Connect with us

Πολιτικά

Μαντάς για φυσικό αέριο: «Η διασύνδεση της Καλαμάτας είναι αδιαπραγμάτευτη»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μαντάς για φυσικό αέριο: «Η διασύνδεση της Καλαμάτας είναι αδιαπραγμάτευτη» 1
Κοινοποιησέ το

Μαντάς για φυσικό αέριο

Την ανάγκη να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση η διασύνδεση της Καλαμάτας και των άλλων μεγάλων πόλεων της Πελοποννήσου με το δίκτυο φυσικού αερίου αναδεικνύει με Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που κατέθεσε, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς.

 

Ο κ. Μαντάς αναφέρεται στη σημαντική βιομηχανική, βιοτεχνική και αγροτική δραστηριότητα των περιοχών της Πελοποννήσου και στα μεγάλα οφέλη που οι κλάδοι αυτοί έχουν να περιμένουν από την τροφοδοσία τους με φυσικό αέριο, ενώ σημειώνει ότι αν οι αρχικές εκτιμήσεις υλοποίησης ήταν υπερβολικά αισιόδοξες, το σχέδιο δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί, αλλά αντιθέτως να ανασχεδιαστεί σε μια πιο ρεαλιστική βάση.

 

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Μαντά, το φυσικό αέριο αποτελεί ισχυρό και βασικό πυλώνα ανάπτυξης για ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η χρηματοδότηση για την υλοποίηση των έργων έχει ήδη προβλεφθεί και η ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής θα πρέπει να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο, μια και αυτά τα έργα υποδομής αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Καλαμάτα, 07/05/2020

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς:   Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

 

 

Θέμα: «Εξαίρεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το δίκτυο φυσικού αερίου»

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στις τοπικές κοινωνίες της Πελοποννήσου, μετά από δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), σχετικά με την εξαίρεση έξι (6) πόλεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δύο (2) της Μακεδονίας από τη τροφοδοσία με φυσικό αέριο, βάσει του νέου πενταετούς προγράμματος 2020-2024. Η απόφαση φέρεται να αφορά στο σύνολο του προγράμματος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και να εξαιρεί τις πόλεις Τρίπολη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Σπάρτη, Άργος και Ναύπλιο, καθώς και τη Βέροια και τα Γιαννιτσά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Είναι γεγονός ότι η αρχική πρόβλεψη για διασύνδεση των μεγάλων πελοποννησιακών πόλεων με το δίκτυο φυσικού αερίου είχε αντιμετωπιστεί πολύ θετικά από το σύνολο των τοπικών κοινωνιών. Τόσο οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και οι οργανώσεις, όσο και τα επαγγελματικά επιμελητήρια, ο επιχειρηματικός και ο αγροτικός κόσμος, αλλά και οι απλοί πολίτες, από την πρώτη στιγμή αναγνώρισαν τα πολλαπλά οφέλη που θα προκαλέσει η διασύνδεση μονάδων και κατοικιών με φυσικό αέριο, όπως και ότι αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την περαιτέρω ανάπτυξη των περιοχών αυτών. Η Πελοπόννησος εξάλλου διαθέτει σημαντική βιομηχανική, βιοτεχνική και αγροτική παραγωγή και οικονομία και η ενεργειακή αναβάθμιση των περιοχών της μέσω της σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, θα αποτελέσει βασικό αναπτυξιακό πυλώνα για μια πληθώρα επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

 

Ως βασική αιτία απόρριψης από την ΡΑΕ του υφιστάμενου σχεδιασμού για τις οκτώ πόλεις αναφέρεται η υπέρβαση του αρχικού χρονοδιαγράμματος πέραν των 18 μηνών. Ωστόσο οι αρχικές εκτιμήσεις υλοποίησης φαίνεται να ήταν υπερβολικά αισιόδοξες, δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν εξασφαλισθεί βασικές προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση των έργων, όπως π.χ. απαραίτητα έργα υποδομής από την πλευρά του ΔΕΣΦΑ, με αποτέλεσμα να υφίσταται χώρος για ένα νέο, πιο ρεαλιστικό και αποτελεσματικό προγραμματισμό αυτών των τόσο σημαντικών αναπτυξιακών έργων, αντί για την κατάργησή τους. Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι όσον αφορά στη χρηματοδότηση των έργων, η αρχική πρόβλεψη ήταν να υπάρξει ένας συνδυασμός ίδιων πόρων και τραπεζικού δανεισμού, χωρίς κεφάλαια από το ΕΣΠΑ. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη κινηθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεσμεύοντας 20.000.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση δικτύων φυσικού αερίου στις πόλεις της Περιφέρειας, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη μακροχρόνια επένδυση των τοπικών κοινωνιών και της οικονομίας σε αυτά τα πολύ σημαντικά έργα υποδομής.

 

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

 

  1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά στη διασύνδεση των πόλεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το δίκτυο φυσικού αερίου;
  2. Με ποιον τρόπο θα μπορέσει να υπάρξει αναθεώρηση της απόφασης της ΡΑΕ, ώστε τα έργα διασύνδεσης να παραμείνουν ενταγμένα στο πενταετές πρόγραμμα 2020-2024 και να υλοποιηθούν;

Σε περίπτωση που απαιτηθεί νέο χρονοδιάγραμμα, ποιος θα είναι ο νέος σχεδιασμός, πώς θα διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα εμπόδια και καθυστερήσεις και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η τροφοδοσία της Πελοποννήσου με φυσικό αέριο;

 


Κοινοποιησέ το

Πολιτικά

Α.Γεωργιάδης: «Πρώτα θα ανοίξουν τα εποχιακά» – “Click away” και ραντεβού στο κατάστημα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Α.Γεωργιάδης: «Πρώτα θα ανοίξουν τα εποχιακά» - "Click away" και ραντεβού στο κατάστημα 14
Κοινοποιησέ το

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, επισήμανε πως «με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία».

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχικά είδη, όπως παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα.

Ωστόσο, τόνισε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα. 

Δήλωσε επίσης πως ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του “click away”, δηλαδή όπως εξήγησε θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρωπινή επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έχει λάβει μέτρα, αλλά όταν ουσιαστικά το 30% στη Θεσσαλονίκη έχει νοσήσει και οι ΜΕΘ έχουν την εικόνα που περιέγραψε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παπανικολάου Ν. Καπραβέλος, υπάρχουν άνθρωποι «που κάνουν κορωνοπάρτι όσες εντατικές και να φτιάξουμε δεν προχωράμε».

​«Ο ιός δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο δεν κάνει διακρίσεις… πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, θα κάνουμε πάρτι μετά» επισήμανε.

Στόχος είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Εμείς στο ΥΠΑΝΕ έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί».

Ο κ. Γεωργιάδης, εκτίμησε πως αν όλα πάνε καλά, το εμβόλιο θα φτάσει στη χώρα μας στα μέσα Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Μαντάς για Κτηματολόγιο: Να δοθεί παράταση για να μη χαθούν περιουσίες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μαντάς για Κτηματολόγιο: Να δοθεί παράταση για να μη χαθούν περιουσίες 15
Κοινοποιησέ το

Την ανάγκη να υπάρξει χρονικό περιθώριο μετά τις 31/12/2020 για την οριστικοποίηση των κτηματολογικών εγγραφών στην περιοχή της Καλαμάτας, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς.

 

Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, “στις περιπτώσεις ανακριβούς ή εσφαλμένης καταχώρισης ακινήτου στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, παρέχεται η δυνατότητα εντός συγκεκριμένης χρονικής προθεσμίας να ζητηθεί διόρθωση με αγωγή ενώπιον Δικαστηρίου”. Για την περίπτωση της Καλαμάτας, αυτή η χρονική προθεσμία λήγει στις 31/12/2020 και μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας οι κτηματολογικές εγγραφές καθίστανται οριστικές, ενώ όσα ακίνητα έχουν καταχωριστεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», αυτά περιέρχονται αυτόματα στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.

 

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση του κ. Μαντά, “εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα υφίστανται ακόμα εκατοντάδες δικαιώματα επί ακίνητης περιουσίας που διαχειρίζεται το Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας (οικόπεδα, διαμερίσματα, χιλιοστά σε συνιδιοκτησίες, κλπ.), τα οποία είναι χαρακτηρισμένα ως «αγνώστου ιδιοκτήτη»”. Αυτό φαίνεται να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις “περιπτώσεις πολιτών που είτε δεν έχει χρειαστεί να κάνουν κάποια συναλλαγή για το ακίνητό τους, ώστε να διαπιστώσουν ότι είναι χαρακτηρισμένο ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», είτε πιστεύουν εσφαλμένα ότι έχει γίνει ορθή αποτύπωση στους κτηματολογικούς χάρτες, χωρίς όμως αυτό να ισχύει στην πραγματικότητα”. Ταυτόχρονα είναι γεγονός ότι λόγω της πανδημίας, τόσο τα Δικαστήρια όσο και τα Κτηματολογικά Γραφεία έμειναν κλειστά ή σε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, περιορίζοντας έτσι τα χρονικά περιθώρια έγκαιρης ολοκλήρωσης των δικαστικών διαδικασιών αναγνώρισης ακινήτων. Σε αυτές τις συνθήκες είναι πιθανό να υπάρξει “πολύ μεγάλη οικονομική και κοινωνική αναστάτωση, λόγω αφενός απώλειας εμπράγματων δικαιωμάτων και αφετέρου σημαντικής δυσχέρειας των συναλλαγών”.

 

Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Μαντάς καλεί το υπουργείο να προχωρήσει έγκαιρα σε παράταση της σχετικής προθεσμίας οριστικοποίησης των κτηματολογικών εγγραφών μετά τις 31/12/2020. Τέλος ζητά “να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών”, με στόχο αφενός να αποφευχθούν όσο περισσότερο γίνεται πιθανά μελλοντικά προβλήματα στις μεταβιβάσεις ακινήτων, αλλά και αφετέρου να μην χαθούν δικαιώματα πολιτών σε ακίνητες περιουσίες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς:   Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

 

 

Θέμα: «Παράταση προθεσμίας διόρθωσης καταχωρίσεων στο Ελληνικό Κτηματολόγιο»

 

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

 

Σύμφωνα με την εθνική μας νομοθεσία, στις περιπτώσεις ανακριβούς ή εσφαλμένης καταχώρισης ακινήτου στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, παρέχεται η δυνατότητα εντός συγκεκριμένης χρονικής προθεσμίας να ζητηθεί διόρθωση με αγωγή ενώπιον Δικαστηρίου. Για τις περιοχές που κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση πριν από τον ν. 3481/2006, όπως είναι η περιοχή της Καλαμάτας, η εν λόγω προθεσμία λήγει στις 31/12/2020 και μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας, οι κτηματολογικές εγγραφές καθίστανται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των φερόμενων σε αυτές δικαιούχων. Επιπλέον όσα ακίνητα έχουν καταχωριστεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», αυτά περιέρχονται αυτόματα και με οριστικό τρόπο στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς κανένα περιθώριο αλλαγής αυτού του καθεστώτος.

 

Με βάση υπολογισμούς που έχουν πρόσφατα πραγματοποιηθεί, εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα υφίστανται ακόμα εκατοντάδες δικαιώματα επί ακίνητης περιουσίας που διαχειρίζεται το Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας (οικόπεδα, διαμερίσματα, χιλιοστά σε συνιδιοκτησίες, κλπ.), τα οποία είναι χαρακτηρισμένα ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και αν δεν διεκδικηθούν άμεσα, θα περιέλθουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου στο τέλος του έτους, προκαλώντας πολύ μεγάλη οικονομική και κοινωνική αναστάτωση, λόγω αφενός απώλειας εμπράγματων δικαιωμάτων και αφετέρου λόγω σημαντικής δυσχέρειας των συναλλαγών.

 

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας είναι από τα πρώτα που λειτούργησαν χωρίς ακόμα να έχει εμπεδωθεί στους πολίτες η διαδικασία των κτηματογραφικών δηλώσεων. Ταυτόχρονα πολλές φαίνεται να είναι οι περιπτώσεις πολιτών που είτε δεν έχει χρειαστεί να κάνουν κάποια συναλλαγή για το ακίνητό τους, ώστε να διαπιστώσουν ότι είναι χαρακτηρισμένο ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», είτε πιστεύουν εσφαλμένα ότι έχει γίνει ορθή αποτύπωση στους κτηματολογικούς χάρτες, χωρίς όμως αυτό να ισχύει στην πραγματικότητα.

 

Είναι γεγονός επίσης ότι τα Δικαστήρια και τα Κτηματολογικά Γραφεία έμειναν κλειστά ή σε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κατά το τρέχον έτος να περιοριστούν σε σημαντικό βαθμό τα χρονικά περιθώρια έγκαιρης ολοκλήρωσης των δικαστικών διαδικασιών αναγνώρισης ακινήτων, ενώ είναι αβέβαιο αν θα υπάρξουν δυνατότητες δικαστικής προστασίας για τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

 

  1. Με ποιους τρόπους σχεδιάζει η κυβέρνηση να αντισταθμίσει τον σημαντικό περιορισμό των χρονικών περιθωρίων που είχαν οι πολίτες προκειμένου να προβούν σε διόρθωση των κτηματολογικών εγγραφών, πριν καταστούν αυτές οριστικές;

 

  1. Εξετάζει η κυβέρνηση να δοθεί παράταση της προθεσμίας διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων πέραν της 31/12/2020, έτσι ώστε να μην χαθούν αδίκως εμπράγματα δικαιώματα επί ακίνητης περιουσίας;

 

  1. Ποιες άλλες ενέργειες προγραμματίζει το υπουργείο σας ώστε αφενός να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών και αφετέρου να αποφευχθούν σημαντικά μελλοντικά προβλήματα σε συναλλαγές, πριν την οριστικοποίηση των κτηματολογικών χαρτών;


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Εκτός δήμου Αθηναίων η Αλεξία Εβερτ -Το σχόλιο για «κατσαρίδες και τρωκτικά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εκτός δήμου Αθηναίων η Αλεξία Εβερτ -Το σχόλιο για «κατσαρίδες και τρωκτικά» 16
Κοινοποιησέ το

Εκτός δήμου Αθηναίων βρέθηκε η Αλεξία Εβερτ μετά την ανάρτησή της, με χαρακτηρισμούς, κατά των συμμετεχόντων στην πορεία που διοργάνωσε το ΚΚΕ ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου, παρά την απαγόρευση.

Η Αλεξία Εβερτ, κόρη του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, σε μια ανάρτηση της δημοσιογράφου Πέπης Ραγκούση στο Facebook έκανε το εξής σχόλιο: «Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Ετσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα είναι!».

Το σχόλιο της Αλεξίας Εβερτ που προκάλεσε τον σάλο

Εκτός δήμου Αθηναίων η Αλεξία Εβερτ -Το σχόλιο για «κατσαρίδες και τρωκτικά» 17

Αμέσως μετά την ανάρτησή της αυτή, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ζήτησαν την παραίτηση της Αλεξίας Εβερτ από τον δήμο Αθηναίων, όπου εκτελεί χρέη αντιδημάρχου και είναι εκλεγμένη με την παράταξη του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την παραίτηση της Αλεξίας Εβερτ από τη θέση της αντιδημάρχου, ενώ η ίδια του δήλωσε ότι παραιτείται και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου.

Αθέλητο το αρνητικό σχόλιο;

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Αλεξία Έβερτ δεν είχε πρόθεση να προσβάλει συλλήβδην τους διαδηλωτές, αλλά αναφερόταν στο σχόλιό της στους γνωστούς «μπαχαλάκηδες» που δεν τιμούν τις επετείους, αλλά καταστρέφουν την Αθήνα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η κυρία Έβερτ δεν έχει εκφραστεί ποτέ αρνητικά για πολιτικά κόμματα και αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις που υπερβαίνουν τα καθήκοντά της στον δήμο Αθηναίων. Η ίδια, επίσης, είχε διατελέσει αντιδήμαρχος στον τομέα της υγείας, με μεγάλη επιτυχία, στον δήμο Αθηναίων επί δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη.

Τη λύπη του για την απομάκρυνση της Αλεξίας Έβερτ από τη θέση της αντιδημάρχου εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης:

Τι ανέφερε η ανακοίνωση Μπακογιάννη:

«Την Αλεξία Έβερτ τη σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός. Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.

Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε, οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές.

Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής.

Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτησή της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από τη θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου».

ΚΚΕ: Αθλιες, κατάπτυστες δηλώσεις

«Η αντιδήμαρχος Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ, με κατάπτυστες δηλώσεις, χαρακτήρισε “κατσαρίδες” και “τρωκτικά” τα μέλη του ΚΚΕ που διαδήλωσαν χθες στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δείχνουν το ήθος και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχουν επιλέξει ορισμένοι από τον χώρο της ΝΔ. Μετά από αυτές τις άθλιες δηλώσεις είναι αυτονόητο το αίτημα των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για άμεση παραίτηση της συγκεκριμένης αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων», υπογράμμισε στη δήλωσή του ο Νίκος Σοφιανός.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακραία ρατσιστική ρητορική

Την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ ζήτησε και η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», γιατί, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «χαρακτήρισε, σε δημόσιο διαδικτυακό σχόλιό της, ως ”κατσαρίδες και τρωκτικά” τα μέλη του ΚΚΕ που επέλεξαν να τιμήσουν, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου». Η «Ανοιχτή Πόλη» κάνει λόγο για «αναντιστοιχία ανάμεσα στον θεσμικό ρόλο της», «στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων», και «χρήση ακραίας ρατσιστικής ρητορικής από τις πιο μαύρες σελίδες της Ιστορίας».

Γερουλάνος: Επιεικώς απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί

Την παραίτηση της Αλεξίας Εβερτ ζήτησε και ο Παύλος Γερουλάνος από την «Αθήνα είσαι εσύ».

«Χαρακτηρισμοί όπως αυτοί που έκανε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων Αλεξία Έβερτ για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Στην πολιτική μπορεί να διαφωνούμε ριζικά ο ένας με τον άλλον, αλλά πολιτευόμαστε ακριβώς για να γεφυρώσουμε τις διαφορές και τις διαφωνίες μας. Δηλώσεις αυτού του τύπου προωθούν τον διχασμό και τη μισαλλοδοξία και καθιστούν τις όποιες διαφορές μας αγεφύρωτες. Ιδιαίτερα σε μια τέτοια περίοδο που διανύουμε ως χώρα, η διατήρηση της ομοψυχίας είναι εξαιρετικά σημαντική. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κα Έβερτ είναι να θέσει την παραίτησή της στη διάθεση του Δημάρχου».

Πηγή: iefimerida.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ