Connect with us

Πολιτικά

Μαντας: Τελειώνουμε με την ανοχή στην εγκληματικότητα και την παρανομία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μαντας: Τελειώνουμε με την ανοχή στην εγκληματικότητα και την παρανομία 1

Μαντας: Τελειώνουμε με την ανοχή στην εγκληματικότητα και την παρανομία

Αυτές τις ημέρες ψηφίζουμε ένα ακόμα σημαντικό νομοθέτημα της τρέχουσας κυβερνητικής περιόδου. Ένα νομοθέτημα που έρχεται περισσότερο να διορθώσει, παρά να καινοτομήσει. Και γι’ αυτό δυστυχώς υπάρχουν συγκεκριμένοι υπαίτιοι: οι πρώην κυβερνήτες της χώρας, που όταν νομοθετούσαν τον Ποινικό Κώδικα το περασμένο καλοκαίρι, μάλλον εξυπηρετούσαν τις δικές τους ιδεοληψίες, παρά είχαν κατά νου το καλό της κοινωνίας.

 

Έτσι λοιπόν οφείλομε να αποκαταστήσουμε, αντί να πρωτοπορήσουμε. Οφείλομε να αυστηροποιήσουμε, να βελτιώσουμε και να εξορθολογήσουμε. Αλλά πάνω απ’ όλα, οφείλαμε να τελειώσουμε με τους δογματισμούς και τις ασάφειες, όσον αφορά στην τήρηση του νόμου και της τάξης στη χώρα μας. Και ταυτόχρονα να τελειώσουμε και με τους κάθε λογής «Ρουβίκωνες», που θεωρούν ότι η χώρα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, στο οποίο οι ίδιοι μπορούν να καταστρέφουν και να τρομοκρατούν ανάλογα με τις ορέξεις τους.

 

Άραγε έχουμε αναλογιστεί ποτέ ως κοινωνία, το αδιέξοδο όλων αυτών των Μικρο-Μεσαίων Επιχειρήσεων, που βλέπουν το μαγαζί τους κάθε τρεις και λίγο να βανδαλίζεται από τους μπαχαλάκηδες; Έχουμε σκεφτεί ποτέ την απόγνωση αυτών των ανθρώπων, που βλέπουν την περιουσία τους να καταστρέφεται; Έχουμε αναρωτηθεί τι κάνουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες στα χωριά της ελληνικής Περιφέρειας; Πώς ζουν μέσα στο φόβο μην μπει κάποιος μέσα στο σπίτι τους; Και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση που είναι πια, δεν έχει να πει μια κουβέντα για τις επιθέσεις σε Υπουργούς, σε Βουλευτές, στην ίδια τη Δημοκρατία μας επί της ουσίας; Να καταδικάσει την παρανομία, αντί να ψαρεύει στα θολά νερά του περιθωρίου και της παραβατικότητας;

 

Όλα αυτά τα βλέπουμε και τα ζούμε όλοι μας. Όλη η Ελλάδα βλέπει τι γινόταν στην ΑΣΟΕΕ αυτές τις μέρες. Και βλέπει ποιοι προσφέρουν κάλυψη στους ακραίους. Ποιοι στέκονται δίπλα στους δήθεν φοιτητές που κάνουν καταλήψεις. Ποιοι στήνουν γιάφκες στα πανεπιστήμια και ποιοι καταστρέφουν την δημόσια, αλλά και την ιδιωτική περιουσία.

 

Ευτυχώς ο καιρός των αυταπατών έχει παρέλθει οριστικά. Και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανονικότητα, ομαλότητα και πρόοδος, όταν χαϊδεύουμε την εγκληματικότητα. Εξάλλου όλοι είδαμε τις αρνητικές συνέπειες του νόμου Παρασκευόπουλου. Όλοι είδαμε την αύξηση της εγκληματικότητας που τόσο ανεύθυνα εξέθρεψε η προηγούμενη κυβέρνηση. Και όλοι είδαμε πόσο βλαπτικές ήταν αυτές οι εμμονές. Από την μία, να κλείνουν το μάτι στους Ρουβίκωνες, και από την άλλη, να τα βάζουν με την αστυνομία και να μην την αφήνουν να κάνει σωστά την δουλειά της.

 

Σε αυτά ακριβώς τα σημεία λοιπόν, παρεμβαίνουμε με το νέο νομοσχέδιο, διαμορφώνοντας ένα αυστηρότερο πλαίσιο για την κάθε λογής παρανομία και παραβατικότητα. Από την τρομοκρατία, έως τις κλοπές και το κοινό έγκλημα. Και την ίδια στιγμή, αφουγκραστήκαμε τον νομικό κόσμο της χώρας, όπως οφείλαμε να κάνουμε και λάβαμε υπόψη τις αντιρρήσεις του στον προβληματικό Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα όμως ακούσαμε και την κοινωνία, τις ανάγκες της, την ανασφάλεια και τους φόβους της. Και τροποποιήσαμε τις αμφιλεγόμενες διατάξεις, κάνοντας αυστηρότερες τις ποινές και βάζοντας στο περιθώριο τις αριστερίστικες εμμονές.

 

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, αναλάβαμε την ευθύνη μας, ώστε σ’ αυτή την χώρα οι παρανομούντες, με ιδεολογικό περιτύλιγμα ή χωρίς, να αντιμετωπίζονται ισάξια και με αυστηρότητα από τον νόμο. Είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε το δίκαιο και να υπερασπιστούμε τη νομιμότητα, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα. Και αυτό ακριβώς κάνουμε.

Μαντας: Τελειώνουμε με την ανοχή στην εγκληματικότητα και την παρανομία

Πολιτικά

Μίλτος Χρυσομάλλης: 12.000.000 ευρώ για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ για όλους του μαθητές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: 12.000.000 ευρώ για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ για όλους του μαθητές 10

Μίλτος Χρυσομάλλης για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ

Μίλτος Χρυσομάλλης: 12.000.000 ευρώ για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ για όλους του μαθητές 11Σε πρόγραμμα 12.000.000 ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ, για την προμήθεια φορητών υπολογιστών και tablet που θα καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων προχωρά άμεσα το Υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό ανέφερε στην απάντηση που απέστειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρης στην Ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτου Χρυσομάλλη και άλλων 5 βουλευτών της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 12.165.550 ευρώ, βρίσκεται στην τελική φάση των απαιτούμενων ενεργειών για την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση Δια Βίου Μάθηση». Παράλληλα, έχει ήδη εκδοθεί η σχετική απόφαση ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να προχωρούν οι ενέργειες για την προμήθεια του υλικού, με στόχο να διατεθεί έγκαιρα στα σχολεία ο εξοπλισμός.

Το πρόγραμμα θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της ανάπτυξης και καλλιέργειας νέων δεξιοτήτων. Παράλληλα θα εξαλείψει τις ανισότητες στην ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ανισότητες που αναδείχθηκαν ιδιαίτερα την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, με τα σχολεία κλειστά και την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

«Με μεγάλη χαρά είδαμε την άμεση ανταπόκριση των Υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης στο αίτημα μας για την χορήγηση ταμπλέτας ή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή στους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, πάντα με εισοδηματικά κριτήρια. Η προσπάθεια αυτή, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμούς, θα ενισχύσει ουσιαστικά την εκπαίδευση των παιδιών μας στις ψηφιακές δεξιότητες και παράλληλα θα διασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση όλων τους τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στη διδασκαλία εξ’ αποστάσεως, προκειμένου να μην χρειαστεί να ξαναδούμε φαινόμενα αποχής μαθητών από την ψηφιακή τάξη, εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους να τους παρέχουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Γιατί η ισότιμη πρόσβαση των παιδιών μας σε μια σύγχρονη, ψηφιακή και πιο πολυδιάστατη εκπαίδευση, είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου μας», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Kασιδιάρης: «Να υπάρξουν αντίποινα εάν γίνει τζαμί η Αγία Σοφία – Να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Kασιδιάρης: «Να υπάρξουν αντίποινα εάν γίνει τζαμί η Αγία Σοφία – Να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας» 12

Kασιδιάρης για την Αγία Σοφία

Μύδρους εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, σε πρόσφατη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη και την εκπομπή Χωρίς Χρώμα του High TV.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του κόμματος Έλληνες για την πατρίδα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την επικείμενη χρήση της Αγιάς Σοφιάς σαν τζαμί, επικαλούμενος την αρχή της αμοιβαιότητας, πρότεινε να δωθεί σκληρή απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο απο το Ελληνικό κράτος.

Παράλληλα κατακεραύνωσε την εθνομηδενιστικη, όπως την αποκάλεσε, πολιτική που ασκείται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και στην μεταναστευτική πολιτική.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη που παραχώρησε o Ηλίας Κασιδιάρης στο High Tv

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Κ. Σακελλαροπούλου: Η απόφαση της Τουρκίας προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σε δήλωση για την άκρως προκλητική απόφαση στην Τουρκία, για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η Αγία Σοφία, μνημείο με οικουμενικό χαρακτήρα, ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι σύμβολο της ορθοδοξίας και ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η απόφαση της Τουρκίας να την μετατρέψει σε τζαμί προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη, υπονομεύει ανεπανόρθωτα τις αξίες της ανεκτικότητας και του διαλόγου των θρησκειών και επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις της με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ