληση επεισοδίων».
«Καταλαβαίνω ότι δεν σας αρέσει που διασφαλίζεται το δημοκρατικό δικαίωμα όλων να συναθροίζονται και να διαμαρτύρονται ειρηνικά, χωρίς να καταπατώνται τα δικαιώματα των υπολοίπων συμπολιτών μας, φάνηκε άλλωστε και από την έλλειψη επιχειρημάτων σας. Θρέψατε για μεγάλο διάστημα το κίνημα της καταστροφικής αγανάκτησης και τώρα δυσκολεύεστε να το αποχωριστείτε. Σε αυτό ποντάρετε εξάλλου, ότι θα υπάρξει φτωχοποίηση, ότι θα μεγαλώσει ξανά η αγανάκτηση. Δυστυχώς για εσάς αυτή η Κυβέρνηση έχει δείξει ότι έχει λύσεις, έχει σχέδιο και μην περιμένετε τίποτα από αυτά. Θα σας συμβούλευα αντίθετα να αλλάξετε την αντιπολιτευτική σας τακτική, είναι καλό για τη δημοκρατία να υπάρχει μια σοβαρή Αντιπολίτευση. Ίσως θα μπορούσατε να κάνετε την αρχή με αυτό το νομοσχέδιο και να το υπερψηφίσετε. Αλλά και πάλι θα κριθείτε για τη στάση σας» κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Άγνωστη μέχρι στιγμής είναι η τύχη της Περιμετρικής της Πύλου
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Λιπάσματα στο 6% ΦΠΑ και επιδότηση στο ρεύμα για αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις
-
Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής Αρχηγού ΓΕΑ στο Τατόι ο Μίλτος Χρυσομάλλης
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί την πρόταση δυσπιστίας για να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Παράταση έως 17 Φεβρουαρίου της προθεσμίας παράδοσης ξηρής σταφίδας
-
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη
-
Χριστουγεννιάτικες ευχές του βουλευτή Μεσσηνίας, Μίλτου Χρυσομάλλη
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Προϋπολογισμός ανάπτυξης, προϋπολογισμός στήριξης της κοινωνίας, της Υγείας, της Άμυνας
-
Χρυσομάλλης για την κατασκευή του Μιναγιώτικου Φράγματος και των αρδευτικών δικτύων του Φιλιατρινού
-
Συνάντηση Χρυσομάλλη – Κεραμέως για ζητήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μεσσηνία
-
Συνάντηση Χρυσομάλλη – Πέτσα για βιολογικούς, ύδρευση, αγροτική οδοποιία και ηλεκτροκίνηση στη Μεσσηνία
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Βελόπουλος και Πολάκης, όψεις του ίδιου νομίσματος, χαϊδεύουν τα αυτιά των αντιεμβολιαστών
-
Με παρέμβαση Χρυσομάλλη η απονομή της τιμητικής χορηγίας στους πολεμιστές της Κύπρου
-
Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη «Νύχτα των Κρυστάλλων» στο Άουσβιτς ο Μίλτος Χρυσομάλλης
-
Ανακήρυξη αλιευτικής ζώνης 12 μιλίων στο Αιγαίο ζήτησε ο Μίλτος Χρυσομάλλης από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Αλιείας
-
Συνάντηση Χρυσομάλλη – Θεοδωρικάκου για περισσότερη αστυνόμευση στη Μεσσηνία
-
Χρυσομάλλης σε Πλεύρη για εντατικολόγο στο νοσοκομείο Καλαμάτας και για τα υγειονομικά ζητήματα της Μεσσηνίας
-
Χρυσομάλλης σε Μενδώνη για την απλοποίηση και ψηφιοποίηση των αδειοδοτήσεων της Αρχαιολογίας για οικοδομικές άδειες
-
Χρυσομάλλης σε Σκυλακάκη για την τιμητική χορηγία στους πολεμιστές της Κύπρου
-
Χρυσομάλλης για την επίλυση του προβλήματος με την πλατφόρμα ενίσχυσης των πυρόπληκτων παραγωγών
-
Επικοινωνία Μίλτου Χρυσομάλλη με Πιερρακάκη – Λιβάνιο για το ζήτημα της προανάρτησης στη Μεσσηνία
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Το κεφαλαιοποιητικό σύστημα δεν είναι ιδεοληψία, ούτε νεοφιλελευθερισμός. Είναι αναγκαιότητα!
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Να μην χαθεί χρόνος για την αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών
-
Χρυσομάλλης: Θέλουμε ένα πολύ καλό δημόσιο σχολείο, ιμάντα κοινωνικής κινητικότητας για τα παιδιά μας
-
Συνάντηση Χρυσομάλλη για το ΕΦΚΑ, το Κτηματολόγιο και τον Τ.Κ. της ορεινής Μεσσηνίας
-
Επίσκεψη Μίλτου Χρυσομάλλη στην έκθεση αμυντικού υλικού DEFEA 2021
-
Πρόσληψη νέων μόνιμων ιατρών για τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ, η Ελλάδα προχωρά μπροστά με μεταρρυθμίσεις, συνέπεια και αξιοπιστία
-
Ψηφοθηρία δεν είναι το μπόνους στους νέους, είναι να χαϊδεύεις τα αυτιά των αντιεμβολιαστών
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Εμείς είμαστε με τους εργαζόμενους και την κοινωνία και εσείς με τους εργατοπατέρες
Πρόσφατα Άρθρα
Υλικό για το project «Μουσείο COVID-19: Πώς θα ήταν;» παρέδωσε ο ΕΟΔΥ στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
Χανιά: Νέες ανατριχιαστικές μαρτυρίες για το γηροκομείο ‑ κολαστήριο
12.000 αιτήσεις για αποζημιώσεις κατατέθηκαν στην Αττική Οδό
Τα ζώδια σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2022
Το εορτολόγιο σήμερα 12 Φεβρουαρίου
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν
Δημιουργία Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Καλαμάτα με 3.000 – 5.000 σπουδαστές
-
Συμβουλές19 ώρες πριν
Απροσδόκητα σημάδια που δείχνουν ότι είστε πιο έξυπνοι από τους άλλους
-
Σαν σήμερα23 ώρες πριν
Το εορτολόγιο σήμερα 11 Φεβρουαρίου
-
Ζώδια6 ώρες πριν
Τα ζώδια σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2022
-
Ζωάκια22 ώρες πριν
Ένα ίσον κανένα: Τι να προσέξω όταν αποκτώ δεύτερο σκύλο
-
Συμβουλές22 ώρες πριν
Συνεχίζεται ο Πληθυσμιακός έλεγχος με μαστογραφία και τέστ ΠΑΠ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Δήμο Μονεμβασιάς
-
Ειδησεις απο Καλαματα21 ώρες πριν
Mνημόνιο συνεργασίας Φάρις – Βιβλιοθήκης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία23 ώρες πριν
Συναντήσεις εργασίας για θέματα υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου