Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Κραυγή αγωνίας για την εστίαση στην Καλαμάτα! Τι διεκδικούν οι επιχειρηματίες;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Οι επαγγελματίες της εστίασης καλούνται να αντιμετωπίσουν τα ανυπέρβλητα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία και σε μια ύστατη προσπάθεια, συσπειρώνονται και διεκδικούν.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας:

Οι επαγγελματίες της εστίασης είναι σε απόγνωση. Βρίσκονται στα πρόθυρα της καταστροφής. Θέλουμε ουσιαστική στήριξη και όχι μέτρα ανακούφισης.

Στόχος της επιστολής σε καμία περίπτωση δεν είναι η άσκηση οποιασδήποτε κριτικής αφού είναι απόλυτα κατανοητό πως κράτος και κοινωνία αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες δυσκολίες.

Παρόλα αυτά έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε και να παρουσιάσουμε τα αδιέξοδα που βρίσκεται ένας κλάδος ο οποίος προσφέρει εργασία σε ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών της χώρας μας. Απασχολούμε περίπου 400.000 υπαλλήλους με ποσοστό συμμετοχής στην αγορά εργασίας περίπου 13%. Η εστίαση υπολογίζεται ότι συμμετέχει περίπου στο 10% του ΑΕΠ της χώρας.
Τι πήρε η εστίαση το 2020 από το κράτος ως βοήθεια για το υποχρεωτικό κλείσιμο των επιχειρήσεων με κρατική εντολή για έξι μήνες (Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο και Νοέμβριο-Δεκέμβριο)?

Τίποτα!

Τι πήρε για τους υπόλοιπους μήνες με υποχρεωτικούς περιορισμούς στη χωρητικότητα της κατά 30% έως 50% ή περιορισμούς στον τρόπο λειτουργίας της?

Τίποτα!

Όλα τα πακέτα στήριξης που δόθηκαν ήταν ετεροχρονισμένα, με πολλές στρεβλώσεις, ξεπερασμένα χωρίς να δίνουν ουσιαστική στήριξη στις επιχειρήσεις,. Το σύνολο των μέτρων κρίνονται από τον κλάδο ως ανεπαρκή. Είναι παρωχημένα και τα περισσότερα δημιουργούν εντάσεις και τριβές με του εταίρους μας. (Ενοικιαστές, προμηθευτές, Τράπεζες, εφορία, ταμεία).

Τι περιμέναμε?

Ποιο γενναίες αποφάσεις. Ποιο συγκεκριμένα μέτρα  και ουσιαστική στήριξη.

Μέτρα όπως επιπλέον επιδότηση ρευστότητας στο σύνολο του τζίρου μας σε σύγκριση με το 2019. Ή Επιδότηση του 100% των λειτουργικών τους εξόδων (Ενοίκιο, ασφάλιση, Ενέργεια, Δάνεια, Εφορία κλπ.) θα ήταν ορθότερα από την χορήγηση των τυφλά επιστρεπτέων προκαταβολών – δανείων. Όλα τα έσοδα που δώσατε θα τα ζητήσετε πίσω σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να υπολογίσετε την καταστροφή που θα έχουμε υποστεί.

Οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης βρίσκονται στο μέτωπο μιας άνισης μάχης θυσιάζοντας τους κόπους μιας ζωής εις το όνομα του ιερού αγώνα για προστασίας της δημόσιας υγείας. Όσο οι περιορισμοί αυξάνονται τόσο περισσότερη στήριξη του κράτους και της κοινωνίας απαιτείται αφού υπάρχει ορατό ενδεχόμενο ο χώρος της εστίασης να καταρρεύσει και μοιραία μαζί του να βουλιάξει η κοινωνία και η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος που είναι ο Τουρισμός.

Δεν είμαστε επαίτες. Έχουμε επενδύσει αποταμιεύσεις και κεφάλαια χρόνων που αποκτήθηκαν με πολύ κόπο και τα βλέπουμε να χάνονται. Απαιτούμε να σκύψετε στο πρόβλημα ουσιαστικά και όχι επιφανειακά. Ο Κλάδος της εστίασης έχει πραγματικά πληγεί και σε επίπεδο επιχειρηματιών και σε επίπεδο εργαζομένων.

Δεν θέλουμε μέτρα πυροσβεστικά. Θέλουμε μέτρα ουσιαστικά και συγκροτημένα, απολύτως κοστολογημένα, βιώσιμα μόνιμου χαρακτήρα ώστε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτή τη δύσκολη περίοδο με το λιγότερο δυνατό κόστος. Η εστίαση ζει την μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων ετών. Έχει φάει μεγάλη σφαλιάρα και προσπαθεί να πιαστεί από τα μαλλιά της.  Προσπάθειες να διατηρηθούν εστιατόρια ακόμη και μπαρ με τη μέθοδο του delivery γίνονται καθημερινά. Δυστυχώς δεν αποδίδουν και μεγαλώνουν τη μαύρη τρύπα των επιχειρήσεων μας.

Είμαστε όμως εδώ για να βάλουμε πλάτη και να δώσουμε την ευκαιρία στην πολιτεία να πάρει γενναίες αποφάσεις. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε, είμαστε εδώ για να τολμήσουμε να σχεδιάσουμε το αύριο χωρίς προκαταλήψεις και προ απαιτούμενα.  Η εστίαση πιστεύει στο προϊόν της, πιστεύει στη χώρα μας, πιστεύει ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της χώρας μετά την επιδημιολογική κρίση.

 

Ο σχεδιασμός πρέπει να έχει βάθος 5ετίας και να περιλαμβάνει όλα τα χρόνια προβλήματα του κλάδου.

Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ μόνιμα κάτω από το 9%.

Διευθέτηση των απαιτήσεων των εταιριών πνευματικών δικαιωμάτων σε μόνιμη βάση.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (ΕΦΚΑ) σε βάθος διετίας όσο και το διάστημα της πανδημίας.

Μόνιμα ανοιχτή η ρύθμιση των 120 δόσεων για το διάστημα των επόμενων δύο χρόνων.

Μείωση δημοτικών τελών και λοιπών εισφορών στους Δήμους στο 50% για τα επόμενα δύο χρόνια.

Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών για διατήρηση προσωπικού στα επόμενα δύο χρόνια.

Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος άμεσα για τις χρήσεις 2020 και 2021.

Επιμήκυνση αποπληρωμής όλων των επιδοτήσεων που λάβαμε για τον covid-19 σε βάθος 10ετίας.

Ρύθμιση κεφαλαίου και τόκων δανείων τις διετίας 2020-21 σε βάθος 5ετίας είναι μερικά από τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ο σχεδιασμός σας πρέπει να είναι άμεσος και να γνωστοποιηθεί στην κοινωνία. Η ανασφάλεια επιχειρηματιών και εργαζομένων δεν βοηθά στην ψυχολογία μας. Κάντε μας να νιώσουμε σημαντικοί! Το ξέρουμε μας το έχετε πει αρκετές φορές. Ήρθε η ώρα όμως να το δείξετε με πράξεις.  Τολμήστε σχεδιάστε το αύριο της εστίασης τώρα.


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Απονομή επαίνων Νικολάου Πολίτη για αποφοίτους έτους 2020

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σήμερα, Παρασκευή 4 Μαρτίου 2021, έγινε η απονομή του Επαίνου Νικολάου Πολίτη στους τρεις πρώτους μαθητές Λυκείων (Γ΄ τάξης 2019-2020) καθεμιάς από τις τέσσερις κατευθύνσεις. Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο έπαινος συνοδεύεται από την καταβολή ποσού 400 € για τον πρώτο, 300 € για τον δεύτερο και 200 € για τον τρίτο μαθητή. Φέτος λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν πραγματοποιήθηκε εκδήλωση και η απονομή έγινε στο Γραφείο Δημάρχου με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο έπαινος απονεμήθηκε σε 12 μαθητές, που είναι οι εξής:

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

1. Σοφία – Αικατερίνη Βαγενά του Ευσταθίου

2. Νίκη Πελεκούδα του Άγγελου

3. Νικόλαος Σταθόπουλος του Παναγιώτη

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

1. Δέσποινα – Καλλιρόη Κοσμοπούλου του Νικολάου

2. Αλκίνοος – Παύλος Κοτσιφάκης του Ιωάννη

3.Ιωάννα – Μελιτίνη Μάκαρη του Εμμανουήλ – Λεονάρδου

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

1. Σοφία Μαστρογιαννοπούλου του Παναγιώτη

2. Ιωάννης Βρυώνης του Γεωργίου

3. Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος του Γεωργίου

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

1. Δήμητρα – Μαρία Κυριαζή του Γεωργίου

2. Αικατερίνη Ζέρβα του Αθανασίου

3. Αχιλλέας – Κωνσταντίνος Βίγκος του Παναγιώτη


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Τα ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Τα ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας, με αφορμή την 6η Μαρτίου, που έχει οριστεί ως  Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού, δημιούργησαν μια ψηφιακή αφίσα γεμάτη πολύχρωμα ειρηνικά «χεράκια». Τα παιδιά που συμμετείχαν στο project «Με τα 2 μας τα χεράκια», σχεδίασαν ένα χάρτινο χεράκι και αποτύπωσαν πάνω σε αυτό το δικό τους συναίσθημα, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το δικό τους μήνυμα ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ.

Συμμετείχαν τα παιδιά:

Γεωργιλέας Γιώργος, Μπούζα Αναστασία, Μανόδημος Άρης, Μιχαλοπούλου Μαριχρύσα, Κώστα Μαριάννα, Καρτάλια Άρτεμις, Μανωλάκη Σταυρίνα, Λαμπροπούλου Τριανταφυλλιά, Κωστοπούλου Άρτεμις, , Φράγκος Δημοσθένης, Φράγκος Σωτήρης,  Φωτοπούλου Δώρα, Κανελλόπουλος Γιάννης, Γκιούλος Παναγιώτης, Νινιός Βασίλειος, Κότση Κυριακή, Εξαρχοπούλου Μελίνα, Κατσιλιέρης Παύλος, Αργυροπούλου Βασιλίνα, Πολυχρόνη Ραφαηλία, Κωνσταντινίδη Αρετή, Σελαμάι Αντώνης, Αλεξέας Παναγιώτης, Τζώρτζη Αθανασία, Τζακώστα Βασιλική, Τζακώστα Σοφία, Τζακώστας Λευτέρης, Σταυροπούλου Ναταλία, Ηλιοπούλου Μαρία, Ηλιοπούλου Μαρίνα, Ηλιοπούλου Σταυρούλα, Αργυράκη Γιώτα, Βεργή Άντα, Θλιμμένου Έλενα, Λυμπεροπούλου Κωνσταντίνα, Παπαδόπουλος Γιώργος, Σακκά Ελένη, Σακκά Μαρία Αγγελική και Σκόκου Μαρίνα Κουρεντζή Ελεάννα

Εκπαιδευτές: Πλαγιανού Μαρία, Λεντούδη Αναστασία, Μπούνα Εύη, Ζαχαροπούλου Μαρία, Καλυβά Νικολέττα, Κυριακάκη Μαριέττα, Γιάνναρου Αγγελική, Στρίκου Μαρία, Καραγιώργη Γιώτα, Κατσούλης Μπάμπης, Μανιάτης Κωνσταντίνος, Τόμασεκ Λορεάννα, Δημητρούλη Σοφία.

ΑΦΙΣΑ9


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο Δήμαρχος στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. για τη μελέτη του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Η μελέτη για το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Καλαμάτας αποτέλεσε, μεταξύ άλλων, το αντικείμενο συνάντησης του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου με τον Πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. Τίμο Κατσίπο και τον Δ/ντα Σύμβουλο Θανάση Γιάνναρη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Σημειώνεται ότι μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., έχει αναπτυχθεί ένα πλαίσιο πολύ καλής συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη για το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Καλαμάτας θα υλοποιηθεί μέσω Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου με τον Οργανισμό, η οποία και θα έρθει στα αρμόδια συλλογικά όργανα προς έγκριση την ερχόμενη εβδομάδα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ