Connect with us

Πολιτικά

Μίλτος Χρυσομάλλης: Έγινε πράξη η ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών, όπως είχαμε πει

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

χρυσομαλλης
Κοινοποιησέ το

Όπως ακριβώς είχε ενημερώσει τους πολίτες της Μεσσηνίας πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά στην έκτακτη στήριξη των ελαιοπαραγωγών της Μεσσηνίας και ολόκληρης της χώρας, το εισόδημα των οποίων έχει υποστεί σημαντική μείωση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, αποφασίστηκε η στήριξη των παραγωγών μέσω του μέτρου Μ21 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, με στόχο την εξισορρόπηση των απωλειών που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί από τη διάθεση του ελαιολάδου σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η συνολική συγχρηματοδοτούμενη ενίσχυση, που προβλέπεται να χορηγηθεί στους δικαιούχους ελαιοπαραγωγούς, ανέρχεται σε 126,3 εκατομμύρια ευρώ και αφορά εφάπαξ ποσό ανά καλλιεργούμενα στρέμματα ελιάς, σύμφωνα με το ΟΣΔΕ 2019. Εφόσον δε το μέτρο λάβει την σχετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ένταξη των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει μεθοδικά και σταθερά να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της πανδημίας σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Μετά τους πατατοπαραγωγούς – η απόφαση ενίσχυσης των οποίων ανακοινώνεται άμεσα – τώρα είναι η σειρά της ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών της Μεσσηνίας και ολόκληρης της χώρας, όπως ακριβώς είχα ενημερώσει τους συμπολίτες μου πριν λίγες ημέρες, ως αποτέλεσμα συνεχών προσπαθειών και συζητήσεων με τον αρμόδιο Υπουργό Μάκη Βορίδη, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά. Η ανακοινωθείσα ενίσχυση των απωλειών που υπέστη το εισόδημά τους από τη μειωμένη τιμή διάθεσης του ελαιολάδου, εξαιτίας της πανδημίας, αποδεικνύει τόσο την αναγνώριση από την κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της εξέχουσας σημασίας του ελαιολάδου ως στρατηγικού προϊόντος, όσο και τις συνεχείς και μεθοδικές προσπάθειες του Υπουργού Μάκη Βορίδη να στηρίξει τους Έλληνες παραγωγούς. Έχουν ήδη γίνει συντονισμένες ενέργειες για την ενίσχυση παραγωγών και άλλων αγροτικών προϊόντων, η αποπληρωμή των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει. Παράλληλα, με ανακουφιστικά μέτρα όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, επιδοτήσεις για τους πληττόμενους αγρότες και δάνεια με μηδενικό επιτόκιο η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα. Θα συνεχίσουμε ακατάπαυστα τις προσπάθειες μας για την ανακούφιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Μεσσηνίας αλλά και για την επίλυση όλων των προβλημάτων που απασχολούν το νομό μας, συστηματικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες».


Κοινοποιησέ το

Πολιτικά

Μαντάς: Αναγκαία η δημιουργία Παραρτήματος Ρομά στη Μεσσηνία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μαντάς: Αναγκαία η δημιουργία Παραρτήματος Ρομά στη Μεσσηνία 9
Κοινοποιησέ το

Συνάντηση με θέμα την αντιμετώπιση των φαινομένων εγκληματικότητας που σχετίζονται με τις κοινότητες Ρομά της Μεσσηνίας, είχαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου μαζί με αρμόδια στελέχη του υπουργείου. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν αναλυτικά τα διάφορα ζητήματα που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα με μέλη της κοινότητας Ρομά, καθώς και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις με αφορμή το τραγικό συμβάν στην Πιπερίτσα. Ειδική αναφορά πραγματοποιήθηκε στις κοινωνικές εντάσεις και το αίσθημα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί σε ένα σημαντικό τμήμα των τοπικών κοινωνιών Καλαμάτας και Μεσσήνης.

 

Ο κ. Μαντάς ενημέρωσε την υφυπουργό ότι δυστυχώς οι λύσεις που έχουν δοκιμαστεί διαχρονικά με στόχο τη μείωση της παραβατικότητας και την κοινωνική ενσωμάτωση των κοινοτήτων Ρομά της περιοχής δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ενώ σε γενικές γραμμές τα περισσότερα μέτρα ήταν μάλλον αποσπασματικά, χωρίς να γίνεται ουσιαστική αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς τους. Κατά τον κ. Μαντά πρόκειται για ένα σύνθετο πρόβλημα κοινωνικού αποκλεισμού, στο οποίο επικρατούν πλέον έντονα στοιχεία εγκληματικότητας, ανομίας και παραβατικότητας. Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να υπάρξει διαχρονική λύση, είναι απαραίτητο η πολιτεία να προγραμματίσει ευρύτερες δράσεις που να μην περιορίζονται μόνο στην αύξηση της αστυνόμευσης, η οποία αν και είναι απολύτως απαραίτητη ως πρώτο βήμα, δεν μπορεί να αποτελέσει μια συνολική λύση.

 

Τόσο ο βουλευτής, όσο και η υφυπουργός συμφώνησαν ότι προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος, είναι απαραίτητο να προγραμματιστούν δράσεις που να βασίζονται στους άξονες της διασφάλισης επαρκούς στέγασης και πρόσβασης σε βασικές υποδομές, της συστηματικής εκπαίδευσης, της ενίσχυσης της απασχόλησης και της επαγγελματικής κατάρτισης και της υγειονομικής και κοινωνικής φροντίδας. Για να προγραμματιστούν όμως αυτές οι δράσεις, αποτελεί προαπαιτούμενο ο εμπλουτισμός του Κέντρου Κοινότητας Μεσσηνίας με υπηρεσίες Παραρτήματος Ρομά, ώστε μετά από την κατάλληλη στελέχωση, να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Επιπλέον θα μπορεί να προγραμματίσει δράσεις στοχευμένες στην εκπαίδευση, τη σχολική διαρροή, την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, την προώθηση της απασχόλησης και την στήριξη της κοινωνικής ένταξης, αντλώντας διαθέσιμους πόρους και χρηματοδότηση από τα σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα.

 

Η υφυπουργός από τη μεριά της ευχαρίστησε τον βουλευτή για την συνεργασία και την πληροφόρηση που της παρείχε και τον ενημέρωσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου είναι διαθέσιμες να υποστηρίξουν κάθε προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο τη συνολική αντιμετώπιση αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού κοινωνικού ζητήματος.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Αλέξης Χαρίτσης ενημερώθηκε για θέματα της Περιφέρειας και της Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αλέξης Χαρίτσης ενημερώθηκε για θέματα της Περιφέρειας και της Μεσσηνίας 10
Κοινοποιησέ το

Συνάντηση είχε το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον βουλευτή Μεσσηνίας -και τ. Υπουργό Αλέξη Χαρίτση.

Στη μακρά συζήτηση που διημείφθη, έγινε ενημέρωση από την πλευρά του περιφερειάρχη για γενικότερα θέματα της Περιφέρειας, όπως το φυσικό αέριο, η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, κι ακόμα ζητήματα περιβάλλοντος και πολιτισμού.

Συζητήθηκαν επίσης και θέματα της Μεσσηνίας, την οποία ο τ. υπουργός εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο.

“Ο Αλ. Χαρίτσης είναι αποδεδειγμένα φίλος της αυτοδιοίκησης προς δημάρχους και περιφερειάρχες διαφορετικών πολιτικών αποκλίσεων. Εχει σταθεί αρωγός σε πολλούς, μεταξύ των οποίων και εμού όταν ήμουν δήμαρχος Καλαμάτας και γι’ αυτό θα ήθελα -και δημόσια- να εκφράσω για μία ακόμα φορά τις ευχαριστίες μου, αλλά και την εκτίμησή μου προς το πρόσωπό του, για τη συνολική συνδρομή του προς τον θεσμό της αυτοδιοίκησης” σημείωσε ο περιφερειάρχης μετά τη συνάντηση.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Δίκη Χρυσής Αυγής – Κασιδιάρης: «Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δίκη Χρυσής Αυγής – Κασιδιάρης: «Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει» 11
Κοινοποιησέ το

Με παρόντες και σήμερα τους πρώην βουλευτές Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ηλία Κασιδιάρη συνεχίζεται η εξέταση των αιτημάτων για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση των καταδικασθέντων για τη Χρυσή Αυγή.

Λίγο πριν από τη μία ο Ηλίας Κασιδιάρης αυτοπροσώπως ζήτησε να ανασταλεί η εκτέλεση της εξοντωτικής, όπως την χαρακτήρισε ποινής των 13 ετών, τονίζοντας ότι έχουν παραβιαστεί όλα τα δικαιώματα του και δηλώνοντας για μια ακόμη φορά αθώος.

«Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητά μου. Επί οκτώ ώρες η εισαγγελέας έχει δηλώσει πως είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, όταν προφυλακίστηκα για ένα χρόνο και τότε τόνιζαν πως είμαι αθώος. Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκα ένοχος ζητώ το δικαίωμα να πάω στο Εφετείο. Εάν δεν την πάρω δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Μέχρι να τελειώσει το Εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή», είπε.

«Ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό… Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο. Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο. Μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος», κατέληξε.

«Αναστολή στον Μπούκουρα για να κάνει… πίτσες»

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ