Connect with us
Επιμελητηρίο

Πολιτικά

Νίκος Κουτουμάνος για τη στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου στα αιτήματα των εργαζομένων στις υπηρεσίες της ΠΕ Μεσσηνίας

Ανέβηκε

στις

Νίκος Κουτουμάνος για τη στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου στα αιτήματα των εργαζομένων στις υπηρεσίες της ΠΕ Μεσσηνίας 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Με το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας  συναντήθηκε, χθες Τρίτη 12/3/2024, στο κτίριο της ΔΑΟΚ Π.Ε. Μεσσηνίας, αντιπροσωπεία Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου με επικεφαλής το Νίκο Κουτουμάνο,  περιφερειακό σύμβουλο.

Τη συζήτηση άνοιξαν τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, που ανέπτυξαν τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στις διάφορες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, όπως τα έχουν καταγράψει και σε μορφή ψηφίσματος που καταθέτουν προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Ανάμεσα σε άλλα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, σε υποδομές και μέσα, που έχει οδηγήσει από τη μία να εντατικοποιείται η εργασία του λιγοστού προσωπικού, το οποίο βρίσκεται στην πράξη σε μόνιμη επιφυλακή, αλλά και να μην μπορούν να διεκπεραιωθούν όλες οι εργασίες έγκαιρα, όπως π.χ. οι κρίσιμοι κτηνιατρικοί έλεγχοι και οι έλεγχοι τροφίμων.

Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι, οι εξελίξεις αυτές, έρχονται να δέσουν με την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει απευθείας ολόκληρους τομείς, ή να παραδώσει συγκεκριμένες λειτουργίες σε εργολάβους. Παράλληλα, τα μέλη του ΔΣ κατήγγειλαν ότι την ίδια στιγμή που οι μισθοί δεν φτάνουν για να ζήσουν οι εργαζόμενοι τις οικογένειές τους, ούτε καν η υπερωριακή απασχόληση δεν πληρώνεται καθολικά και όπως πρέπει, ενώ όπως αναφέρθηκε, αντιμετωπίζουν πολλές φορές και την φορτική πίεση από κάποιους προϊσταμένους να βγει «πάση θυσία» το πλάνο, παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό. Μάλιστα, ως κερασάκι στην τούρτα, υπήρξε και περίπτωση που προϊστάμενος απείλησε ότι θα ασκήσει δίωξη σε μέλος του ΔΣ, επειδή έβγαλε στη φόρα συγκεκριμένες ελλείψεις και προβλήματα.

Από τη μεριά του, ο Ν. Κουτουμάνος δήλωσε την αυτονόητη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και δεσμεύτηκε ότι θα τα υποστηρίξει σθεναρά μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Τόνισε, ότι όλα τα προβλήματα έχουν τη ρίζα τους στην διαχρονική πολιτική που αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες ως κόστος, την ίδια στιγμή που έχει ως βασικό της μέλημα να ανοίγει κερδοφόρους δρόμους σε επενδυτές. Ότι η εμπορευματοποίηση, ως βασικός πυλώνας της πολιτικής της Ε.Ε. του κεφαλαίου και όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, είναι αυτή στην οποία ομνύουν διαχρονικά και οι περισσότερες παρατάξεις στα περιφερειακά συμβούλια. Άλλωστε, όπως τόνισε, τα Περιφερειακά Συμβούλια διαχειρίζονται μεγάλης και κρίσιμης σημασίας ζητήματα που αφορούν την καπιταλιστική ανάπτυξη, όπως αυτό της προώθησης της λεγόμενης «πράσινης οικονομίας» και πάνω σ’ αυτά τα στρατηγικά ζητήματα κρίνεται στην πράξη η στάση όλων των δυνάμεων.

Επίσης, τόνισε, πως μόνο με το αγώνα τους μπορούν οι εργαζόμενοι να παλέψουν για τα δίκαια αιτήματα τους. Τέτοιοι αγώνες θα βρίσκουν πάντα συμπαραστάτες τους εκλεγμένους της ΛαΣυ, που δίνουν όλες τους τις δυνάμεις μέσα και έξω από το Περιφερειακή Συμβούλιο, για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τέλος, κλείνοντας ο Ν. Κουτουμάνος κάλεσε τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν οργανωμένα  την πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων, που τσακίζει τα δικαιώματά τους για τα κέρδη των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις ερχόμενες ευρωεκλογές, δίνοντας έτσι δύναμη και ελπίδα στους αγώνες των εργαζομένων και σε όλο το λαό μας.

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ