Connect with us

Πολιτικά

Η επιμόρφωση των στελεχών στην ανακυτταρωμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση κρίνεται αναγκαία.

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η επιμόρφωση των στελεχών στην ανακυτταρωμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση κρίνεται αναγκαία. 1

Η επιμόρφωση των στελεχών στην ανακυτταρωμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση κρίνεται αναγκαία.

Θεόδωρος Σταυριανόπουλος

MSc Ηθ. Φιλοσοφίας – Μαθηματικός

Η μετεξέλιξη του τοπίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  είναι τεράστια. Αρχικά με το νομοσχέδιο «Ι. Καποδίστριας» οι Δήμοι και Κοινότητες της χώρας μας από περίπου 6.500 περιορίστηκαν σε 1033 Δήμους και Κοινότητες και στην συνέχεια με το νομοσχέδιο «Καλλικράτης» ο αριθμός των Δήμων μειώθηκε στους 325.

Οι Δήμοι πλέον έχουν γίνει πολύ μεγάλοι και απαιτούν εκτός από υποδομές και εξοπλισμούς και έμπειρο και επιμορφωμένο αιρετό στελεχιακό προσωπικό.

Δεν είναι δυνατόν οι Αντιδήμαρχοι, οι Αντιπεριφερειάρχες καθώς και οι Πρόεδροι των αυτοδιοικητικών Οργανισμών να μην διαθέτουν στοιχειωδώς γνώσεις οργανωτικές και διοικητικές οι οποίες να έχουν προέλθει από κάποια σύντομη και υποχρεωτική επιμόρφωση.

Στην Καλαμάτα στο πρώην ΤΕΙ υπάρχει το μοναδικό τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα. Εκεί κατά την γνώμη μου πρέπει να λειτουργούν ταχύρυθμα σεμινάρια (1-2 μηνών) για τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό πέρα του αυτοδιοικητικού επιμορφωτικού ενδιαφέροντος θα δημιουργούσε και μια κινητικότητα στην τοπική αγορά.

Η παρακολούθηση αυτών των σεμιναρίων θα έπρεπε να ήταν προαπαιτούμενο για τον καθένα που θα είχε εκλεγεί δημοτικός-περιφερειακός Σύμβουλος και θα εκκαλείτο να αναλάβει θέση Αντιδημάρχου, Αντιπεριφερειάρχη κλπ.

Οι απαιτήσεις των αιρετών διοικητικών θέσεων με την διευρυμένη μορφή που έχουν λάβει τόσο οι καλλικρατικοί Δήμοι όσο και οι αποκεντρωμένες εξουσίες που έχουν μεταφερθεί στις Περιφέρειες απαιτούν ανθρώπους με αυξημένα διοικητικά και οργανωτικά προσόντα.

Σε πολλούς καλλικρατικούς Δήμους αλλά και σε Περιφέρειες τα αναπτυξιακά αποτελέσματα δεν είναι καλά. Αυτό οφείλεται κατά μέγιστο βαθμό στην άγνοια των αιρετών στελεχών που τους είχαν ανατεθεί διοικητικές θέσεις.

Οι διοικητικές-οργανωτικές ανάγκες πλέον στους διευρυμένους Δήμους και στις Περιφέρειες είναι τεράστιες. Καλό θα είναι ο Υπουργός Εσωτερικών στον οποίο υπάγεται η Αυτοδιοίκηση να επιβάλλει την υποχρεωτική επιμόρφωση των στελεχών αυτοδιοίκησης.

Αυτό για να συμβεί πρέπει να δημιουργηθούν σε εξακτινωμένη μορφή σε Πανεπιστήμια της χώρα μας τμήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου από εκεί αφ’ ενός θα αποφοιτούν στελέχη Αυτοδιοίκησης και αφ’ ετέρου υποχρεωτικά σταδιακά θα επιμορφώνονται τα αιρετά στελέχη της Αυτοδιοίκησης.

Κτιριακές υποδομές για να στεγαστούν αυτά τα τμήματα υπάρχουν και ίσως να χρειαστεί να κλείσουν και κάποια άλλα τμήματα των οποίων  οι σπουδές τους είναι ξεπερασμένες και να αντικατασταθούν από τα τμήματα που προανέφερα. Διαφορετικά πολλοί από αυτούς που εκλέγονται και αναλαμβάνουν διοικητικές θέσεις θα προσπαθούν να μάθουν στου «κασίδη το κεφάλι».

ΥΓ1. Όλα τα επαγγέλματα για να τα εξασκήσεις τα σπουδάζεις. Μόνο για το επάγγελμα του πολιτικού δεν υπάρχουν υποχρεωτικές σπουδές. Και μη μου πείτε ότι ο πολιτικός δεν είναι επάγγελμα! Όταν κάποιος μπαίνει νέος στην πολιτική και βγαίνει γέρος σίγουρα είναι επάγγελμα.

ΥΓ2. Οι παρεμβάσεις των κομμάτων με τις κομματικές επιλογές έχουν διεμβολίσει ικανούς χαρισματικούς ανθρώπους. Κατά μέγιστο βαθμό εκλέγονται κομματικά στελέχη με μειωμένα προσόντα, γιατί αυτό εξυπηρετεί τα κόμματα.

Η επιμόρφωση των στελεχών στην ανακυτταρωμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση κρίνεται αναγκαία.

Πολιτικά

Επερώτηση για τις καταστροφές από τον καύσωνα στην ελαιοπαραγωγή

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Επερώτηση για τις καταστροφές από τον καύσωνα στην ελαιοπαραγωγή 10

Λαϊκή Συσπείρωση, αιτήματα ελαιοπαραγωγών

Επερώτηση από τους Περιφερειακούς Σύμβουλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκο Γόντικα και Γιάννη Κελάρη, για τα αιτήματα των ελαιοπαραγωγών και αν τους στηρίζει η περιφέρεια Πελοποννήσου στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο:

κ Περιφερειάρχα

Για άλλη μια χρονιά-τρίτη συνεχή- οι ελαιοπαραγωγοί θα χάσουν το εισόδημά τους Με τον καύσωνα μεταξύ 15-19 Μάη 2020  έγινε μεγάλη καταστροφή στην καρπόδεση. Σε ορισμένες περιπτώσεις – περιοχές είναι μάλιστα καθολική. Αυτό έρχεται ως συμπλήρωμα στις προηγούμενες καταστροφικές χρονιές, που από την μία εκτοξεύτηκε το κόστος παραγωγής, τα χρέη κ.τ.λ., και από την άλλη η τιμή του λαδιού κατρακύλησε κάτω από το κόστος παραγωγής.

Ερωτάσθε κ Περιφερειάρχα

Στηρίζει  η περιφέρεια  τα αιτήματα των ελαιοπαραγωγών για:

– Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.

– Αποζημίωση στο 100% της παραγωγής και του κεφαλαίου. Η δικαιολογία ότι ο κανονισμός στου ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή είναι αβάσιμη. Εδώ και τώρα να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση. Όπως με πολύ μεγάλη ευκολία χάρισε δεκάδες δισ. στους ξενοδόχους, να βρει τον τρόπο να αποζημιώσει τους ελαιοπαραγωγούς. Έχουν πληρώσει χιλιάδες ευρώ τόσα χρόνια.

–  Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

–  Να υπάρξει κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.

–  Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να παγιωθεί ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας του και να αποζημιώνει στο 100% την ζημιά της παραγωγής και του κεφαλαίου, σε φυτικό και ζωικό απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής του. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Παραπλάνηση του Περιφερειακού Συμβουλίου και του κλάδου του τουρισμού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παραπλάνηση του Περιφερειακού Συμβουλίου και του κλάδου του τουρισμού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου 11

Αντωνία Μπούζα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Δελτίο Τύπου

Η υπευθυνότητα και η αγωνία για την πορεία του τουρισμού, οδήγησε την Περιφερειακή Παράταξη ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, να υπερψηφίσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 1-6-2020, παρά τις ανακρίβειες , την προχειρότητα, την ένδεια επιχειρηματολογίας, την ισοπέδωση και απαξίωση του σπουδαίου ρόλου του τουρισμού στην εθνική  οικονομία, μία πρόταση για εκπαιδευτικά σεμινάρια των επαγγελματιών του τουρισμού, σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σήμερα (2-6-2020), είδαμε πως  ξεκίνησε όμως και η άμεση ενημέρωση των ξενοδοχείων της Χώρας, από το Ξ.Ε.Ελλάδος  μέσω  ειδικής πλατφόρμας .

Προβλέπεται, κάθε ξενοδοχείο που θα λειτουργήσει, να λαμβάνει το διαμορφωμένο υγειονομικό πρωτόκολλο που αντιστοιχεί στις προδιαγραφές του και στις υπηρεσίες που παρέχει.

Όπως έγινε γνωστό για τα μέλη του Ξ.Ε.Ε, θα υπάρχει άμεση και αυτοματοποιημένη πρόσβαση, όταν απαιτείται τυχόν επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Θα αναρτηθεί και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό στην πλατφόρμα για το προσωπικό, που θα παραχθεί με ευθύνη πάντοτε του ΕΟΔΥ και του Υπουργείο Τουρισμού.

Θα λαμβάνουν φυσικά ΔΩΡΕΑΝ και την αναγκαία πιστοποίηση για να μπορούν να λειτουργήσουν στην ανταγωνιστική τουριστική αγορά.

Ερχόμαστε τώρα στην παραπλανητική για το Περιφερειακό Συμβούλιο εισήγηση τη Περιφερειακής Αρχής, που οδήγησε σε λήψη απόφασης, η οποία με όσα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, ελέγχεται για τη νομιμότητά της.

-Βασικά ήρθε λανθασμένα ως τροποποίηση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής, χωρίς να έχει προηγηθεί καν, συνεδρίαση του άτυπου συμβουλίου τουρισμού της Περιφέρειας.

-Έπειτα αναφέρθηκε πως αγωνιούν οι ξενοδόχοι και για το λόγο αυτό επιβάλλεται να στηριχθούν, χωρίς να γίνεται αναφορά στην ήδη έτοιμη πλατφόρμα του Ξ.Ε. Ελλάδος, που έχει αναλάβει την ευθύνη όλων των ξενοδοχείων.

Ακολούθησε η απόλυτη ασάφεια της εισήγησης, σχετικά με :

-Ποίοι θα κάνουν τα σεμινάρια; Με ποία διαδικασία θα επιλεγούν;

-Υπήρξε συνεργασία και συμφωνία με τους φορείς του τουρισμού για την επιλογή εξειδικευμένων εκπαιδευτών;

-Βάσει ποίων προδιαγραφών θα γίνει ανάληψη της επιμόρφωσης;

-Ποία είναι η ομάδα έργου που ανεφέρθη στο Π.Σ.,  με ποία διαδικασία ανεδείχθη και πως θα πληρωθεί;

-Οι πιστοποιήσεις θα  δίδονται χωρίς κάποιο αντάλλαγμα των συμμετεχόντων;

-Οι συνδικαλιστικοί φορείς των λοιπών επαγγελματιών του τουρισμού, γιατί δεν είχαν ενημερωθεί;

-Βάσει ποίου σχεδιασμού θα ενημερωθούν για να συμμετάσχουν τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα , μεταφορείς, εστίαση  κλπ;

-Τα οικεία Επιμελητήρια μήπως έχουν ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες επιμόρφωσης των μελών τους ανά κλάδο; Υπάρχει σχετική γνώση επί αυτού;

-Με το ποσό των 200.000 ευρώ, καλύπτονται οι ανάγκες όλου του κλάδου του τουρισμού σε όλη την Πελοπόννησο; Θα ισχύσει αναλογικότητα συμμετοχής ανά Περιφ.Ενότητα και ποίος θα κάνει την επιλογή;

-Οι υπηρεσιακές δομές των Διευθύνσεων Υγείας της Περιφέρειας που αναφέρθηκαν, δεν χρειάζονται φυσικά  για την ενεργοποίησή τους και για τυχόν ενημερωτικά σεμινάρια, κανένα ιδιαίτερο σχεδιασμό ή κόστος για να προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους, παρά μόνον τη βούληση της Περιφερειακής Αρχής.

Που θα κατευθυνθούν λοιπόν  τα 200.000 ευρώ ;

Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις παρακαλώ να απαντηθούν αυτήν τη φορά , διότι και σαφείς είναι και συγκεκριμένες .

Κατόπιν των ανωτέρω, διαφαίνεται πως υπερψηφίστηκε μία πρόταση της Περιφερειακής Αρχής,  για διάθεση ποσού  200.000 ευρώ, με πολλά θολά σημεία.

-Επειδή ήδη η καθυστέρηση των ενεργειών είναι μεγάλη και καμία ετοιμότητα στην πρόταση δεν διεφάνη και το 20ήμερο όπου πρέπει να έχει περατωθεί αυτή η διαδικασία δεν επαρκεί για την εξεύρεση  επιμορφωτών με σύννομες διαδικασίες, την ενημέρωση των ενδιαφερομένων, την πιστοποίηση των επιχειρήσεων  κλπ και επειδή υπάρχει ο φόβος αυτά τα 200.000 ευρώ να κατευθυνθούν αλλού, καλώ τον κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να αναλάβει πρωτοβουλία και να μη θεωρεί «τυπικές» τις ανησυχίες.

Προκειμένου λοιπόν ή να γίνει σωστά το έργο που ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο ή εν τέλει να αποσύρει τη δική του εμπλοκή, ας μελετηθεί αν υπάρχει δυνατότητα τα χρήματα αυτά, με  σύννομο τρόπο  να δοθούν απ΄ευθείας  στους φορείς του τουρισμού που ξέρουν και μπορούν να διαχειριστούν την επείγουσα αυτή υπόθεση, χωρίς τις εμφανείς υστερήσεις της Περιφερειακής Αρχής.

Ότι και να αποφασίσει η Περιφερειακή Αρχή όμως, υποχρεούται να  δώσει σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις  στα ερωτήματα που τέθηκαν παραπάνω, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να γνωρίζει πως η Νέα Πελοπόννησος θα είναι πάντα παρούσα στην υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου του τουρισμού και θα παρακολουθεί τη διαφανή διαχείριση των χρηματικών πόρων.

 

Υ.Γ. Επειδή ακούσαμε και το καινοφανές στη συνεδρίαση από τα χείλη της υπευθύνου του τουρισμού περί «σύγχρονης» και «ασύγχρονης» εκπαίδευσης, καλό θα είναι  ο κ.Περιφερειάρχης να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις , διότι μειδιά η κοινωνία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Δέδες: Αιτία πολέμου για την Πελοπόννησο η βίαιη απένταξή της από το φυσικό αέριο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Γιώργος Δέδες

Γιώργος Δέδες για το φυσικό αέριο

Casus belli (αιτία πολέμου) χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να μην έρθει το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο και να μην υπάρξει η διαδικτύωση στις πόλεις, τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τον αγροτικό τομέα της περιοχής, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο», Γιώργος Δέδες, κατά την παρέμβασή του στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020.

Υπενθυμίζεται πως με πρόσφατη απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), έξι συνολικά πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Τρίπολη, Κόρινθος, Άργος, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Σπάρτη) εξαιρούνται από το νέο πενταετές πρόγραμμα 2020-2024 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε. (ΔΕΔΑ), πράγμα που ανατρέπει τον προηγούμενο σχεδιασμό, οδηγώντας στη βίαιη απένταξη της Πελοποννήσου από την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου.

Χαρακτηρίζοντας το θέμα του αποκλεισμού των πόλεων της περιφέρειας από την ανάπτυξη των δικτύων φυσικού αερίου ως ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας που υπονομεύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γιώργος Δέδες υπογράμμισε πως η Περιφέρεια και οι κάτοικοί της δεν αντέχουν μια δεύτερη ήττα, μετά την ήττα που υπέστη η Πελοπόννησος στο θέμα των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης.

«Ύστερα από μία περίοδο ύπνωσης και αδράνειας της Περιφερειακής ηγεσίας, περάσαμε κατόπιν σε μία περίοδο εφησυχασμού για να εισέλθουμε τώρα σε μία φάση κατευνασμού, όπου ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Χατζηδάκης, εκφράζει ενώπιον του κ. Νίκα ευχολόγια, κάποια στιγμή να συνδεθούν οι πόλεις της Πελοποννήσου με το δίκτυο του φυσικού αερίου, τη στιγμή που και ο ίδιος, όπως όλοι μας, γνωρίζει πως πρόκειται καθαρά για ζήτημα πολιτικών αποφάσεων για μείζονα αναπτυξιακά θέματα μιας περιοχής που στον τομέα της ενέργειας υποχωρεί και στέκεται ουραγός στις εξελίξεις», επισήμανε ο Γιώργος Δέδες, λέγοντας πως γίνεται πλέον φανερό ότι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης της Ν.Δ. να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων αερίου έγινε με μόνο κίνητρο το κέρδος για τους ιδιώτες παρόχους και όχι προς το συμφέρον της κοινωνίας.

Ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη γερμανική εφημερίδα Bild, όπου ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά πως κλείνουν όλα τα ανθρακωρυχεία μας νωρίτερα από τη Γερμανία και θα πρέπει πλέον οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να βρουν κάτι άλλο να κάνουν, ενώ βεβαίως θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες. Επισημαίνοντας πως τα δύο θέματα συνδέονται, εφόσον συναποτελούν την εικόνα της ενεργειακής κατάστασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την ένταξή της στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο» τόνισε πως είναι η ώρα των άμεσων δράσεων και παρεμβάσεων προκειμένου να αποτραπούν οι διαγραφόμενες αρνητικές εξελίξεις που προοιωνίζονται ένα μέλλον ενεργειακής ένδειας και υστέρησης για την περιφέρειά μας.

«Οχι άλλα ευχολόγια από τους υπουργούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Δέδες και υπογράμμισε πως το θέμα δεν είναι γραφειοκρατικό, νομικό, ή διαδικαστικό αλλά καθαρά πολιτικό και πρέπει να λυθεί πολιτικά, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση πρέπει άμεσα και χωρίς υπεκφυγές να δεσμευτεί για τη διάθεση επιπλέον κονδυλίων, είτε μέσω ΕΣΠΑ, είτε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια της διαδικτύωσης του φυσικού αερίου.

Επιπλέον, υπέδειξε την αδήριτη ανάγκη η Περιφερειακή ηγεσία με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, ομόθυμα, να προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις, επαφές, συζητήσεις και πιέσεις, ώστε μέχρι το Σεπτέμβριο να έχει αποκατασταθεί ο αρχικός σχεδιασμός ανάπτυξης των δικτύων διανομής, εκτιμώντας πως η ΡΑΕ μπορεί να επιδείξει θετική στάση ως προς την επανεξέταση του ζητήματος.

Τόνισε, εν κατακλείδι, πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα περιφερειακά όργανα δε μπορεί να παραμένουν ουραγοί των εξελίξεων, αλλά πρέπει να εμπλακούν στον ευρύτερο ενεργειακό σχεδιασμό, να έχουν κυρίαρχο ρόλο και λόγο σε όλες τις πτυχές του σχεδιασμού του έργου της διαδικτύωσης, από τον φορέα που θα εκτελέσει το έργο έως την επιλογή των πόλεων και των βιομηχανικών περιοχών που θα συνδεθούν, την εξασφάλιση της σύνδεσης με τον πρωτογενή τομέα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί πως η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο θα οδηγήσει σε ενεργειακή επάρκεια και σε χαμηλές τιμές, προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και επιχειρηματικότητας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ