Πολιτικά
Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετέτρεψε την Ελλάδα από παρία της Ευρώπης σε παράδειγμα
Ανέβηκε
2 έτη πρινστις
από
Kalamata Times

«Ο προϋπολογισμός δεν είναι απλά μια συλλογή αριθμών, είναι αντίθετα η έκφραση των αξιών και των φιλοδοξιών μας. Αυτό αντανακλάται στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2024. Είναι ένας προϋπολογισμός ισορροπίας, ανάμεσα στην πολυπόθητη δημοσιονομική σταθερότητα και την τόσο αναγκαία ανάπτυξη από τη μία όσο από την άλλη στη στήριξη της κοινωνίας, τον διαμοιρασμό, τη διάχυση του πλεονάσματος σε όλες και όλους και τη δημιουργία εκείνων των οικονομικών συνθηκών, που θα επιτρέπουν την προκοπή και τη βελτίωση της ζωής όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες.». Αυτό τόνισε κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης.
Αναφερόμενος στην έλλειψη ουσιαστικής κριτικής από την πλευρά της Αντιπολίτευσης, ο Μίλτος Χρυσομάλλης παρατήρησε πως «από τις Επιτροπές δεν έλειψε και η ρήση ότι “οι αριθμοί ευημερούν, αλλά οι Έλληνες πένονται”. Όμως, με τη ρήση αυτή ξεκινά μια βασική και κοινή παραδοχή, ότι οι αριθμοί ευημερούν. Και οι αριθμοί λένε πως η ελληνική οικονομία παρουσιάζει μια αδιαμφισβήτητη σταθερότητα και ανθεκτικότητα απέναντι στις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες κρίσεις. Λένε πως ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας μας έκλεισε στο 5,6% το 2022, διπλάσιος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και θα κλείσει στο 2,4% το 2023, όταν η ευρωζώνη θα κλείσει στο 0,6%! Οι ίδιοι αριθμοί μιλούν για συνεχή αύξηση του ΑΕΠ, το οποίο θα κλείσει στα 228 δισεκατομμύρια φέτος, από 206 το 2022, και το 2024 αναμένεται να ξεπεράσει τα 233 δισεκατομμύρια, ρυθμοί που υπήρχαν προ κρίσης. Είναι αυτοί οι αριθμοί που άλλαξαν τον δείκτη αξιοπιστίας της χώρας μας στις διεθνείς αγορές και έφεραν και θα συνεχίσουν να φέρνουν επενδύσεις. Είναι αυτοί οι αριθμοί, που έφεραν τα διθυραμβικά σχόλια από τους Ευρωπαίους ομολόγους μας και την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα.».
«Ξέρετε, ίσως δεν μπορούμε πάντοτε με έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό να κάνουμε τα πάντα. Μπορούμε, όμως, σίγουρα να δώσουμε στη χώρα τη σταθερότητα και την ευοίωνη προοπτική που έχει ανάγκη και αυτό κάνουμε από το 2019 συνεχώς. Γιατί για μας οι ευημερούντες αριθμοί δεν αναφέρονται σε ένα απρόσωπο περιβάλλον. Πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι. Βρίσκεται η ελληνική κοινωνία που περιμένει από εμάς στήριξη, μέσα στο περιβάλλον κρίσεων που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Μόνο για το 2023 η Κυβέρνηση στήριξε άμεσα τους συμπολίτες μας με 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ για το 2024 προβλέπονται μόνιμα μέτρα ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων, που περιλαμβάνουν μεταξύ πολλών αύξηση στους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων μετά από δεκατρία χρόνια και νέα αύξηση συντάξεων κατά 3%.».
Όπως τόνισε ο Μεσσήνιος βουλευτής, η Κυβέρνηση δεν παρασύρεται από τις κραυγές αυτών που ζητούν απίθανες και ανεδαφικές μειώσεις έμμεσων φόρων λαϊκίζοντας και ψηφοθηρώντας. Η καλύτερη απόδειξη των σωστών επιλογών της δεν είναι άλλη από την ουσιαστική μείωση της ανεργίας – πάνω από 300.000 συμπολίτες μας βρήκαν νέες θέσεις εργασίας – την αύξηση των επενδύσεων αλλά και την αύξηση των εσόδων από τη φορολογία που προέρχονται από την αύξηση των εισοδημάτων. Γι’ αυτό και αυξάνουμε για το 2024 κατά 500 εκατομμύρια τις δαπάνες για την υγεία, κατά 485 εκατομμύρια στα νοσοκομεία, κατά 255 εκατομμύρια αυξάνονται οι δαπάνες για την παιδεία και κατά 400 εκατομμύρια οι δαπάνες για την Άμυνα.
«Στον προϋπολογισμό για μένα θα ισχύει πάντα η ρήση του Τζορτζ Ουάσιγκτον ότι “πρέπει να συμβουλευόμαστε τα μέσα μας, παρά τις επιθυμίες μας”. Η Κυβέρνηση αυτή με σοβαρότητα και συνέπεια, διαχειρίζεται κάθε φορά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα διαθέσιμα μέσα και τους πόρους προς όφελος της κοινωνίας. Αγωνιστήκαμε και καταφέραμε εν μέσω πολύ σοβαρών κρίσεων, να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας πίσω, χωρίς να διακινδυνεύσουμε, όμως, το μέλλον της χώρας. Δημιουργήσαμε μια σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με τους πολίτες, με τις αγορές και με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, μετατρέποντας τον παρία σε παράδειγμα. Και θα συνεχίσουμε και το 2024 με την ίδια συνέπεια και ειλικρίνεια να τιμούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο Προϋπολογισμός του 2024 είναι ένας προϋπολογισμός εμπιστοσύνης και ελπίδας. Ελπίδας για τη συνέχιση αυτής της πορείας προς ένα καλύτερο αύριο για όλους μας, μακριά από κορώνες λαϊκισμού και πλειοδοσίες ανέφικτων μέτρων.», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.


Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Μίλτος Χρυσομάλλης για το Πάσχα: «Το Φως της Ανάστασης να γίνει οδηγός για αλήθεια και ελπίδα»
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Υψώνουμε αδιαπέραστο τείχος στη λαθρομετανάστευση και νομοθετούμε μια αυστηρά ελεγχόμενη νόμιμη μετανάστευση
-
Απάντηση της Ν.Ε. Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στον Βουλευτή της Ν.Δ. Μίλτο Χρυσομάλλη
-
Απάντηση Μίλτου Χρυσομάλλη σε ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας για την πρόταση ανακήρυξης του Κώστα Καραμανλή ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Η άμυνα της πατρίδας δεν ανήκει σε κυβερνήσεις, αλλά στο μέλλον του ελληνικού έθνους
-
Μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας για το 2026 από τον Μίλτο Χρυσομάλλη
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Το μήνυμα της Γέννησης του Χριστού για ειρήνη και ελπίδα
-
Ο Μίλτος Χρυσομάλλης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη συνάντηση Βαρθολομαίου και Λέοντα ΙΔ’
-
Έντονη αντίδραση Μίλτου Χρυσομάλλη στην ανακοίνωση του Δημάρχου Τριφυλίας για το γήπεδο Κυπαρισσίας
-
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την ανάπλαση του Σταδίου Κυπαρισσίας – Πρόταση ονοματοδοσίας σε «Ηλίας Τσίγγανος»
-
Ξεκινά η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας – Ένα χρόνιο αίτημα γίνεται πράξη
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Τα καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. δεν είναι πινέζες στο χάρτη
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Παράταση στη μετάκληση εργατών γης προκειμένου να διευκολυνθούν οι αγρότες
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια ενός α λα καρτ πατριωτισμού για λόγους δημοσκοπικής ευημερίας
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Επίσημη αργία για τη Μεσσήνη η κάθοδος της εικόνας της Βουλκανιώτισσας
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Το Πύργος-Τσακώνα αποτελεί προσωπική δικαίωση για όσους το διεκδικούσαμε ως ενιαίο έργο
-
Για τον Δημήτρη Καρμπαλιώτη
-
Συνάντηση με το βουλευτή Μεσσηνίας κ. Μιλτο Χρυσομάλλη είχε αντιπροσωπεία της ΈΝΩΣΗΣ ΠΡΟΈΔΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ
-
Μήνυμα του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη για το Πάσχα
-
Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας για τις δηλώσεις του κ. Χρυσομάλλη σχετικά με τις εννιά (9) σχολικές τροχονόμους
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Δόθηκε λύση και μάλιστα με αναδρομικότητα στο πρόβλημα των σχολικών τροχονόμων
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Άμεσα λύση στο πρόβλημα με τη ψηφιακή διακοπή εργασιών και τον αποχαρακτηρισμό των οχημάτων
-
Θετικός ο Γεωργιάδης στην τροπολογία Χρυσομάλλη για την συνυπηρέτηση νοσηλευτών κατά τη δοκιμαστική περίοδο
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Υπεγράφη η αλλαγή ορίων για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών
-
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη
-
Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Η Πολιτεία αίρει μια ανισότητα εις βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: 15.244 νέοι χαμηλοσυνταξιούχοι πληρούν τα κριτήρια του πρώην ΕΚΑΣ στα δωρεάν φάρμακα
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Απαιτούνται άμεσες πρωτοβουλίες από το ΥΠΕΞ για την ελληνορθόδοξη κοινότητα στο Χαλέπι
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Σε ΦΕΚ πλέον τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας ως άγονα κατηγορίας Α’
Πρόσφατα Άρθρα

Αντιδράσεις φοιτητών για εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα καριέρα στο ΝΑΤΟ

«Ελένη» του Ευριπίδη από τα Εκπαιδευτήρια «Σύγχρονη Παιδεία» στην Αρχαία Μεσσήνη

Ο Αντώνιος Παρασκευόπουλος στο 12ο Φεστιβάλ Ελιάς – Στο επίκεντρο οι δολωματικοί ψεκασμοί με drones

Ο Σπυρίδων Μάμαλης για ΠΟΠ & ΠΓΕ στο Φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας Ελιάς

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Νέδοντος
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Ειδησεις απο Καλαματα16 ώρες πρινΚαλαμάτα σε ρυθμούς Ανθοκομικής: Από 8 έως 17 Μαΐου η γιορτή των λουλουδιών
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πρινΜαθήματα ζωής μέσα σε λεωφορείο – Εκπαιδευτική δράση από το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας
-
πρέπει να δεις22 ώρες πρινΙσχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στο Λασίθι – Κοντά στην Ιεράπετρα το επίκεντρο
-
Αθλητικά17 ώρες πρινΣπουδαία Εμφάνιση του Φρανκς στην Διοργάνωση Tom Jones Memorial
-
Ταξίδια16 ώρες πρινΣ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής”: Μάϊος 2026 – Δράσεις Πεζοπορικού και Εκδρομικού τμήματος
-
Ειδησεις απο Καλαματα16 ώρες πρινΠροσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Νέδοντος
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία17 ώρες πρινΈργα αντιδιαβρωτικής προστασίας 6,16 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν για τη Μικρά Μαντίνεια
-
Οικονομικά22 ώρες πρινΕπιστροφή ενοικίου: Τριπλή ενίσχυση έως 900€ – Ποιοι δικαιούνται το μπόνους και τα νέα εισοδηματικά όρια













