Πολιτικά
Κατάφεραν να μετατρέψουν την συνεδρίαση του Πε.Συ. Πελοποννήσου, σε παρωδία!
Ανέβηκε
6 έτη πρινστις
από
Kalamata Times

Λαϊκή Συσπείρωση για Πε.Συ. Πελοποννήσου
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας και Γιάννης Κελλάρης, για τη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του περιφερειακού συμβουλίου και τις συμπεριφορές των παρατάξεων Νίκα και Τατούλη.
Αναλυτικά:
Σε παρωδία κατάφεραν να μετατρέψουν την συνεδρίαση του Πε.Συ Πελοποννήσου της Τρίτης 5 Μάη μέσω τηλεδιάσκεψης, οι παρατάξεις Νίκα και Τατούλη, με την σιωπηρή ανοχή των υπολοίπων.
Τι και αν στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονταν σοβαρά θέματα, τα οποία απαιτούσαν να τηρηθεί στοιχειωδώς η διαδικασία που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του συμβουλίου, δηλαδή κύκλος ερωτήσεων, τοποθετήσεων κλπ, πριν την ψηφοφορία.
Τι και αν η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας παρουσίας σε διαφορετικούς χώρους, απαιτεί έναν ελάχιστο στοιχειώδη σεβασμό από αυτούς που συμμετέχουν, απέναντι σε αυτούς που έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν και να τοποθετηθούν, αλλά και σε αυτούς που παρακολουθούν από την τηλεόραση και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης και θέλουν να ακούσουν ουσιαστική κουβέντα για τα προβλήματά τους, που έχουν οξυνθεί το τελευταίο διάστημα.
Παρόλα αυτά κάνοντας τον κανονισμό του Πε. Συ. ένα κουρελόχαρτο και την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης μια παρωδία, όχι μόνο δεν σεβάστηκαν όλα τα παραπάνω, αλλά θέλησαν να «κλείσουν» και άρον – άρον σοβαρά ζητήματα, σε αγαστή σύμπνοια με την παράταξη Τατούλη που έβγαζε μάτι, χωρίς να γίνει ουσιαστική κουβέντα γι αυτά!
Και εξηγούμαστε:
Προκλητικά άφησαν να εξελιχθούν, χωρίς ουσιαστικά να αντιδράσουν, συνεχείς διακοπές και θρασύτατες επιθέσεις από την κ. Νικολάκου στον επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης, όταν κατά την τοποθέτηση του σε θέμα για διάθεση κονδυλίων για ευπαθείς ομάδες, προσπάθησε να αναδείξει σοβαρά ζητήματα που βγήκαν στην επιφάνεια το προηγούμενο διάστημα, μέσα από την πανδημία του κορονοιού, με τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία και σε δομές υγείας της Πελοποννήσου, με την έλλειψη μέτρων και μέσων προστασίας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και σε αντίστοιχες δομές, με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και ελέγχων σε εργασιακούς χώρους.
Όταν στη συνέχεια «συζητήθηκε» το σοβαρό θέμα για την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Αγ. Θεοδώρων, θέλησαν να περάσουν άρον- άρον έγκριση προγραμματικής σύμβασης με την ΔΕΥΑ Λουτρακίου, ενώ υπήρχαν σοβαρές αιτιάσεις και ερωτηματικά που αφορούν το έργο και την ίδια την προγραμματική.
Χωρίς να δώσουν εξηγήσεις, με μια λειψή εισήγηση, χωρίς να φέρουν συγκεκριμένα στοιχεία για το ιστορικό ενός έργου που ρημάζει και δεν λειτούργησε ποτέ, πάλι σε κλίμα σύμπνοιας με την παράταξη Τατούλη, το έκλεισαν περνώντας σε ψηφοφορία, χωρίς να απαντηθούν οι ερωτήσεις που θέσαμε ως παράταξη, χωρίς προκλητικά να αφήσουν τον σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης να τοποθετηθεί για ένα θέμα, που χρόνια απασχολεί τους κατοίκους της ταλαιπωρημένης περιοχής, αφήνοντας την υπόθεση πάλι στο μαύρο σκοτάδι!
Σε άλλο θέμα που αφορούσε την αντιμετώπιση της Ελονοσίας στον Δήμο Ευρώτα Π.Ε. Λακωνίας, και όταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, που πάτησε απ’ ότι φαίνεται «κάλους» του παρελθόντος, ζητώντας από την Περιφερειακή Αρχή να φέρει στοιχεία για το που πήγαν τα 19.000.000€ που έχουν διατεθεί τα προηγούμενα χρόνια για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ο πρόεδρος του Πε.Συ. αντί να βάλει στην θέση της ως όφειλε την κ. Νικολάκου που ωρυόταν για μια ακόμα φορά διακόπτοντας, αντί να προστατεύσει τον ομιλούντα, που με δυσκολία προσπαθούσε να συνεχίσει, του ζητούσε να τελειώνει για να «πάμε παρακάτω»!!!
Και ενώ ως σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, μην μπορώντας να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρήσαμε από αυτή την διαδικασία που εξελίχθηκε κυριολεκτικά σε «τσίρκο», το «επιδόρπιο» στο τέλος ήταν η στήριξη ψηφίσματος με την υπογραφή «αριστερών» και «κεντροαριστερών» του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, της ΛΑΕ, των «πρασίνων οικολόγων» και των και των «ημιτασιόν» στελεχών της Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που είναι στη παράταξη Τατούλη, για το «περιβαλλοντοκτόνο» νομοσχέδιο που πέρασε στα μουλωχτά η κυβέρνηση της Ν.Δ. εν μέσω πανδημίας, το οποίο με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, παραδίδει βουνά, λίμνες, περιοχές Natura μοναδικού φυσικού κάλλους, βορά στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου να βρουν κερδοφόρα διέξοδο τα λιμνάζοντα κεφάλαιά τους, μπροστά και στη νέα καπιταλιστική κρίση.
Σε ένα ψήφισμα όμως στο οποίο καμία κουβέντα δεν γίνεται, ότι στο νομοσχέδιο έκτρωμα προβλέπεται στην ουσία, η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με πρόσφατες οδηγίες του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ήρθε να αποτελειώσει ότι άφησε όρθιο η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και της Ε.Ε. απέναντι στο περιβάλλον.
Ότι είναι στην ίδια κατεύθυνση και προωθεί ακόμα περισσότερο την πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις, με την σύμφωνη γνώμη Περιφερειών και Δήμων και έχει μετατρέψει εδώ και χρόνια πολλά από τα βουνά της Πελοποννήσου, όπως και όλης της χώρας, σε κρανίου τόπο, με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, για χάρη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων που επενδύουν στις ΑΠΕ.
Μη αναδεικνύοντας όλα αυτά, το ψήφισμα τελικά, όχι μόνο βγάζει λάδι την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και την στρατηγική της Ε.Ε., αλλά σπέρνει και αυταπάτες, αναφέροντας εκτός των άλλων, ότι το νομοσχέδιο «συγκρούεται με ευρωπαϊκές οδηγίες» και «έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις οδηγίες εφαρμογής των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης»!!
Εμείς ένα σχόλιο θα κάνουμε: Έλεος! Ο καθένας μας οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του!

Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου στο πλευρό των αγροκτηνοτρόφων: Ο αγώνας που αφορά όλη την κοινωνία
-
Πέτρος Τατούλης: Κατηγορεί την Περιφερειακή Αρχή για σιωπή απέναντι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ
-
Σφοδρή αντίδραση Τατούλη για τη μετατροπή του σιδηροδρόμου σε ποδηλατόδρομο – «Εχθρική επίθεση κατά της Πελοποννήσου»
-
Πέτρος Τατούλης: Προσβολή και απαξίωση η μετατροπή του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου σε ποδηλατόδρομο
-
Σκάνδαλο με τα «σπιτάκια ανακύκλωσης» Η ΕΔΕΛ ζητεί επιστροφή 10,5 εκατ. ευρώ
-
338.000 ευρώ πανωπροίκια στην ανάδοχο εταιρεία στο λιμάνι Κυπαρισσίας
-
Κόφτες και αποκλεισμοί στη μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία
-
Λαϊκή Συσπείρωση για τις πυρκαγιές σε Κορινθία, Μεσσηνία και Λακωνία: Η καταστροφή έχει υπογραφή!
-
Η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου αναρωτιέται γιατί καθυστερεί το έργο “Αναβάθμιση Διοικητηρίου Μεσσηνίας”
-
Στήριξη στον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή από την Περιφερειακή Αρχή
-
Απάντηση Κουτσούλη, στα ψεύδη και την λασπολογία
-
Νίκος Κουτουμάνος για τη στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου στα αιτήματα των εργαζομένων στις υπηρεσίες της ΠΕ Μεσσηνίας
-
Συγκέντρωση συνταξιούχων στην Καλαμάτα – Χαιρετισμός Νίκου Κουτουμάνου – Υπεράσπιση της Δημόσια Υγείας
-
Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 η 1η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με νέο Περιφερειάρχη τον Δημήτρη Πτωχό
-
Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Μάνης για το νηπιαγωγείο Στούπας
-
Η Λαϊκή Συσπείρωση «για την αντιπλημμυρική προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου»
-
Η Λαϊκή Συσπείρωση για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Καλαμάτας
-
Νίκος Κουτουμάνος: Ο κ. Τατούλης έχει δοκιμαστεί στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και έχει πάρει άριστα!
-
Η Λαϊκή Συσπείρωση για το αποτέλεσμα των εκλογών και την άνοδο σε όλες τις ΠΕ
-
Θρίλερ με Πτωχό στην Πελοπόννησο – Οι Σταυροί προτίμηση των υποψηφίων
-
Κάλεσμα Κουτουμάνου – Οικονομάκου για στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης (βίντεο)
-
Η Άννα – Ιωάννα Τσούκλερη Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στη Μεσσηνία με τον Πέτρο Τατούλη
-
Στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης
-
Δημήτρης Οικονομάκος: Χορτάσαμε μεγάλα λόγια «δεν πάει άλλο», «φτάνει ως εδώ»
-
Προεκλογική συγκέντρωση – ομιλία απόψε από Οικονομάκο – Κουτουμάνο με τη Λαϊκή Συσπείρωση
-
Πέτρος Τατούλης από τα εγκαινια του εκλογικού κέντρου της «Νέας Πελοποννήσου» στην Καλαμάτα
-
Δημοσκόπηση από την Data RC για την πρόθεση ψήφου στην περιφέρεια Πελοποννήσου
-
Το μήνυμα του Πέτρου Τατούλη και της «Νέας Πελοποννήσου» για τη νέα σχολική χρονιά
-
Τo Ψηφοδέλτια της «Νέας Πελοποννήσου» παρουσίασε ο Πέτρος Τατούλης
-
Πέτρος Τατούλης: Στόχος μας να γίνει η Πελοπόννησος πάλι «σπουδαία»
Πρόσφατα Άρθρα

Αλεύρι & Ζάχαρη – Όταν η παράδοση συναντά τη σύγχρονη ματιά στην αρτοποιία

Η ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ παρουσιάζει την μαύρη κωμωδία «Δείπνο για Οχτώ στις Οχτώ»

Τρένο ξανά στη Μεσσηνία: Μήνυμα μέλλοντος και βιώσιμης μετακίνησης από την εορταστική διαδρομή

Ευχαριστίες του Δήμου Πύλου-Νέστορος προς τον Δημοτικό Υπάλληλο Βασίλη Χρονόπουλο για την πολυετή προσφορά του

Δοξολογία για το νέο έτος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Επιχειρήσεις8 ώρες πρινΑλεύρι & Ζάχαρη – Όταν η παράδοση συναντά τη σύγχρονη ματιά στην αρτοποιία
-
Πολιτικά9 ώρες πρινΤρένο ξανά στη Μεσσηνία: Μήνυμα μέλλοντος και βιώσιμης μετακίνησης από την εορταστική διαδρομή
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία9 ώρες πρινΕυχαριστίες του Δήμου Πύλου-Νέστορος προς τον Δημοτικό Υπάλληλο Βασίλη Χρονόπουλο για την πολυετή προσφορά του
-
Θέατρο9 ώρες πρινΗ ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ παρουσιάζει την μαύρη κωμωδία «Δείπνο για Οχτώ στις Οχτώ»
-
Επιχειρήσεις18 ώρες πρινΕυχετήριο μήνυμα Ανδρέα Γ. Καρέλια προς τους εργαζόμενους
-
Αθλητικά18 ώρες πρινΜε μια μεταγραφή και έξι νέα δελτία ενισχύεται το ποδηλατικό τμήμα της Ευκλής Cycling Team.
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία9 ώρες πρινΔοξολογία για το νέο έτος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
-
Πολιτικά18 ώρες πρινΗ Περιφέρεια Πελοποννήσου έκοψε την πίτα της











