Connect with us

Πολιτικά

Κατάφεραν να μετατρέψουν την συνεδρίαση του Πε.Συ. Πελοποννήσου, σε παρωδία!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κατάφεραν να μετατρέψουν την συνεδρίαση του Πε.Συ. Πελοποννήσου, σε παρωδία! 1
Κοινοποιησέ το

Λαϊκή Συσπείρωση για Πε.Συ. Πελοποννήσου

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας και Γιάννης Κελλάρης, για τη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του περιφερειακού συμβουλίου και τις συμπεριφορές των παρατάξεων Νίκα και Τατούλη.

Αναλυτικά:

Σε παρωδία κατάφεραν να μετατρέψουν την συνεδρίαση του Πε.Συ Πελοποννήσου της Τρίτης 5 Μάη μέσω τηλεδιάσκεψης, οι παρατάξεις Νίκα και Τατούλη, με την σιωπηρή ανοχή των υπολοίπων.

Τι και αν στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονταν σοβαρά θέματα, τα οποία απαιτούσαν να τηρηθεί στοιχειωδώς η διαδικασία που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του συμβουλίου, δηλαδή κύκλος ερωτήσεων, τοποθετήσεων κλπ, πριν την ψηφοφορία.

Τι και αν η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας παρουσίας σε διαφορετικούς χώρους, απαιτεί έναν ελάχιστο στοιχειώδη σεβασμό από αυτούς που συμμετέχουν, απέναντι σε αυτούς που έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν και να τοποθετηθούν, αλλά και σε αυτούς που παρακολουθούν από την τηλεόραση και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης και θέλουν να ακούσουν ουσιαστική κουβέντα για τα προβλήματά τους, που έχουν οξυνθεί το τελευταίο διάστημα.

Παρόλα αυτά κάνοντας τον κανονισμό του Πε. Συ. ένα κουρελόχαρτο και την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης μια παρωδία, όχι μόνο δεν σεβάστηκαν όλα τα παραπάνω, αλλά θέλησαν να «κλείσουν» και άρον – άρον σοβαρά ζητήματα, σε αγαστή σύμπνοια με την παράταξη Τατούλη που έβγαζε μάτι, χωρίς να γίνει ουσιαστική κουβέντα γι αυτά!

Και εξηγούμαστε:

Προκλητικά άφησαν να εξελιχθούν, χωρίς ουσιαστικά να αντιδράσουν, συνεχείς διακοπές και θρασύτατες επιθέσεις από την κ. Νικολάκου στον επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης, όταν κατά την τοποθέτηση του σε θέμα για διάθεση κονδυλίων για ευπαθείς ομάδες, προσπάθησε να αναδείξει σοβαρά ζητήματα που βγήκαν στην επιφάνεια το προηγούμενο διάστημα, μέσα από την πανδημία του κορονοιού, με τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία και σε δομές υγείας της Πελοποννήσου, με την έλλειψη μέτρων και μέσων προστασίας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και σε αντίστοιχες δομές, με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και ελέγχων σε εργασιακούς χώρους.

Όταν στη συνέχεια «συζητήθηκε» το σοβαρό θέμα για την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Αγ. Θεοδώρων, θέλησαν να περάσουν άρον- άρον έγκριση προγραμματικής σύμβασης με την ΔΕΥΑ Λουτρακίου, ενώ υπήρχαν σοβαρές αιτιάσεις και ερωτηματικά που αφορούν το έργο και την ίδια την προγραμματική.

Χωρίς να δώσουν εξηγήσεις, με μια λειψή εισήγηση, χωρίς να φέρουν συγκεκριμένα στοιχεία για το ιστορικό ενός έργου που ρημάζει και δεν λειτούργησε ποτέ, πάλι σε κλίμα σύμπνοιας με την παράταξη Τατούλη, το έκλεισαν περνώντας σε ψηφοφορία, χωρίς να απαντηθούν οι ερωτήσεις που θέσαμε ως παράταξη, χωρίς προκλητικά να αφήσουν τον σύμβουλο της  Λαϊκής Συσπείρωσης  να τοποθετηθεί για ένα θέμα, που χρόνια απασχολεί τους κατοίκους της ταλαιπωρημένης περιοχής, αφήνοντας την υπόθεση πάλι στο μαύρο σκοτάδι!

Σε άλλο θέμα που αφορούσε την αντιμετώπιση της Ελονοσίας στον Δήμο Ευρώτα Π.Ε. Λακωνίας, και όταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, που πάτησε απ’ ότι φαίνεται «κάλους» του παρελθόντος, ζητώντας από την Περιφερειακή Αρχή να φέρει στοιχεία για το που πήγαν τα 19.000.000€ που έχουν διατεθεί τα προηγούμενα χρόνια για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ο πρόεδρος του Πε.Συ. αντί να βάλει στην θέση της ως όφειλε την κ. Νικολάκου που ωρυόταν για μια ακόμα φορά διακόπτοντας, αντί να προστατεύσει τον ομιλούντα, που με δυσκολία προσπαθούσε να συνεχίσει, του ζητούσε να τελειώνει για να «πάμε παρακάτω»!!!

Και ενώ ως σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, μην μπορώντας να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρήσαμε από αυτή την διαδικασία που εξελίχθηκε κυριολεκτικά σε «τσίρκο», το «επιδόρπιο» στο τέλος ήταν η στήριξη ψηφίσματος με την υπογραφή «αριστερών» και «κεντροαριστερών» του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, της ΛΑΕ, των «πρασίνων οικολόγων» και των και των «ημιτασιόν» στελεχών της Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που είναι στη παράταξη Τατούλη, για το «περιβαλλοντοκτόνο» νομοσχέδιο που πέρασε στα μουλωχτά η κυβέρνηση της Ν.Δ. εν μέσω πανδημίας, το οποίο με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, παραδίδει βουνά, λίμνες, περιοχές Natura μοναδικού φυσικού κάλλους, βορά στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου να βρουν κερδοφόρα διέξοδο τα λιμνάζοντα κεφάλαιά τους, μπροστά και στη νέα καπιταλιστική κρίση.

Σε ένα ψήφισμα όμως στο οποίο καμία κουβέντα δεν γίνεται, ότι στο νομοσχέδιο έκτρωμα προβλέπεται στην ουσία, η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με πρόσφατες οδηγίες του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ήρθε να αποτελειώσει ότι άφησε όρθιο η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και της Ε.Ε. απέναντι στο περιβάλλον.

Ότι είναι στην ίδια κατεύθυνση και προωθεί ακόμα περισσότερο την πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις, με την σύμφωνη γνώμη Περιφερειών και Δήμων και έχει μετατρέψει εδώ και χρόνια πολλά από τα βουνά της Πελοποννήσου, όπως και όλης της χώρας, σε κρανίου τόπο, με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, για χάρη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων που επενδύουν στις ΑΠΕ.

Μη αναδεικνύοντας όλα αυτά, το ψήφισμα τελικά, όχι μόνο βγάζει λάδι την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και την στρατηγική της Ε.Ε., αλλά σπέρνει και αυταπάτες, αναφέροντας εκτός των άλλων, ότι το νομοσχέδιο «συγκρούεται με ευρωπαϊκές οδηγίες» και «έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις  οδηγίες εφαρμογής των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης»!!

Εμείς ένα σχόλιο θα κάνουμε: Έλεος! Ο καθένας μας οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του!


Κοινοποιησέ το

Πολιτικά

Ελλάδα – Αίγυπτος: Τα οφέλη της συμφωνίας ΑΟΖ – Τι κερδίζει η χώρα μας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ελλάδα - Αίγυπτος: Τα οφέλη της συμφωνίας ΑΟΖ – Τι κερδίζει η χώρα μας 6
Κοινοποιησέ το

Τα οφέλη της συμφωνίας

Οφέλη συμφωνίας ΑΟΖ με Αίγυπτο: Τα ελληνοτουρκικά αλλάζουν, μετά την υπογραφή για τη συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Αθήνας και Καΐρου. Το ίδιο ισχύει και για τα δεδομένα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Πρόκειται για μια πολύ ισορροπημένη συμφωνία. Είναι απόλυτα σύμφωνη με το Δίκαιο της Θάλλασας.

Έτσι, επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η ελληνική θέση. Δηλαδή, πως τα νησιά έχουν κυριαρχικά δικαιώματα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Επιπλέον, κατοχυρώνει την επήρεια των ελληνικών νησιών σε θαλάσσιες ζώνες. Η Άγκυρα από την πλευρά της απειλεί πια ανοιχτά με αποχώρηση από τις διερευνητικές επαφές, ενώ στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο των εξωτερικών κάνει λόγο για «ανύπαρκτη» συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου υποστηρίζοντας πως «η δήθεν περιοχή ευθύνης βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Οφέλη συμφωνίας ΑΟΖ με Αίγυπτο: Κίνηση ματ από την Αθήνα

Η κίνηση «ματ» της Αθήνας να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με το Κάιρο. Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία αλλάζει πλήρως τα δεδομένα στα ελληνοτουρκικά. Οκτώ μήνες μετά το τουρκολυβικό σύμφωνο, έρχεται με μια συμφωνία για να το διεμβολίσει. Επιπλέον, την ίδια στιγμή δημιουργεί πλέον μια νομική διαφορά μεταξύ των δυο συμφωνιών.

Το συγκεκριμένο γεγονός που δίνει τη δυνατότητα προσφυγής των τεσσάρων εμπλεκόμενων μερών στη Χάγη για να επιλύσουν τη συνοριακή διαφορά που προκύπτει. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές των διαπραγματέυσεων μεταξύ Αθήνας και Καϊρου. Η συμφωνία ενδυναμώνει την Αθήνα. Επίσης, σε ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις της με την Άγκυρα στις διερευνητικές επαφές, δεν υπάρχει πλέον μόνο το τουρκλιβυκό σύμφωνο στο τραπέζι.

Η επιλογή της τμηματικής συμφωνίας επελέγη, διότι αυτό φαίνεται πως επιθυμούσε το Κάιρο. Την ίδια στιγμή και λόγω της νέας πραγματικότητας που είχε διαμορφωθεί με το τουρκολιβυκό σύμφωνο, η ελληνική πλευρά φαίνεται πως βιαζόταν να βρει μια καλή συμφωνία. Αυτό, διότι ήθελε να το ακυρώσει. Σύμφωνα με πηγές με άριστη γνώση των διαπραγματεύσεων, το επόμενο διάστημα θα υπάρχει κάποια πρόνοια. Σκοπός είναι να ολοκληρωθεί με συμπερίληψη και των περιοχών που είναι εκτός αυτής. Όπως ανέφεραν χθες διπλωματικές πηγές, «Η παρούσα οριοθέτηση είναι τμηματική. Δηλαδή, αποτελεί τμήμα συνολικής μεταγενέστερης οριοθέτησης μεταξύ των δύο χωρών». Ενώ, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, «Αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η παράνομη απόπειρα της Τουρκίας να οριοθετήσει ΑΟΖ απευθείας με την Αίγυπτο. Αυτό, διότι παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών σε θαλάσσιες ζώνες».

Ελλάδα-Αίγυπτος: Τα οφέλη της συμφωνίας ΑΟΖ – Τι κερδίζει η χώρα μας – Όλο το παρασκήνιο μέχρι τις υπογραφές - Εικόνα 1

Οφέλη συμφωνίας ΑΟΖ με Αίγυπτο: Το παρασκήνιο της συμφωνίας

Η συμφωνία συνομολογήθηκε με το Κάιρο μετά από 13 γύρους διαπραγματεύσεων και 15 χρόνια μετά την έναρξη τους καθώς και 8 μήνες μετά τη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, προηγήθηκαν προχθές το βράδυ τρεις γύροι τηλεφωνικών επικοινωνιών. Αυτές έγιναν μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και του Αιγύπτιου ομολόγου του.

Όταν οι δυο πλευρές έφτασαν κοντά στην συμφωνία, ο Νίκος Δένδιας συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος και φέρεται να έδωσε το πράσινο φως για το ταξίδι του κ. Δένδια στο Κάιρο. Ακολούθησε νέα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Δένδια και Σούκρι, πριν ο Νίκος Δένδιας μπει στο αεροπλάνο και ταξιδέψει για το Κάιρο.

Οφέλη συμφωνίας ΑΟΖ με Αίγυπτο: Η αντίδραση της Τουρκίας

Η Τουρκία κάθε άλλο παρά ευχαριστημένη είναι από αυτή την εξέλιξη, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2013 βρέθηκε η ίδια πολύ κοντά στην υπογραφή ΑΟΖ με την Αίγυπτο σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ωστόσο η συμφωνία ναυάγησε μετά την ανατροπή των φιλότουρκων Αδελφών Μουσουλμάνων. Μάλιστα η Άγκυρα επέμενε να δίνει στην Αίγυπτο 30% και 40% περισσότερο ΑΟΖ απ’ ότι η ελληνική πλευρά, σε βάρος βεβαίως των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε άκυρη τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ, κάνοντας λόγο για παραβίαση των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της Λιβύης. Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, τόνισε ότι το κείμενο και ο χάρτης της συμφωνίας δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, προσθέτοντας: «Ωστόσο, είναι προφανές από τις συντεταγμένες ότι η συμφωνία όχι μόνο παραβιάζει τα δικαιώματα και την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, αλλά επίσης της Λιβύης».

«Ως εκ τούτου, μια συμφωνία που παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα μας, την οποία έχουμε δηλώσει στον ΟΗΕ, είναι άκυρη» σημείωσε, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο πως επιχειρούν να υπογράψουν συμφωνίες με την Αίγυπτο και το Ισραήλ αγνοώντας την Τουρκία.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Π. Νίκας: Απολύτως επιβεβλημένη η λειτουργία νοσοκομείου αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα επιμένουμε συνεχώς σε αυτό το αίτημα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παναγιώτης Νίκας
Κοινοποιησέ το

Νίκας για νοσοκομείο αναφοράς στην Περιφέρεια

Η σταθερά αυξανόμενη εκδήλωση κρουσμάτων νέου κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθιστά απολύτως απαραίτητη την λειτουργία σε αυτή νοσοκομείου αναφοράς, τονίζει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σε δήλωσή του, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά:

“Εμείς θα επιμένουμε συνεχώς σε αυτό το αίτημα και ας παριστάνουν κάποιοι ότι δεν το ακούν”.

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισημαίνει:

“Τα κρούσματα covid 19 αυξάνονται και στην Περιφέρειά μας, με ανησυχητικό ρυθμό. Θερμά παρακαλώ τους συμπολίτες μας να τηρούν σχολαστικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Κρίνεται απολύτως επιβεβλημένη πλέον η λειτουργία νοσοκομείου αναφοράς, ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόβλημα στην Περιφέρειά μας και να μην μετακινούνται οι οικονομικά αδύνατοι συμπολίτες μας, αυτοί και οι οικογένειές τους, στα νοσοκομεία του Ρίου και της Αθήνας. Εμείς θα επιμένουμε συνεχώς σε αυτό το αίτημα και ας παριστάνουν κάποιοι ότι δεν το ακούν”.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Ανασχηματισμός: Δείτε τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ανασχηματισμός: Δείτε τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης 7
Κοινοποιησέ το

Ανασχηματισμός

Η συζήτηση των τελευταίων ημερών περί ανασχηματισμού στο κυβερνητικό σχήμα επιβεβαιώθηκε καθώς ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοινώνει τις «λειτουργικές βελτιώσεις» όπως τις επεξεργάστηκε το Μαξίμου.

Ο όρος «λειτουργικές βελτιώσεις» δεν είναι τυχαίος καθώς οι αλλαγές στην κυβέρνηση είναι περιορισμένες.

Ο πρωθυπουργός θα είχε προβεί στις κινήσεις του άμεσα μετά τη Σύνοδο Κορυφής, εάν δεν είχε μεσολαβήσει η τουρκική Navtex με αποτέλεσμα να στραφεί πλήρως η προσοχή του Μαξίμου στο Καστελόριζο και στα εθνικά θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε:

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

– Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

– Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

– Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει πρόσωπα από τη Βουλή και την κοινωνία. Διαφορετικών ηλικιών και εμπειρίας.

Με γνώμονα τις ικανότητες και τη διάθεση για προσφορά, ανεξάρτητα από ιδεολογικές καταβολές. Μπροστά στις προκλήσεις των καιρών, ένα ήδη επιτυχημένο κυβερνητικό σχήμα, δέχεται λειτουργικές βελτιώσεις από τον Πρωθυπουργό για να ανταποκριθεί, ακόμη πιο αποτελεσματικά, στις προσδοκίες των πολιτών.

“Η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί αύριο στη μία το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο. Κλείνω σημειώνοντας ότι με την ανακοίνωσή μου θα λάβετε και την πλήρη σύνθεση της Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων” είπε κλείνοντας ο Στέλιος Πέτσας.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ